Skoči na vsebino

Moje izkušnje - Arhiv

Priporočene objave

Objavljeno

... danes popovdne ... upam ... :scut: ... mercator postojna ...

Pol pa po pameti  :OK:  .

Srečno!

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Robertotov padec in ponovno vzpenjanje od 6.9.2009 do danes ...

rc.jpg

Objavljeno

RR IS BACK! :worship:   That's the spirit.

Varno in srečno na cesti.

Mirč

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Danes Optika Ogrič + okulistka  =  NEVERJETNO DOBRO ŽE VIDITE Z OPERIRANIM OČESOM, čeprav, "ko sem ga jaz dobila pred svoje oči" in takoj "predlagala" Očesno kliniko v Ljubljani, je bilo to, kar sem takrat videla jaz, zelooo slabo in mi je dajalo prav malo upanje, da bo to oko še kdaj videlo v redu. Zmanjšala mi je dnevno število vseh kapljic in tudi "masti", katero mi mora sedaj "moja sestra Franja" dati v oko samo še zvečer in ne več tudi zjutraj, kakor do sedaj ...

Objavljeno

RR IS BACK! :worship:   That's the spirit.

Varno in srečno na cesti.

Mirč

Prvo objavo po svoji nesreči sem napisal 21. januarja 2011, torej sem že kar nekaj časa zopet BACK, ker bi lahko zaradi svoje nesreče tudi zasovražil vse, kar je kakorkoli povezano z mopedi ... :blush:

Objavljeno

Še nekaj moram napisati takoj sedaj, ker bom sicer gotovo pozabil ... :blush:

ZELOOO LEPOOO se zahvaljujem vsem, ki ste me s svojimi "plusi" ali besedami v tej temi podpirali, tudi če se z večino sploh ne poznamo, ker od tistih, ki smo se pred mojo nesrečo poznali, se poznam samo še z recimo dvema in seveda tudi z "ostalm delom" moje družine ... :inlove:

Objavljeno

S pomočjo dveh včerajšnjih slik in svojega slabega spomina :blush:  , sem pravkar še enkrat ugotovil, da nimam Skuterja Orbit II, ampak skuter ORBIT SYMPLY 50

Objavljeno

Danes ima moja draga eno leto več :inlove:  , zato sem  ji že včeraj obljubil, da je danes ne bom "strašil", zato moje nove pridobitve danes ne bom peljal v nikakršne raziskave bližnjih cest ...

Veraj zvečer sem po že kar dooolgem času zopet bral in ne samo reševal križanke. Kaj sem bral? Seveda skuterjeva navodila ... :OK:  Vendar nisem še prišel do tistega, kar me trunutno najbolj zanima, če v navodilih to kje sploh piše ???

Od Postojne do Idrije sem se vozil s povprečno hitrostjo 25 - 27 km/h, ki se ni spreminjala niti po "klancu" navzgor, kar si razlagam z "viškom moči v ozadju" zaradi blokada na 25 km/h, niti po klancu navzdol, pri čemer sem pa kljub klancu navzdol moral imeti gas vseeno odprt do konca.  Z A K A J   ? ? ?

Objavljeno (popravljeno)

Včeraj zvečer sem mojo drago ...

img1266.jpg

... vprašal, če imamo kakšen obesek za ključ za naš novi "orbitrek" :OK:  in prav kamlu mi ga je prinesla ..., :worship:

img1267.jpg

..., ne čisto navadnega, ampak takega "z lučko" (ne rdečo !!!). :grupni:

img1269.jpg

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Danes ima moja draga eno leto več :inlove:  , zato sem  ji že včeraj obljubil, da je danes ne bom "strašil", zato moje nove pridobitve danes ne bom peljal v nikakršne raziskave bližnjih cest ...

Veraj zvečer sem po že kar dooolgem času zopet bral in ne samo reševal križanke. Kaj sem bral? Seveda skuterjeva navodila ... :OK:  Vendar nisem še prišel do tistega, kar me trunutno najbolj zanima, če v navodilih to kje sploh piše ???

Od Postojne do Idrije sem se vozil s povprečno hitrostjo 25 - 27 km/h, ki se ni spreminjala niti po "klancu" navzgor, kar si razlagam z "viškom moči v ozadju" zaradi blokada na 25 km/h, niti po klancu navzdol, pri čemer sem pa kljub klancu navzdol moral imeti gas vseeno odprt do konca.  Z A K A J   ? ? ?

motor nima sklopke ampak variomat in se zato vseskozi vrti, in bremza, če ni gasa :smoke:

• Všeč mi je 1
Objavljeno

builder HVALA.

Sedaj mi z izrezavo nepomanjšanih delov mojih slik ne bo več treba ugibati, kateri SYM skuter imam ... :OK:

img1276.jpg

Ključavnica ima kar nekaj možnih položajev ključa, vendar mi danes še ni uspelo, da bi bil hkrati zaklenjen sedež in aklenjeno krmilo obrnjeno v levo. Zakleniti vsako posebej je mogoče ...

img1272.jpg

Če je že zraven, by prijazen prodajalec v Postojni, zakaj ne bi Roberto tega tudi uporabil ??? :hmm:

img1270.jpg

img1271.jpg

:notworthy:

img1274.jpg

:grupni:

img1277.jpg

img1278.jpg

Yamahino nasledstvo bo zopet uporabljeno ...  :notworthy:

img1279.jpg

Kontrola by Roberto = tako kakor mora biti ... :worship:

img1280.jpg

img1281.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Še ena pozabljena slika:  sedaj sta na obesku dva ključa ... :010

img1282.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Prvo objavo po svoji nesreči sem napisal 21. januarja 2011, torej sem že kar nekaj časa zopet BACK, ker bi lahko zaradi svoje nesreče tudi zasovražil vse, kar je kakorkoli povezano z mopedi ... :blush:

To je bilo mišljeno kot vrnitev na "hlapljive" pogonske energente. Vem, da si že kar nekaj časa na lastnem in električnem pogonu. :OK: :OK:

Popravljeno . Popravil MiNa
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

"MALI OGLAS":

Od najhitrejšega ponudnika :OK:  sprejmem za darilo :OK:  tako nalepko, seveda če jo slučajno ima in je ne rabi, ker bo meni zelooo ustrezala za na "blatnikov podaljšek", katerega sva danes z moojo hčerko pritrdila na svoje mesto ... :OK:

25-km-h.jpg

Objavljeno (popravljeno)

" ČRNA KRONIKA":

Danes je bil moj SYMPLY res "sympl" tudi prvič na tleh :blush:  :blush:  :blush:  , vendar ne zaradi kakšne moje napake med premikanjam iz garaža na dvorišče in potem nazaj v garažo, temveč zaradi tistega, za kar sem bil že opozorjen, zaradi "spravljanja na centralno stojalo" ... :blush:  :blush:  :blush:  Če bom to še kdaj poizkusil narediti, samo še s skuterjem med mojimi nogami in če to ne bo izvedljivo, adijo centralno stojalo ...

SREČA V NESREČI:  oba s hčerko nisva opazila, da bi bilo kje kaj opraskano ... :hmm:

NESREČA V SREČI:  vsak dan bolj se mi zdi, da se je bolečina iz mojega desnega kolena res preselila v moj levi kolk ... :blush:  :blush:  :blush:

Objavljeno

:OK:

... premer 12 cm ...

AVTOSTIL d.o.o.

Tržaška 32

Logatec 1370

Slovenija

:OK:

Objavljeno

Robi, srečno vožnjo. Vse najlepše!!!

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

motor nima sklopke ampak variomat in se zato vseskozi vrti, in bremza, če ni gasa :smoke:

Variomat + Roberto = Google, ampak z najdenim nisem zadovoljen, ker nikjer nisem našel razlage kako to deluje zato prosim za preprosto pojasnilo z video posnetka, ki mi ga je ponudil Google ...

Objavljeno (popravljeno)

Količino olja v mojem orbitreku je preveril že prijazen prodajalec v Mercatorju v Postojni ...,   :notworthy:

img1283.jpg

..., toda kar preverita dva, drugi dobiček ima = KRIZA !!! ...,   :blush:

img1284.jpg

img1285.jpg

..., ki je trejala samo toliko časa, dokler orbitreka nisem USPEŠNO prestavil iz stranskega na centralno stojalo.   :grupni:

img1286.jpg

Mislim, da imam za ozadje namizja na prenosniku že en teden to sliko ... :notworthy:

3orbiti.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Da bom res "čisto IN" ... :OK:  :OK:  .)

MALI OGLES:  avspuh LEO VINCE za Yamaho FZS 1000 imam še zmeraj in bi ga želel prodati komu, ki si ga želi ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Variomat,nic kaj kompliciranega,centrifugalna sila premika valcke tej pa odpirajo zapirajo variomat in posledicno se s tem spreminja prestavno razmerje...

Objavljeno (popravljeno)

še en nasvet, čeprav je mogoče nelegalen, blokado iz variomata, plastični obroč, ki prepoveduje, da bi se jermen povzpel na vrh variomata, ker preprečuje, da bi se le ta zožal in posledično gre ta zadeva činki več kot 25km/h, je treba odstranit iz variomata. Zdaj bom pa razložil zakaj, ker me bodo določeni ozkogledniki napadli :kva2: . Ko skuterju odstraniš to mehansko blokado, se drastično zmanjša poraba, iz 4,5l pade na dober 1.5l. Višek bencina tako ne spira motor, možnost okvare je manjša, je pa temu tak, omejitev na tem skutu je 25km/h, če se tega držiš, ne bo nič narobe, problem je lahko, če se ta odstranitev blokade zlorabi in jaz verjamem, da si toliko pameten, da ti je to jasno :smoke: . Je pa tako, men se je z njim "gušt" peljat 30km/h po števcu(realno 25), poleti, ko je vroče, lahki vetrček, ko grem na bencinsko tankat za hčero, ki je lastnica le tega :grim .

P.S. blokada je odstranjena, po enem letu njene uporabe in je njo bolj strah policajev, kot mene :grim , Zdaj dela izpit za močnejši razred le tega, saj je zdaj dopolnila 15 let starosti in ji bo zaupan novi skut z hitrostjo 45km/h :kva2:

tako zadeva dela, levo so valjčki ki silijo zaradi centrifugalne sile, da se jermen povzpenja čim višje, kot bi na kolesu dal na sprednji zobnik na največjega, zadaj je pa "sklopka" z vzmetjo, ki se prav tako širi in oža, in ko je jermen najnižje, je kot bi na kolesu bil na najmanjšem zobniku, saj to ti je znano, simpl razloženo :kva2:

t max ima variator na kontra strani, zato je variomat na desni, se pa lepo da videt kako deluje, kako se jermen vzpenja :grim

Popravljeno . Popravil builder
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Builder še enkrt (?) HVALA, za to, da mi bo kaj tudi razumjivo, si bom moral vzeti pa malo več časa, ker moj RAM ... :blush:

Danes je moj orbitrek v garaži zaklenjen z verigo :notworthy:  , z zaklenjenim sedžem :OK:  :OK:  in tudi z zaklenjenim krmilom obrnjenim v levo stran :grupni:  ,ker sem v navodilih še enkrat prebral "stran" o ključavnici in tam zopet prebral, da je pri zaklepanju krmila treba kluč dodatno "pritisniti navzdol" ...

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!