franc Objavljeno April 23, 2015 Opozori Objavljeno April 23, 2015 ... danes popovdne ... upam ... ... mercator postojna ... Pol pa po pameti . Srečno! RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 24, 2015 Robertotov padec in ponovno vzpenjanje od 6.9.2009 do danes ... builder 1
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno April 24, 2015 (popravljeno) Risbo z interneta sem uspel "predelati", pozabil sem pa dodati njen pomen ... Ob 10.00 imam pregled pri očesni zdravnici, ki enkrat na teden prihaja v Optiko Ogrič v Idriji in seveda upam, da bom čez vikenda lahko z vsemi domačimi praznoval rojstni dan moje drage , brez "nove urgence" na Očesni kliniki ... Popravljeno April 24, 2015. Popravil RobiRoberto builder, SuNa, Efendi in 12 others 15
MiNa Objavljeno April 24, 2015 Opozori Objavljeno April 24, 2015 RR IS BACK! That's the spirit. Varno in srečno na cesti. Mirč RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 24, 2015 Danes Optika Ogrič + okulistka = NEVERJETNO DOBRO ŽE VIDITE Z OPERIRANIM OČESOM, čeprav, "ko sem ga jaz dobila pred svoje oči" in takoj "predlagala" Očesno kliniko v Ljubljani, je bilo to, kar sem takrat videla jaz, zelooo slabo in mi je dajalo prav malo upanje, da bo to oko še kdaj videlo v redu. Zmanjšala mi je dnevno število vseh kapljic in tudi "masti", katero mi mora sedaj "moja sestra Franja" dati v oko samo še zvečer in ne več tudi zjutraj, kakor do sedaj ...
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 24, 2015 RR IS BACK! That's the spirit. Varno in srečno na cesti. Mirč Prvo objavo po svoji nesreči sem napisal 21. januarja 2011, torej sem že kar nekaj časa zopet BACK, ker bi lahko zaradi svoje nesreče tudi zasovražil vse, kar je kakorkoli povezano z mopedi ... MiNa 1
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 24, 2015 Še nekaj moram napisati takoj sedaj, ker bom sicer gotovo pozabil ... ZELOOO LEPOOO se zahvaljujem vsem, ki ste me s svojimi "plusi" ali besedami v tej temi podpirali, tudi če se z večino sploh ne poznamo, ker od tistih, ki smo se pred mojo nesrečo poznali, se poznam samo še z recimo dvema in seveda tudi z "ostalm delom" moje družine ... skalar36, Kmet2, Keiko in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 24, 2015 S pomočjo dveh včerajšnjih slik in svojega slabega spomina , sem pravkar še enkrat ugotovil, da nimam Skuterja Orbit II, ampak skuter ORBIT SYMPLY 50 Efendi 1
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 Danes ima moja draga eno leto več , zato sem ji že včeraj obljubil, da je danes ne bom "strašil", zato moje nove pridobitve danes ne bom peljal v nikakršne raziskave bližnjih cest ... Veraj zvečer sem po že kar dooolgem času zopet bral in ne samo reševal križanke. Kaj sem bral? Seveda skuterjeva navodila ... Vendar nisem še prišel do tistega, kar me trunutno najbolj zanima, če v navodilih to kje sploh piše ??? Od Postojne do Idrije sem se vozil s povprečno hitrostjo 25 - 27 km/h, ki se ni spreminjala niti po "klancu" navzgor, kar si razlagam z "viškom moči v ozadju" zaradi blokada na 25 km/h, niti po klancu navzdol, pri čemer sem pa kljub klancu navzdol moral imeti gas vseeno odprt do konca. Z A K A J ? ? ?
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 (popravljeno) Včeraj zvečer sem mojo drago ... ... vprašal, če imamo kakšen obesek za ključ za naš novi "orbitrek" in prav kamlu mi ga je prinesla ..., ..., ne čisto navadnega, ampak takega "z lučko" (ne rdečo !!!). Popravljeno April 25, 2015. Popravil RobiRoberto Efendi, builder in Keiko 3
builder Objavljeno April 25, 2015 Opozori Objavljeno April 25, 2015 Danes ima moja draga eno leto več , zato sem ji že včeraj obljubil, da je danes ne bom "strašil", zato moje nove pridobitve danes ne bom peljal v nikakršne raziskave bližnjih cest ... Veraj zvečer sem po že kar dooolgem času zopet bral in ne samo reševal križanke. Kaj sem bral? Seveda skuterjeva navodila ... Vendar nisem še prišel do tistega, kar me trunutno najbolj zanima, če v navodilih to kje sploh piše ??? Od Postojne do Idrije sem se vozil s povprečno hitrostjo 25 - 27 km/h, ki se ni spreminjala niti po "klancu" navzgor, kar si razlagam z "viškom moči v ozadju" zaradi blokada na 25 km/h, niti po klancu navzdol, pri čemer sem pa kljub klancu navzdol moral imeti gas vseeno odprt do konca. Z A K A J ? ? ? motor nima sklopke ampak variomat in se zato vseskozi vrti, in bremza, če ni gasa RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 builder HVALA. Sedaj mi z izrezavo nepomanjšanih delov mojih slik ne bo več treba ugibati, kateri SYM skuter imam ... Ključavnica ima kar nekaj možnih položajev ključa, vendar mi danes še ni uspelo, da bi bil hkrati zaklenjen sedež in aklenjeno krmilo obrnjeno v levo. Zakleniti vsako posebej je mogoče ... Če je že zraven, by prijazen prodajalec v Postojni, zakaj ne bi Roberto tega tudi uporabil ??? :notworthy: Yamahino nasledstvo bo zopet uporabljeno ... :notworthy: Kontrola by Roberto = tako kakor mora biti ... builder, Efendi in Keiko 3
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 Še ena pozabljena slika: sedaj sta na obesku dva ključa ... Efendi 1
MiNa Objavljeno April 25, 2015 Opozori Objavljeno April 25, 2015 (popravljeno) Prvo objavo po svoji nesreči sem napisal 21. januarja 2011, torej sem že kar nekaj časa zopet BACK, ker bi lahko zaradi svoje nesreče tudi zasovražil vse, kar je kakorkoli povezano z mopedi ... To je bilo mišljeno kot vrnitev na "hlapljive" pogonske energente. Vem, da si že kar nekaj časa na lastnem in električnem pogonu. :OK: Popravljeno April 25, 2015. Popravil MiNa builder in RobiRoberto 2
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 "MALI OGLAS": Od najhitrejšega ponudnika sprejmem za darilo tako nalepko, seveda če jo slučajno ima in je ne rabi, ker bo meni zelooo ustrezala za na "blatnikov podaljšek", katerega sva danes z moojo hčerko pritrdila na svoje mesto ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 (popravljeno) " ČRNA KRONIKA": Danes je bil moj SYMPLY res "sympl" tudi prvič na tleh , vendar ne zaradi kakšne moje napake med premikanjam iz garaža na dvorišče in potem nazaj v garažo, temveč zaradi tistega, za kar sem bil že opozorjen, zaradi "spravljanja na centralno stojalo" ... Če bom to še kdaj poizkusil narediti, samo še s skuterjem med mojimi nogami in če to ne bo izvedljivo, adijo centralno stojalo ... SREČA V NESREČI: oba s hčerko nisva opazila, da bi bilo kje kaj opraskano ... NESREČA V SREČI: vsak dan bolj se mi zdi, da se je bolečina iz mojega desnega kolena res preselila v moj levi kolk ... Popravljeno April 25, 2015. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 25, 2015 ... premer 12 cm ... AVTOSTIL d.o.o. Tržaška 32 Logatec 1370 Slovenija
Toncek Objavljeno April 25, 2015 Opozori Objavljeno April 25, 2015 Robi, srečno vožnjo. Vse najlepše!!! RobiRoberto 1
KyoKon Objavljeno April 25, 2015 Opozori Objavljeno April 25, 2015 robi roberto srečno. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 26, 2015 (popravljeno) motor nima sklopke ampak variomat in se zato vseskozi vrti, in bremza, če ni gasa Variomat + Roberto = Google, ampak z najdenim nisem zadovoljen, ker nikjer nisem našel razlage kako to deluje zato prosim za preprosto pojasnilo z video posnetka, ki mi ga je ponudil Google ... Popravljeno April 26, 2015. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 26, 2015 (popravljeno) Količino olja v mojem orbitreku je preveril že prijazen prodajalec v Mercatorju v Postojni ..., :notworthy: ..., toda kar preverita dva, drugi dobiček ima = KRIZA !!! ..., ..., ki je trejala samo toliko časa, dokler orbitreka nisem USPEŠNO prestavil iz stranskega na centralno stojalo. Mislim, da imam za ozadje namizja na prenosniku že en teden to sliko ... :notworthy: Popravljeno April 26, 2015. Popravil RobiRoberto Efendi, builder in KilleRBee 3
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 26, 2015 Da bom res "čisto IN" ... .) MALI OGLES: avspuh LEO VINCE za Yamaho FZS 1000 imam še zmeraj in bi ga želel prodati komu, ki si ga želi ... builder in KilleRBee 2
Ciko86 Objavljeno April 26, 2015 Opozori Objavljeno April 26, 2015 Variomat,nic kaj kompliciranega,centrifugalna sila premika valcke tej pa odpirajo zapirajo variomat in posledicno se s tem spreminja prestavno razmerje... builder 1
builder Objavljeno April 26, 2015 Opozori Objavljeno April 26, 2015 (popravljeno) še en nasvet, čeprav je mogoče nelegalen, blokado iz variomata, plastični obroč, ki prepoveduje, da bi se jermen povzpel na vrh variomata, ker preprečuje, da bi se le ta zožal in posledično gre ta zadeva činki več kot 25km/h, je treba odstranit iz variomata. Zdaj bom pa razložil zakaj, ker me bodo določeni ozkogledniki napadli . Ko skuterju odstraniš to mehansko blokado, se drastično zmanjša poraba, iz 4,5l pade na dober 1.5l. Višek bencina tako ne spira motor, možnost okvare je manjša, je pa temu tak, omejitev na tem skutu je 25km/h, če se tega držiš, ne bo nič narobe, problem je lahko, če se ta odstranitev blokade zlorabi in jaz verjamem, da si toliko pameten, da ti je to jasno . Je pa tako, men se je z njim "gušt" peljat 30km/h po števcu(realno 25), poleti, ko je vroče, lahki vetrček, ko grem na bencinsko tankat za hčero, ki je lastnica le tega :grim . P.S. blokada je odstranjena, po enem letu njene uporabe in je njo bolj strah policajev, kot mene :grim , Zdaj dela izpit za močnejši razred le tega, saj je zdaj dopolnila 15 let starosti in ji bo zaupan novi skut z hitrostjo 45km/h tako zadeva dela, levo so valjčki ki silijo zaradi centrifugalne sile, da se jermen povzpenja čim višje, kot bi na kolesu dal na sprednji zobnik na največjega, zadaj je pa "sklopka" z vzmetjo, ki se prav tako širi in oža, in ko je jermen najnižje, je kot bi na kolesu bil na najmanjšem zobniku, saj to ti je znano, simpl razloženo t max ima variator na kontra strani, zato je variomat na desni, se pa lepo da videt kako deluje, kako se jermen vzpenja :grim Popravljeno April 26, 2015. Popravil builder NX650 in RobiRoberto 2
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2015 Avtor Opozori Objavljeno April 26, 2015 Builder še enkrt (?) HVALA, za to, da mi bo kaj tudi razumjivo, si bom moral vzeti pa malo več časa, ker moj RAM ... Danes je moj orbitrek v garaži zaklenjen z verigo :notworthy: , z zaklenjenim sedžem in tudi z zaklenjenim krmilom obrnjenim v levo stran ,ker sem v navodilih še enkrat prebral "stran" o ključavnici in tam zopet prebral, da je pri zaklepanju krmila treba kluč dodatno "pritisniti navzdol" ... builder 1
Priporočene objave