RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 Franc imaš zelo prav. Odpravil sem napako (začasno ?), nisem pa našel in popravil njenega vzroka !!!
franc Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 Robi, saj si modelar in to obvladaš. Očitno imaš "srečo" , da je slab kontakt nekje na "dosegu" . Motorji imajo običajno pretanke kable (vsi) , običajno imajo več "premičnih" delov in vibracij in je to običajen problem ("precvikani kabli" ) . Običajno začneš pri konektorjih, na mestu kjer sta "spojena" čeveljček in kabel (trdo/mehko) , če je to mesto prekrito z izolacijo kabla je še toliko težje najti (ko se enkrat vidi/smodi je običajno že malo pozno) . Jaz sem taka mesta iskal tako, da sem v kabel zabodel buciko (nad sumljivim mestom) in z instrumentom meril napetost (ne vem pa če je tak način ravno priporočljiv, poškodba je sicer minimalna je pa) . Potem pa ali nove čeveljčke ali spajkanje (tako sem se jaz loteval tega) . Lahko pa je samo ohlapen čeveljček/spoj zaradi odklapljanja/priklapljanja in rabiš samo klešče in malo "stiskanja" . lp amateur in RobiRoberto 1 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 Tudi jaz sem si pri modelarskih meritvah napetosti na "tankih kabeljčkih" pomagal z buckami ... Moj picikl čez nekaj let ... / amateur in franc 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 (popravljeno) Glavo pikapolonice" sem že zlepil, za končanje tega mojega "projekta", pa nujno rabim sekundno lepilo, katerega mi seveda ni uspelo najti nikjer ... Danes popoldne bo še "pomladansko vroče", jutri pa bo že ohladitev na temperaturo bolj primerno za ta čas... Kaj bom počel popoldne ??? Picikl ali skuter ... Popravljeno Februar 25, 2021. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 Plus 1: Današnja zunanja temperatura. ? Plus 2: Srečal sem tri mlajše kolesarje v poletnih kolesarskih oblačilih. ? Plus 3: Samo do Bele in nazaj domov brez dodatkov. ? Minus 1: Med mojo odsotnostjo sem po zelooo dolgem času dobil obisk. Bogdan in Zvonka, zaželjen je predhodni telfonski klic. Minus 2: Road Tracker mi je iz meni neznanega vzroka zopet zatajil. amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 26, 2021 Opozori Objavljeno Februar 26, 2021 (popravljeno) 3 stopinje, dolge gate pod hlače od trenerke, toplo bundo nad zgornji del trenerke, kolesarsko podkapo, rokavice in še enkrat v Merkur Koling po sekundno lepilo, tokrat "v flaški" in ne v "tubi" kakor včeraj, ker ga včeraj tistega "v flaški" sploh nisem videl . Najbrže sem včeraj sekundno lepilo med vožnjo nazaj proti domu nekje izgubil zato, ker nisem kupil prevega ... Popravljeno Februar 26, 2021. Popravil RobiRoberto amateur in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2021 Opozori Objavljeno Februar 27, 2021 Včeraj po kosilu je bil še vedno čudovit sončen dan, brez vetra in z nenavadno visoko in prijetno temperaturo za ta čas, zato sem po kosilu še enkrat, na malo daljši vožnji, preizkusil "myself" servis na MMV, in preveril tudi to, če z Sport Trackerjem inštaliranem na mojem telefonu ni kaj narobe. TAKIH DNI SI ŠE ŽELIM ... ? amateur, Joker, Spasku in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 28, 2021 Opozori Objavljeno Februar 28, 2021 Štiri stopinje, brez vetra, dolge gate, itd ... ? amateur, CINDAPP, notranc in 1 other 4
amateur Objavljeno Februar 28, 2021 Opozori Objavljeno Februar 28, 2021 9 stopinj popoldan, brez dolgih gat, trak okol ušes, malce je pihalo, v senci zeblo, po rahlem klancu navzgor je blo toplo, za nazaj sva si z gospo oblekla vetrovko in se peljala po soncu po glavni cesti. Tako je to na zadnji dan februarja, ki je istočasno tudi moj RD. Pepos, zundapp in RobiRoberto 2 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2021 Opozori Objavljeno Marec 1, 2021 Še veliko zadnjih dnevov febrarja ti želim.
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2021 Opozori Objavljeno Marec 1, 2021 Roberto Google Zemljevidi 'ma rad ... Če se pravilno spominjam, sem to vožnjo s kolesom že odpeljal, in če jo bom ponovil, jo bom ponovil z MMV, in tako preveril njeno delovanje še na malo daljši vožnji. "Sumljivo" mi je, ker je njna največja hitrost, po "my self" servisu, ker mi po "zimskem spanju" zopet ni hotela vžgati, padla iz 28/29 km/h, na 25 km/h ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2021 Opozori Objavljeno Marec 1, 2021 Moje mame že precej časa nisem omenil. V idrijskem domu za starejše lepo skrbijo zanjo , zato "ji ni hudega", le mene pogreša. Včeraj jo je obiskakla njena hčerka, moja sestra, in že nekaj dni prej mi je sestra v mailu poslala telefonsko številko gospe, katero je za željeni obisk treba poklicati, in danes sem jo tudi poklical, in dobil datum in uro za obisk naslednji torek dopoldne, ker so "vikendi" rezervirani za ostale družinske člane (mojo sestro, njeno hčerko in mamino svakinjo). Sestra mi je tudi opisala, kako obisk izgleda. Mamo pripeljjo na invalidskem vozičku, in pogovor z njo poteka "skozi" zaščitno steklo, katero onemogoča (?) izmenjavo izdihnjebnega zraka in ostalih možnigh prenašalcev okužbe s kovid 19 ... GSMa mama ne zmore več uporabljati ... To me celo malo spominja na obiske v kaznilnicah, katere sem večkrat videl na filmih na TV ... Kaldu in amateur 1 1
Kaldu Objavljeno Marec 1, 2021 Opozori Objavljeno Marec 1, 2021 Kako so različni ti domovi. Ko obiščem očeta v domu, greva v interni bife na pivo. Sediva za mizo, brez mask in natakarica prinese pivo in kozarce na mizo. Kakšen božanski občutek. Žal ga lahko obiščem samo enkrat na teden. RobiRoberto in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2021 Opozori Objavljeno Marec 1, 2021 Po današnjem kosilu je bilo na zunanjem balkonkem termometru v senci tako toplo, da sem si obul "teniske", oblekel "zimsko" kolesarsko oblačilo brez "dolgih gat", brez vetrovke, brez kolesarske "podkape", si roki zaščitil s tankimi rokavicami, in vožnja je bila prijetna, tako po soncu, kakor tudi v senci ... ? Joker in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Marec 2, 2021 Opozori Objavljeno Marec 2, 2021 Kdo je ta tip, ki objavlja tako dobre fotografije? ? Mislil in upal sem, da se bo po tem ko je moja mama "končno pristala" v domu za starejše, odnos moje drage do mene izboljšal, vendar moja mama očitno ni bila glavni vzrok za ta odnos, ker se ni nič spremenilo, kvečjemu še poslabšalo se je. Ko je nekaj časa ne vidim in ne slišim, grem z balkiona pogledat če je njen avto še v garaži, in največkrat ga ni, in ko se vrne domov, me niti ne pozdravi, niti ne pove kje je bila. Ne vem, če si na dan izmenjava 50 besed. Danes me boli glava in tišči v prsih, in dvomim da je to posledica moje včerajšnje vožnje s kolesom. Ktr1sk, amateur in Pepos 3
RobiRoberto Objavljeno Marec 2, 2021 Opozori Objavljeno Marec 2, 2021 Lahko bi ležal na kavču, se smilil samemu sebi, in buljil v strop, vendar se mi to ne ljubi ... Myself by Canon, Orodje za izrezovanje (Windows 10), Zajeta slika, Način Sivinsko, Maska neostrine ... ? Točno to sem želel, ker sem nekaj podobnega videl med fotografijami s Pinerest maila, in uspelo mi je ... franc in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Marec 2, 2021 Opozori Objavljeno Marec 2, 2021 (popravljeno) Pri zadnjem myself servisu mojega MMV, mi je s tresenjem vseh vidnih kablov in žic slučajno uspelo "popraviti" napako slabega kontakta med dvema "spajajočima" se kabloma ali žičkama, nisem pa odkril kje je ta slab spoj bil, zato mi danes skuter zopet ni hotel vžgati, tudi če sem zopet "tresel" vse žičke in kable. Ko sem se vrnil nazaj v stanovanje, sem se zaradi zunanje in notranje temperature moral najprej oprhati. Rabim nekoga, ki bo moj skuter dostavil na SYM servis Špan na Brezovici. Popravljeno Marec 2, 2021. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 3, 2021 Opozori Objavljeno Marec 3, 2021 Ko sem se danes odpeljal od doma, je bila na zunanjem termometru - 1 stopinja, in poskrbel sem zato, da sem to temperaturo občutil samo na obrazu ... amateur, Spasku in Joker 2 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 3, 2021 Opozori Objavljeno Marec 3, 2021 Seveda sem pozabil na Sport Tracker ... Spasku 1
amateur Objavljeno Marec 3, 2021 Opozori Objavljeno Marec 3, 2021 Robi, kaj ti je treba tako zgodaj na kolo, če je pa vremesnka napoved sonce čez dan, ogreje se in ni več tako mrzlo. Razen če se ne bojiš vročine opoldan? V nedeljo sem naredil test kolesa, sosed mi ga je malce v roke vzel, saj od 2017 ni videl servisa. Je pa kolo iz leta 2010, spredaj ima še tri šajbe, tega danes več ni za kupit, pa moram merkat na kolo, tudi na ženino. Menjana veriga, pa disk spredaj (vse sem imel doma za vsak slučaj na zalogi še od leta 2012), pa očiščeni in podmazani so bili gibljivi deli, je kar razlika glede na stanje pred tem posegom. Drugače mi je pa še malce mrzlo za na kolo, nekoč sem imel za mejo +23°C, danes je malce nižja, bo pa že kmalu topleje in mi res ni treba zmrzovati na kolesu. V nedeljo sem nameraval za RD na Blegoš, pa je bilo še hladno, sneg trd in sem prestavil vzpon na danes in na vrhu zapel sam sebi ono znano od 4 kovačev: Kam le čas hiti, le kam se mu mudi, leto za letom gre, ... Od zadnjega vzpona na vrh je na sončni strani kar konkretno pobralo sneg, pa tudi belo pregrinjalo v Alpah, Karavankah in v Kamniških se je kar dvignila (se vidi na slikah) - pomlad prihaja. Prilagam par slik (nisem vprašal za dovoljenje), pa še dve sem si sposodil od kolega, ki je bil v nedeljo s smučmi na Velikem Draškem vrhu. Tam je snega glede na nadmorsko višino zaenkrat še zadosti za turno smuko. Telohi so v dolini še zdavnaj mimo, tik pod vrhom Blegoša pa so dan ali dva zatem, ko sneg skopni, že na soncu. Kaj je to kontrast indigo modro nebo in beli sneg. Ne rabiš retuše v Photoshopu. Škoda, da je bila koča zaprta: paše ena ocvirkovca in dva čaja zraven. Pa nastavljanje soncu pred kočo. Srečno na cesti. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 4, 2021 Opozori Objavljeno Marec 4, 2021 Tako zgodaj grem na kolo, ker se tako zgodaj zbudim, tudi če bi si želel spati mnogooo dljeee ... Picikl je muj ta nar ta bulš prjatu: 1 stopinja in po najkrajši poti v Idrijsko Belo in nazaj domov pod prho in na dopoldansko ... ? amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 4, 2021 Opozori Objavljeno Marec 4, 2021 Pravkar sem na balkonu dodal še tretji "kolesarski vetrokaz", in seveda upam, da bojo vsi trije čimbolj mirovali ... Spasku in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Marec 4, 2021 Opozori Objavljeno Marec 4, 2021 Danes sem s seboj vzel malo drugačno orodje, in uspeh je bil garantiran ... V skuterjevih navodilh za uporabo sem prebral, da so možnost težav z elektriko tudi oksidirane kleme, zato sem najprej očistil klemi (?) na akumulatorju, in za njima še obe skuterjevi klemi, vendar to ni bila rešitev, ker elektrika do skuterjeve ključavnice še vedno ni prišla. Nato sem ob desni strani skuterja zagledal še tri "elektro spoje" in tistega za najdebelejšima "kabloma" nekajkrat zapored razdelil in znova spojil, vendar tudi po temu dejanju ni bilo nič bolje. Ko sem ključ ponovno vtaknil v ključavnico, je elektrika v klučavnici kar naenkrat bila , vendar samo nekaj sekund. Ali v tem grmu zajec žveči korenje??? Ključ sem izvlekel iz ključavnice, in ga še enkrat vtakanil vanjo, po vertikalni osi obrnjenega za 180 stopinj, in skuter je zopet dobil elektriko in tudi vžgal. Kako bo z vžigom jutri ????????????????????????? MiNa, Joker, amateur in 4 others 6 1
RobiRoberto Objavljeno Marec 5, 2021 Opozori Objavljeno Marec 5, 2021 Vsaj v nekaj sem prpričan: AKUMULATOR JE ŠE VEDNO DOBER !!!
franc Objavljeno Marec 5, 2021 Opozori Objavljeno Marec 5, 2021 Robi, problem je lahko v ključavnici. Enkrat sem že svetoval, da jo našpricaj z WD40 (ali kakšnim kontakt sprejem) . Drugače pa jo probaj premostiti (direktno zvežeš žice, ki grejo na stikalo) , malo pazi na kakšen kratek stik. Ključavnica je lahko oksidirana ali umazana, lahko pa tudi poči kakšna vzmet (izrabila se verjetno še ni) . Zdaj sem se spomnil, ta novejša "čuda" imajo lahko kakšno varovalo pred krajo. Je v navodilih omenjeno kaj takega? lp Spasku in RobiRoberto 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se