Skoči na vsebino

Moje izkušnje


TONTO

Priporočene objave

  • 3 tedne pozneje...

Lepo pozdravljen tudi ti Robi. :worship:

Tebe se seveda ne spominjam :doze: , sem se pa takoj informiral pri mojih dveh dragih. Oni dve se te še dobro spominjata, predvsem še s CIT-a, kamor so naju hodile obiskovati najine drage. Želim ti, da tudi tebi gre okrevanje dobro "od rok" in da se lepo vključuješ nazaj v življenje. Po informacijah moje drage niti nisva tako daleč narazen doma, tako da obstaja tudi možnost, da se še kdaj vidiva tudi v živo. Ali se ti mene mogoče še spomniš na priloženih slikah v prejšnjih objavah !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen ROBI nazaj

Tebe se spomnim zelo dobro.Svaka čast glede zdravja od takrat ko sva se nazadnje "pogovarjala"(glavo v LEVO ,prst na GLASILKE ......) :notworthy:

Živim blizu KRANJA ,tako ja , nisva dost deleč tako da se res lahko kdaj vidva.

LEP DAN ŠE NAPREJ

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi najprej tudi iz moje strani vse čestitke za hrabrost, ki jo prikazuješ in deliš z nami vsak dan na forumu.

No prvo naj povem da sem star 22 let imam 3. leto izpit za motor in v tem času na srečo nisem imel nobene prometne nesreče(z roko sem potrkal po lesu). Moram priznati da nisem ravno najbolj vzoren voznik, je pa res da tudi nisem med tistimi ki se vozijo na meji mogočega, ampak sedaj dovolj o meni. Ob prebiranju tvoje žalostne zgodbe sem v določenih trenutkih dobil solzne oči pa ne iz usmiljenja ampak ob razmišljanju, da bi se kaj podobnega zgodilo meni. No tukaj sem si zastavil vprašanje, če bi imel toliko moči pri okrevanju kot jo imaš sam in res občudujem tvoj pozitivni pogled na vse skupaj. Rad še povedal da imaš, glede na povedano, čudovito ženo in hčer!

Za konec naj ti še povem, da me je zgodba res ganila in naslednjič ko se bom usedel na motor bom razmislil kako po cesti, kar pa mislim da je bil namen tvojega pripovedovanja.

Res hvala še enkrat in upam da se kdaj srečamo(na cesti z motorjem seveda).

LP Samo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

< Za konec naj ti še povem, da me je zgodba res ganila in naslednjič ko se bom usedel na motor bom razmislil kako po cesti, kar pa mislim da je bil namen tvojega pripovedovanja. >

Samo, tudi tebi najlepša hvala za lepe besede.

Namen mojega pisanja pa ni ta, da bi stal za nekom in mu na uho tulil PAZIII KAKO VOZIŠ, DRUGAČE SE TI LAHKO ZGODI TO, KAR SE JE MENI !!! Mogoče je to pisanje samo nekakšen ventil, ki ga uporabljam za to, da svoje težave povem nekomu, ki jih bo razumel. Vsakemu motoristu želim, da bi ob vožnji z motorjem užival vsaj toliko, kakor sem užival jaz, in tudi to, da moje izkušnje ne bi vplivale na zmanjševanje teh užitkov …

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi, bodi brez skrbi, da bo tvoje pisanje vplivalo na marsikoga. In če se bo kdo vsaj malo zamislil, kakšne so lahko posledice trenutka nepazljivosti, spleta nesrečnih okoliščin, -pisanje ne bo zaman. Vsekakor pa z zanimanjem sledimo tvojemu napredku. Tudi Cvičkarja spremljam, se kar fajn pobira.

Je že Motorider ogromnokrat napisal, da se je najceneje učiti na napakah drugih. Ampak, taki pač smo, da gre velikokrat skozi eno uho noter, pa skozi drugo ven. Jaz sem na začetku tudi imel navado povsod na polno speljati (zelenec pač..). Sem pa bil na obisku pri sošolcu, čvek se je zavlekel pozno v noč. Potem pa na motor in gasaaa. Prva-druga-tretja...čez prva dva ostra ovinka je šlo, kar naenkrat pa je zmanjkalo ceste. Edino, kar se spomnim, je bilo da letim po zraku in ko padem na tla, se hočem pobrati, v tistem je pa še motor treščil name. Potem pa za nekaj časa tema. Naslednje pa se spomnim, da so ljudje tekli k meni, če sem še živ. Sem menda letel med dvema drevesoma v en travnik. No, hujšega ni bilo, samo zlom stegnenice. Imam pa še vedno močan rešpekt pred nočno vožnjo po neznanih cestah. Ta je tega že 25 let.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni se poraja vprašanje, kako to, da si utrpel kar precejšnje poškodbe glave kljub čeladi? Očitno se preveč zanašamo na njih...

Si imel notranje možganske krvavitve ali kaj? Ko praviš, da so posledice podobne možganski kapi in po ogledu tvoje slike iz Soče moram potrditi - moj oče je imel podobne težave po kapi in tudi njegov pogled je bil ravnotako prazen, izgubljen, kot tvoj takrat.

Popravljeno . Popravil Fantocci
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede čelade imam tako mnenje. Sestavljena je iz dveh delov: zunanje trdne školjke (?) in notranjega blažilca - stiropora (?). Če je udarec dovolj močan, se stiropor (?) stisne in blažilca ni več, torej je situacija zelo podobna, kakor če bi z nezaščiteno glavo udaril ob tla, le da koža ostane na svojem mestu. Tudi to izkušnjo imam že za sabo, ko sem se pred 25 leti peljal s KTM 250 brez čelade na glavi. To je bil moj drugi pretres možganov, prvega pa sem doživel pri šestih letih, ko me je zbil avto. In še vedno sedim za računalnikom in vam jokam ...

Imel sem notranje možganske krvavitve! Na mojo srečo, se je zadeva tako razvijala, da glave ni bilo treba odpirati, ker krvi le ni bilo toliko, da bi povzročala "morilski" pritisk v glavi. Odraz mojega pogleda s slike na Soči, pa je bil zelo verjetno posledica zavedanja, kaj se mi je zgodilo in kaj me še vedno čaka. Strokovnjaki pravijo, da je prav to zavedanje dober znak okrevanja po možganski poškodbi ! Pa jih razumi, če jih moreš, jaz jih ne morem ... :unsure:

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen Robi.

To o zavedanju je podobno kot tisto "če me kaj boli vsaj vem da sem živ" Torej če se zavedaš pomeni, da si misleč človek, in ne vegetacija.

Robi zadnjč, še na začetku si opisal eno zanimivo turo čez dvanajt dolomitskih prelazov v enem dnevu, pa če prav na račun mrzlega kosila. Si mi dal dobro idejo, čeprav jo bom verjetno razširil na dva dni. Imaš v rokavu še kak predlog?

Kej te modele letal si prišel tudi kaj na Lijak (Šmihelj) pri Gorici spuščat? Samo to modelarstvo pa je sprostitev za možgane a ne? Odklopiš vse ostalo in se samo temu posvetiš. Sicer jst nisem modelar čeprav bi si rad uredil eno delavnico tako za dušo.

Robi upam da bo moč in se bomo kak dan tudi lahko dobili na kaki pijači.

Lep pozdrav

Igor

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kej te modele letal si prišel tudi kaj na Lijak (Šmihelj) pri Gorici spuščat?

Igor, na Lijak sem prihajal z modeli predvsem pozimi, ko je bil drugod še sneg in ko ni bil rabo nabolj primeren čas za letenje z jadralnim padalom... Tako da Lijak zelo dobro poznam spodaj in zgoraj ... Prilagamo še eno mojo padalsko sliko, ki je zelo verjetno nastala prav na Lijaku ...

post-12027-0-97071600-1297679886_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda še nasvet: ne pusti si trajno odvzeti vozniškega dovoljenja, sploh, ker ti gre na bolje.

Grega, prav nobenega namena nimam oddati izpit za nedoločen čas :whistle: . Že sama lokacija mojega bivanja (na pol poti med Idriji in Spodnjo Idrijo - odcep za Žiri), mi tega ne dovoljuje. Na zadnji oceni smo se dogovarjali o odlogu še za eno leto. Oba gospoda, pri katerima sem izvajal ta test, imata prav gotovo dosti izkušenje na tem področju, zaradi tega, ker sta že sama šla skozi vse to ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi, bodi brez skrbi, da bo tvoje pisanje vplivalo na marsikoga.

Ob teh tvojih besedah sem se spomnil dogodka, ki se je zgodil malo preden sem bil "odpuščen" s Soče (12. marec). Voznik, ki me je tisti dan peljal na pregled na Klinični center, mi je omenil, da je v tistem času na Soči še "mrtva sezona", kasneje pa so taki in podobni prevozi na sporedu večkrat na dan. Omenil mi je tudi, da že kar nekaj časa razmišlja o nakupu motorja in me celo vprašal, kaj bi bilo za njega najbolj primerno ... Živi bili pa vidjeli, ali nekaj podobnega ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo Robi!

Da se ne boš naprezal po nepotrebnem naj ti takoj povem, da se ne poznava. Torej-čeprav moj karambol ni bil niti senca tvojemu približno vem, kako je, ko ''ležal na cesti'', tako, da ti želim popolno okrevanje. Četudi, bo trajalo malo dalj časa...

Zanima pa me nekaj. Glede na fotografijo iz enega od tvojih prejšnjih postov vidim, da si bil padalec. Kako si uspel združiti modelarstvo, padalstvo, motorizem in družino? Če se ti ljubi mi lahko napišeš kakšen odstavek o padalstvu. Zanimajo me predvsem prednosti in slabosti v primerjavi z motociklizmom.

LP in drži se!

Simon

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo Robi

Ne poznava se osebno vendar sem srečna ,da sem te spoznala prek foruma in da lahko prebiram tvoje poste.Vsaka ti čast :notworthy: želim ti veliko srečnih dni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako si uspel združiti modelarstvo, padalstvo, motorizem in družino? Če se ti ljubi mi lahko napišeš kakšen odstavek o padalstvu. Zanimajo me predvsem prednosti in slabosti v primerjavi z motociklizmom.

Simon. Nikoli mi ni uspelo in niti nisem imel interesa niti denarja, da bi združil vse te hobije. Ko sem zaradi nesigurnega počutja v zraku (domače težave), opustil padalstvo, sem zopet pričel z modelarstvom, ko pa sem si kupil motor, pa sem tudi modelarstvo popolnoma opustil. Vendar se tega ne spominjam več, povedali so mi drugi. Vsi ti hobiji so odvisni predvsem od vremena in tega seveda za vse ni dovolj. Da o denarju ne govorimo ... Glede družine pa samo to: hvala hčerki in "ženi", da sta prenašeli vse moje želje po aktivnem življenju ... :worship:

Primerjava padalstva in motorizma pa je zelo težka, vsaj zame, ker mi vsak od teh dveh hobijev pomeni povsem nekaj drugega. Imata pa oba vsaj dve skupni lastnosti. Pri obeh nisi odvisen od nikogar drugega, torej počneš vse po svojih željah in odločitvah, druga skupna lastnost pa so smreke. Pri padalstvu nekje pod "ritjo", pri motoristu pa nekje ob cesti. In prav noben "prisilni pristanek" med smrekami ni ugoden ... :surrender:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Primerjava padalstva in motorizma pa je zelo težka, vsaj zame, ker mi vsak od teh dveh hobijev pomeni povsem nekaj drugega. Imata pa oba vsaj dve skupni lastnosti. Pri obeh nisi odvisen od nikogar drugega, torej počneš vse po svojih željah in odločitvah, druga skupna lastnost pa so smreke. Pri padalstvu nekje pod "ritjo", pri motoristu pa nekje ob cesti. In prav noben "prisilni pristanek" med smrekami ni ugoden ... :surrender:

No Robi smisel za humor je očitno še ostal tongue.gif, to je gotovo dobro!

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne poznava se osebno vendar sem srečna ,da sem te spoznala prek foruma in da lahko prebiram tvoje poste.Vsaka ti čast :notworthy: želim ti veliko srečnih dni.

Rozica tudi tebi hvala za lepe želje. Za več besed, pa sem moral odpreti zemljevid Pomurja, kar najbrž pomeni, da sem se nekoč kar precej "smukal" tam okrog. Prvi spomini segajo še v moj čas tekmovanja z jadralnimi modeli, ko so bile tekme organizirine na letališču Rakičan.

Drugi spomini se nanašjo na vas Cankova, kamor sem hodil s kolegom, tudi motoristom, ko je nabavljal pujceka za koline in sem mu pomagal pri osnovni obdelavi mesa po zakolu.

Od tu smo se večkrat šli malo "namočit" v Terme Banovci, kamor pa sem večkrat prišel tudi iz Ljutomera, kjer so se izvajale tekme v letenju z akrobatskimi modeli.

Skozi Ljutomer sem se verjetno peljal tudi, ko sem se vračal z Novega Marofa.

Na vaše kraje me vežejo skoraj sami lepi spomini, kolikor jih je še, razen enega, ko sem se v Ljutomer pripeljal z motorjem ravno po smrtni nesreči motorista na bencinski postaji, oziroma izhodu z nje. Če se še prav spomnim, je bil to policist v civilu, ali celo detektiv ??? Naj počiva v miru :cry:

To je tudi edini moj "grenki" spomin na te kraje, vse ostalo je v zelo svetli luči, predvsem ljudje :worship:

Tudi tebi želim še veliko lepih trenutkov, v tem čudovitem hobiju, športu, ventilu za sproščanje, ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes med zajtrkom se mi je od nekje prikradla beseda Gerlic (Gerlitzen) in za njo še rovte 69 (Route 69). Seveda je bilo takoj po zajtrku treba v roke vzeti zemljevid in kar sem na njem videl (ovinki) mi je takoj dalo vedeti, da sem se po tej cesti vrjetno peljal tudi večkrat (moram pogledati v Vtise z dnevnih voženj ???). V zvezi z Route 69 se še najbolj spominjam tega, da na križiščih nikoli nisem sledil oznakam krajev, temveč vedno samo števiki 69 !!! Spominjam se tudi tega, kako me je enkar prehitel eden od naših kulturnih (?) meddrđavnih sosedov: po kolenu !!! In to ne nekje zgoraj med "hribi", temveč še spodaj v "dolini", kjer je promet še precej gost. Mislim, da sem o tem dogodku tudi že pisal, samo poiskati moram !!!

Omenil sem koleno !!! Na žalost se mi vse bolj zdi, da sem bil tudi jaz na kolenu, preden sem "testiral" vzdržljivost čelade. Drugega vzroka za mojo nesečo res ne vidim ... :headbang:

post-12027-0-32002400-1297850628_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem včeraj malo preveč pregledoval zemljevide, si ja nekdo najbrž mislil, da zopet kaj načrtujem, zato me ja danes obsodil na kavč = stare "dobre težave s križem" :wallbash:. Ker sem takoj ukrepal (kavč + Nelgesin forte) upam, da se bo zadeva tudi kmalu umirila, da se bom lahko čimprej vrnil na svoje izpostavljeno delovno mesto = delavnica ! In ker nisem mogel na kavču samo ležati, strmeti v strop in se smiliti samemu sebi ,sem seveda reševal "mojo šolo". In prav danes sem verjetno tudi prvič v življenju reševal in rešil križanko z računi. :worship: Pri njenem reševanju me je motilo le to, da sem moral ves čas imeti prst leve roke na računu, ki sem ga reševal, sicer sem ob iskanju podatkov na sosednji strani že pozabil, kateri račun sem sploh reševal. Vključeno v ceni ... :surrender:

Prilagam tudi kopijo odgovora na moj poslani mail, ki sem ga včeraj prejel s Soče ... :worship::yea1::wub:

< Pozdravljen!

Dobila sem vaša sporočila in slike. Veliko ste v tem času dosegel, po tako hudi poškodbi. Kar tako še naprej, s tako voljo in pogumom. Lep pozdrav iz Ljubljane, fizioterapevtka .....! >

post-12027-0-02978700-1297948514_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi, čestitam za to križanko, moji možgančki so se s kalkulatorjem tako polenili, da bi bila kr muka tole rešit.

Zelo lepo, da si dobil tako spodbudo tudi iz Soče. Res si občudovanja vreden, sploh tvoja volja. Vedno si najdeš neko "terapijo" kar po moje kaže tudi na tvojo iznajdljivost. Kar tako pogumno in iznajdlivo še naprej, da vidimo še kak tvoj izdelek.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vedno si najdeš neko "terapijo" kar po moje kaže tudi na tvojo iznajdljivost. Kar tako pogumno in iznajdlivo še naprej, da vidimo še kak tvoj izdelek.

Sicer sem še vedno na "bolniški" na kavču, vendar vseeno malo pogoljufam in se za kakšen trenutek tudi vsedem za čarunalnik ! Iznajdljivost pa je verjetno tudi predpogoj, da se vsedeš na dve kolesi, predvsem če imaš v mislih kaka potovanja in ogled neznanega... Torej iznajdljivost dobro služi že pred smereko in tudi po njej ... :rolleyes:. Roberto bi verjetno dejal: "vključeno v ceni" ... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že kar nekaj časa mi je ta zemljevid ležal neodoprt na moji delovni mizi, kamor sem ga pred tem "preselil" iz predala iste mize, kar verjetno dokazuje, da je bil zemljevid nekoč kar precej v uporabi ! In ko sem ga končno le odprl, se je zgodilo še "hujše" kakor sem pričakova! Že za pot od Idrije do Bovca sem moral s prstom slediti rdeči črti (cesti) na zemljevidu, namesto da bi kar avtomatično pokazal kje je Bovec. Komentarja, da se tudi komu to še dogaja pa res ne rabim, ker v Bovcu sem bil najmanj XY x, v kampu ? (Komac) v vasi Soča (?) pa sem imel kar nekaj let celo postavljeno bivalno prikolico. Seveda sem se potem med ponovnim odkrivanjem Dolomitov popolnoma izgubil, zato sem zemljevid raje odložil na primernejši čas, mogoče celo v kakšni družbi kolegov motoristov, s katerimi smo skupaj odkrivali te čudovite kraje. Verjetno pa bo moja izhodiščna točka za nadaljnje raziskovanje Marmelada :rolleyes:, za katero se še spomniam da sem jo večkret opazoval od spodaj navzgor. Lahko, da je bilo tudi eno jezero (ali reka ???) pod njo (od tam kjer sem je opazoval)...

post-12027-0-55325100-1298035150_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za to sliko Spencer. Če se pravilno spominjam sem se z mopedem tudi zapeljal na drugo stran (?), kjer je tudi "čakalnica" za gondolo (?). Mogoče (zelo pogosto uporabljena beseda !!!) sem tam na drugi strani spil tudi eno kavo ???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!