RobiRoberto Objavljeno Maj 17, 2021 Opozori Objavljeno Maj 17, 2021 Med mojo zadnjo vožnjo s piciklom v Idrijsko Belo, in seveda tudi nazaj domov, sem imel vso vožnjo "zvočno spremljavo", katera se mi je zdela kakor "ropotanje šodra" (drobnih kamenčkov) po notranji strani enega od obeh blatnikov, kar seveda ni mogoče, ker sem se ves čas vozil po asfaltu, vendar sem pravkar s "paromatom" vseeno "preventivno" opral moj picikl, ker je bil tega res potreben, zaradi "moje preobremenjenosti" z drugimi stvarmi ... ? Pepos, notranc, amateur in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 18, 2021 Opozori Objavljeno Maj 18, 2021 ? Danes nadležne in moteče zvočne spremljave na piciklu ni bilo več ... ? Pepos, notranc, Satao in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Maj 19, 2021 Opozori Objavljeno Maj 19, 2021 (popravljeno) Vedno kadar se odpeljem s piciklom od doma imam vsaj eno fotografijo "planirano" že doma, in ta je skoraj vedno fotografija mojega picikla v kakšnem nenavadnem položaju. Danes bova zaradi dežja in nizke temperatura oba s kulom počivala , zato sem pravkar na balkonu zopet poizkusil narediti fotografijo z globinsko neostrino, kar mi je uspelo "le polovično" ... Popravljeno Maj 19, 2021. Popravil RobiRoberto notranc, amateur in Pepos 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2021 Opozori Objavljeno Maj 20, 2021 (popravljeno) ARSO METEO: Danes bo delno jasno, več oblačnosti bo sprva na vzhodu. Popoldne bo nekaj ploh in neviht. Jutri bo večinoma sončno s svežim jutrom. Popravljeno Maj 20, 2021. Popravil RobiRoberto MiNa, Pepos, notranc in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2021 Opozori Objavljeno Maj 20, 2021 Opazil sem, da sem pozabil objaviti svojo današnjo fotografijo dneva ... Joker, Pepos in amateur 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 21, 2021 Opozori Objavljeno Maj 21, 2021 (popravljeno) Po današnjem zajtrku me je zanimalo kaj je krivo za "ropotanje" mojega kula med vožnjo, zato sem ga na dvorišču "obrnil na glavo" in takoj ugotovil da za nedležen zvok ni kriva veriga ali menjalnik, ampak "zvit" kolesni obroč, oziroma vzrok za njegovo "zvitost" = zlomljen "špajkl". Gospod Bonča: pokliči enkrat prihodnji teden ... Med vožnjo mi je zaradi moje nerodnosti in "spleta okoliščin" (umikanje avtomobilu) padel fotoaprat na tla , in najprej ni deloval samo njegov sprožilec, ko sem pa doma želel prenesti, do padca narejen fotografije na računalnik, mi tudi Canonov "vžig" ni več deloval , zato bom moral napisati mail v Canon Slovenija. "Majhna sreča v nesreči" je bila, da sem se spomnil da imam tudi bralec spominskih kartic, s katerim mi je uspelo vse fotografije narejene do padca fotoaprata na tla prenesti na računalnik ... ? Popravljeno Maj 21, 2021. Popravil RobiRoberto amateur, Satao in MiNa 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2021 Opozori Objavljeno Maj 22, 2021 S servisa Canon seveda še nisem dobil odgovora na moj poslani mail, zato sem pravkar na embalaži preveril kateri tip IXUSa sploh imam, da sem lahko z googlom prreveril kakšna je bila njegova cena (142 €) in če ga imajo kje v Sloveniji še na zalogi, vendar pri vseh prodajalcih za ta modela Canonovega fotoaparata piše razprodano ... MiNa in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2021 Opozori Objavljeno Maj 22, 2021 "Evo ga", izhod v sili ... ebay.de 1 ebay.de 2 amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2021 Opozori Objavljeno Maj 22, 2021 Danes "so se" povabili k nama na kosilo najina hčerka , njen mož in njuna hčerka , in še pred kosilom sem hčerkinega moža povabil na "družinsko poslovni pogovor" , v katerem sem ga prosil, če bi hotel z Ebuya zame naročiti nov fotoaparat Canon 220 HS, katerega trenutnega sem "uničil", in po krajšem "brskanju po internetu" mi je dejal, da zakaj bi za enak denar (brez poštnine) kupoval že zastareli model fotoaparata, ker lahko za enako ceno na Mimovrste kupim bolj sodobnega NOVEGA ... ? Pepos, amateur, notranc in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 23, 2021 Opozori Objavljeno Maj 23, 2021 (popravljeno) Canona IXUS 220 HD sem naročil, prav tako pri Mimo vrste pred devetimi leti in dvema mesecema, in do njegove okvare z njim naredil približno 18.741 fotografij. Zadnja fotografija zadnjega kolesa mojega picikla ima zaporedno številko IMG_8741, pri 9999, pa Canononov "števec" narejenih fotografij zopet prične šteti od 0001, in to še vedno vem (se še vedno spomnim) iz lastnih izkušenj. HVALA možu moje hčerke , da ne boste prikrajšani za moje čudovite fotografije ... ? Popravljeno Maj 23, 2021. Popravil RobiRoberto Joker, Satao, MiNa in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2021 Opozori Objavljeno Maj 24, 2021 (popravljeno) Upanje vedno obstaja. Predlagam da aparat prinesete ali pošljete na naš servis, da ga pregledamo in vas tudi seznanimo s predvidenimi stroški popravila.... LP 3A servis Danes mi je na moj poslani mail odgovoril bolj prijazen serviser kakor prejšnjič, zato sem se mu v odgovoru na njegov poslani mail že opravičil, da zaradi starosti mojega pokvarjenega Canona IXUS 220 HD, v njegovo popravilo ni več smiselno vlagati €, in da sem se zato odločil za naskup novega. Mož moje hčerke je včeraj ugotovil, da ima naročen nov Canon bolši optični teleobjektiv (star 6 X, nov 8 X), in slabše ohišje (star kovinsko, nov plastično). Popravljeno Maj 24, 2021. Popravil RobiRoberto amateur in Pepos 2
franc Objavljeno Maj 24, 2021 Opozori Objavljeno Maj 24, 2021 Robi, Pri fotoaparatu raje poglej kakšen senzor za "zajem slike" ima. Pri teh canon-ih je to cela znanost. Žal se to odraža tudi v ceni. Na papirju slabši (manjši zoom, manj pixlov) imajo lahko boljši senzor (in višjo ceno) in (baje) delajo boljše slike (tudi jaz sem "padel" na boljši zoom (Canon sx240hs)) , samo mi je bilo to takrat pomembno. Pri slikanju kolesa v različnih "pozah" , ti priporočam, da ga "naslanjaš" na stran kjer ni menjalnika, ker je menjalnik relativno občutljiv del. lp raza, RobiRoberto in amateur 2 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2021 Opozori Objavljeno Maj 24, 2021 Urandno sem invalidsko upokojen že približno 10 let, in skoraj vsak dan se vprašam, kdaj bom tudi sam sebe upokojil . Očitno sem zaradi poškodbe možganov premalo stvari pozabil, in zato še vedno živim na spominih dejanj, katere sem počel pred svojo prometno nesrečo. amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2021 Opozori Objavljeno Maj 25, 2021 (popravljeno) Zakaj je starejši mladinc Roberto trenutno dobro razpolžen? ? Popravljeno Maj 25, 2021. Popravil RobiRoberto raza, MiNa, Pepos in 3 others 5 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2021 Opozori Objavljeno Maj 25, 2021 (popravljeno) Believe or not belive, "kabel" za prenos fotografij na računalnik ni v komplatu , in ker na fotoaparatu nisem videl "kablove vtičnice", sem seveda mislil, da poteka prenos posnetih fotografij na računalnik na kakšen drugačen način , zato sem takoj uporabil navodila, in tudi kmalu ugotovil, da je "vtičnica skrita", in je potrebno plastiko "malo zavihati" če hočeš priti do nje , "kabla" pa v opisu komleta in tudi v škatli ni bilo , zato sem z veseljem uporabil "kabel" od prejšnjega Canon IXUS 220 HD. ? Popravljeno Maj 25, 2021. Popravil RobiRoberto amateur in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2021 Opozori Objavljeno Maj 25, 2021 Ker "sem kronični" nezadovoljnež, in ker moj picikl še ni popravljeen (menda jutri), in ker vreme še ni sigurno (menda jutri), pri novem Canonu že nekaj pogrešam, in sicer "stikalo" za preklop med avtomatskimi nastavitvami, in nastavitvijo po lastni izbiri, katero sem imel jaz nastavljeno na otroci in živalce v gibanju, katere nastavitve pa do 12. junija najbrž ne bom rabil, ker bo šele takrat letošnji Maraton Franja, kateri vedno vodi po cesti med Idrijo in Sopodnjio Idrijo, nasproti hiše v kateri živim. ? amateur 1
franc Objavljeno Maj 25, 2021 Opozori Objavljeno Maj 25, 2021 Imaš meni na ekranu. malo več tipkanja (pa ne smeš pozabiti kaj si nastavil). Poglej tukaj: amateur, MiNa in RobiRoberto 2 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 26, 2021 Opozori Objavljeno Maj 26, 2021 HVALA Franc, tudi jaz sem imel namen malo pobrskati po IXUSovih menijih, ko bo čas ... Ima osemkratni zoom, za katerega je pa treba imeti bolj mirno roko kot jo imam jaz ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 26, 2021 Opozori Objavljeno Maj 26, 2021 *** ? *** ? *** ? *** Ugotoviti moram kako mi je danes med vožnjo uspelo vklopiti "vpis" datuma v fotografije in ga izklopiti, pred tem ga bom moral pa še "naštelati", tako da se bom končno moral soočiti z IXUS ovim menijem ... MiNa, Erikcslo, Pepos in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Maj 26, 2021 Opozori Objavljeno Maj 26, 2021 Uspelo mi je rešiti težavo z vpisovanjem datuma v fotografije. ? Prejšnji Canon 220 HD je imel na fotografiji na označenem mestu vklop makro načina fotografiranja, in ker sem jaz mislil da je tudi pri novem IXUS 186 enako, sem pred dopoldanskim fotografiranjem rožice pritisnil na ta "gumb" ampak s tem nisem vklopil načina makro, ampak sem vklopil vnos datuma v fotografije. Nastavil sem tudi previlen datum in čas. ? Pepos, Joker, amateur in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Maj 27, 2021 Opozori Objavljeno Maj 27, 2021 Včeraj zvečer. Danes zjutraj. Jutri dopoldne. VS800, Erikcslo, amateur in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Maj 27, 2021 Opozori Objavljeno Maj 27, 2021 Moj dopoldanski selfi je bil namenski (tudi barvni kontrast), da sem lahko potem čira čara s programom Gimp 2 ... ? Erikcslo in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 29, 2021 Opozori Objavljeno Maj 29, 2021 (popravljeno) Današnji stranski učinek moje včerajšnje druge doze Phizerja ... ... ... ? Popravljeno Maj 29, 2021. Popravil RobiRoberto Joker 1
Joker Objavljeno Maj 29, 2021 Opozori Objavljeno Maj 29, 2021 pred 23 urami, RobiRoberto pravi: Evo, imava enake datume. Najbrž zaradi modelarstva... Erikcslo in RobiRoberto 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se