RobiRoberto Objavljeno Oktober 17, 2022 Deli Objavljeno Oktober 17, 2022 Naročenih kolesnih plaščev in zračnic za moje kolo danes še ne bo, toda ta teden bo poslan paket sigurno prispel (Extreme Vital današnje email sporočilo). 👍 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 17, 2022 Deli Objavljeno Oktober 17, 2022 (popravljeno) Roberto SSmM (Sam Svoj majhen Mojstr). E-mail sporočila o poslanih, v soboto od mene naročenih dveh kolesnih plaščih in treh zračnicah iz Extreme Vital trgovine zaenkrat še nisem dobil , toda nove zračnice in plašči mi ne bi dosti pomagali, če bi se kje v zadnjem kolesnam obroču še vedno skrivala "past" za dosedaj že kar nekajkrat predrto zračnico , zato sem dopoldne preveril če je kje na zadnjem kolesu še vedno skriva vzrok mojih težav s predrtimi zračnicami, in sedaj vem, da bom po sprejetju mojih naročenih zračnicah in kolesnih plaščih, eno zračnico in in kolesni plašč lahko takoj "montiral" na moje kolo. Ker ni vse zlato kar se sveti, je moj včerajšnji "vzpon" k rudniškemu dimniku pustil posledice - boleče mišice na obeh mojih nogah. Popravljeno Oktober 17, 2022. Popravil RobiRoberto VS800, Pepos, Joker in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 17, 2022 Deli Objavljeno Oktober 17, 2022 (popravljeno) Sporočila o oddanem mojem naročilu še vedno nisem dobil, toda "ker sem siten" sem v enem od mailov sprejeteih od Extreme Vital kliknil na povezavo SLEDENJE NAROČILA, in zato moram takoj sedaj telefonirati meji dragi katera je šla v vrtec po najino vnukinjo , med vračanjem iz Idrije (brez vnukinje seveda) na OMV bencinskem servisu, na bankomatu, dvigna zame potrevben znesek € za plačilo mojega naročila. Tako se vse skupaj vse zakomplicira, če si želi Roberto biti Sam Svoj mali Mojster ... Popravljeno Oktober 17, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 17, 2022 Deli Objavljeno Oktober 17, 2022 Kolesarki plašči, ko se obrabijo, postanejo (pre) občutljivi in posledica so prazne (predrte) zračnice. Jaz sem ga spravil za rezervo (mogoče pa bo uporaben za kakšno "prehodno/nujno" rabo) , ker mu razen "stanjšanega" profila, nič ne manjka. lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 18, 2022 Deli Objavljeno Oktober 18, 2022 Hip Hip Hura, DPD bo naročeno "robo" dostavil med 10.00 in 11.00 uro = današnje jutranje SMS sporočilo ... 👍 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 18, 2022 Deli Objavljeno Oktober 18, 2022 Ob 10.45 mi je pozvonil telefon, in ker je bila neznana klicna številka, in tudi zato, ker me razen "mojih domačih" ne pokliče nihče drug več , sem bil siguren da me kliče DPD kurir, kateri mi je sporočil da bo pri meni čez 5 minut, in rekel sem mu, da ga bom počakal kar pred vhodnimi vrati v hišo, kar mu je čisto ustrezalo. 👍 "Alora", ker me nožne mišice od vzpona na idrijski rudniški dimnik še vedno bolijo , se bom danes popoldne verjetno "zamotil" z menjavo zračnic in plaščev na mojem kolesu. Če vas bo v času moje odsotnosti kaj zanimalo, se lahko obrnete kar na mojo tajnico Karmo ... ... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 18, 2022 Deli Objavljeno Oktober 18, 2022 👍 Jutri dopoldne še sprednje kolo, če bo zadna zračnica zjutraj še vedno polna ??? Karmo na njen popoldanski wc takoj sedaj !!! Pepos, franc in Zivnorc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 Tista gumica v pumpi je "adaptor" (običajno) in je pomembno kako je obrnjena. Na eno stran polni presto na drugo avto ventilčke (vsaj moja ima tako) . Zračnica je konkretno prevelika (kar me glede ne oznake na škatli čudi, da je za številko preširoka, nekako razumem, "dolžine" pa ne) . Načeloma nekega resnejšega problema zaradi tega ni. Je pa problem, če se naredijo gube (prepogne) , ker se na tistem mestu dodatno obrablja in se na koncu prenuca. lp RobiRoberto in Zivnorc 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 ... Robi... pa ko boš naslednjič naročal zračnice vzemi take z avtomobilskimi ventilčki. Ne potrebuješ raznih adapterjev (ki vedno kje prepušča...in še zgubiš ga takrat, ko ga najbolj rabiš), da jih lahko pumpaš ...in napumpaš jih lahko tudi na bencinski črpalki. ... ..pa če se zdi, da je zračnica "prevelika", kot si prejle dal slike gor... jo samo malo napumpaj, samo toliko, da se mejčkeno napihne (brez pritiska... samo, da "nabrekne")... da stoji na mizi kot velika okrogla hrenovka .... bo precej lažje namontirat vse skup, ko se ti ne bo sukala in "zacvikala", ko jo boš tlačil pod plašč... RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 ... aja... pa tam, ko si dal sliko z zeleno kljukico ob ventilčku.... ... se mi zdi, da je ventilček pod plaščem...in ne v plašču..... zgleda jajčasto ..sploh, če gledaš tisto črno in belo črto.. Spusti zračnico... potisni ventilček v notranjost plašča.... ponovno potegni ven...in napumpaj... RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 (popravljeno) ... 👍 ... očitno izviram iz delavskega razreda ... 👍 Koliko kilometrov sem s kolesom že prevozil letos? Tudi letos si še želim 10.000 prevoženih kilometrov. Voziti se imam namen (?) do prvega zapadlega snega, ali dokler ne bodo "posolili cest". Popravljeno Oktober 19, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos, franc, raza in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 pred 19 urami, RobiRoberto pravi: ... tule na zgornji sliki se vidi, da je zračnica, kjer pride ventilček, verjetno pod robom plašča, ko se vidi, da je plašč "jajčasto" nasedel na rim... ...in rado zračnico "zacvika" in preseka pred eno uro, RobiRoberto pravi: ... tule na spodnji pa zgleda v redu.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 19, 2022 Deli Objavljeno Oktober 19, 2022 Glede ventilčkov. Jaz jih nikoli ne "zategujem" do feltne, ker se s tem poveča možnost poškodbe/obrabe. Dejansko je tista matica samo zato, da ti ventilček ne "pade" notri. Ko zmontiraš nov plašč, je pametno, da ventilček "porineš notri" (kar mora z lahkoto) , da preveriš, da ni zračnica "priščipnjena" (kar se pri ventilčku, še posebno, če ga že v začetku "priviješ" , rado zgodi) . Jaz imam raje "avto" ventilčke, je pa problem v tem, da ne gredo skozi luknjo za presto ventilčke. Če se odločiš, za avto ventilčke, moraš povrtati luknje (8,5mm) in poti nazaj ni (ni ravno velik problem ni pa idealno, če si premisliš) . lp Zivnorc in RobiRoberto 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 20, 2022 Deli Objavljeno Oktober 20, 2022 (popravljeno) Franc še enkrat HVALA za nasvet katera kolesarska plašča naj kupim za moje kolo, ker sta točno to, kar sem rabil. 👍 Včeraj, kar brez kosila , sem preizkusil, če sem zadni kolesni plašč res napačno "montiral" na zadnji kolesni obroč mojega kolesa, kar je ugotovi Živnorc , in preizkusil sem tud to kar poleg ponudbe piše v spletni trgovin Extreme vital, pri kateri sem naročil in kupil ta dva kolesna plašča in tri zračnice 👍 , in sicer, da so kolesarski plašči Schwalbe primerni za asfalt in tudi makadam, in tudi to drži ... 👍 Želel sem tudi "višinski graf" moje včerajšnje vožnje, toda verjetno sem moj "data recorder" (beri telefon ), pri dajanju v zadnji žep zgornjega dela mojega včerajšnjega kolesarskega oblačila, zopet nekako prekinil delovanje Sport Trackerja. Vseeno sem odličen ... Moja draga mi je na moje vprašanje, če bi mi lahko zašila kolesno "servisno torbico" odgopvorila, naj rajši kupim kar novo, in prav je tako. 👍 Med mojo naslednjo vožnjo s kolesom. 👍 Popravljeno Oktober 20, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 21, 2022 Deli Objavljeno Oktober 21, 2022 👍 Včeraj po kosilu 👍 17 stipinj. 👍 Pepos, Joker in franc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 21, 2022 Deli Objavljeno Oktober 21, 2022 Robi, pa rabiš toliko "pajserjev" ? Jaz (do sedaj) za montažo kolesarskega plašča še nikoli nisem uporabil ničesar, za snemanje pa samo (včasih) "nekaj" za "začetek" . Eden mi je "prek glave" dovolj. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 21, 2022 Deli Objavljeno Oktober 21, 2022 Dokler "sem bil še mulc", sem si na mojem pony kolesu pri montaži plašča na oobroč kolesni obroč pomagal tako, da sem obroč "namazal z žajfnico", in tako pri montaži kolesnega plašča na kolesni obroč ni bilo nobenih težav. 👍 Večje vprašanje je, če bi v mojem sedanjem stanjun predrto zračnico med vožnjo sploh še zmogel zamenjati? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 21, 2022 Deli Objavljeno Oktober 21, 2022 Pravkar moj bicikl: Roberto požen, jest sm prpravlen ... 👍 Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 22, 2022 Deli Objavljeno Oktober 22, 2022 (popravljeno) 👍 Včeraj po kosilu 👍 + danes po zajtrku 👍 = še vedno lovim letošnjih 1.000 km prevoženih z biciklom, vendar ne verjamem da jih bom ujel , ker so tako hitri ... Trenutno v Idriji dežuje. Danes: Popravljeno Oktober 22, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 23, 2022 Deli Objavljeno Oktober 23, 2022 Deževna nedelja je čas za volitve, dobro kosilo in po kosilu na kavču ... 👍 franc in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 24, 2022 Deli Objavljeno Oktober 24, 2022 Upam da bo kmalu nehalo "mokriti", in de bo po kosilu cesta že suha = Idrijska Bela z biciklom brez dodatkov ... 👍 Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 24, 2022 Deli Objavljeno Oktober 24, 2022 Ob 22. 10. 2022 ob 15:59, RobiRoberto pravi: = še vedno lovim letošnjih 1.000 km prevoženih z biciklom, 10.000 !!! Sam dePihlja in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 25, 2022 Deli Objavljeno Oktober 25, 2022 Danes bova s Karmo najbrž ves dan delala družbo eden drugemu ... 👍 Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 25, 2022 Deli Objavljeno Oktober 25, 2022 Vreme mi je danes omogočilo, da sem kar brez kosila , za približno 2 uri zapustil Karmo , vendar ji ni bilo nič hudega 👍 , ker sem počakal da se je najpej vrnila moja draga iz službe. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GeeSXer Objavljeno Oktober 25, 2022 Deli Objavljeno Oktober 25, 2022 Menjaj prostor za zalivanje Daj smrekicam malo "lufta". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se