RobiRoberto Objavljeno November 30, 2022 Opozori Objavljeno November 30, 2022 (popravljeno) Rabim pomoč, oziroma nasvet, za kaj sem pa že pozabil. Pravkar sem moj skuter pripravil na "zimovanje", kar v naši odprti garaži, ker nima pomena da bi ga peljal k "tašči" v zaprto garažo v Spodnjio Idrijo, ker bi spomadi moral akumulator verjetno vseeno vzeti iz njegovega ležišča na skuterju, in dopolniti. Pred odhodom iz stanovanje sem moji dragi povedal kam grem, in kaj bom počel, in vprašala me je, zakaj skuterja raje ne prodam, ker se z njim itak nič ne vozim, in to je čisto res. Ali ga gdo kupi ??? Pred "posegom" sem seveda preveril če skuter sploh še vžge, in ker je od zadnje vožnje z njim skuter že kar nekaj časa stal v garaži , je bilo potrebno kar neeekaj neuspelih poizkusov vžiga , da je skuter končno "vžgal" 👍 , in potem vsaj še dve minuti, da se je segrel na svojo delavno tempertaturo , da sem na mestu, "kar na njegovih kavaletah (?) lahko obrnil ročico za plin do "konca", in ga pri tem "ni zadušilo". 👍 Popravljeno November 30, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in VS800 2
franc Objavljeno November 30, 2022 Opozori Objavljeno November 30, 2022 Če ga prodaš, verjetno ne boš dobil prav dosti. Drži, da je čista izguba, če ga ne uporabljaš, samo prav veliko pa to ni (počnem nekaj podobnega s Tomosom, registriram, se parkrat peljem in pospravim, pa letos sem moral še kar pošteno"šravfat" ) . Sam najbolje veš. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno November 30, 2022 Opozori Objavljeno November 30, 2022 (popravljeno) Spomnil sem se, kaj sem pozabil: rabim pomoč, oziroma nasvet, kako naj postanem "lipov" (len), ker tega zapisa očitno ni v mojih genih. Popravljeno November 30, 2022. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno November 30, 2022 Opozori Objavljeno November 30, 2022 Franc, to je bila ideja moje drage , in ne moja ... 👍 Lahko bi "otvoril temo o babjih potrebah po cunjah", vendar jo raje ne bom. Mislim, da sem si zopet zaslužil "porcijo sladoljeda iz banjice", in vklop TV, seveda v Karmini "družbi". franc 1
raza Objavljeno November 30, 2022 Opozori Objavljeno November 30, 2022 Ker si pred demontažo akumulatorja skuter nekajkrat "verglav" se je le ta sigurno izpraznil bolj, kot se je potem z ogrevanjem motorja in prižgano lučjo, spet napolnil. Priporočam, da ga dopolniš, predno ga dokončno postaviš v kot, kjer bo prezimil. franc in RobiRoberto 1 1
RobiRoberto Objavljeno December 3, 2022 Opozori Objavljeno December 3, 2022 Ali še zmorem proti do idrijskega rudniškega dimnika. 👍 Preden sem danes dopoldne odšel od doma sem na balkonu najprej vidno in čutno preveril če dežuje, in deževalo še ni 👍 . Še preden sem prišel do idrijske čistilne naprave, sem moral za zaščito glave pred dežjem že uprabiti vetrovkino kapuco . Do vrnitve nazaj domov sem jo moral uporabljati ves čas , vendar me to ni dosti motilo, ker sem tudi danes uspel priti do rudniškega dimnika in nazaj v dolino 👍 , brez da bi po mokri in tudi spolzki podlagi padel. 👍 👍 "Pogodne gojzarje" in vetrovko sem sezul in slekel kar v "naši kotlovnici" (prostor s pečjo centralne kurjave)m, jaz sem pa kar v nogavicah odšel v prvo nadstropje direktno v kopalnico, kjer sem najprej slekel premočene dele moje današnje obleke, jaz pa direkt pod prho, da sem s sebe spral vso današnjo "nesnago" in se tudi pogrel, ke čemur je prispevalo tudi današnje odlično kosilo, "kisla" repa in habanca. 👍 👍 Joker in raza 2
RobiRoberto Objavljeno December 4, 2022 Opozori Objavljeno December 4, 2022 (popravljeno) Vsak dan malo manj hoje 👍 , ko bo zapadlo pol metra snega , se bom pa najbrž spomnil kidati sneg , ker "imam sršene v riti" ... Popravljeno December 4, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno December 5, 2022 Opozori Objavljeno December 5, 2022 "Po mojem današnjem jutranjem posvetovanju z vsemi mojimi bolečinami" , sem upošteval njihov nasvet 👍 , in res šel hodit po najkrajši poti do Idrije in nazaj domov na . 👍 Danes sem hodil brez mojih pohodnih palic 👍 , ker sta bili obe moji roki zasedeni z dežnikom. / 👍 . Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 6, 2022 Opozori Objavljeno December 6, 2022 Včeraj zvečer: ali še zmorem : Danes dopoldne 👍 : Joker, Kawasaki_rider, VS800 in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno December 7, 2022 Opozori Objavljeno December 7, 2022 Včeraj sem "iz ptičje perspektive" v Idrijski Mejci videl zame nekaj novega, in ker tega včeraj nisem fotografiral , sem to naredil danes dopoldne, in ne samo "iz ptičje perspektive. 👍 franc, amateur, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno December 8, 2022 Opozori Objavljeno December 8, 2022 (popravljeno) Ko sem danes zjutraj peljal našo psičko Karmo na njen "zunanji" WC je rosilo, zato sem po zajtrku najprej preveril radarsko sliko padavin, in se z njeno pomočjo pravino odlolčil 👍 , da danes ne bom potreboval dežnika 👍 in bom lahko hodil s pomočjo mojih dveh pohodnih palic 👍 ("moja preventiva" proti možnemu padcu). Popravljeno December 8, 2022. Popravil RobiRoberto amateur in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno December 9, 2022 Opozori Objavljeno December 9, 2022 Z dežnikom "znam" hoditi tudi v dežju, toda moji nogi si zaslužita tudi kak dan počitka 👍 , zato danes sigurno ne bom odšel hodit, ampak si bova s Karmo rajši delal družbo eden drugemu. 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 10, 2022 Opozori Objavljeno December 10, 2022 (popravljeno) V četrtek sem šel mimo ravno tedaj, ko so "v Šintariji" postavljli nov prometni znak, in danes sem šel preveriti, če so ga postavili tudi na nasprotni strani. 👍 Ker sem hojo nadaljeval še naprej v mesto, sem to izkoristil, da sem se nenajavljen povabil na današnjo dopoldansko k moji hčerki in vnukinji , s katerima sem bil čez približno "eno dobro uro" skupaj za mizo še pri današnjem skupnem kosilu pri nas doma. 👍 Za kolo že vem, da sem z njim letos prevozil malo več kakor 11.000 kilometrov 👍 , koliko sem pa letos že prehodil, pa ne bom nikoli vedel , ker tudi "približnega izračuna" ne morem narediti, oziroma več kakor "nekaj sto kilometrov", ne morem niti ugibati. Popravljeno December 10, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 11, 2022 Opozori Objavljeno December 11, 2022 (popravljeno) Danes po zajtrku: moji pohodni palici sta zopet 100 % ready to walk 👍 , jaz sem pa danes 111 % ready to kavč & TV & good food ... 👍 Mislil sem, da bom danes v Karmini družbi gledal vse smučarske TV prenose, toda moja draga danes ni v službi ... Popravljeno December 11, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 12, 2022 Opozori Objavljeno December 12, 2022 Danes je zanimljiv datum: 12.12.2022 . 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 12, 2022 Opozori Objavljeno December 12, 2022 Pravkar: zame vedno nekaj najlepšega, jasno jutro in dopoldne, po sneženju včeraj zvečeer ali ponoči. 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 12, 2022 Opozori Objavljeno December 12, 2022 Upam, da tudi ostali na svojih "monitorjih" (računalniških ekranih) vidite tako lep barvni kontrast, kakršnega sem ob 14.00 fotografiral z našega balkona, v smeri proti severovzhodu, in ga vidim tudi tudi sedaj na svojem prenosnikovem ekranu. 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 13, 2022 Opozori Objavljeno December 13, 2022 (popravljeno) Ali bom danes hodil, ali ne bom hodil, še ne vem, ker moram počakati, da se bo zunaj malo ogrelo. Popravljeno December 13, 2022. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno December 13, 2022 Opozori Objavljeno December 13, 2022 (popravljeno) Pri svojih "službanih" pohodnih palicah imam težavo, ker se "pasovi" za pomoč pri držanju palic prekratki, in zato palice pri njihovi uporabi s toplejšimi (debelejšimi) zimskimi rokavicami uporabljam kar brez uporabe njihovih "pasov", kar bi lahko pripeljalo do tega, da bi mi katera od palic med hojo lahko "ušla" na zame bolj težko dostopen "kraj" (recimo med hojo proti idrijskem rudniškem dimniku), zato sem se danes odločil, da v Intersportu ne bom kupil niti njihovih najcejših pohodnih palic 👍 , ampak bom zase "usposobil" kar hčerine , ker jih sigurno nekaj časa še ne bo rabila (njena hčeka - moja vnukinja ), če jih bo sploh še kdaj uporabljala? Popravljeno December 13, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 13, 2022 Opozori Objavljeno December 13, 2022 Po današnjem kosilu bi mi vreme dovolilo "preizkus" zame novih pohodnih palic 👍 , po nakrajši (5,00 km) poti do "glavnega križišča" v Idriji in nazaj domov 👍 , vendar sem se odločil za mojo pravico, da se mi danes ne ljubi hoditi 5 km. 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 14, 2022 Opozori Objavljeno December 14, 2022 Danes sem preizkusil "podedovane" pohodne palice 👍 , po najkrajši poti do "glavnega" križišča v Idrji 👍 in nazaj domov 👍 na . 👍 Oba "pasova" na pohodnima p<alicama bom moral še skrajšati približno za 1,5 cm. 👍 Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 14, 2022 Opozori Objavljeno December 14, 2022 (popravljeno) Po kosilu sem najprej skrajšal "pasova" hčerkinihih "bivših" pohodnih palic na primerno dolžino za moji zimski rokavici 👍 , in potem sem, zato ker moram biti zelo varčen (moja invalidska pokojnina ), še odstranil nova čeveljčka z obeh hčerkinih bivših pohodnih palic 👍 , pobral iz koša za smeti v delavnici moja zavržena prejšnja "čeveljčka" za pohodne palice👍 , in ju namestil na hčerkini bivši pohodni palici 👍 , ker sta za njiju še vedno dobra 👍 , ker sta moji "podedovani" pohodni palici "spodaj širši" 👍 , kot sta bili moji "službeni" pohodni palici ... 👍 Popravljeno December 14, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno December 15, 2022 Opozori Objavljeno December 15, 2022 (popravljeno) ARSO Meteo: Danes bo večji del dneva suho, proti večeru pa bo od zahoda začelo deževati, ponekod bo nevarnost poledice. Jutri bo oblačno in deževno. S kolesom sem že "izmeril" katera pot je krajša do Idrije, po cesti ali po kolesarski stezi, in "ker sem kronično radoveden" , sem včeraj in danes to "izmeril" še peš s pomočjo Sport Trackerja na mojem "pametnem" telefonu 👍 , in hoja po cesti je bila za 0,58 km krajša , kakor po kolesarski stezi. 👍 Popravljeno December 15, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in Quest 2
RobiRoberto Objavljeno December 16, 2022 Opozori Objavljeno December 16, 2022 / / 👍 / raza in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno December 16, 2022 Opozori Objavljeno December 16, 2022 Mislim da danes nisem še nič "naložu" ... Živim v hiši "na Marofu", oddaljen recimo 50 m od Hidrelektrarne Marof. 👍 Pred 90 leti in danes. 👍 Fotografija iz leta 1932 je obešena nekje na zidu v notranjosi HE Marof, in hčerkin mož je nekje na internetu našel to fotografijo objavljeno 👍 , in ko sem to izvedel, sem ga seveda takoj prosil naj mi jo pošlje v poštnem sporočilu. 👍 kaizer, Joker in Slash13 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se