RobiRoberto Objavljeno Maj 27 Opozori Objavljeno Maj 27 Danes brez na poti, ko sem se vrnil domov se mi ga ni ljubilo skuhati , zato je bilo "postreženol" kofe po kosilu, še toliko bolj prijetno. Danes sem tudi prvič sedel v (na) Ferrariju. markII, VS800 in Joker 2 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 28 Opozori Objavljeno Maj 28 Danes sem imel namen spiti dopoldansko pri Martinu v Mostu na Soči, in z verande za gospoda VS800 preveriti, če je Izliv Idrijce v Sočo, zaradi drevesnih debel v vodi že "ploven" s kajakom, vendar me je tekstovna vremenska napoved na spletni strani ARSO METEO odvrnila od tega, in tudi prav je tako, ker bi danes res težko zmogel prevoziti še 30 kilometrov več. Joker, VS800 in markII 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 29 Opozori Objavljeno Maj 29 Včeraj nisem imel namen spiti pri Martinu v Mostu na Soči , ampak pri Miklavžu, kar mi je danes uspelo. VS800 potrudil sem se tudi zate, kolikor mi je uspelo, in že iz mojih fotografij Soče in Idrice na Mostu na Soči lehko ugotoviš, če sta obe reki "plovni s kajakom" zaradi debel dreves v vodi, bom zelo zadovoljen. VS800, markII in Joker 1 2
VS800 Objavljeno Maj 30 Opozori Objavljeno Maj 30 Robi fullll ti hvala za izvidnico, zgleda, da so od lani kar dobro počistili idrico. Mam itak namen v kratkem it kar z kajakom pogledat. p.s. hvala za fotko mojega taprvega mopeda RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 30 Opozori Objavljeno Maj 30 VS800 HVALA za HVALA. Danes sem si zaželel spiti v Hoteršici v Gostilni Piceriji Žakelj, kjer se mi zdi, da sem včasih pojedel tudi kakšno pico , po letenju z letalskim modelom na takratni modelarski stezi na Planinskem polju. Pred današnjim odhodom od doma, najprej "hitri servis" obeh zračnic picikla. ARSO METEO: Popoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo. Na severozahodu bo občasno deževalo, krajevne plohe in kakšna nevihta bodo lahko tudi drugod po Sloveniji. Ob morju bo začel pihati jugo. Temperature bodo od 17 do 24 °C. Zvečer in ponoči se bodo plohe in nevihte okrepile in zajele vso Slovenijo. Možni bodo nalivi. Jugo ob morju se bo krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju okoli 17 °C. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Veter ob morju bo proti večeru oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23, v Zgornjesavski dolini okoli 14 °C. Juti zaslužen kavč, brez bicikla ... markII, VS800 in Joker 2 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 (popravljeno) Tudi če danes ne bi deževalo, mi moji nogi ne bi "dovolili" prevoziti dosti več kakor 25 kilometrov do Idrijske Bele. Danes je zadnji dan v maju, zato je na vrsti "mesečni obračun, mojih prevoženih kilometrov s kolesom. Vse zaradi !!! 1.023 prevoženih km : 21 voznimi dnevi = 48,71 km / dan. Popravljeno Maj 31. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 Dež mi danes res ne dovoli vožnje s kolesom , zato sem pa lahko "razčesal" našo Karmo , ker sem jo kar nekaj dni zanemaril zaradi voženj s kolesom. markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 Tako "cajno" moram poiskati in kupiti za našo Karmo, da me bo lahko spremljala med mojimi vožnjami na , in ji ne bo dolgčas sami doma. markII, VS800, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 (popravljeno) Na Slapu ob Idrijci še nism uspel spiti . Ko bom "odkljukal" še to , bom kolo zamenjal s skuterjem, in vprešanje kje še nism spil , zamenjal z vprašanjem kje še nisem jedel pice ... Popravljeno Maj 31. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 Hitrejši sem od svetlobe. Google + Košara za pse = Mr. Pet za 66,79 €.
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 Tudi letes bo izveden Rally Idrija, 21. oktobra, in ko sem bil tudi še fizično mlad, in ne samo psihično kakor sedaj , sem "v živo gledal Rally Fičko na delu", 1.990 ... markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 (popravljeno) Morate mi priznati, da je ena izmed mojih redkih dobrih lastnosti, VZTRAJNOST. Kaj bi jaz brez Googla ??? Še se spominjam, da je nekaj tekmovalnih voženj na takratnih Rallyih Saturnus odpeljal tudi "Idrc s fičkom", toda kdo je to bil, se nisem mogel spomniti. In Google mi je pomagal, da je bil to Marjan Logar, inštruktor v Idrijski "avto / moto šoli", pri katerem sem jaz opravil nekaj voženj z mopedom. Gospod Marjan Logar, je že kar nekaj let pokojen. Spomnil sem se tudi, da sem o njem enkrat tudi že nekaj objavil na MS forumu, in da sem izpitno vožnjo opravil v "sneženem okolju". Popravljeno Maj 31. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 31 Opozori Objavljeno Maj 31 (popravljeno) Ko sem se s pred nekaj leti skuterjem peljal čez Vršič v Kranjsko Goro na , takrat "ni bilo časa" za v Poštarskem domu na Vršiču, zato se bom nekoooč odpeljal na Vršič še s piciklom, in se vrnil nazaj domov po isti poti po dolini Trente, kakor sem se (bom) pripeljal na Vršič. Dabnašnje vreme zelo vpliiva na mojo Neumnost. Mislim, da sem novonastali VPLIVNEŽ ... , samo tega mi nihče ne plača ... Popravljeno Maj 31. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Junij 1 Opozori Objavljeno Junij 1 Danes sem se s kolesom odpeljal na v gostilno v Slap ob Idrici, in ker sem pozabil , da tem "radi spijo malo dlje" , sem zopet spil v gostilni Kurnk, 4 kilometre pred Stražo / Želinom. markII in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 2 Opozori Objavljeno Junij 2 NE(?)delja je dan za počivanje: najprej Karma WC (lulala in kakala), zajtrk (myself), s kolesom v Logatec na v pub Navigator, nazaj domov, striženje, prhanje, kosilo, kavč, , in seveda računalnik. Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 3 Opozori Objavljeno Junij 3 Neglede na to, če danes ne bo deževalo, sta si moji nogi, zaradi prejšnji teden, v šestih dneh prevoženih kilometrov s kolesom , prislužili vsaj en dan počiitka, polega tega pa danes tudi "kašljam iz pljuč".
RobiRoberto Objavljeno Junij 3 Opozori Objavljeno Junij 3 Včeraj ostrižen BY Moja Draga, danes obrit Myself, niti ni tako slabo za mojih 62 let. Kaj je Moja Draga videla na meni pred približno 40 leti ??? markII in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 4 Opozori Objavljeno Junij 4 Danes sem tudi moje v Merkatorju v Tolminu "odkljukal. markII in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 5 Opozori Objavljeno Junij 5 (popravljeno) 1. Ko sem včeraj po kofetu v Tolminu fotografiral gradbišče bodoče Tolminske obvoznice, sem "moral" stopiti malo višje na kup zemlje, in to moji desni "polomljeni" nogi očitno ni bilo všeč, ker me je nad zlomomom stegnjenice precej zabolelo, in ta bolečina se je po prihodu nazaj domov še stopnjevala, in tudi danes še ni popustila, zato danes skoraj sigurno samo kavč !!! Na tem mestu me noga pri obremenitvah že nekahj časa bolj boli kakor "moje polomljeno desno koleno. 2. Moj "moped vzpon in padec". Popravljeno Junij 5. Popravil RobiRoberto markII, Joker in VS800 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 5 Opozori Objavljeno Junij 5 V "osemdesetih letih" je skozi Idrijo potekala tudi ena od "etap" Relija Saturnus, in takrat je na teh Relijih vozio kar pet Idrcov. To sem našel na Internetu (ITAK ), in štiri od njih sem tudi poznal, pri že pokojnem Marjanu sem pa "delal izpit za moped". Enega od njih se ne spomnem (Mrak), če sem ga sploh poznal, ostali trije so pa "moj letnik", zato njihovim priimkom lahko dodam tudi imena, ker sem jih dobro poznal, in jih še nisem pozabil. Če se pravilno spomnim, so vsi razen Freliha vozili "fičke", Frelih pa je vozil stoenko. Prvi idrijski dirkači so bili Logar (Marjan), Medved (Robert), Mrak (???), Polanc (Bojan), Frelih (Marko)... V tistih letih, je bil sedanja Idrijska "reli zvezda" Darko Peljhan, še v planicah. markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 5 Opozori Objavljeno Junij 5 (popravljeno) Spomnil sem se tudi kdo je bil "idrski" voznik rellya Saturnus Mrak, njegovo ime pa sem zopet moral poiskal s pomočjo Googla. Andrej Mrak, ne "čistokrven Idrc", ampak skoraj "Vojskar" (Vojsko nad Idrijo, spomnil sem se ga pa zato, ker je od mene kupil moj MZ TS 250, kateri je bil moj prvi "resnejši" moped, in sem ga SEVEDA pozabil dodati med moje mopede, najbrž zato ker je moj spomin počasen , in ker nimam nobene njegove (MZ) "original" fotografije. Kmalu po tem, ko sem mu ga prodal, je imel z njim težave (kakšne sem seveda pozabil, jaz jih pred prodajo nisem imel), in tudi tega še nisem pozabil, da so bili takrat rezervni deli na voljo nekje v "Javnih skladiščih", ker me je vprašal kje se lahko kupijo. Jaz sem MZ kupil nekje ob cesti proti avtocesti v Logatcu, podobne barve kakršen je na priloženi fotografiji, in ga dal (komu ???) prebarvati v mojo "ljubo" rdečo barvo". Tudi z njim sva se z mojo drago peljala na "krajši dopust" v Medulin pri Puli. Popravljeno Junij 5. Popravil RobiRoberto markII, Joker in Quest 2 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 6 Opozori Objavljeno Junij 6 Danes še ena moja "serija" podobnih in ponavljajočih se fotografij. Siva pot vodi me tja, kamor si moj telešček zaželi dopoldansko . markII, franc, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 7 Opozori Objavljeno Junij 7 Ker sem včeraj v Cerknu dobil brez "piškotka", sem se danes odpeljal v Logatec k Pečjaku na kofe s kifeljčkom. SportTrackerjevega "zapisa" moje današnje vožnje ni , ker sem Sport Tracker ob odhodu od doma pozabil vklopiti na mojem telefonu , zato sem si, ker nisem neumen , pomagal z Google Maps. Joker in markII 1 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 8 Opozori Objavljeno Junij 8 (popravljeno) Važno je, da imam vzrok (zase), da se z biciklom odpeljem od doma. Ko sem prejšnjič pil v T'minu v Merkatorjevem "kafiču", se mi je zdelo, da sem čisto blizu Merkatorjevega "kafiča" videl še en "kafič", zato sem se danes odpeljal to preveriti, in ta "kafilč" je bil res čisto blizu Merkatorjevega, na T'minski atobusni postaji. Med vračanjem nazaj domov, sem vožnjo "podaljšal" še do idrijske Podrateje, da je bilo na kolesarskem števcu mojega bicikla po vrnitvi domov, po kar dolgem času, zopet 100 km. Popravljeno Junij 8. Popravil RobiRoberto Joker in markII 1 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 9 Opozori Objavljeno Junij 9 Danes so v "Idrijski okolici" na cestah zapore zaradi Maratona Franja (Godovič / Spodnja Idrija), in uspelo se mi je vrniti domov, preden so na cestah postavili te zapore in preden se je Maraton Franja "peljal" po cesti nasproti naše hiše. markII in Joker 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se