RobiRoberto Objavljeno Oktober 29 Deli Objavljeno Oktober 29 <<< >>> Joker, VS800 in markII 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 30 Deli Objavljeno Oktober 30 Danes po zajtrku na bicikl (ITAK), prevoziti 25 km ali 50 km (???), in ker sem že včeraj zvečer "splaniral" v Google Zemljevidih 50 km, sem jih danes dopoldne tudi prevozil. Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 31 Deli Objavljeno Oktober 31 Danes dopoldne sem se reformiraj. Včeraj 50 kilometrov, danes 40 , brez kofeta v Cerknu , ker varčujem solde za nov traktor. Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 1 Deli Objavljeno November 1 V sredo 50 km, včeraj 40 km, zato je bilo danes na vrsti 30 km. markII in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 2 Deli Objavljeno November 2 (popravljeno) Danes sem se z biciklom odpeljal fotografirati kapelico ob cesti iz Idrijske Bele proti Klavžam na Idrijci, ker se ne spomnim če sem bil letos sploh kdaj pri tej kapelici, nato sem svojo vožnjo še "malo podaljšal" do cestnega obvestila, če je je dostop do Klavž na Idrijci iz Idrijske Bele že mogoč zaradi udora na tej cesti, in ne verjamem da bo po tej cesti dostop z vozili kdaj še mogoč, ker zaradi udora manjka preeecej materiala. Dostop do Klavž na Idrici je sicer še vedno mogoč, vendar s ceste Idrija / Vojsko. Popravljeno November 2. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 3 Deli Objavljeno November 3 Danes je NEdelja, in še vedno dovolj toplo, da bi bil greh, če bi celo nedeljsko dopoldne preživel doma na kavču in opoldne pojedel odlično nedeljsko kosilo, brez da bi že porabil včerašnega. Še vedno znam s kolesom prevoziti samo 25 kilometrov , če se za to dovolj potrudim. žžžžžžžžžžžžžž Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 3 Deli Objavljeno November 3 Bratranca. markII in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 4 Deli Objavljeno November 4 (popravljeno) Ker se temperatra niža, sem danes dopoldne iz mojega skuterja odstranil njegov akumulator in ga odnesel na toplo v delavnico, kjer bo "varno prezimil" na toplem. Skuter sem želel pred odstranitvijo še enkrat "vžgati", vendar mi to ni uspelo, ker se je akumuulator prej izpraznil, ker ga letos s svojo vožnjo s skuterjem nisem nič "dopolnjeval". Vprašanje za "štromarje": ali bi bilo za akumulator "zdravo", da ga dopolnim čimprej, in ne bi čakal do spomladi pred tehničnim pregledom, če bomskuter sploh še registrira, ker letos z njim nisem prevozil niti 10 kilometrov. Popravljeno November 4. Popravil RobiRoberto markII 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno November 4 Deli Objavljeno November 4 Robi, čimpej ga napolni in pospravi na polico. Skladiščiti prazen akumulator je lahko konec zanj. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 5 Deli Objavljeno November 5 (popravljeno) Raza HVALA za tvoj nasvet. Takoj po "obdelavi" današnjih novih prispevkov, se bom "preselil" v delanico in akumulator priključiil na polnilec. Od leta 2008 do danes. Kaj me še čaka ??? Čajka me vsakodnevno stopnjevanje, "štala doma", ker nimam nikogar s komer bi se lahko pogovoril, zato tudi objavljam na tem forumu, vsaj dokler me negdo ne bo začel "tlačiti dol", kakor to počne moja draga (bilo pa prošlo). Popravljeno November 5. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 5 Deli Objavljeno November 5 Raza HVALA za tvoj nasvet, ki sem ga tudi upošteval, tako da sem si s tem prislužil tudi današnja dopodansko kofe. Pred polnjenjem sem želel še izmeriti sedanjo napetost akumulatorja, vendar tam kjer sta bila včasih oba moja "inštrumenta" ni bilo več nobenega. Hčerkin mož .... markII 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 5 Deli Objavljeno November 5 Dokler mi bojo zunanje temperature, moje zdravje in moj telešček to še omogočali ... markII 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 6 Deli Objavljeno November 6 (popravljeno) Včeraj popoldne / zvečer sem bil uspešen štromar, tako da je sedaj skuterjev akumulator pripravljen ne prezimovanje na toplem v "moji" nekdanji modelarski delavnici, danes dopoldne "kavčam", pijem kofe, fantaziram in delam družbo Karmi, po kosilu pa mogoče s kolesom v Idrijsko Belo, če mi bosta moji "nogici" to dovolili? Popravljeno November 6. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 6 Deli Objavljeno November 6 6.000 - 5.544 = 456 kilometrov, kolikor mi jih še manjka letos prevoženih do željenih "vsaj" 6.000, vendar mi za te manjkajoče kilometre manjkata vsaj mesec ali dva, ker se mi zdravstvene težava "nabirajo ena za drugo". Joker in markII 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 6 Deli Objavljeno November 6 V ponedeljek je Martinovo, zato se bom v soboto odpeljal s piciklom v Ljubljano na tržnico, kjer bom kupil raco, ki jo bomo imali v nedeljo za kosilo. markII in franc 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 6 Deli Objavljeno November 6 Dobro raco težko dobiš. To kar prodajajo je miniaturno in žilavo (pa še zmrznjeno povrhu) . Če že "ustvarjaš" , potem rabiš gosko (tako je po originalnem izročilu, Martina naj bi izdale gosi) . Dejansko pa je še najboljši piščanec (največ mesa "dobiš ven" ) . lp RobiRoberto in markII 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 6 Deli Objavljeno November 6 Franc, to sem napisal ker je to običaj za Martinovo, mogoče je pokojna mama za Martinovo gdaj res spejkla kakšno raco skupaj s pečenim krompirjem, gosi sigurno nikoli, v moji družini pa je bila za Martinovo za kosilo vedno pečena kura s pečenim kromirjem poleg, če ni bilo za kosilo kaj drugega ... "Kozarček rujnega" zraven, pa je od moje prometne nesreče s poškodbo glave , samo lep spomin na čas, kateri se mi ne bo vrnil nikoli več ... Fotografije prilagam za nepoznavalce ... markII, franc in Joker 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno četrtek ob 14:36 Deli Objavljeno četrtek ob 14:36 Pred tremi dnevi mi je zmanjkalo "pilul proti psihičnem terorju drugih ljudi", zato sem včeraj telefoniral svoji zdravnici za "notranjost glave" za nov racept za te pilule, in jih danes po zajtrku šel iskat peš, prvič v tej drugi polovici letošnjega leta v mojih "pohodnih gojzarjih" in z novimi prvič uporabljenimi kolesarskimi rokavicami. Danes je poseben dan, ker po vrnitvi domov nisem čutil potrebe po tuširanju. Samo 5 kilometrov, vendar zopet 40 fotografihj + ... markII, franc in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno petek ob 14:59 Deli Objavljeno petek ob 14:59 Moje nove kolesarske rokavice so tudi za vožnjo s kolesom odlične ... Nekam sumljivo me je zopet začelo tiščati v prsih , in če ne bom malo pojenjal z vožnjo s kolesom, lahko zopet "kasiram" pljučnico , in letos ne mislim z njo nikogar obremenjevati, ker se bom kar s kolesom odpeljal v Bolnišnico Šempeter, v isto bolniško sobo kakor lani ... Ko sesedaj vozim s kolesom po makadamu me je strah, da bi zopet padel in si zopet zlomil desno kljčnico, ali še kaj drugega, "Bogu za hrbtom" ... V soboto in nedeljo bo Rally Idrija 2.024. Joker in MARE 65 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno soboto ob 13:37 Deli Objavljeno soboto ob 13:37 Danes ob 15.00 se bo pričel letošnji rally Idrija, in prva bo na vrsti "stage special" po mestnem jedru, jaz pa sem se moral s kolesom odpeljati "malo pošpiunirat", po vrnitvi iz Idrijske Bele, in vrnitvi v "moj hišni zapor (teror)" ... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno soboto ob 15:15 Deli Objavljeno soboto ob 15:15 1 hour ago, RobiRoberto said: Danes ob 15.00 se bo pričel letošnji rally Idrija, in prva bo na vrsti "stage special" Dirkajo za drugo mesto 🤣 prvo je oddano. smasher, RobiRoberto, Joker in 1 other 2 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno nedeljo ob 13:27 Deli Objavljeno nedeljo ob 13:27 (popravljeno) Danes sem se najpreej odpeljal na parkirišče nad Idrijskim Šparom preveriti, če so dirkači letošnjega Rally Idrija že vstali , zatem sem se odpeljal do Podrateje in naprej proti Idriski Beli, zopet preveriti če je ta cesta slučajno danes zaradi relija zaprta, vendar ni bila, ker je bila današnja prva hitrostna preikušnja od danes dveh enakih šele od goostilne "Fežnar" proti Zadlogu, tako da sem se lahko odpeljal do moje "obratnne točke" na začetku makadama in vzpona proti Brusovim klavžam, od tam pa seveda nazaj domov "po mojem ustaljenem urniku doma: prha, kavč, kofe, računalnik, kosilo, kavč, kofe, računaklnik. Ker sta danes dve enaki hitrostni preizkušnji, sva z mojo drago med kosilom poslušala meni lepe glasove, reli avtomobilov lepih barv, kateri so se drugič danes vračali mimo naše hiše, iz Ledinskega Razpotja na start in zaključek današnjega relija v Idriji. Beleave or not to beleave, med vožnjo proti gostini Fežnar, sta me prehitela tudi dva reli Fičota. / Popravljeno nedeljo ob 13:32. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno včeraj ob 07:37 Deli Objavljeno včeraj ob 07:37 Zadnji avto letošnjega Relija Idrija je včeraj popoldne iz Ledinskega razpotja pripeljal mimo naše hiše ob 16.45, tudi FIČO. Idrijski "favorit" Rok Turk in njegova sovoznica Blanka Kacin sta reli končala "šele" na štirinajstem mestu, ker sta bila že pred zadnjo letošnjo reli tekmo v Idriji DRŽAVNA PRVAKA. Tekmovalo je 45 tekmovalcev in vsi so letošnji Reli Idrijsa srečno prevozili. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno včeraj ob 09:05 Deli Objavljeno včeraj ob 09:05 Danes je Martinovo. Martinovo je priljubljen slovenski praznik, ki pomeni konec dela na polju, zahvalo za dobro letino, predvsem pa je povezan z degustiranjem in slavljenjem novega vina. In kot se za vsak pravi praznik spodobi, tudi praznovanje martinovega spremljajo določene jedi. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno včeraj ob 10:51 Deli Objavljeno včeraj ob 10:51 Današnje vreme je dovolj ugodno, da bi se s kolesom odpeljal "vsaj" 25 kilometrov do Idrijske Bele, vendar se moji nogi s tem ne strinjata. Moj pogrešani merilni instrument sva pred nekaj dnevi, s pomočjo moža moje hčerke našla v njegovi pisarni / delavnici in danes sem preveril trenutno napetost skuterjevega akumulatorja, kar je pomirilo "mojo nemirno vest", ker sem siguren, da spomadi ne bo treba kupiti novega akumulatorja (ker ga že ves čas lepo vzdržujam), mogoče ga spomladi tudi dopolniti ne bo treba, škodovalo mu ta verjetno ne bi. Joker in VS800 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se