RobiRoberto Objavljeno Februar 16, 2019 Opozori Objavljeno Februar 16, 2019 Danes dopoldne sem namesto običajnih 5,5 km prehodil približno 1,5 km več. raza in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 17, 2019 Opozori Objavljeno Februar 17, 2019 (popravljeno) Mislim da se je tema imenovala Stanje na cestah, ali nekaj podobnega, toda ke mi te teme ni uspelo najti, bom kar tukaj objavil, kar sem pred nekaj minutami izvedel. Cesta med Idrijo in Godovičem, ter seveda tudi v obratni smeri, bo od aprila naprej zopet zaprta za ves promet, zaradi gradnje galerije. Kje jo bojo gradili pa ne vem. Popravljeno Februar 17, 2019. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 18, 2019 Opozori Objavljeno Februar 18, 2019 (popravljeno) Od moje hčerke sem izvedel, da bodo galerijo zgradili "malo pred "pr'barak", in poiskal sem nekaj mojih stareših fotografij, kar mi je vzelo kar nekaj časa , manj časa pa mi je vzelo označevanje približnega položaja bodoče galerije v Google Maps. Danes zopet betonirajo kolesarsko stezo "pod Golici", in ker me je zadnjič edini Slovenec (voznik "bagerja") tudi "nahrulil", ker ne upoštevam prometnega znaka, bom moje bodoče obiske dimnika, opravljal samo še ob nedeljah, dokler kolesarska steza med Mokraško vasjo in Šintarijo, ne bo do konca zabetonirana. HOUGH, pričao sam ... Popravljeno Februar 18, 2019. Popravil RobiRoberto Joker in sesir 1 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 19, 2019 Opozori Objavljeno Februar 19, 2019 Po včerajšnjem kosilu je bilo na termometru na balkonu v senci 11oC, na balkonu na soncu pa kar 33 oC in to sem dobro izkoristil. Joker, Big Py in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 19, 2019 Opozori Objavljeno Februar 19, 2019 Jutri, seveda s kulom ... , (levi kolk in desno koleno, "itak" po včerajšnjih kilometrih ...).
RobiRoberto Objavljeno Februar 20, 2019 Opozori Objavljeno Februar 20, 2019 Odločil sem se, da bom včeraj predvideno pot raje opravil z rešilcem, če bom to res kdaj potreboval ... ? Včeraj je bilo kar precej vetrovno. <--- notranc, Joker, schwantz in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2019 Opozori Objavljeno Februar 21, 2019 Včeraj popoldne in mogoče še danes, ker se bo potem ohladilo na normalne februarske temperature. notranc 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2019 Opozori Objavljeno Februar 21, 2019 Pravkar: Roberto je invalid , kolesar in tudi negovalec . Mama me je poklicala da se je končno "pokakala" in med menjavo plenic ji je to uspelo še trikrat , tako da sem ji moral zamenjati plenico, podlogo in rjuho kar trikrat, in na mojo srečo je pri zadnji zamenjavi rjuhe prišla "njena dobaviteljica", da mi je pomagala ...
RobiRoberto Objavljeno Februar 22, 2019 Opozori Objavljeno Februar 22, 2019 Včeraj popoldne v prijetnem "pomladanskem" vremenu, od doma do mojega obračališča v Idrijski Beli in nazaj domov, s samo 30 m "dodatka" za lepše število prevoženih kilometrov.
RobiRoberto Objavljeno Februar 24, 2019 Opozori Objavljeno Februar 24, 2019 Gradnja "večnamenske" kolesarske steze med Idrijo on Mokraško vasjo lepo napreduje in upam, da se bom letošnjo jesen že "uradno" lahko peljal s kulom po njej. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2019 Opozori Objavljeno Februar 25, 2019 Pravkar sem se še enkrat potrudil, da bi mi uspelo narediti fotografijo z neostrim ozadjem, vendar mi je to delno uspelo šele, ko sem namesto cele cvetlice fotografiral samo njen cvet, skoraj iz "makro" bližine. Očitno je moj fotoaparat res "fulltrotl", kar se tudi ujema z mojim stanjem ...
RobiRoberto Objavljeno Februar 25, 2019 Opozori Objavljeno Februar 25, 2019 Zdi se mi, da me je moja draga ostrigla v nedeljo in barva mojih las ni več v skladu z mojimi željami ...
RobiRoberto Objavljeno Februar 26, 2019 Opozori Objavljeno Februar 26, 2019 Nikakor mi ne uspe doseči globinske neostrine ...
amateur Objavljeno Februar 26, 2019 Opozori Objavljeno Februar 26, 2019 pred 19 urami, RobiRoberto pravi: Zdi se mi, da me je moja draga ostrigla v nedeljo in barva mojih las ni več v skladu z mojimi željami ... Robi, moja barva las je slična tvoji, prav tako me striže žena na podobno dolžino, pa ne barva sploh ne moti. Lani sem bil slikan od zgoraj, pa sem na posnetku ugotovil, da imam že bolj redke lase kot sem sam mislil. Kaj hočem, konec februarja se mi bo začelo novo leto, 60++++. Me pa moti, da me že tri mesece boli hrbet spodaj tako, da nisem za nobeno rabo. Lep dan peš ali na kolesu RobiRoberto 1
franc Objavljeno Februar 26, 2019 Opozori Objavljeno Februar 26, 2019 Robi, pri avtomatičnih ( "trotl" ) fotoaparatih, boš bolj težko dosegel kakšne bolj umetniške slike. Da se z izbiro "programa" malo prilagajati (to kar ti hočeš, bi verjetno dosegel s "portretom" ali "makro" ) . Še en trik je (večina Canonov deluje tako) , da izostriš na nek predmet in držiš sprožilec na polovici, s tem se ohranijo nastavitve, ki so bile na "predmetu" na katerem si ostril in potem "sprožiš" kar si imel namen slikati (tako se da slikati npr. skozi veje) . lp
RobiRoberto Objavljeno Februar 26, 2019 Opozori Objavljeno Februar 26, 2019 (popravljeno) Franc hvala za nasvrt. Z izostritvijo na ograjo pod rožo na balkonski ograji sem že poizkusil, kar je ohranilo ostino cveta, na žalost pa se je pri tem aktivirala bliskavica (zaradi temne barve ograje) in je bilo zato ozadje samo črno ... Teorijo o fotografijah z globinsko neostrino sem na netu že našel, sedaj jo moram še "proučiti" in videti kaj lahko storim v praksi. Na fotoaparatu imam dve možnosti nastavitev in sicer "avtomatsko" ali "ročno", pri kateri imam sedaj nastavljeno "otroci v gibanju", za gibajoče fotografirane predmete. Po pravici povedano, mi trenutno "ročno" nastavitev "smrdi" spreminjati , ampak ker imam časa 25 ur na dan, bo verjetno tudi to prišlo na vrsto za eno fotografijo ali dve, toliko da bom zadovojil svojo željo. Popravljeno Februar 26, 2019. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2019 Opozori Objavljeno Februar 27, 2019 Včeraj je bil torek in svojo "tedensko pohodniško normo z dodatki" imam že izpolnjeno.
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2019 Opozori Objavljeno Februar 27, 2019 KDAJ VARNO S KOLESOM DO MAROFA? IDRIJA, 26. februarja – Ugodne vremenske razmere gredo na roko gradbincem, ki pospešeno gradijo kolesarsko stezo od Idrije do Marofa. Del potrebnega denarja zanjo je občina dobila v Bruslju.
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2019 Opozori Objavljeno Februar 27, 2019 (popravljeno) Danes je res lep dan za vožnjo s kulom, toda jutri bo nov dan in tudi moj telešček si želi malo počitka. Teorijo že imam in moral jo bom še prenesti v prakso. Globinska ostrina Globinska ostrina je pojem, ki je izredno pomemben v fotografiji. Z globinsko ostrino določamo zamegljenost v ozadju in svetlost slike ob pravilni nastavitvi časa. Globinska ostrina je območje na sliki, kjer je na njej še sprejemljiva ostrina kot najbolj oster del slike. Večja kot je odprtina zaslonke (manjša zaslonska vrednost) – pri isti goriščni razdalji dobimo manjšo globinsko ostrino, manjša ko je odprtina zaslonke (večja zaslonska število) – pri isti goriščni razdalji dobimo večjo globinsko ostrino. Pri manjših goriščnih razdaljah je pri isti odprtini zaslonke večja globinska ostrina kot pri daljših goriščnih razdaljah. Globinska ostrina je odvisna od treh dejavnikov: Odprtosti zaslonke Goriščne razdalje Razdaljo med predmetom in objektivom Popravljeno Februar 27, 2019. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2019 Opozori Objavljeno Februar 27, 2019 Taka sta zaslon in "tipkovnica" pri mojem Canonu in mislim da moram za globinsko neostrino poskati nastavitev s svečo (?), kar pomeni malo svetlobe in bolj odprto zaslonko.
RobiRoberto Objavljeno Februar 27, 2019 Opozori Objavljeno Februar 27, 2019 (popravljeno) Izbral sem nastavitev "slabša osvetlitev" in dobil to kar vidite, in kar se tudi ne razlikuje od "avtomatske nastavitve" (tretja fotografija ?), tako da je fulltrotl Canon vseeno preveč pameten za fulltrotl Robertota, zato se z globinsko neostrino ne bom več ukvarjal. STOP & OVER !!! Popravljeno Februar 27, 2019. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 28, 2019 Opozori Objavljeno Februar 28, 2019 Če bi upošteval STOP & OVER, bi bil najbrž že od "odpustka" z URI Soča v kakšnem domu za osebe potrebne pomoči. Ni "popolna" globinska neostrina, vendar je ozadje dokaj neostro, kar se mi zdi, da sem dosegel z nastavitvijo "otroci v gibanju" in maksimalnim približanjem, ki je v tem načinu manjše kakor v načinu avtomatsko.
Srchica Objavljeno Februar 28, 2019 Opozori Objavljeno Februar 28, 2019 Mogoče ti tole kej pomaga Joker in RobiRoberto 2
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2019 Opozori Objavljeno Marec 1, 2019 Na žalost je moj Canon fotoaparat "za telebane" in med nastavitvami ni mogoče izbirati vrednosti, ampak samo "ikonice" ...
RobiRoberto Objavljeno Marec 1, 2019 Opozori Objavljeno Marec 1, 2019 Včeraj je bil lep, sončen, topel in tudi vetroven dan. MiNa, malakai, notranc in 3 others 5 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se