franc Objavljeno April 9, 2019 Opozori Objavljeno April 9, 2019 Vidva to resno? Zaradi takih "mojstrov" v garanciji, je moped tam kjer je. Kakšna "konkurenca" pa na tem področju sploh obstaja? lp
sesir Objavljeno April 9, 2019 Opozori Objavljeno April 9, 2019 (popravljeno) pred 3 urami, franc pravi: Vidva to resno? Zaradi takih "mojstrov" v garanciji, je moped tam kjer je. Kakšna "konkurenca" pa na tem področju sploh obstaja? lp Res...kuk vem skozi ta tvoj kao sposoben mehanik sravfa Robijev mmv...(v resnici tokrat mmv stoji v kotu) Glih,ker nimajo konkurence se tako brezobrazno in laznivo obnasajo do strank!!!!! Frend mel huskarnino motorko staro neko...da na servis...pride cez 14 dni in mu jo dajo nazaj v skatli,da ne gre popravt...no ta skatla se nesla mojstrcku v vasi...cudezno je po treh dneh super delala in odlicno prodala...in se vedno po letih deluje... Popravljeno April 9, 2019. Popravil sesir
RobiRoberto Objavljeno April 9, 2019 Opozori Objavljeno April 9, 2019 Zaradi deževne vremenska napovedi za naslednje tri dneve, sem se zjutraj odločil, da se bom dopoldne odpeljal s kolesom v Idrijsko Belo, popoldne pa še odšel peš do rudniškega dimnika, vendar sem se med dopoldansko o premislil in oboje opravil že dopoldne, če ne upoštevam časa vrnitve nazaj domov. "Taki se ne rojevajo več" ... MiNa, Keiko, amateur in 2 others 5
amateur Objavljeno April 9, 2019 Opozori Objavljeno April 9, 2019 pred 6 urami, franc pravi: Zaradi takih "mojstrov" v garanciji, je moped tam kjer je. Kakšna "konkurenca" pa na tem področju sploh obstaja? Franc spoznal sem danes tvojega mojstra osebno, dober možakar. Je pa pri Španu res kapitalizem, kot si napisal. Parkiram pred Deimlerjem, me vpraša ena čbelca, če se zanimam za avto, pa sem odvrnil, da samo za Sym servis, in je odfrčala dalje, kot da me ni bilo. Sem v penziji od 2012, službe so danes lahko res krute. Kar se pa tiče majstrov, jih par poznam, ki so res glavce, brez neke hude izobrazbe, ampak štekajo stvari, da se včasih lahko samo čudim. Pa eni so med seboj povezani, delajo res čuda. Na vasi pri nas ni toliko dnarja, tehnološko ne zaostajamo, pa se marsikaj obnovi, kar servisi v smeti mečejo. Ja pa taki majstri ne bodo šli niti pod razno delat za drobiž na servis.
RobiRoberto Objavljeno April 9, 2019 Opozori Objavljeno April 9, 2019 pred 18 urami, amateur pravi: Robi moral boš iti v akcijo! 3nity, Pepos, Spasku in 2 others 2 1 2
amateur Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 Včeraj sem se na pol službeno odpeljal čez Lučine proti Ljubljani. Na poti sem se odločil, da naredim eno dobro delo. Koj za Horjulom sem zavil desno in jo mahnil čez Drenov grič na staro cesto Vrhnika-Ljubljana. Ne vem kako ampak zgrešil sem Špana, obrnil in nazaj glede le našel iskano. Ko sem iskal Sym servis, ga ni bilo. Kaj se mi je zgodilo na parkingu, sem že Francu napisal. Končno so me usmerili v klet ene izmed stavb. Res tu je na tabli pisalo servis. Pred servisom 5-6 skuterjev, v servisu prostora za delo na enem skuterju, vse ostalo pa skuterji, zloženi drug ob drugem, ob skuterju pa en gospod v zrelih letih in en mladec - pomočnik. Vnaprej sem pripravil nagovor, ko pa sem videl vse to, sem pozabil nanj. Gospod majster se ni spomnil rdečega skuterja, verjetno z goriško targo, ki noče vžgati. Pa sta bila na servisu dva točno taka, oba primorca. Zunaj je pričelo rositi, skuterje sta dala pod streho. In takrat se je mojster spomnil iskanega motorja, saj ga je ravno dal pod streho. Rekel je, da ga nekaj dni ni bilo, ker je bil odsoten, skuter pa je ta čas stal. Menda ga je uspel pred odsotnostjo usposobiti do stopnje, da je vžgal in so naredili krog pred delavnico. Pogledam na listek ob ključu, piše RM in mobi številka je bila zraven. Ta bo pravi! Mojster obrne ključ, ga zakurbla in motor vžge iz prve, deluje pa slabotno, kilavo, ko mu z občutkom počasi dodaja gas, ni spremembe, duši ga, obrati ne narastejo. Diagnoza? Skuter glede na svoje zmožnosti ni namenjen željam Robija, ki je nekoč imel pod ritjo 100 kojnev. Je rekel mojster, da mu je Robi povedal za njegove podvige (hribi, Primorska) in se je samo nasmehnil. Če sem prav razumel polna obremenitev ustvarja tudi umazanijo ki je motor ne uspe očistit, zato se počasi nabira po vodih, ... Sedaj pa elektronika glede na lastno diagnozo (očitno ima tipala) ne dovoli motorju, da preide v obrate, kar bi pomagalo očist nabrano svinjarijo in bi motor lahko zadihal. Kaj narediti ko bo motor popravljen? Zmernost po gasu! Mogoče sem kaj narobe razumel, si zapomnil. Potem je vžgal novejšo edicijo istega tipa skuterja, ki ga je imel na delovni mizi, delal je normalno, se je pa že po glasu slišalo, da to ni motor, ki bi kot pravi DAMI trgal ob speljavi, je le kavni mlinček za vožnjo do kafiča, do Merkatorja, do Placa v Idriji, pa do Bele. In še glavno vprašanje: kdaj bo Robi lahko prišel po skuter? Mojster je obljubil, da bo ob vsej gužvi, ki jo ima v delavnici (začetek sezone) in glede na to, da je skuter pri njih že mesec dni, mašino zrihtal v enem tednu!? Robi pa mora pri Sv. Jožefu delavcu v Idriji dati za mašo, da bo vreme in da bo lahko šel po motor (moj predlog)! April je vremensko muhast mesec. Pa še moje vprašanje: Kako da se ni že kdo prej spomnil in bi šel do servisa pogledat kako in kaj? SAR-Solo Adventure rider, VS800, RobiRoberto in 1 other 4
amateur Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 Robi še nekj sem pozabil. Petkrat sem te od včeraj do danes klical na mobi številko, ki si jo dal mojstru. Brez odziva, nedostopen, ni kontakta, ni odgovora. Tako boš na sporočilo od mojstra čakal še zelo dolgo. SAR-Solo Adventure rider 1
RobiRoberto Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 (popravljeno) Amateur HVALA. Svoje telefonske številke sigurno nisem napačno povedal, zato jo je sigurno "vajenc", ki mi je takrat odprl vrata, narobe napisal. Jutri bi mi potekla registracija za MMV in ker je letos še ni bilo potrebno pripeljati na pregled, sem se pravkar sprehodil približno 20 m in registracijo podaljšal. Torej sem naredil vse, kar je bilo v "moji pristojnosti", na servisu na Brezovici pa to počnejo (???) že 3 dni manj kakor 1 mesec in še vedno zaman pričakujem da me bojo poklcali, ker so mi ob mojem zadnjem klicu rekli, naj jih ne kličem več, ker me bojo poklicali oni. Ker jih klicati ne smem, sem jim poslal mail z obvestilom da sem danes podaljšal registracijo, toda odgovora na njega niti ne pričakujem ... Ko se bo vreme "normaliziralo", se bom kar s kolesom odpeljal na Brezovico in se "iz oči v oči" pogovoril z "mojim mehanikom". UPAM, da mi prihodnj teden le ne bo treba kolesariti na Brezovico. Popravljeno April 10, 2019. Popravil RobiRoberto amateur 1
amateur Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 Robi, včeraj je bil torek, počakaj še en teden do naslednjega torka, kot je obljubil, pa potem pojdi tja. Če boš šel prej, boš imel samo kolesarsko mučenje. Ni blizu od tvojega doma! Vremenska napoved za naslednji teden je vredu, le toplote ne bo kake posebne. Me je pa mojster vprašal, kako boš prišel po skuter. Mislim da ima upanje, da se bo skuter zrihtal.
RobiRoberto Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 Amater sedaj si mi "vlil" toliko upanja, da se mi ne bo več treba mučiti s kolesom do Brezovice. Še enkrat HVALA.
RobiRoberto Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 Še to moram napisati, da si bom "za danes olajšal dušo". Na URI Soča me niso invalidsko upokojili zato, da bi nadaljeval moje življenje kakršno je bilo pred mojo prometno nesrečo, v kar je vključeno tudi lanskih 11.000 prevoženih kilometrov s kolesom in vožnje s skuterjem v razdalji 200 km + , za kar je narava poskrbela tako, da se je povezala s tehniko (mojo tehniko) ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno April 11, 2019 Opozori Objavljeno April 11, 2019 27,35 € je bila cena samo za zavarovanje in znesek skupaj s "tehničnim pregledom in administracijo" je bil 37,15 €. Pravkar: sicer z dvoletno, če ne celo triletno zamudo vpisa v telefonski imenik, toda vseeno upam, da mi zaradi moje in skuterjeve nespameti, te telefonske številke ne bo treba nikoli poklicati !!! raza 1
sesir Objavljeno April 11, 2019 Opozori Objavljeno April 11, 2019 Ce nevs klicu k Spanu sem 100% da tudi te stevilke ne bos klicu....ni skoda 37eu stran vrst?in sicer... 1.ker noces klicat spanu...in da je tam ne rabi biti registriran...razen,ce mislis,da se vozijo in si ga njim registriru. 2.lani se dva meseca nisem pocutil za na skuter in vmes je pretekla registracija...grem cez 2 mesca tja in velja od tistega dneva in tako imam se registriranga...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno April 11, 2019 Opozori Objavljeno April 11, 2019 Do ponedeljka počakaj in, če ne bo končan, popravljen povej, da prideš po MMV. Seveda brez plačila, če ni popravljen! Odpelji raje kakšnemu domačemu mojstru, kateri se vsaj malo spozna na skuterje. Ni hudič, da ga kak vaški mojster ne popravi, očisti, nastavi v enem popoldnevu!
RobiRoberto Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 Včeraj zvečer by moja draga , po moji želji . sesir 1
RobiRoberto Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 (popravljeno) PRIZNAM da res težko čakam da bom MMV pripeljal nazaj domov, vendar ne zaradi tega, da bi se njo odpeljal nao v Portorož, ampak zato, da se bom lahko "odpeljal" s tega foruma, kamor že dolgo časa ne sodi več ... Popravljeno April 12, 2019. Popravil RobiRoberto
amateur Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 10 urami, The Lakl pravi: Do ponedeljka počakaj in, če ne bo končan, popravljen povej, da prideš po MMV. Seveda brez plačila, če ni popravljen! Mojster je rekel en teden, se bom sam oglasil še enkrat pri Španu v začetku drugega tedna. Po moje delajo samo dopoldan. Sedaj skuter vžge, dela pod minimalnimi obrati, daš gas, pa ostanejo obrati isti. Imaš Laki kako idejo? Spet preveril številko od Robija zapisano na papirju na skuterju, spet kot vedno doslej zvok Robi nedosegljiv. Če bi bil Robi na telefonu, bi pisalo busy. Ura 9:22. ? sesir 1
RobiRoberto Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 Mojo telefonsko številko sem gospodu vodji servisa poslal v mailu ... Bliža se velika noč. Joker in sesir 2
amateur Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 Po moje je na mail že pozabil. A so jajca iz tvojega kokošnjaka ali iz bližnjega Hoferja čez Idrijco? Bomo videli tudi končni izdelek? Mirno roko ti želim! sesir 1
sesir Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 Robi zacni mi verjet...20+ let mojih in izkusenj prijateljev 30+ let....ZACNI KLICAT IN SPRASEVATI...mailov je stotine...se verjetno se prebere ne vsak ali pa in zapre...
RobiRoberto Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 3 urami, amateur pravi: Po moje je na mail že pozabil. A so jajca iz tvojega kokošnjaka ali iz bližnjega Hoferja čez Idrijco? Bomo videli tudi končni izdelek? Mirno roko ti želim! Jajca so iz Kanomlje. Končni izdelek bo narejen z rokami moje drage in prav sigurno ne z airbrushom in Revellovimi barvami. Danes sem zopet mislil iti do rudniškega dimnika, vendar se po kosilu moje nožne mišice s tem niso strinjale, zato sem si šel ogledat napredek gradnje "kolesarske steze" ta teden in ugotovil, da do 1. maja ta sigurno ne bo končana in če bo končana do konca tega leta, bo to vseeno dober uspeh. Prehodil sem približno enako število kilometrov kakor če bi šel do dimnika, približno 5 km, vendar brez vzpona v klanec in sestopa nazaj v dolino. Po prhanju, po prihodu domov, sem se ravno oblačil, ko je pozvonil moj telefon in moja draga mi ga je prinesla, in klical me je "moj mehanik" s servisa na Brezovici in mi povedal, da je moj skuter popravljen in pripravljen za vožnjo domov. Zakaj je trajalo tako dolgo časa? Zato ker so morali najprej najti napako, jo popraviti, preizkušati na krajših vožnjah in tudi preizkušati vžig po nekajdnevni pavzi. Delajo tudi ob sobotah: JuHuHu ... Keiko, Spasku, amateur in 1 other 3 1
amateur Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 Robi, moj obisk na Brezovici je le obrodil sadove. Je pa bil skuter že v delu in bi tudi tako prišel v kratkem na vrsto. Mi je pa rekel mojster, da mora v takem primeru motor stati ene par dni, da se vidi, ali bo po določenem času vžgal ali ne. Srečno vožnjo, pa malce usmiljenja imej z njim - na ročici za gas! Čakamo slike. sesir, Spasku in RobiRoberto 1 1 1
sesir Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 9 minutami, amateur pravi: Robi, moj obisk na Brezovici je le obrodil sadove. Je pa bil skuter že v delu in bi tudi tako prišel v kratkem na vrsto. Čakamo slike. Bravo hvala....robi si ni dal rect,da treba sitnarit... To da bi bil v kratkem na vrsti je kot je bil pred mesecem ze na mizi... Res je.... RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 13, 2019 Opozori Objavljeno April 13, 2019 13. marca sem MMV "v kombiju" pripeljal v Špan na Brezovici, 13. aprila sem se pa z njo pripeljal nazaj domov. Navodila za prihodnje: Vršič, Mangartsko sedlo, Bohinj in podobno NEPRIPOROČLJIVO, kava v Portorožu LAHKO.
amateur Objavljeno April 13, 2019 Opozori Objavljeno April 13, 2019 Končno!!!!!!! Sedaj si pa napiši omejtve na listek, pa ga prilimaj na motor, da jih ne boš do jutri že pozabil. Deluje skuter kot je treba? sesir 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se