RobiRoberto Objavljeno September 12, 2019 Opozori Objavljeno September 12, 2019 Ker mi je Telekom v torek zvečer sporočil da je moj račun prazen, sem se včeraj dopoldne s kolesom najprej odpeljal na OMV po novo kartico, da se popoldne ne bi peljal v Idrijsko Belo brez možnosti klicanja v primeri okvare kolesa ali mene, in pri tem sem ugotovil, da se bo sprednja številka moje "mladosti" že kar kmalu spremenila v šest in da bom zato popoldne rajši gledal bicikl dirko po Španiji. Pepos 1
RobiRoberto Objavljeno September 12, 2019 Opozori Objavljeno September 12, 2019 Odločil sem se, da bom nogi pustil nekaj dni počivati in bom potem videl, če me bosta še vedno boleli ? Danes je bilo na zunanjem terrmometru v senci 23 oC, zato sem se pravilno odločil, da sem od doma odpeljal še vedno oblečen v kratke hlače, kratko majico in kolesarsko čelado. Letno kopališče pr' lajštu je za letošnjo sezono "dokončno onesposobljeno". Ali sem naredil prometni prekršek ? Trenutno imam eno uč na prenosniku, drugo pa na la vuelti ... ligenjček 1
RobiRoberto Objavljeno September 14, 2019 Opozori Objavljeno September 14, 2019 Petek trinajsti (včeraj) prinaša nesrečo, vendar jaz nisem vraževeren. Ker je bil včerajšnji dan sončen, prijetno topel in brez močnejšega vetra, sem se s kolesom odpeljal pogledat, če je dostop do Klavža na Idrijci iz Idrijske Bee še vedno nemogoč in po tem kar se spomnim o udoru na tej cesti, mislim da bo nemogoč še kar precej časa. Zaradi mojih "kolesarskih tur" me moje nožne mišice bolijo že kar nekaj časa, toda pozimi bojo imele mišice dovolj časa za počitek, ker mi desno koleno in levi kolk onemogočata daljše hoje, tako da je tudi moj letni načrt obisk rudniškega dimnika dvaipetdesetkrat (enkrat na teden), na mojo želost že pred nekaj časa propadel. Vseeno sem dober ... Pepos, malakai, Joker in 1 other 4
amateur Objavljeno September 14, 2019 Opozori Objavljeno September 14, 2019 Ja do zime je še daleč, uboge tvoje noge.
RobiRoberto Objavljeno September 15, 2019 Opozori Objavljeno September 15, 2019 Seveda me že sedaj zanima, koliko kilometrov manj bom letos prevozil kakor lansko leto, toda "obračun" bom naredil šele ko bom števec vzel s kolesa in ga prinesel na bolj topel zrak v delavnico / kurilnico (zaradi njegove "baterije"). Danes je zadnja etapa Vuelte in sedaj še ne vem, ali naj izkoristim še današnji lep dan, ali naj izpustim ogled današnje etape. "Glavni krivec" za mojo težavo v odločitvi je moja mama, ker jo razen mene nihče drug ne hrani in previja. Mogoče pa, če se takoj sedaj preoblečem in vsedem na kolo? Ko sem vstal je bilo na zunanjem termometru 15 oC. Imam tudi sestro, ki živi v Ljublani in katera mi je obljubila, da bo prišla k mami vsaj vsakih 14 dni, vendar "ker je zaposlena v politiki" se tega sevdeda ne drži, in pred nekaj dnevi je mami telefonirala, da je ta teden ne bo, ker se slabo počuti in je utrujena, česar si jaz ne morem privoščiti. Mi je že lažje, ker "sem si odvalil kamen od srca" ... schwantz, Joker, igc1 in 2 others 5
franc Objavljeno September 16, 2019 Opozori Objavljeno September 16, 2019 Robi, če je tvoj tricikel še "pri življenju" (zadnje čase ga očitno ne uporabljaš) , ima vse potrebne dele za predelavo kolesa na elektriko (rabiš edino, da ti nekdo (ali sam) "preplete" prednje kolo iz 20 na 26 col) . http://www.hribitec.com/si/12-predelave-za-elektricna-kolesa Lahko imaš to za zimski projekt. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno September 16, 2019 Opozori Objavljeno September 16, 2019 (popravljeno) Franc hvala za predlog, toda dokler bosta moje desno koleno in levi kolk to zmogla, se bom še vedno vozil s kolesom! Včeraj sem še enkrat poizkusil prevoziti kar mi enkrat letos ni uspelo, vendar je bil klanec proti Kladju zame zopet prestrm, zato sem se raje obrnil po klancu navzdol proti Cerknu, kar je bila seveda moja pravilna odločitev, ker tudi če bi se mi uspelo pripeljati na Kladje, bi me po spustu na Trebijo in vožnjo do Žirov čakal še vzpn na Ledinsko razpotje, kateri je po mojem spominu še najbolj strm od vseh treh in katerega sigurno ne bi zmogel več. Ko sem se odpeljal od doma je bilo na zunanjem termometru 15 oC. Danes po kosilu se bom moral še enkrat odpeljati v Cerkno plačati včerajšnjo kavo, ker sem včeraj pozabil denarnico doma. Seveda "brez obvoznic". Popravljeno September 16, 2019. Popravil RobiRoberto Joker, malakai in Pepos 2 1
RobiRoberto Objavljeno September 16, 2019 Opozori Objavljeno September 16, 2019 Zanimljiv bi bil, predvsem graf mojih včerajšnjih vzponov in spustov, toda ker "mujota" nisem napolnil in tudi zato ker ne vem če je moja včrajšnja vožnja s kolesom ves čas "pokrita" s Telekomovim (?) signalom, sem z Googlom piskal vse moje željene nadmorske višine moje včerajšnje željene vožnje. La Vuelta by Roberto. Idrija 343 m / Dolenja Trebuša 189 m / Cerkno 332 m / Kladje 747 m / Žiri 479 m / Ledinsko razpotje 550 m Pepos in CINDAPP 2
RobiRoberto Objavljeno September 17, 2019 Opozori Objavljeno September 17, 2019 Tudi včeraj sem izkoristil lep jesenski dan in se po kosilu odpeljal na o k Gabrijelu v Cerkno in tudi poravnal svoj nedeljski dolg, ker sem v nedeljo popil brez mojega plačila, ker sem denarnico pustil doma v kolesarskem nahrbtniku, katerega zaradi sončnega vremena nisem potreboval, ker imam v njem dežno vetrovko. Ker se "svet vrti okrog e", si bom takoj po tej moji objavi šel skuhati mojo današnjo dopoldansko o.
RobiRoberto Objavljeno September 17, 2019 Opozori Objavljeno September 17, 2019 Po današnjem kosilu sem si zažele dolenjskoo, zato sem zaradi varnost ostalih udeležencev v prometu, s kolesom prevozil samo svojo dnevno kilometrsko minimalko ...
RobiRoberto Objavljeno September 18, 2019 Opozori Objavljeno September 18, 2019 Danes po kosilu sem si na nos in za ušesa najprej nataknil "meglenki", nato pa sem treniral za prehlad (vožnja še vedno v poletnem kolesarskem oblačilu). Tudi precej vetrovno je bilo. Rey, Joker in CINDAPP 3
RobiRoberto Objavljeno September 19, 2019 Opozori Objavljeno September 19, 2019 Danes sem v mojih kolesarskih očalah najprej zamenjal "meglenke" za "bolj prijetne jesenske barve" in se s kolesom zopet odpeljal, kam drugam, kakor v Idrijsko Belo in še vedno v poletnem kolesarskem oblačilu. Vožnja po soncu je bila prijetna, v senci pa "na robu prijetnosti". Danes je še bolj pihalo kakor včeraj, toda Roberto je korenina ... Mljask ... CINDAPP 1
RobiRoberto Objavljeno September 20, 2019 Opozori Objavljeno September 20, 2019 Po današnjem kosilu je bilo na zunanjem termometru 15 oC v senci in pihal je močnrjši vzhodni veter, zato sem se končno tudi jaz pravilno odločil, in si oblekel temu letnemu času in razmeram primerno kolesarsko oblačilo.
RobiRoberto Objavljeno September 21, 2019 Opozori Objavljeno September 21, 2019 Pravkar sem poizkusil če "Moja Majhna Vespa" še vedno vžge in po tretjem poizkosu vžiga s štarterjem je dala prvi znak, v petem poizkusu pa je tudi vžgala. Rezervar je poln, vendar mislim, da letos z MMV ne bova videla gradu Snežnik, ki je bil tudi ena izmed mojih letošnjih želja. V Idrijsko Belo se pa raje peljem s kolesom ...
RobiRoberto Objavljeno September 22, 2019 Opozori Objavljeno September 22, 2019 Včeraj je bil še en lep sončen in prijetno topel jesenski dan, katerega sem tudi dobro izkoristil. raza, ligenjček in Joker 3
RobiRoberto Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 Darilo iz Kanomlje. Moja draga včeraj. Joker in ligenjček 2
RobiRoberto Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 (popravljeno) Pravkar sem sem se med prvimi kapljicami dežja pripeljal z MMV iz Idrije, kjer sem pri Foto Bobnarju (?), kamor me je usmerila prodajalka iz Mercator Tehnika, kupil novo torbico za mojega Canana, ne zaredi njene zunanje dotrajanosti, ampak zaradi tega ker se je pokvarila njena zadrga. Tudi brez zaprte zadrge bi bila torbica še vedno uporabna, toda če združim njen zunanji izgled, pokvarjeno zadrgo in "mojo prefinjenost", je bil res že čas za nakup nove za 9,9 € ... ? Ker rdeče torbice ustrezne velikosti ni bilo, sem kupil "živo rumeno", katere vidljivost je tudi dooobra, če je bom zopet kam odložil in tam tudi pozabil, kar se mi je že zgodilo s črno torbico. Popravljeno September 23, 2019. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 Včeraj mi je MMV po nekaj dneh počitka "vžgal" v petem poizkusu, danes po samo enem dnevu počitka že v druge poizkusu, za kar je sigurno kriv dovod goriva v vplinjač, kar je imel Tomosov "štirbrzinc" APN 4 čudovito rešeno s tem, da vplinjač ni bil skrit nekje v "karoseriji" kakor pri MMV, in da je imel Bing tudi "pumpico" s katero se je načrpalo gorivo v vplinjač, če se je ta, zaradi daljšega obdobja nevžiganja, ali mogoče kakšnega drugega razloga, "posušil". By Roberto v sodelovanju z njegovim prijatjem stričkom Googlom ...
RobiRoberto Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 (popravljeno) Fotografirani predmeti na beli podlagi in pri naravni svetlobi, naj bi bila pogoj tudi za naravne barve. Ker je bilo svetlobe malo premalo (trenutno dežuje), je belo barvo "malenkost potegnilo" v modro. Sicer v mojem Canonu obstaja tudi funkcija nastavitev beline, but in this moment that is too much for Roberto ... Popravljeno September 23, 2019. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 V pripravi: kdaj (?), kam (?), s čem (?) ... raza 1
raza Objavljeno September 23, 2019 Opozori Objavljeno September 23, 2019 V prihodnjih dneh bo kot kaže najboljši prijatelj dežnik ali vsaj anorak. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno September 24, 2019 Opozori Objavljeno September 24, 2019 Tudi mene je razočarala vremenska napoved za konec tedna, in ker ne vem kdaj se bo moja sestra, živeča v Ljubljani, zopet spomila (v soboto naj bi menda prišla) da ima v Idriji tudi skoraj nepokretno mamo in invaidnega brata Robertota ki skrbi zanjo, tako da ne vem, če mi bo letos še kakšna sobota z zanesljivim vremenom na razpolago za moj namen, zato bom kar sedaj objavil, kaj je moja želja: kolesarska kilometrska 100-ka itak in v slaščičarni v Mostu na Soči ...
RobiRoberto Objavljeno September 25, 2019 Opozori Objavljeno September 25, 2019 Včeraj popoldne mi je dobro služilo vreme, kolo in moje telo. ligenjček in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno September 25, 2019 Opozori Objavljeno September 25, 2019 Naslednje leto se imam tudi jaz namen odpeljati v Grčijo poslušati "sirtaki on lajn". NUJNO rabim dobrega in zanesljivega mehanika !!! amateur, Pepos in notranc 2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se