Joker Objavljeno Maj 12, 2020 Opozori Objavljeno Maj 12, 2020 En možen dostop je tudi tule. Prideš do dela na levi strani avto ceste, gledano iz Gorice proti Ajdovščini (glej tablo "Pekarna"). Tu smo imeli včasih tekme za državno prvenstvo (RC čolni). Naprej gre cesta preko AC in se pride do glavnega jezera. Verjetno pa boš moral narediti par korakov peš... amateur in RobiRoberto 2
tomaz69 Objavljeno Maj 12, 2020 Opozori Objavljeno Maj 12, 2020 saj to je isto omenil RobiRoberto....
RobiRoberto Objavljeno Maj 12, 2020 Opozori Objavljeno Maj 12, 2020 Tisti ki mi je "razlagal" pot do Vogrška pri odcepu za Osek, mi je napisal naj bom pozoren tudi na tablo (?) Pekarna ... HALLO ARSO, kako kaj kaže vreme v prihodnjih dneh ??? amateur 1
DAMI34 Objavljeno Maj 12, 2020 Opozori Objavljeno Maj 12, 2020 pred 11 minutami, RobiRoberto pravi: Tisti ki mi je "razlagal" pot do Vogrška pri odcepu za Osek, mi je napisal naj bom pozoren tudi na tablo (?) Pekarna ... HALLO ARSO, kako kaj kaže vreme v prihodnjih dneh ??? Vreme bo. Vogršček ima 3 lepe dostope, en je tule( odcep med Črničami in Šempasom, za pekarno Krkoč): https://www.google.it/maps/@45.918239,13.7632969,17z?hl=sl splača se pa tudi s spodnje strani do jezu tule, mimo dvorca Vogrsko (Vogrsko je kraj) https://www.google.it/maps/@45.9051421,13.7042776,16z?hl=sl in če te ne moti 3-4km makedama, se ti splača tudi tule, ob avtocesti se pelješ, do lepe razgledne točke (fišing plac) odcep med Selom in Črničami https://www.google.it/maps/@45.8966903,13.7732855,16z?hl=sl Pepos in amateur 2
Joker Objavljeno Maj 12, 2020 Opozori Objavljeno Maj 12, 2020 pred 7 urami, tomaz69 pravi: saj to je isto omenil RobiRoberto.... Ups, my bad! Nisem bil pozoren... RobiRoberto in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 13, 2020 Opozori Objavljeno Maj 13, 2020 (popravljeno) pred 19 urami, DAMI34 pravi: splača se pa tudi s spodnje strani do jezu tule, mimo dvorca Vogrsko (Vogrsko je kraj) https://www.google.it/maps/@45.9051421,13.7042776,16z?hl=sl Poreberi in poglej malo višje, oziroma na prejšnji strani ... Popravljeno Maj 13, 2020. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 13, 2020 Opozori Objavljeno Maj 13, 2020 Danes sem že "navsezgodaj" poskrbel, da je moj sesalec pripravljen na najin naslednji "podvig" ... notranc, Joker, amateur in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 13, 2020 Opozori Objavljeno Maj 13, 2020 Google Maps + 3D način = pravkar sem se "virtualno" peljal proti jezeru Vogršček, in če bom še na asfaltu kmalo zavil levo na "makadam", bom po odcepu s ceste Ajdovščia Nova Gorica tudi zelo kmalu pri njemu za tako željeno "fotosižn", in če mi bo križ to dovolil , bom seveda raziskoval še naprej po asfaltu. Prejšnjikrat, ko sem se odpeljal do zajezitve tega jezera, me je že do prihodu do nje Nalgesin forte popustil , tako da vožnja nazaj domol ni bila ničkaj prijetna .. amateur, Pepos in notranc 3
franc Objavljeno Maj 13, 2020 Opozori Objavljeno Maj 13, 2020 Robi, če ti pri vožnji boli hrbet (križ) si omisli steznik (tak za MX je (meni) najboljši) . Steznik te "drži pokonci" in posledično hrbet manj trpi. Jaz imam takega: amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 14, 2020 Opozori Objavljeno Maj 14, 2020 Franc, hvala za nasvet, toda težave s križem imam že približno 30 let in poizkusil nisem samo še operacije ... Danes ponoči je iz Moskve s posebnim mednarodnim dronom priletala tovarišica Babuška z vsem svojim nasledstvom ... Pepos in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 14, 2020 Opozori Objavljeno Maj 14, 2020 (popravljeno) Napredujem iz dneva v dan. Sonce: kolo ali kavč ? Veter: KAVČ !!! Popravljeno Maj 14, 2020. Popravil RobiRoberto amateur in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 17, 2020 Opozori Objavljeno Maj 17, 2020 Tokrat sta moja sestra in njena hčerka prispeli iz Ljubljane v Idrijo že v petek popoldne, zato sem jaz včeraj lahko izkoristil petkovo večerno vremensko napoved, da bo dež do jutra ponehal, ter da bo na Primorskem pihala šibka burja, katera mi je "malo nagajala" samo med vračanjem iz Ajdovščine proti "vrh gore", ker mi je pihala v prsa in moj skuter nima nobenega "viška moči". Tokrat pravega odcepa proti jezeru nisem spregledal, tako da sem po svoji krivdi videl najprej "spodnji del" in včeraj še "zgornji del" jezera Vogršček, za katega sploh nisem vedel, da je "sestavljeno" iz "dveh delov". Erik99, amateur, CINDAPP in 4 others 5 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 18, 2020 Opozori Objavljeno Maj 18, 2020 Še dokaz, da je zajezitev Vogršček sestavljena iz dveh delov, in da je zato za pretok vode med njima potreben "umeten kanal". amateur in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 18, 2020 Opozori Objavljeno Maj 18, 2020 Včeraj se nisem peljal z odstranjeno blokado 25 km/h, ampak sem bil vseeno v prekršku, ker sem se z "vrh gore" do Ajdovščine peljal brez prižgane luči, zaradi tega, ker sem se peljal z ugasnjenim "sesalcem". Čas je denar ... amateur 1
amateur Objavljeno Maj 18, 2020 Opozori Objavljeno Maj 18, 2020 Hrbet je tokrat zdržal? Moj sesalec sem letes samo enkrat zalaufal, ga opral in se peljal po vasi, da se je osušil. Ta teden moram na tehnični pregled. Ni prave volje letos za vozit se. Upam, da kmalu pride. Drgač ...
RobiRoberto Objavljeno Maj 19, 2020 Opozori Objavljeno Maj 19, 2020 (popravljeno) pred 22 urami, amateur pravi: Hrbet je tokrat zdržal? Tokrat nisem pozabil "pojesti" Nalgesin Forte 550 mg ... Včeraj po kosilu sem se dpeljal samo do idrijskega gradu preveriti če njegova ura zopet deluje, in zvečer še enkrat ... / Popravljeno Maj 19, 2020. Popravil RobiRoberto Pepos, amateur, Erik99 in 1 other 2 1 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 19, 2020 Opozori Objavljeno Maj 19, 2020 Po mojem včerajšnjem življensko rekordnem kolesarskem kilometrskem dosežku , me današnje vreme prav nič ne moti ... Pepos 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 Danes sem zadovoljen sam s seboj , ker v mapi Razno na namizju mojega računalnika, nimam shranjene nobene še neprevožene poti s kolesom ali s "sesalcem" ... Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 Kolesarske sanje so mi dovoljene ... Quest in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 (popravljeno) Neumen ni tisti kateri vpraša, ker bo z odgovorom na svoje vprašanje najbrž lahko rešil svojo težavo, neumen je pa tisti kateri ne vpraša in brez dodatnih infotmacij ne bo mogel rešiti svoje težave ... Moja "potujoča bencinska rezerva" je zimo preživela v "kevdrčku" v odprti garaži, zato so jo zimske temperature "malo skrčile" , in rad bi jo povrnil nazaj v "neskrčeno stanje", in me zanima, če bi mi to uspelo, če bi prazno in "zaprto" kanto postavil na sonce, ali mogoče na "segret kotel centralne kurjave", da bi jo segret in zato "volumensko razširjen" zrak v njej zopet "napihnil v normalno stanje" ? Koliko časa sem porabil za ta dva stavka ? Precej več kakor kdo drug brez poškodbe glave ... Tudi popravljati sem ju moral ... Popravljeno Maj 20, 2020. Popravil RobiRoberto
franc Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 Ja bi. Lahko pa naliješ krop (kakšen liter ali dva bo dovolj) , zapreš, malo preklompaš in počakaš. Vroča voda bo zmehčala plastiko, para pa jo bo napihnila (samo ne smeš počakati, da se ohladi, ker se bo skrčila nazaj) lahko ji še malo pomagaš s fenom za lase, samo pazi, da ne greješ na enem mestu, da se ne stopi. To je hitrejša varianta, gre pa tudi na sonce... lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 Še ena manjša težavica je prisotna. Rezervar in "potujoča rezerva" sta polna bencina.
franc Objavljeno Maj 20, 2020 Opozori Objavljeno Maj 20, 2020 (popravljeno) Potem pa po tvojem receptu, počakaj na sonce, malenkost ovij pokrovček (toliko da "potegne zrak" ) in počakaj da narava naredi svoje... Kakor se spomnim niti ni potrebno odviti pokrovčka (gre hitreje) samo je potem malo napihnjena (to imam običajno jaz problem (s kanto za kosilnico) in potem 10 l kanta drži 12 litrov) , pa manj kot je bencina notri prej se napihne, ker se verjetno hitreje segreje vsebina. lp ps. pa postavi kanto nekam, da ne bo koga motil smrad po bencinu (po "zgornjem" receptu ni ravno izrazit ampak na kakšnem balkonu te bodo grdo gledali... ) Popravljeno Maj 20, 2020. Popravil franc RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 21, 2020 Opozori Objavljeno Maj 21, 2020 Franc, ravno o tem sem razmišlal, da bom kanto najbrž postavil na mamin balkon, kateri je na južni strani hiše. Dan se začne s kofetom, bičikleto in preden začne pihati. Po prihodu domov in prhanju, najprej z dodatkom. ? Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2020 Opozori Objavljeno Maj 22, 2020 Sanje so dovoljene ... Z bičikleto zame čisto sigurno neizvedljivo , s skuterjem sicer izvedljivo, toda zaradi treh daljših klancev, vprašljivo "za njegovo zdravje". Zanimljiv bi bil predvsem "graf" katerega bi narisal Sport Tracker, če bi telefonova "baterija" še zdržala približno 6 ur delovanja Sport Trackerja? amateur 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se