RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2020 Opozori Objavljeno Junij 1, 2020 Mislim da sem idejo za včerajšnjo vožnjo dobil v eni od križank, katere zvečer še vedno uporabljam namesto uspavalnega sredstva. In ker sem še vedno radoveden, sem se včeraj odpeljal do tega najzahodnejšega Slovenskega kraja. Od doma sem se odpeljal pri zunanji temperaturi 5 oC, in idrijski OMV ter Petrol v Mostu na Soči še nista bila odprta, tako da sem precej prazen skuterjev rezervar lahko napolnil šele v Tolminu. Nazaj domov sem se vrnil ob 14 - h, tako da je vožnja trajala približno 7 ur, s postanki samo za fotografiranje. Pijačo (bezgov sok 2 x pol litra) sem imel s seboj, e v "gostinskih obratih" pa raje še nekaj časa ne bom pil. Kad neznaš gdje bi, pitaj seljaka = Stara vas in Breginj ... / raza, MiNa, DAMI34 in 4 others 7
RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2020 Opozori Objavljeno Junij 1, 2020 Včeraj med vračanjam iz Robidišča nazaj v dolino, sem se srečal kar ze nekaj kolesarji in kudi kolesarkami , kateri so se šele vzpenjali proti Robidovšču, in meni "tudi pod razno" ne pride na misel, da bi se tudi jaz s kolesom poizkusil pripeljati na Robidišče, tudi če bi mene in kolo nekdo od domačih pripejal do Starega sela ...
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2020 Opozori Objavljeno Junij 2, 2020 Najprej je Bog, za njim je Alah, za Alahom je še Buda in čisto na koncu je šele Robidišče ... Joker, MiNa in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2020 Opozori Objavljeno Junij 2, 2020 Bo dež ali ga ne bo , in le par kapljic med vožnjo me je opozorilo, da bi bil v dežju "moker do kože", ker s seboj nisem peljal kolesarskega nahrbtnika , v katerem imam dežno vetrovko. Ker se je v kopališču pr' lajštu bliskalo in je tudi grmelo, so očitno danes Bog, Alah in Buda zopet pazili name ... MiNa, notranc, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 3, 2020 Opozori Objavljeno Junij 3, 2020 (popravljeno) Enajst let je že minilo od moje prometne nesreče, in je tudi že čas da ti priznam, da mi je ta nesreča pustila tudi eno pozitivno stvar, in sicer to, da lahko z misijo premikam nežive predmete. / Popravljeno Junij 3, 2020. Popravil RobiRoberto amateur 1
amateur Objavljeno Junij 3, 2020 Opozori Objavljeno Junij 3, 2020 Ob 2. 6. 2020 ob 8:51, RobiRoberto pravi: Najprej je Bog, za njim je Alah, za Alahom je še Buda in čisto na koncu je šele Robidišče ... Bil z avtom iz Kobarida do Robidišča (se da v Italijo in potem nazaj v Kobarid, ne vem kaka je cesta) in s kolesom iz Bovca do Žage, pa do sedla pod Kobariškim Stolom pa Breginj, Robidišče, Napoleonov most (si ga videl), kopališče na Nadiži v Podbeli (kratko namakanje v vodi), Kobarid in nazaj Bovec. Kakih 5 let tega, super tura. Lepi konci, le Bogu so za hrbtom. Vsekakor je s tvojim MMS od Mostičarja do Robidišča daleč. RobiRoberto 1
amateur Objavljeno Junij 3, 2020 Opozori Objavljeno Junij 3, 2020 Za INFO: v ponedeljek kupil nov ACCU, ker je ta prvi po 8 letnih spustil dušo, danes na AMZS v Kranju opravil tehnični pregled (menda je bil zastonj, ker sem član AMZS), potem pa sem se dvakrat odpeljal preko rid v Lučine, da dobim malo občutka v roke in v glavo. Prva fura letos, blo je že vroče v obleki. Je pa pasalo. Ko bo dež mimo, moram naslednji teden narediti malce daljši krog, da sprobam svoj hrbet. Boš rekel uf ko bi jest imel motor!? Ko ga imaš pridejo pa druge stvari vmes. RobiRoberto in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 V torek sem se moral zaradi vremenske napovedi, ter grmenja in nekaj kapljic v drijski Beli zelo potruditi da sem dežju ušel, včeraj pa sem med vožnjo zopet zelooo užival. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 pred 20 urami, amateur pravi: ... Napoleonov most (si ga videl), kopališče na Nadiži v Podbeli ... Google my the best friend ... Napolenov most nad Sočo pri Kobaridu sem že prevozil s kolesom, ko sem se do Koboarida od Tolmina naprej pripeljal po "stranski cesti", vzporedni z "glavno cesto", Napoleonov most nad Nadižo, pa je verjetno še malo naprej od Starega sela, kjer sem jaz zavil "v grič" ...
RobiRoberto Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 (popravljeno) Vsako sekundo bolj zmeden , seveda po lastni krivdi. Ali bi se do Robidišča res moral pripeljati skozi Breginj, ali bi bila vožnja lahko tudi krajša in seveda z manj klanca? V steri vasi mi je gospod katerega sem prosil za "navodilo" rekel, naj v Breginju vprašam za naprej ... Popravljeno Junij 4, 2020. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 (popravljeno) Pravkar sem ga naročil pri KarNekaj.com in upam da ga bom kmalu dobil. Otok Lošinj / Mali Lošinj / kamp Čikat / Roberto prihaja / Popravljeno Junij 4, 2020. Popravil RobiRoberto Erik99 in VS800 2
CINDAPP Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 3 hours ago, RobiRoberto said: Ali bi se do Robidišča res moral pripeljati skozi Breginj, ali bi bila vožnja lahko tudi krajša in seveda z manj klanca? Robi pozdravljen Glej na spodnji sliki si pravilno označil ...v Borjan-u skreneš levo proti Podbeli,naprej mimo Napoleonovega mostu (strm klanec) in prideš do odcepa (Breginj)ostalo je isto.Pot je krajša ....verjetno z več višinjci pa manj strmim skokom. lp RobiRoberto 1
amateur Objavljeno Junij 4, 2020 Opozori Objavljeno Junij 4, 2020 Robi lahko nardiš krožno pot, pa pojdi poleti, ko bo +35C, se boš kopal v Nadiži pa tudi v Idrijci ali pod železniškim mostom ali pa na Kurnku. Boš lažje prenesel 7 ur vožnje. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2020 Opozori Objavljeno Junij 5, 2020 Če se pravilno spomnim, se čez mejni prehod (?) Robič nisem še nikoli z ničemer peljal in to sem imel ta vikend namen narediti z MMV, vendar tega ne bom mogel izpeljati iz dveh razlogov, od katerih je prvi razlog vremenska napoved, drugi razlog pa ta, ker moja sestra zopet ne bo prišla čez vikend skrbeti za svojo mamo, ker "ji je nekje menda spodrsnilo in je padla" in si pri tem poškodovala (udarec ?) eno nogo in eno roko. Take imam ...
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2020 Opozori Objavljeno Junij 5, 2020 (popravljeno) Pravkar nazaj , seveda z Google zemljevidi / panoramski pogled / kolešček na miški / leva miškina tipka za premikanje "naprej po cesti" / Popravljeno Junij 5, 2020. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2020 Opozori Objavljeno Junij 5, 2020 Ker imam čas ..................................................... sem siten ... Do Robidišča sem se pripeljal, vendar "okrog riti v žep" ... V Borjani bi moralzaviti levo proti Podbeli, ne pa desno, da sem se potem pripeljal v Breginj, vendar tudi to ni bilo brez pomena, ker v Breginju prej še nikoli nisem bil ... Pepos in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2020 Opozori Objavljeno Junij 5, 2020 (popravljeno) "Dve muhi na en mah" = Napoleonov most na Nadiži + mejni prehod Robič, če ............ne bom spet kje "zalutal" ... Sanje so nam "malo drugačnim" vseeno dovoljene ... Popravljeno Junij 5, 2020. Popravil RobiRoberto Pepos in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2020 Opozori Objavljeno Junij 5, 2020 Na Google Zemljevidih je seveda precej lahko, vendar upam, da mi bo tudi v resničnosti uspelo. Ta načrt bi si moral "vtisniti" v moj pooomankljiv spomin, če pa v njega ne bom zaupal, si ga bom moral narisati, ali prositi koga da mi ga bo sprintal ... Moje vožnje s kolesom in MMV niso samo radovednost in užitek, ampak tudi beg od doma (od bab) ...
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2020 Opozori Objavljeno Junij 6, 2020 Danes sem se imel namen odpeljati samo po najkrajši poti v Idrijsko Belo in nazaj domov (25 km), zato sem prvič fotografiral uro na Idrijskem gradu ko sem se vračal iz Zale ("pr' barak") in Bele, drugič pa sem jo fotogafiral še po obisku "pirhove lukne" (Straža / Želin) in Srednje Kanomlje (ribogojnica), seveda brez vmesnega počitka. / Pepos, CINDAPP, malakai in 1 other 3 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 7, 2020 Opozori Objavljeno Junij 7, 2020 Danes sta moja moja volja in želja po dopoldanski kavi doma, končno premagali mojo željo po daljši vožnji s kolesom, kakor samo do Idrijske Bele in nazaj domol ... Erik99, CINDAPP, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2020 Opozori Objavljeno Junij 8, 2020 Ker sam ne znam poskrbeti za svoj telešček , je današnje vreme sam poskrbelo za to , da bosta moji nogici končno zasluženo malo počivali ... ?
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2020 Opozori Objavljeno Junij 8, 2020 Današnji dež dobro dela mojima utrujenima nogama, slabše pa deluje na moy software ... v baru Valdoltra, ali ogled Napoleonovih mostov v Kobaridu in na Nadiži . Kilometrsko je za moj križ in skuter vsekakor bolj ugoden ogled in fotografiranje obeh Napoleonovih mostov , toda če mi odpove skuter , kako bom Asistenci dopovedal, kje "bogu iza leđa" se nahajam?
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2020 Opozori Objavljeno Junij 8, 2020 Ko sem se vračal iz Robidišča proti domu, sem nekje med Stražo (Želinom) in Faro (Spodnjo Idrijo) videl tudi "čredo" koz in kozlov, vendar sem to opazil šele kasneje na fotografiji, in iz tega "lahko tudi zaključim", da v "Idrijskih koncih" nismo "deformirani" samo ljudje, ampak tudi živalce ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 11, 2020 Opozori Objavljeno Junij 11, 2020 Moja želja je, da bi lahko po prihodu domov na kolesarskem števcu fotografirel števio prevoženih kilometrov III.I , vendar bo to zelooo verjetno ostala samo še ena moja dodatna neizpolnjena želja ... amateur 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se