RobiRoberto Objavljeno November 16, 2020 Opozori Objavljeno November 16, 2020 (popravljeno) Ker sem bil v očeh moje drage jaz vedno kriv za vse, sem kriv tudi zato, ker sem tako lepo skrbel za mojo mamo, da bo pojutrišnjem dočakala 90 let, že nekaj let "v ležečem stanju" ... Če obstaja "avtomat za pogovore",bi ga nujno rabil, ker odkar so odšli "moji odrasli otroci" se ne morem z nikomer več pogovarjati, če pa kaj rečem svoji dragi, bi bilo bolje da bi se "z glavo zaletel v zid" ... Sedaj veste zakaj se kljub mojim težavam z nogami rad vozim s kolesom = beg od doma !!! Popravljeno November 16, 2020. Popravil RobiRoberto Kaldu, Joker, MARE 65 in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno November 17, 2020 Opozori Objavljeno November 17, 2020 (popravljeno) 4.991 + 41,85 = 5.032,58 Današnji zmeren vzhodnik je "razpihal" jutranjo meglo, meni je pa malo pomagal in me v nasprotni smeri tudi malo oviral. Moj letošnji namen 5.000 kolesarskih km je dosežen , in vse dodatne kilometre bom prevozil samo še po naročilu , za pačilo v našem hladiniku in zmrzovalni skrinji ... ? Popravljeno November 17, 2020. Popravil RobiRoberto CINDAPP, Joker, MARE 65 in 3 others 5 1
RobiRoberto Objavljeno November 18, 2020 Opozori Objavljeno November 18, 2020 Danes kavč in (upam !!!). Spasku, notranc in Pepos 2 1
RobiRoberto Objavljeno November 19, 2020 Opozori Objavljeno November 19, 2020 (popravljeno) Štiri stopinje , jutranja megla , MMV , in moja želja po fotografiranju ? ter po dopoldanski i ... Popravljeno November 19, 2020. Popravil RobiRoberto MiNa, Spasku, notranc in 1 other 4
MARE 65 Objavljeno November 19, 2020 Opozori Objavljeno November 19, 2020 Kaj si najdu...ostanke idrijskega mamuta ? RobiRoberto, Spasku in Bmflar 3
RobiRoberto Objavljeno November 20, 2020 Opozori Objavljeno November 20, 2020 Kost od postrvi iz Idrce ... MiNa, notranc in Spasku 1 2
RobiRoberto Objavljeno November 20, 2020 Opozori Objavljeno November 20, 2020 Sprašujem za prjatlco ... Če se bo odpeljala skozi Most na Soči in Tolmin v Drežnco, kjer še ni bila, in se nazaj domov vračala čez Novo Gorico in Vajdovšno, s čem bo koga ogrožala s kovidom, ali bi bila sama ogrožena z njim od koga drugega, če bi s seboj peljala tudi sendvič, sok in kavo v termovki in tudi bencin v bencinski kanti v "potovalnem kovčku" na NMV ... Samo sprašujem za prjatlco ... MARE 65, Spasku, notranc in 1 other 2 1 1
RobiRoberto Objavljeno November 22, 2020 Opozori Objavljeno November 22, 2020 (popravljeno) V ponedeljek sem se hotel z MMV odpeljati še do UE Idrija, zaradi moje pretečene osebne izkaznice , vendar ker si želim, da bi bil naslednje leto spomladi akumulator za MMV še vedno uporaben, sem ga danes iz MMV preselil v toplejšo delavnico, da se pozimi na zunanjem zraku akumulator slučajno ne bi prehladil ... Ker je lažje nesti s seboj iz delavnice v garažo preveč orodja, kakor priti iz garaže nazaj v delvnico po manjkajoče orodje, sem s seboj, zaradi mojega slabega spomina , vzel kar nekaj nepotrebnih kosov orodja, ker povsem dovolj bi bil samo en križni izvijač, vendar sem vseeno zadovoljen, ker se mi ni bilo treba iz garaže vračati v delavnico po manjkajoči kos orodja ... Popravljeno November 22, 2020. Popravil RobiRoberto notranc, Spasku, Joker in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno November 22, 2020 Opozori Objavljeno November 22, 2020 Če bi še lahko smučal, bi si kupil smuči Atomic GS 6, ne zaradi firme ali njihove kvalitete, ampak zaradi njihove barve, ker so zgoraj in sodaj "rdeče črne", kar me spominja na mojo Yamaho ...
RobiRoberto Objavljeno November 22, 2020 Opozori Objavljeno November 22, 2020 Pet stopinj v senci ? , jasno nebo , brez močnejšega vetra ? , in besede moje drage, naj izkoristim današnje lepo vreme in bova kosilo pojedla malo pozneje, ko se bom vrnil domov ... ? MARE 65, Joker, franc in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno November 23, 2020 Opozori Objavljeno November 23, 2020 Za prevoz v Idrijo sem prisedel kar k moji dragi ? , nazaj domov sem se vrnil peš (3 km) ? , mojo novo veljavno osebno izkaznico, pa bo v petek prinesel poštar. ? Pravilno sem predvideval da bom rabil tudi svojo novo fotografijo ? , zato sem bil zaskrbljen , vendar mi je fotograf na moje vprašanje zakaj v "kovid časiu" vseeno obratuje , odgovoril, da prav zaradi fotografij potrebnih za dokumente. ? MiNa, Joker, MARE 65 in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno November 24, 2020 Opozori Objavljeno November 24, 2020 Videl na TV, ker mi je bil všeč in ker še nisem bil, z Googlom poiskal na PC, z Google Maps naredil načrt vožnje, in mogoče naslednje leto s , če ne bo več korona 19 medobčinskih omejitev gibanja ... Spasku, raza, franc in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno November 25, 2020 Opozori Objavljeno November 25, 2020 Včeraj ob 17.30 sem fotografiral lunin vzhod, toda ker imava z mojim canonom razlečen softvare , se vidi samo včerajšnja vzhajača luna, njeno okolica je pa nevidna, oziroma črna ... Tudi z dodajanjem svetlobe in kontrasta s pomočjo programa GIMP 2, mi fotografije ni uspelo osvetliti , zato sem pravkar fotografiral še to, kje je včeraj luna vzhajala ... ?
RobiRoberto Objavljeno November 25, 2020 Opozori Objavljeno November 25, 2020 Današnji sončni vzhod, kateri je bil zelo blizu kakor včerajšnji lunin vzhod, sem fotografiral ob 10.15 in tokrat sta moj in fotoaparatov software našla skoraj enako skupno pot ... ? Pepos in Spasku 2
RobiRoberto Objavljeno November 26, 2020 Opozori Objavljeno November 26, 2020 Včeraj po kosilu: picikl ali hoja? Kdaj sem bil zadnjič pri idrijskem rudniškem ravfnku? Mislim da enkrat letos pomladi. Ali so moje nožne mišice in kosti še sposone priti do njega? JuHuHu ... ? Scarabeo 500, Joker, schwantz in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno November 26, 2020 Opozori Objavljeno November 26, 2020 Po današnjem kosilu: 5 stopinj na termometru v senci in 19 stopinj na termometru na soncu = Roberto kidaj od kuče ... ? + Spasku, Joker in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno November 27, 2020 Opozori Objavljeno November 27, 2020 Hip Hip Hura, uslužbenka na UE Idrija mi je v ponedeljek rekla, da mi bo novo osebno izkaznico prinesel v petek poštar, in res je ob 8.20 pozvonil zvonec na naših vhodnih vretih ... ? MARE 65 1
RobiRoberto Objavljeno November 27, 2020 Opozori Objavljeno November 27, 2020 Po današnjem kosilu je bilo 5 stopinj na termometru na balkonu v senci, in 19 stopinj na termometru na balkonu v soncu, in ker je med vožnjo s kolesom proti Idrijski Beli in nazaj domov več sence kakor sonca , sem se pravilno odločil, da sem čez zgornji del kolesarske "zimske" jakne, oblekel tudi vetrovko . Roberto Rusty Iron Man ... Spasku, notranc in Joker 3
RobiRoberto Objavljeno November 28, 2020 Opozori Objavljeno November 28, 2020 Danes zjutraj je bilo nič stopinj, zato sem oblekel tudi dolge gate, toplejšo vetrovko in toplejše rokavice ... ? Joker, notranc, Spasku in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno November 29, 2020 Opozori Objavljeno November 29, 2020 Od predvidenih štirih dni kavča bom izkoristil samo današnjo nedeljo, ne zaradi mrazu, ker je danes kar 3 stopinje več kakor včeraj, ampak zaradi močnega vetra. Zato danes objavljam svoje "minulo" delo ... MARE 65, Spasku, notranc in 1 other 3 1
RobiRoberto Objavljeno November 30, 2020 Opozori Objavljeno November 30, 2020 (popravljeno) Po včerajšnjem kosilu je manj pihalo kakor po včerajšnjem zajtrku, zato Idrijska Bela s piciklom itak ... , tako da sem svoj plan kavča prekršil kar trikrat ... ? Vendar s težavami ... Ketna mi je s sprednjega zobnika prvič "padla" že 1 km od doma , in to se je ponovilo še dvakrat , tako da sem od Podrateje do Idrijske Bele in nazaj domov poganjal kolo samo na srednjem sprednjem zobniku , ker nisem mogel več prestaviti na manjši ali večji sprdnji zobnik , in ves čas s spremljavo "rožljanja" verige , ampak ker sem trmast na tretjo potenco , sem svojo včerajšnjo "zadano nalogo" (25,25) vseeno izpolnil ... V sredo in četrtek je napovedano "rahlo sneženje" ... Popravljeno November 30, 2020. Popravil RobiRoberto notranc in Spasku 2
franc Objavljeno November 30, 2020 Opozori Objavljeno November 30, 2020 Moral si se "nekam" pošteno zatakniti z menjalnikom, da ga ja tako premaknilo. Če ni kaj polomilo ali preveč prekrivilo, ga enostavno poravnaj nazaj (odvij objemko, poravnaj, privij nazaj) . Vodilo naj bi bilo vzporedno z zobnikom (oz. kot v tvojem primeru s ščitnikom na zobniku) . Zgornja vijaka sta za fino nastavitev (da v spodnjem položaju ne pade dol in da ti v zgornjem ne vrže čez) . lp PS, drugič, ga poskusi "zbrcati" nazaj, ker je vseeno manj škode kot ružiti 20 km ( "ciljaš" objemko in malo z občutkom, če seveda ne gre z roko) . RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno November 30, 2020 Opozori Objavljeno November 30, 2020 (popravljeno) V Idrijo do kolesarskega centra Bonča s kolesom (menjalnik bo treba "samo naštelati in bo kulo jutri že nared za prevzem in reday to go home , do SKB banke peš (fotokopij osebnih izkaznic ni dovoljeno pošiljati v mailu), in tudi nazaj domov peš (3 km) . Vse po kovid 19 "prilagojenih predpisih" . S kolesom z zaščitno masko na bradi, med peš hojo enako, v komunikaciji s serviserjem gospodom Valterjem in z bančnim uslužbencem gospodom Urošem, pa z zaščitno masko na "ksihtu" ... Popravljeno November 30, 2020. Popravil RobiRoberto franc 1
RobiRoberto Objavljeno December 1, 2020 Opozori Objavljeno December 1, 2020 Takoj ob desetih dopoldne (odpiralni čas) sem danes telefoniral v KC Bonča in vprašal, če je moj "old timer" že popravljen, in gospod Valter mi je odgovoril, da je bil že včeraj zvečer ready to ride home ... Danes sem imel v načrtu obraten vrstni red kakor včeraj, in sicer, v Idrijo peš in nazaj domov s kulom, vendar se je na avtobusni postaji Marof, malo pred menoj ustavil avto, katerega voznik je bil "sekundarni krojač moje usode" Cveto, kateri me je vprašal če bi se peljal z njim, in jaz sem njegovo ponudbo sprejel z velikim zadovoljstvom ... ? "Sprednji menjalnik" je gospod Valter najprej "razdrl", očistil, poravnal ukrivljen del (ukrivljen kako in zakaj ???), "namazal" z ustreznim oljem,sestavil nazaj, in sedaj je moje kulo pripravljeno na nasledno sezono , in upam da se bom naslednje leto tudi jaz še vedno zmožen voziti s kulom ??? Spasku, notranc in Joker 3
franc Objavljeno December 1, 2020 Opozori Objavljeno December 1, 2020 Robi, tvoj menjalnik je verjetno "nastradal" pri "poziranju" potem pa ga je pedal dokončal (glede na sliko si moral vrteti pedale malo naprej in (s)precej (sile) nazaj) . Važno, da spet dela. Uspešno sezono. lp RobiRoberto in Spasku 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se