RobiRoberto Objavljeno Januar 14, 2021 Opozori Objavljeno Januar 14, 2021 Jaz dopoldne hodim, moja draga pa popoldne gre k najini hlčerki in vnukinji v njihovo stanovanje v Idriji, ker hčerkin mož zaradi svoje sklužbe, med dnevom nima časa zanju ... Danes po preeeceeej letih zopet moja "osebna svoboda", brez "urnika" strežbe moji mami. Minus tri stopinje in ali še zmorem prehoditi 10 km ? "Od viška ne boli glava", ampak samo nogi ... notranc, Spasku, MARE 65 in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Januar 15, 2021 Opozori Objavljeno Januar 15, 2021 Moja včerajšnja izkušnja: hoja po cestah brez pločnikov, je zaradi gostote prometa in srečevanja vozil smrtno nevarna !!! Zaradi mojega včerajšnega "pohoda" in trenutnih zunanjih - 6 oC , mislim da sem si danes zaslužil Kavč in "nacejanje s o" ... Kako naj ukrotim svoje misli, ki so vseeno že pri rudniškem dimniku, pri katerem se ne spomnim, če sem letos že bil, noogi pa sta od včeraj seveda preeecehj utrujeni ??? notranc, Spasku in Joker 3
tomaz69 Objavljeno Januar 15, 2021 Opozori Objavljeno Januar 15, 2021 pred 4 urami, RobiRoberto pravi: Kako naj ukrotim svoje misli, ki so vseeno že pri rudniškem dimniku, pri katerem se ne spomnim, če sem letos že bil, Enostavno @RobiRoberto, kaj pa če bi si uvedel, klasičen, ročno pisan dnevnik, tvojih podvigov?
RobiRoberto Objavljeno Januar 15, 2021 Opozori Objavljeno Januar 15, 2021 Ne rabim dnevnika, ampak samo zdravo pamet, da ne bom silil k dimniku. Ampak mislim da mi je današnje kosilo to pamet tudi aktiviralo ...
RobiRoberto Objavljeno Januar 16, 2021 Opozori Objavljeno Januar 16, 2021 Svečka za njenega in mojega pokojnega očeta, ter tudi že pokojnega mojega najboljšega prijatelja Bila , gori na mizi v dnevni sobi že nekaj let , in včeraj zvečer me moj Canon ni razočaral , tako da sem bil z današnjim prenosom dveh včerajšnjih in ene današnje fotografije "za vašo orientacijio" zelo zadovoljen. ? Fotografirano na balkonu, na stojalu za poletni senčnik, včeraj ob 18.00 in danes ob 8.00. Spasku, MARE 65, amateur in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Januar 18, 2021 Opozori Objavljeno Januar 18, 2021 Včeraj zjutraj je bilo - 6 oC, zato sem se tej temperaturi primerno oblekel in obul, in s pohodnih palic odstranil "čeveljčka". ?ž Danes ITAK ... mladench, MARE 65, notranc in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Januar 18, 2021 Opozori Objavljeno Januar 18, 2021 Včeraj in danes so barve tudi na ekranu mojega "podedovanega" prenosnika čudovite, ker sem mu prvič "odkar sem ga podedoval" od moje hčerke , z ustrezno krpo, odstranil "1kg" prahu s "stekla" ekrana ... ? Joker, raza, notranc in 1 other 3 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 18, 2021 Opozori Objavljeno Januar 18, 2021 (popravljeno) Moje draga gleda "turpške limonade" , meni se danes hoditi še vedno ne da , zato sem "odvečen čas" izkoristil za "spopad" z mojo še vedno obstoječo željo po globinski neostrini moje fotografije. Najprej "po zdravi kmečjki logiki" izostritev ure z oddaljenosrt približno 5 cm, in s kazalcem desne roke še vedno na sprožilcu oddaljitev foaparata na že prej določeno razdaljo in "škljoc". Rezultat mojega truda seveda daleč od tega, kar sem si želel. "Zdrava kmečka logika drugi": če mi ne uspeva "hardversko", mi bo mogoče uspelo softwersko? GIMP, sedaj že verzija 2.10, filtri / izboljšaj / izostri (maska neostrine), radij + količina + prag, in potem sem samo še povečeval vrednosti, "nekam med oblake ... Popravljeno Januar 18, 2021. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 19, 2021 Opozori Objavljeno Januar 19, 2021 Čira / Čara s programom GIMP 2.10 in moja željena globinska ostrina je dosežena ... "Zimsko tihožitje" ... ? MARE 65, VS800, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Januar 20, 2021 Opozori Objavljeno Januar 20, 2021 3 stopinje in rahlo je rosilo šele med vračanjem nazaj domov, približno 1 km, od "Renkovca do Marofa" ... ? mladench, notranc, Joker in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Januar 21, 2021 Opozori Objavljeno Januar 21, 2021 Kavč + Kava + Prenosnik + TV + ??? amateur, Joker in Spasku 3
RobiRoberto Objavljeno Januar 22, 2021 Opozori Objavljeno Januar 22, 2021 Danes, jutri in v nedeljo, sigurno Kavč s.p ITAK ... amateur in Spasku 2
RobiRoberto Objavljeno Januar 22, 2021 Opozori Objavljeno Januar 22, 2021 U Idrii muočnu mede ... amateur in Spasku 2
RobiRoberto Objavljeno Januar 23, 2021 Opozori Objavljeno Januar 23, 2021 Uspelo mi je najti vzrok in dokaz, zakaj sem moral pred dvanajstimi leti po prvem servisu v Ljubljani, še na dodatni servis v Valdoltro ... Spasku, Joker, MARE 65 in 1 other 1 2 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 26, 2021 Opozori Objavljeno Januar 26, 2021 (popravljeno) Včeraj mi je uspelo, kar mi do sedaj še ni, in sicer peš od doma v Idrijsko Belo in nazaj domov PEŠ. 25 km. BRAVO JAZ ... ? Med vračanjem nazaj domov sem trikrat padel "brez znanih razlogov", prvič nekje med Fežnarjem in Divjim jezerom brez kakršnih koli posledic, drugič na začetku mostu pri Divjem jezeru, s posledico zloma ene pohodne palice, ker sem padel prav na njo , in tretjič na kolesarski stezi pri Kolektorjevem parkirišču, z bolečimi posledicami (desni kolk, desno zapestje, desni komolc in desno rame). Danes ponoči sem se prvič zbudil ob 2.00, drugič ob 3.30 in tretjič ob 4.30, ko sem tudi že kar vstal. Danes zaradi posledic včerajšnjih padcev nisem za prav nikamor drugam, kakor za na kavč in prenosni računalnik. / ? Popravljeno Januar 26, 2021. Popravil RobiRoberto Spasku, Sam dePihlja, Joker in 1 other 3 1
notranc Objavljeno Januar 26, 2021 Opozori Objavljeno Januar 26, 2021 Lajkal sem pohod ne tvojih padcev RobiRoberto in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2021 Opozori Objavljeno Januar 27, 2021 Lahko bi lajkal vsaj moje pobiranje po mojih padcih ... Trikrat sem padel, vedno v smeri hoje "na nos" in desno rame, zato sumim, da "mi je vedno popustilo" poškodovano desno koleno. Druga možnost je trenutna izguba mojega ravnotežja. Takega pohoda sigurno ne bom več ponavljal ...
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2021 Opozori Objavljeno Januar 27, 2021 (popravljeno) Moji trije ponedeljkovi padci niso pustili samo "materialnih" posledic (zlomljena pohodna palica), ampak tudi več telesnih posledic, od katerih sem enega od dveh (tudi "obtolčen desni komolec) dokazov opazil šele včeraj: otečeno in podpluto desno zapestje, katero me še vedno boli in mi ne dopušča večjih obremenitev. V delavnici sta še vedno dva para pohodnih palic, verjetno od moje hčerke in njenega moža, in bi si lahko ene prisvojil, toda ker je čas denar, in časa imam veeeliko, denarja ma maaalo, sem pravkar zopet usposobil moje "službene" pohodne palice, pri katerih je manjkal samo en "čeveljček", katerega sem izgubil pri enem od zadnjih pohodov na idrijski rudniški "ravfnk." SAM SVOJ MOJSTR ... ? Popravljeno Januar 27, 2021. Popravil RobiRoberto
raza Objavljeno Januar 27, 2021 Opozori Objavljeno Januar 27, 2021 Vzroki padcev so bili nedvomno v tvojem pretiravanju z obremenitvijo načetih okončin. Ne bom rekel, da nisi utrjen, ampak kilometri na biciklu in kilometri pešačenja niso isto! 25 km ni malo za hodit! RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2021 Opozori Objavljeno Januar 27, 2021 (popravljeno) Pravkar sem si določil "pohodniško" omejitev: peš največ še do pr' kobil ali Divjega jezera = 11 km !!! Ena "omejitev" je že "v veljavi": do rudniškega dimnika zelooo verjetno nikoli več ... Popravljeno Januar 27, 2021. Popravil RobiRoberto notranc 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 28, 2021 Opozori Objavljeno Januar 28, 2021 Hvala moji dragi , katera se je pozitivno odzvala moji prošnji, in fotografirala dokaz, zakaj še nekaj dni ne bom mogel uporabljati pohodnih palic, ker z desno roko, zaradi ponedeljkovih treh padcev, še zobno ščertko težko uporabljam. Boli me palec na desni roki in bolečina "se vleče" do desnega zapestja, kar občutim tudi pri uporabi računalniške miške ...
RobiRoberto Objavljeno Januar 28, 2021 Opozori Objavljeno Januar 28, 2021 Roberto darker, alias, ker sem veliko sam, in ker je za prižig TV ja še prezgodaj ... ? notranc, Joker, Spasku in 1 other 4
franc Objavljeno Januar 28, 2021 Opozori Objavljeno Januar 28, 2021 Robi, v zapestju/dlani je kup kosti in lahko je kakšna počila. Običajno se "samo premaknejo" in to boli še dolgo časa (moj "polet" preko krmila sem čutil še dobro leto, pa so me na kontroli potolažili, da je to čisto normalno) . Sicer je situacija čudna, ampak če se ti zapestje ne bo "umirilo" , mogoče ni odveč kakšen rentgen. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Januar 28, 2021 Opozori Objavljeno Januar 28, 2021 Roberto darker, GIMP 2.10 , Filtri, Popačenja ... Sedaj bom pa že lahko vklopil TV ... ? Moja draga je seveda odšla k najini hčerki in vnukinji v njihovo stanovanje v Idrijo in mi pred odhodom povedala in pokazala kaj bom imel za večerjo ... + ? "Take imam", zato še vedno tako zelo pogrešam našega pokojnega Bila , ker ga Tačka nikoli ne bo mogla nadomestiti, "ker ima privzgojen drugačen karakter" ... amateur in Pepos 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se