amateur Objavljeno Februar 5, 2021 Opozori Objavljeno Februar 5, 2021 Robi Franc ti je lepo in jedernato napisal. Ne izgovarjaj se samo na posledice nesreče in se občasno smili sam sebi! Seveda je pa vse v tvoji glavi. Daj vsedi se za mizo, vzemi prazen list A4 papirja, pa svinčnik in si skiciraj pri svojih skoraj 60 letih, kaj je nujno in kaj ni tako nujno, kaj je družinsko in kaj je tvoje, pa se zorganiziraj. Ja pa dan ima 24 ur minus spanje. Na svoj del foruma limaš kolesarjenje, peš hojo, gledanje TV in občasno obdelavo fotografij. Pa to je samo en del dneva. Kaj nimaš nobene druge želje še za kaj drugega? Od kuhe imaš dokaz samo za kuhanje kave. Na spletu najdeš tisoč in en recept. Zelenjavno juho skuhat znajo že otroci, pa palačinke speči za zraven, da ne naštejem še kaj bolj kompleksnega. Marsikateri starš je od doma celi dan. Zadnjič si napisal na temo SMS-ov *Res moram biti z.j.b.n*. Robi, ljudje smo občasno zajebani že zaradi težav v življenju, v službi, zaradi polne lune, pa zaradi za življenje obrobnih stvari, da ne dodam zraven še karakternih specifik posameznika. Pa smo zdravi, v polni življenjski kondiciji. Ko se občasno jeziš na svojo drago, te preprosto ne razumem! Gospe moj poklon, da te je po nesreči sprejela takega kot si in da 12 let že skrbi zate. Marsikatera novodobna dama ne bi tega naredila. Za nesrečo si si bil kriv sam pa če to priznaš ali ne (poznam tisti konec ceste tako s kolesa kot tudi z motorja, pa tvoj opis dneva, ko se je zgodila nesreča; žal nisi imel sreče, ostale so doživljenjske posledice). Posledice nesreče pa je plačala cela familija in ne samo Robi. Mislim, da si ženi marsikaj dolžan, za odkup pa ni treba veliko, malce truda za pripravo zelenjavne juhe in omletov za zraven. Samo kavica ne šteje! Razmisli. Je pa to moj pogled na tvoj problem, mogoče ti napisano ni všeč, .... Ko se bo malce ogrelo, se pripeljem s kolesom čez Razpotje v Mokraško vas, pa bova na poti v Belo kakšno rekla, pa šla na kavico k *Fežnarju* (sam pijem zeleni čaj), pa obrnit mimo nekdanjih Nebes pod grad Gewerkenegg, pogledala, če Gimnazija JV še stoji na svojem mestu, se ustavila v optiki Vogrič, da naročim še ena očala, pa pogledat Rudarsko ulico (nisem bil tam od gimnazijskih let). Pa stestirat ta novo kolesarsko pot Idrija - Mokraška vas. Kaj praviš? Najots, Erik99, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 5, 2021 Opozori Objavljeno Februar 5, 2021 Pravim da "nisem dosegljiv" !!! Pred približno pol ure, se je pripeljal kombi Soća oprema, katerega je naročila moja sestra, in nazaj na Soča oprema odpeljal mamino bolniško posteljo, "hojco" in "tresavico" za na jogi postelje. ? ? / / ? /
RobiRoberto Objavljeno Februar 6, 2021 Opozori Objavljeno Februar 6, 2021 Prosim za čimprejšnji odgovor: kje na meni se nahaja to stikalo, katerega nujno rabim ?!?!
amateur Objavljeno Februar 6, 2021 Opozori Objavljeno Februar 6, 2021 Robi, 26 let nazaj je brata od žene zadela kap, polovica telesa je samo ostala funkcionalna, s palico/berglo je lahko hodil. Domači so seveda vprašali v Soči, kako mu lahko pomagajo, da bo shajal s čimmanj težavami. Pa so rekli nekako tako: kar lahko naredi sam, ne delat namesto njega, naj se vam ne smili zaradi svojega stanja, ne narediti iz njega še večjega invalida kot že je, poskušajte pa ga spodbujat, ne ga izolirat, ... Robi prihaja pomlad, z njo topli dnevi, sonce, prebujanje pomladi, dan se bo podaljševal tja do junija. Se kaj veseliš tega? Dnevi se Kranjcem bodo razjasnili, je nekoč rekel Prešeren. Zdaj pa grem pospravljat klet, da dobim kako točko pri moji dragi. Če bo seveda opazila spremembo. RobiRoberto in bajkr88 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 7, 2021 Opozori Objavljeno Februar 7, 2021 Stikalo za myself izklop mora biti zelooo skrito, ker ga še vedno nisem našel ... Šopek lilij v vazi, fotografiran na balkonu, z bliskavici in brez nje, danes zjutraj in včeraj zvečer. ?
amateur Objavljeno Februar 7, 2021 Opozori Objavljeno Februar 7, 2021 A so rože iz trgovine čez Idrijco? Edina popestritev v tako temačnem dnevu, tudi sam sem v petek kupil podoben šopek v Loki in ga dal na mizo v kuhinji. Žena mi je prilepila?. Kaj je včasih malo treba za iskrco v očeh, včasih pa daš vse od sebe, pa ni o iskrci sledi. Tak je to! Vidim, da si obupal nad vremenom, ni več objav radarskih slik, kar verjetno pomeni, da greš samo tako daleč od doma, da si lahko pred dežjem doma. Žena mi je za popoldne napovedala pohod z marelo do Hotovle in nazaj, še dobro, da ima voljo za čofotat po vodi in blatu. Upam da bodo to sivino danes malce razbile naše skakalke, pol pa še skakalci. Nika in Ema sta iz sosednje vasi, oče Eme je bil nekoč moj sodelavec. Sem pogledal na vremensko postajo ARSO pod Blegošem, ki je na 1.200 m nad morjem. + 5C, jao, ves sneg mi bo pobralo. Ostalo bo eno samo blato. Napoved za naslednjih 48 ur je spodaj. Kaj bo, ko bo napoved eno samo sonce, pa vročina, pa ... Hčerka živi blizu San Francisca, tam imajo praznik, ko pade mal dežja in trava ozeleni, sicer pa je pretežno sonce. Evo ena njena slika za dokaz (most Golden Gate v ozadju), pa njen zapis ture po SF (Strava). Mesto se nahaja na vzpetini, zato je ponekod klanec primeren za MTB kolo. Kolesarijo celo zimo, rabi samo tanke pajkice čez kolesarske hlače. Pokrajina na podeželju je odprta, nakloni klancev so mali, s fantom imata specialki za makadam, da se lahko vozita tudi po gošči. Čisto nasprotje Idrijski dolini, kjer je razen ob reki en sam vzpon. Tu res nimaš sreče z lokacijo glede kolesarjenja. RobiRoberto in bajkr88 1 1
amateur Objavljeno Februar 8, 2021 Opozori Objavljeno Februar 8, 2021 Robi danes mi je žlahtnica rekla, da je lani srečala na parkirišču na Brezjah možakarja iz Idrije, ki je imel pred leti nesrečo z motorjem, po imenu Robert in sedaj sestavlja sliko za nazaj skupaj. Ko je to osebo opisala, sem si rekel, evo Robi je to. Si bil slučajno na tem parkirišču? RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 8, 2021 Opozori Objavljeno Februar 8, 2021 Amateur, moj spomin seveda "ne nese" tako daleč ... Danes dopoldne sem dežnik uprabljal izmenično v vlogi dežnika in v vlogi sprehajalne palice za starčke, in zadnji kilometer vračanja proti domu sem ga uporabljal kot sprehajalno palico. ? Med hojo bi se zaradi bolečin v poškodovanem desnem kolenu, po vsakem koraku najraje obrnil nazaj proti domu na kavč , toda Roberto se ne da ... amateur, Pepos, notranc in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 10, 2021 Opozori Objavljeno Februar 10, 2021 (popravljeno) Življenje je k.r.a ... Brat moje drage je lansko leto dočakal 60 let , prejšnji teden je dočakal tudi svojega vnuka , in še ne cel teden po tem je zaradi kapi moral oditi ... Ob dveh bo njegov pogreb, vendar mi je moja draga svetovala, da se pogreba zaradi današnjega slabega vremena rajši ne udeležim. Ko je draga pred približno dvanajstimi leti Borisu povdala, da sem padel z mopedom in da sem v kritičnem stanju se je Boris zjokal , in ko je moja draga pred pol ure odhala proti hiši svoje mame sem se zjokal tudi jaz , česar moja draga v najinem skupnem življenju ni videla velikokrat, po moje samo dvakrat, in sicer prvič v kampu Čikat, ko mi je moja mama pozno zvečer telefonirala, da so jo telefonsko obvestili, da je moj Ata umrl, in drugič Popravljeno Februar 10, 2021. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 10, 2021 Opozori Objavljeno Februar 10, 2021 ... in drugič danes za Borisom ... Endlich, amateur, Mavti in 1 other 1 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 10, 2021 Opozori Objavljeno Februar 10, 2021 (popravljeno) Sedaj bi moral biti na pogrebu brata moje drage , toda moja draga je pravilno ocenila, da današnje vreme ni primerno za mojo prisotnost na pogrebu , ker točno ob 14.00, nad Idrijo ni bila samo deževna nevihta, ampak nevihta s sodro (?), tako da bi najbrž morali "pogrebniki" (?) s tal pobirati še mene, ker bi brez mojih pohodnih palic na takih tleh verjetno tudi padel ... Popravljeno Februar 10, 2021. Popravil RobiRoberto amateur in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 11, 2021 Opozori Objavljeno Februar 11, 2021 Ob 9.45, na mojo srečo, samo 5 minut belega ne bodi ga treba ... ? amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 11, 2021 Opozori Objavljeno Februar 11, 2021 Sam sem , dolgčas mi je , in nobenega pametnega dela nimam () . amateur in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 12, 2021 Opozori Objavljeno Februar 12, 2021 Danes zobarica ob 08.00. V Idrijo z avtom by moja draga , nazaj domov peš, pri -5 oC (2,5 km). Roberto korenina. ? Spotjo sem se ustavil tudi v Domu upokojencev Idrija, in vprašal če lahko obiščem mojo mamo, toda to brez predhodnega telefonskega naročila ni mogoče. Takoj po prihodu domov današnji dopoldanski ITAK ... ? ? ? VS800, amateur, notranc in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 14, 2021 Opozori Objavljeno Februar 14, 2021 (popravljeno) Danes po zajtrku je bilo na zunanjem termometru - 7 o C in še brez vetra. V Spodnjo Idrijo sem se končno odšel tudi jaz osebno posloviti od Borisa , vendar danes nisem več uspel najti groba "mojega tasta", v katerega so pokopali tudi Borisa. Ko sem se iz Spodnje Idrije vračal domov, sem "produžil" še kar naprej do Idrije, in med vračanjem iz Idrije nazaj proti domu, se mi je pred očmi ves čas prikazoval kavč ... Ko sem se vrnil nazaj domov so bile na zunanjem termometru 4 o C, in tudi pihalo je že. ? Popravljeno Februar 14, 2021. Popravil RobiRoberto notranc, VS800, Joker in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Februar 15, 2021 Opozori Objavljeno Februar 15, 2021 Ko sem zadnjič objavil fotografiji "našega prazničnega snežkota", se na črni podlagi sploh ni videlo, da snažko res tudi "sveti", in ker sem mega tečen, sem snežkota danes fotografiral z bolj svetlim ozadjem, na katerem se končno dovolj vidi, da "snežko res tudi sveti" ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 15, 2021 Opozori Objavljeno Februar 15, 2021 Jasno brez oblačka ? , 4 stopinje ? , skoraj brezvetrje ? , in od Borisa se mi je danes le uspelo posloviti. Po vrnitvui nazaj domov sem pri "ustavljanju" Sport Trackerja očitno naredil napako, ker sem pogrešal "ukaz" Save, tako da sem moral fotografirati Sport Trackerjev "zapis" na telefonu ? , vendar tudi to velja ? , ker "sem malo drugačen" ... Danes zahtevata kavč nekaj dni kar oba, levi kolk in desno koleno, koleno celo tako, da ga trenutno lahko skrčim samo zelooo malooo ... amateur, notranc, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Včeraj okrog 17.30 , me je moj bolj pameten telefon od mene, s "piskom" opozoril, da se v njemu še vedno nekaj dogaja, in ko sem aktiviral njegov zaslon, mi je Road Tracker sporočil, da še vedno deluje, in mi tudi ponudil možnost STOP in ko sem to naredil, mi je seveda takoj ponudil še možnost SAVE, tako da je bila moja včerajšnja hoja končno varno spravljena tudi na Sport Trackerjevi spletni strani, v mojem "predalčku". ? Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Današnji prenos smučanja se bo pričel "šele" ob 14.00 . Moj draga mi je pravkar rekla: grem jest zdej ... ? Že prej mi je povedala, da bo danes po kosilu šla na sprehod s svojo svakinjo. ? Minule dni je bilo tako vetrovno, da je veter moji "pikapolonici" v vlogi prikazovalke vetra na balkonu, odpihnil glavo in propeler "v vlogi njenih kril" , in pravilno sem sklepal, da je ta dva manjkajoča dela veter verjetno odpihnil spodaj na dvorišče, kjer ju je moji dragi "spotjo" uspelo tudi najti ? , in po približno pol ure, se pikapolonica še ni razpadla, in tudi vrti se še vedno. "Miške" by moja draga: njam, njam, njam, ... ? franc, Joker in raza 3
amateur Objavljeno Februar 16, 2021 Opozori Objavljeno Februar 16, 2021 Robi, namaži ketno pri kolesu. Prihajajo kolesarski dnevi, to pomeni ogrelo se bo. Varno vožnjo.
RobiRoberto Objavljeno Februar 17, 2021 Opozori Objavljeno Februar 17, 2021 HVALA Amateur. Tudi jaz sem že razmišljal o tem, da bom letos najbrž že v februarju poizkusil, če moje desno koleno še zmorere vožnjo s kolesom do Idrijske Bele ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 17, 2021 Opozori Objavljeno Februar 17, 2021 Danes me je zanimalo, če še zmorem priti do idrijskega rudniškega dimnika in se tudi vrniti nazaj domov, in uspelo mi je brez padcev. ? Ko sem odšel od doma so bile na zunanjem termometru 3 stopinje in ko sem opazil sprehajalko z dežnikom, sem tudi jaz uporabil "kapuco" moje današnje vetrovke, katero pa sem na glavi rabil samo približno 1 kilometer. ? Joker, raza, amateur in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Februar 18, 2021 Opozori Objavljeno Februar 18, 2021 Malo pred dvanasto uro je moji dragi pozvonil teklefon, in po krajšem pogovoru mi je rekla, jaz zdaj grem ven, tako da sem si moral današnje kosilo postreči sam, vendar sem potem užival, ker sem ga lahko pojedel kar na kavču ... ? amateur 1
Erik99 Objavljeno Februar 18, 2021 Opozori Objavljeno Februar 18, 2021 Boš rabil malo več kalorij glede na to, da si kar fizično aktiven - kuhanco v roke in ob tem razveliš še tvojo boljšo polovico, ki ti je stala od strani... RobiRoberto 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se