RobiRoberto Objavljeno April 13, 2021 Opozori Objavljeno April 13, 2021 Včeraj popoldne se je moja mama, v dežju, na prefarskem pokopališču, po sedemnajstih letih, zopet pridružila mojemu očetu. Naj počivata v miru. Ali je danes res 13. april ??? amateur 1
RobiRoberto Objavljeno April 13, 2021 Opozori Objavljeno April 13, 2021 Moj obisk Bevkovega vrha nad Jaznami, s piciklom, zaradi slabih vremenskih pogojev, preložen za nedoločen čas ... amateur 1
RobiRoberto Objavljeno April 13, 2021 Opozori Objavljeno April 13, 2021 (popravljeno) Na včerajšnjem maminem pogrebu so mi vsi želeli izkazati svoje sožalje s stiskom svoje dlani, vendar sem jaz vsakemu "ponudil" samo svoj komolec. Ali je to zadoščalo, ali sem naslednji kandidat za Infekcijjsko kliniko ali Golovec, ker me danes bolijo nožne mišice, in kašljam ... Program GIMP 2.10 ima kar sedem možnosti "šuma" fotografij, in z njim sem si pravkar krajšal čas do današnjega kosila. ? Z interneta brez sprememb 1. Šum HSV 2. Šum CIE ICH 3. Šum Vrženo 4. Šum Naberi 5. Šum RGB 6. Šum Nerazločno 7. in še Šum Razširi Popravljeno April 13, 2021. Popravil RobiRoberto amateur 1
RobiRoberto Objavljeno April 14, 2021 Opozori Objavljeno April 14, 2021 ... ? ... ... ? ... kaizer, amateur in Joker 3
RobiRoberto Objavljeno April 15, 2021 Opozori Objavljeno April 15, 2021 <<< ? >>> Pepos, VS800, Joker in 1 other 4
amateur Objavljeno April 15, 2021 Opozori Objavljeno April 15, 2021 Robi, za 1. april je bilo napovedano sončno, toplo vreme, tja do 24°C. Žena me je vprašala, a nardiva eno daljšo turo in sva šla skupaj s še eno damo. Za vmesno točko sem izbral Bevkov vrh, katerega že zelo dolgo ogleduješ s svojega balkona. Pot nas je vodila tako: Gorenja vas - Hotavlje - Slajka - Ermanovec - Kladje - Cerkljanski vrh - Bevkova domačija pod Bevkovim vrhom - Kapelica - mesto, s katerega se vidi Mokraška vas - prečenje senožeti do prelaza Kanauc - Laniše - Mrzli vrh - spust na Ledinco pri Žireh - Gorenja vas. Povsod ob poti so cveteli žafrani, kratke hlače, kratka majica, zraven pa še dve bejbe. Moram reči, da sem si Bevkov vrh predstavljal malce drugače, kot špico, v bistvu pa gre za greben. Mimo opuščene Bevkove štale smo prišli do kapelice s super razgledom. Od kapelce je do mejnega kamna na Bevkovem vrhu po kolovozu in stezi kakih 400 m, kakih 40 m višinske razlike. Na tvoji sliki sem pocahnal tudi mesto, od kjer se vidi tvoja hiša, saj je vrh zaraščen z drevjem. Potem smo se spustili do ceste (asfalt), ki pripelje do križišča Otalež, Sodnje Jazne, Zgornje Jazne, Cerkljanski vrh (zadnjič si križišče in table slikal), vendar smo jo samo prevozili, v breg 100 m porinili kolo in za tremi smerekami prišli do kolovoza, na katerem smo po 100 m pred velikim drevesom zavili levo navzgor in se po super poti pripeljali do mesta, kjer si ti zadnjič omagal. Spust do Kanauca, proti Lanišam, desno gor v Javorjev dol do Mrzlega vrha (v smeri proti Ljubljani je bilo črno, je grmelo) in kmalu za mejnim kamnom levo po zelo, zelo strmi makadamski poti do cerkvice na Ledinci in domov. Na Hotavljah smo srečali znanca, ki je rekel, da je bil dvakrat moker od plohe. Imeli smo srečo. Nabralo se je nekaj km, pa tudi višincev. Za rojstni dan sem si kupil nove čevlje, gladek podplat, saj so stari SPD v 11 letih razpadli (ni blo žurke, prišparal). Šminkarija? Sosed je rekel da ne, da se odlično nosijo na teh agresivnih trail pedalih in imel je prav. V soboto me je zgrabil hrbet, poležavam na kavču in v postelji, jem ibrufen, gre na bolje. Ko bo spet vreme za na kolo, bom že dober. Popravek: slika kamna paše za sliko pogleda na Mokraško vas. RobiRoberto, CINDAPP, MiNa in 1 other 3 1
RobiRoberto Objavljeno April 16, 2021 Opozori Objavljeno April 16, 2021 < ? > , < > , < ? > MARE 65, Pepos, Joker in 4 others 7
RobiRoberto Objavljeno April 17, 2021 Opozori Objavljeno April 17, 2021 Svojo drago bi moral imeti za vzgled: ko se jaz že vrnem domov, ona šele vstane iz postelje ... ? markII, amateur in MiNa 3
amateur Objavljeno April 17, 2021 Opozori Objavljeno April 17, 2021 Robi en teden že popravljam razboleli hrbet na divanu in v postelji, danes sem vstal ob 10:45, pa moram reči, da mi je bilo prav fino in tudi hrbtenica mi je bila za ta podaljšek horizontale hvaležna. Žena je vstala 5:45, šla delat. Tako pa je to danes šlo pri nas. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 18, 2021 Opozori Objavljeno April 18, 2021 ... ? ... ... ... Joker, amateur, CINDAPP in 3 others 5 1
RobiRoberto Objavljeno April 19, 2021 Opozori Objavljeno April 19, 2021 - ? - amateur, Pepos, Joker in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno April 20, 2021 Opozori Objavljeno April 20, 2021 5 stopinj, brez vetrovke, in jutranja megla ... ? markII, Joker, Pepos in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2021 Opozori Objavljeno April 21, 2021 < ? > markII, VS800, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno April 22, 2021 Opozori Objavljeno April 22, 2021 (popravljeno) Skoraj vsak večer pred spanjem si mislim, da bom naslednji dan malo počival, toda ko se naslednji dan zbudim že pred šesto uro, ne vem kaj bi počel celo dopoldne v stanovanju ... ? Popravljeno April 22, 2021. Popravil RobiRoberto amateur, markII, CINDAPP in 3 others 6
amateur Objavljeno April 22, 2021 Opozori Objavljeno April 22, 2021 Robi, zlagoma in z veseljem do Bele, pa krog po Idriji in domov je dobrih 25 km, glih prov za tvoje noge. Pršparaj se še malo za prihodnja leta. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 23, 2021 Opozori Objavljeno April 23, 2021 Mislil sem da jih bom danes s kulom prevozil približno 40, prevozil sem jih je pa kar 50 ... ? markII, MiNa, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2021 Opozori Objavljeno April 24, 2021 ? Joker, MiNa, markII in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2021 Opozori Objavljeno April 25, 2021 ... ? ... ... ? ... MiNa, Joker in Pepos 3
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2021 Opozori Objavljeno April 26, 2021 (popravljeno) Halloo, ali mi še sledite ??? Danes vožnja s kolesom ne pride v poštev iz treh razlogov: zato ker moje boleče nožne mišice nepreklicno zahtevajo kavč, preveč piha, in iz Udin se bliža dež. Zato sem nekaj današnjega dopoldanskega časa izrabil za to, da sem se z MMV odpeljal do bližnjega Hoferja (300 m), ker sem za fotografije MMV želel belo ozadje, kar si MMV tudi zasluži, kljub temu da imam z njo še vedno težave (vžig), vendar še nisem pozabil večino "destinacij", kamor me je MMV že uspešno pripeljala ... ? Popravljeno April 26, 2021. Popravil RobiRoberto Pepos, franc, notranc in 4 others 7
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2021 Opozori Objavljeno April 26, 2021 Spletni prevajalnik: sym symply ključavnica, sym symply ignation barrel switch fit = tudi če bi mi uspelo priti do ključavnice, drugega kakor "pretresti" vseh žičk na njej ne bi mogel ...
franc Objavljeno April 26, 2021 Opozori Objavljeno April 26, 2021 Robi, če prideš do konektorja, ni potrebno nič drugega kot ugotoviti katere žice moraš spojiti. Običajno pa to ni ravno najlažje (priti do njega) . lp amateur in RobiRoberto 1 1
RobiRoberto Objavljeno April 28, 2021 Opozori Objavljeno April 28, 2021 ? amateur, markII, notranc in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno April 29, 2021 Opozori Objavljeno April 29, 2021 (popravljeno) Moj SYM Symply ("prijazen") 50, 25 km/h. V uporabniških navodilih sem prebral, naj po obratu ključa na položaj "ON" s stikalom hupe najprej preverimo, če je "štrom v ključavnici", jaz pa sem predvčerajšnjim zamenjal vrstni red, in najprej pritisnil stikalo hupie in nato ključ v ključavnici toliko časa premikal, da je hupa zatrobila, in v tem položaju ključa, je skuter tudi vžgal brez težav. Pravkar sem to še enkrat preveril, in tudi danes je "moj izum" deloval . Seveda to ni trajna rešitev, toda tudi če se bom hotel z MMV pripeljati do servisa na Brezovici, bom moral MMV najprej vžgati. Moral bi preveritui kontaktorje na skuterjevi "ključavnici", toda tega si ne upam, ker je notranji del ključavnice skrit za skuterhjevo "plastično sprednjo masko", privijačno z xx vijaki ... Popravljeno April 29, 2021. Popravil RobiRoberto markII, MARE 65, amateur in 4 others 7
RobiRoberto Objavljeno April 30, 2021 Opozori Objavljeno April 30, 2021 Prijavil sem se na razpis in izbrali so prav mene ... ? MiNa, kaizer, notranc in 3 others 3 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se