RobiRoberto Objavljeno Februar 11, 2022 Opozori Objavljeno Februar 11, 2022 (popravljeno) "Stolček" katerega v kopalnici uporabljam po prhanju za brisanje spodnjih delov nog in preoblačenje, je "eno noč ta teden čudežno izginil" (moje pravilno predvidevanje k njeni mami ? ), zato mi je moja draga kupila novega , in ker sem bil modelar ? in sestavljalec maket ? , imam po dobrih desetih minutah v kopalnici nov "stolček" ... ? ? Popravljeno Februar 11, 2022. Popravil RobiRoberto Joker, raza, Pepos in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 12, 2022 Opozori Objavljeno Februar 12, 2022 To kar sem "meril" včeraj in danes s Sport Trackerjem, sem izmeril že s kolesom, vendar sem "moral" to potrditi še s Sport Trackerjem. ? Razdalja od doma do "idrujskega glavnega križišča" in nazaj domov, je po kolesarski stezi pol kilometra daljša. ? Joker in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 12, 2022 Opozori Objavljeno Februar 12, 2022 Ker "sem malo drugačen" , najprej objavljam dokaz, da je od mojega doma po cesti do idrijskega križišča in mostu čez Idrijco, res krajša razdalja kakor po kolesarski stezi. ? Takoj po današnjem zaključku prenosa smučarskih skokov na Olimpijskih igrah ? , sem odšel v delavnico ? , in mislim da je "po my self hitrem servisu" moj picikl pripravljen na letošnjo prvo vožnjo v Idrijsko Belo ? , če mi bo poškodovano desno koleno to sploh omogočilo ??? Kawasaki_rider in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 13, 2022 Opozori Objavljeno Februar 13, 2022 (popravljeno) Še vedno zmorem to za kar se odločim ? , tudi z bolečim, iz moje prometne nesreče leta 2009 , poškodovanim desnim kolenom. Popravljeno Februar 13, 2022. Popravil RobiRoberto zundapp, Kawasaki_rider, Pepos in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 14, 2022 Opozori Objavljeno Februar 14, 2022 Moja napaka št. 1 : včerajšnja vožnja s kolesom je bila načrtovana (brez števila kilometrov) in vedel sem, da bo Road Trackerjev "zapis" precej "razvejan", zato sem Road Tracker pred odhoda od doma vklopil (na telefonu), po vrnitvi domov, pa sem očitno naredil napako, ker "v mojem predalu" na Road Trckerjevi spletni strani, moje včerajšnje vožnje sploh ni bilo. Moja napaka št. 2 : danes moje včerajšnje napake z Road Trackerjen nisem ponovil ? , ampak sem skoraj 5 km prehodil brez potrebe, ker je moj petkrat obnovljiv recept v lekarni, pri zadnjem prevzemu mojih zdravil že potekel. Možnosti sta dve: lahko mi je farmacavtka pri zadnjem prevzemu zdravil pozabila povedati, da bo treba recept obnoviti, ali sem pa ja to pozabil ...
RobiRoberto Objavljeno Februar 15, 2022 Opozori Objavljeno Februar 15, 2022 Tako je izgledala moja nedeljska "razvejana" vožnja z biciklom. ? Pomagal sem si kar z Google Maps. ? Iznajdliv sem. Pepos 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 16, 2022 Opozori Objavljeno Februar 16, 2022 Nikoli se nisem imel za lepotca, zato ne bo škode, če se še sam malo popačim. ? Joker, MiNa in Pepos 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 16, 2022 Opozori Objavljeno Februar 16, 2022 Danes pred kosilom najkrajša vožnja s piciklom do Idrijske Bele in nazaj domov: brez kolesarske steze in brez "dodatkov". ? Roberto star , upokojen , in invaliden raziskovalec ... Joker in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 17, 2022 Opozori Objavljeno Februar 17, 2022 (popravljeno) V Cerknu pr' Gabrijelu, danes zaradi mojega strahu pred možnostjo okužbe s covidom, brez običajnega ... Moja današnja kolesaraska "tura" ... Popravljeno Februar 17, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos, Joker in VS800 2 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 18, 2022 Opozori Objavljeno Februar 18, 2022 Včeraj dopoldne ? + danes dopoldne ? = moje pretiravanje. Pepos in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 19, 2022 Opozori Objavljeno Februar 19, 2022 "Vse odtehta to", ker vem, da se bo po moji vrnitvi nazaj domov, med mojim prhanjem, moja dopoldanska skuhala "sama" ... ? Pepos 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 20, 2022 Opozori Objavljeno Februar 20, 2022 (popravljeno) ? Danes: moj picikl ? in moja pozabljivost. ? Mojih zadnjih, ta teden s piciklom prevoženih kilometrov: 24,7 + 62,5 + 83,72 + 24,43 + 43,80 = 239,15. ? Popravljeno Februar 20, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos, Joker in MiNa 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 Ker s piciklom pretiravam , so tudi posledice , in ker se s takimi posledicami velikokrat peljem tudi naslednji dan , se te samo stopnjujejo. Zato sem pravkar priključil na polnjenje akumulator za MMV, katera bo imel enkrat v aprilu tudi svoj prvi tehnični pregled, pri čemer me skrbi le to, če so njene gume še "veljavne" ? MiNa, Joker in Pepos 3
MiNa Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 Vidim, da uporabljaš napajalnik starega računalnika in "modelarski" polnilec za baterije kot polnilec za akumulator. Zadnja slika pove vse za tvojo iznajdljivost. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 Moj modelarski polnilec ORBIR RACE mi za polnjenje različnih vrst akumulatorjev doma, z napajalnikom "odsluženega" računalnika, služi že veeeeeliko let, in z njim lahko polnim skoraj vse vrste akumulatorjev (NiCd, NiMh, Pb in LiPo), in za njega sem se odločil zato, ker vsaki vrsti akumulatorja lahko (moraš) določiš tudi vrednost toka, s katerim se bo akumulator polnil. "Po moji zdravi kmečki pameti" 6 Ah : 10 = tok 600 mA za polnjenje. ? Takoj sedaj grem preveriti, kako poteka polnjenje in če polnilec še vedno polni s 600 mAh. Računalniški napajalnik mi je nekdo "predelal" za napajanje mojega polnilca, vendar se ne spomnim več kdo. Polnilec je z mano nekakkrat "potoval" tudi izven Slovenije: Nemčija, Češka in Slovaška, na tekme F3J ("ročni šklep") in F3F (elektromotor, akumulator in propeler). V obeh kategorijah sem si prislužil tudi nekaj pokalov, enega celo na Slovaškem, v mednarodni udeležbi tekmovalcev. ? Uspelo mi najti vse željene Fotografije. ? MiNa, Joker in Pepos 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 Po štirih urah se je tok polnjenja znižal na 0,15 A in polnilec je napolnil akumulator s 1.500 mAh, kar pomeni, da za skuterjev akumulator lepo skrbim, in še ne bo trreba kupiti novega. ? Sicer polnilca še nisem odklopil, ker bo "njegova pamet" to najbrž storila kar sama, verjetno že po današnjem kosilu in po njem. "Alora" sledila bo njegova vgradnja nazaj v MMV, mogoče že danes popoldne , bolj zaradi moje radovednosti o vžigu MMV, po "zimskem spanju". Joker, Pepos, MiNa in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 Po kosilu polnilec še ni prekinil polnjenja, vendar se je tok polnjenja znižal že na 100 mA. ? Jaz in moja draga v šotoru nekje na severu Nemčije ... Enkrat dopoldne sem jo vprašal, če se ona spomni kraja, kamor se je z mano in v družbi "Kranjčanov" peljala "skozi šoping" v Minhnu , na "našo" F3J tekmo ("ročni šlep"), in odgovorila mi je, da je bilo to že davno, ker je bila takrat še suha (tudi skupna fotografija vseh slovenskih udeležencev, pod zastavami vseh udeleženih držav na tej tekmi bi morala nekje biti (kje je album z mojimi fotografijami) , meni pa je med kosilom naenkrat "prišla v glavo" beseda Herrieden, in takoj sem moral preveriti, kako veliki "intuziasti" smo vsi skupaj z našimi dragimi bili. ? Pepos in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 (popravljeno) Akumulator je pripravljen za vrnitev v MMV, jaz pa še ne ... Ker bi se usmernik, Orbit Racer polnilec, in akumulator s 100 mA polnjenjem "samo še matrali" , sem polnilec z napajalnika odklopil sam ? , in ju skupaj prestavil na njuno novio mesto v nekoč moji delavnici ("nekontrolirani premiki in smetenje moje drage") ... / Popravljeno Februar 21, 2022. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 21, 2022 Opozori Objavljeno Februar 21, 2022 (popravljeno) Moji dragi je na mojo prošnjo uspelo najti moj pogrešani album s "športnimi" fotografijami v nekdanji hčerkini sobi ? , tako da sem lahko željene fotografije fotogradfiral še z mojim Canonon ? , tako da je "še ena moja zgodba" v tej temi zaključena. ? Kdaj smo bili na modelarski F3J tekmi v Heridnu? Približno pred 30 leti ... Sledi česanje najine Karme , ker jo včeraj nisem , po česanju pa moj zaslužen sladoljed ... Popravljeno Februar 21, 2022. Popravil RobiRoberto VS800, Joker, Pepos in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Februar 22, 2022 Opozori Objavljeno Februar 22, 2022 ... ? ... ... ? ... Joker in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 22, 2022 Opozori Objavljeno Februar 22, 2022 Po zimskem počitku brez akumulatorja ? , in po včerajšnji dopolnitvi tega ? , mi je danes moj skuter vžgal po šestem "daljšem pritisku" na stikalo zaganjača. ? VS800, Joker, Pepos in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 23, 2022 Opozori Objavljeno Februar 23, 2022 Danes zjutraj / dopoldne mi je končno uspela vožnja s piciklom do Idrijske Bele in nazaj domov, s krajšim dodatkom (cca 800 m) v Podrateji v smeri proti Godoviču (400 m), da sem lahko po vrnitvi nazaj domov odstrani kolesarski števec in ustavil delovanjec Road Trackerja, točno tam, kjer sem ju "aktiviral", s številom prevoženih kilometrov točno toliko kolikor sem si ji danes želel. ? Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 23, 2022 Opozori Objavljeno Februar 23, 2022 (popravljeno) MMV se obnaša tako kakor njej najbolj paše. Danes mi je vžgala takoj pri prvem pritisku na stikalo njenega zaganjača ? , in nič je ni bilo treba "ogrevati na mestu" ? , ker je sama takoj "razvila svojo polno moč". ? Ker sem mislil da bom na OMVjemu servisu moral dotočiti tudi gorivo , sem si že doma pripravil zašlčitno masko , vendar sem takoj ko sem MMV vžgal, na merilniku količine goriva videl, da tankati še ne bo treba. ? Ker ima MMV v aprilu tudi svoj prvi tehnični pregled , sem se bal , da bo pred pregledom potrebno zamenjati njeni gumi , vendar sem ugotovil, da to še ne bo potrebno. ? Lahko napišem, da so bile danes dopoldne zvezde na moji strani. ? Bacek Roberto ... Popravljeno Februar 23, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 24, 2022 Opozori Objavljeno Februar 24, 2022 Kar precej časa je že od tega , ko mi je nekdo s tega foruma kupil in poslal nov akumulator za mojo "mini" kamero ? , in pravkar sem akumulator tudi prvič napolnil, ker imam danes nekaj v načrtu ? , ne vem pa še, če bom to tudi izpeljal. VS800 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se