RobiRoberto Objavljeno Maj 27, 2022 Deli Objavljeno Maj 27, 2022 ARSO : Danes bo sončno 👍 , popoldne in zvečer bodo nastale plohe in nevihte . Jutri bo oblačno in deževno ter hladneje. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 27, 2022 Deli Objavljeno Maj 27, 2022 Če jutri, zaradi napovedanega dežja, vožnja s piciklom res ne bo mogoča , sem po današnjem kosilu odpeljal še za jutri. 👍 Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 28, 2022 Deli Objavljeno Maj 28, 2022 (popravljeno) ARSO: Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 22 °C.. Jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo. Popoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C. Moja draga mi v Dehatlonu ni kupila namesto že zdavnaj odslužene samo novo kolesarsko flaško 👍 , in novega poletnega kolesarskega kompleta 👍 , ampak mi je kupila tudi novo dežno vetrovko 👍 , namesto moje tudi že zdavnaj odslužene , katera mi je danes zaradi mojega zgodnjega prebujanja in moje neučakanosti , zeeelo praaav prišla. Najina hčerka in njen mož sta se danes odpeljala v Ljubljano zaradi opreme njunega bodočega stanovanja 👍 , in moja draga se jima je seveda peidržila zaradi "svojega šopinga" , tako da sva s Karmo sama, za kosilo bom imel pa mineštro 👍 , katera je bila v zmrzovalni skrinji. 👍 Popravljeno Maj 28, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 28, 2022 Deli Objavljeno Maj 28, 2022 Ko sem pred mojim današnjim "samskim" kosilom peljal našo Karmo na njeno opoldansko latrino , sem videl, da ne dežuje več 👍, in da veter lepo suši cesto 👍 . Oblekel sem novo čisto kolesarsko oblačilo, druge suhe "teniske", vetrovka pa se je od dopoldne že posušil, ker sem jo "razpel" kar na hladen radiator v veži. 👍 ITAK = kam drugam kakor v Belo. ARSO: ponoči in jutri bo oblačno in občasno deževno. Hladno bo. Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 29, 2022 Deli Objavljeno Maj 29, 2022 (popravljeno) Ko sem se danes vračal od Podrateje proti domu, so me že spremljale posamezne kapljice - rana ura je zlata ura ... 👍 . Ta teden 👍 👍 👍 . Popravljeno Maj 29, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 30, 2022 Deli Objavljeno Maj 30, 2022 (popravljeno) Ker sam ne znam odpočiti svojih nog , je za to poskrbelo današnje vreme👍 . Tudi če vreme ne bi bilo takšno kakršnoje, bi se danes vseeno, po že kar dolgem času, zopet malo zapeljal z MMV, in preveril, če sploh še deluje ... Danes MORAM tudi obvezno razčesati našo Karmo , ker jo že dva dneva nisem ... Popravljeno Maj 30, 2022. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 31, 2022 Deli Objavljeno Maj 31, 2022 (popravljeno) ARSO: Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. Jutri bo sprva delno jasno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte ... Moji nogi kar še čakata dež, da bi se malo odpočili, vendar ga nikakor ne dočakata ... Včeraj sem mislil, da bom po današnji vrnitvi domov že lahko naredil svoj polletni obračun picikl kilometrov, vendar, ko sem danes s pomočjo prstov na roki preštel letošnje mesece do danes, sem ugotovil, da za obračun manjka še en cel mesec. Najbrž me je zmotilo to, ker ta vikend odhajata na morje moja draga in najina Karma. Popravljeno Maj 31, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2022 Deli Objavljeno Junij 1, 2022 Če mi bo današnje vreme to dovolilo, po kosilu še enkrat, prav tako kakor danes dopoldne, najkrajša možnost. 👍 Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2022 Deli Objavljeno Junij 1, 2022 Med današnjo vožnjo s piciklom po kosilu 👍 , sem ves čas slišal zvoke visoko letečih letal, videti mi pa ni uspelo ničesar. V današnjih popoldanskih ali večernih popročilih pričakujem poročilo, da je V z letali napadel Z, ali pa obratno ... TV imam sedaj vključen na SLO TV 1 kanalu, da bom videl, če slučajno nisem postal preveč črnogled ... Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2022 Deli Objavljeno Junij 2, 2022 (popravljeno) KC Bonča prične obratovati ob 10.00 , zato se bom s piciklom kmalu še enkrat odpeljal do Idrije, ker mi piciklov menjalnik kolikortoliko zanesljivo deluje samo še z največjim sprednjim zobnikom (že znasno), in domov se bom verjetno moral vrniti peš (tudi že znano) ... Popravljeno Junij 2, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2022 Deli Objavljeno Junij 2, 2022 KC Bonča, gospod Valter Bonča osebno: danes zvečer ali jutri dopoldne, po SMS sporočilu. 👍. amateur, Pepos in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2022 Deli Objavljeno Junij 2, 2022 Med današnjim kosilom (14.00) sem prejel SMS sporočilo v katerem je bilo napisano: vaše kolo je popravljeno in ko sem to povedal moji dragi, se je kar sama ponudila da me bo ona peljala v Idrijo , zato sem tudi kolesarsko flaško napolnil z vodo, ker sem bil prepričan vase, da bom servisiran bicikl preizkusil vsaj do Idrijske Bele. 👍 Serviser mi je povedal, da sta vse sprednji menjalnik popolnoma razstavila in seveda nazaj sestavila, tako da je bila moja preizkusna vožnja precej boljša kakor dopooldanska, toda še vedno ne 100 %, kar od tako starega vbicikla ni niti za pričakovati ... Moja draga in najina hčerka me že nekaj časa prepričujeta naj si kupim nov bicikl, seveda zaradi moje varnost, jaz pa se od mojega "starodobnika" Cult, nikakor ne morem še ločiti ... Fotografija je samo ena, ker mi je že med včerajšnjo vožnjo fotoaparat javljal, da je treba baterijo napoklniti, enako tudi med današnjo dopoldansko vožnjo, in po njej baterije nisem pozabil dati polniti, zato sem se od doma odpeljal brez fotoaparata. amateur, Pepos in Joker 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 Robi, a nisi pred časom "pobiral" dele s hčerinega kolesa? Nisem si ravno zapomnil, ampak če je bil malo rabljen (in tega še nisi naredil) , sta menjalnika verjetno še dobra. Kolikor se ti voziš, kakšna poceni (no name) kolesa odpadejo. "Kvaliteta" pa ima čisto prenapihnjene cene. lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 (popravljeno) pred 11 minutami, franc pravi: Kolikor se ti voziš, kakšna poceni (no name) kolesa odpadejo. "Kvaliteta" pa ima čisto prenapihnjene cene. lp ... se strinjam. .... zato pa obstaja Bolha.. ... kjer ljudje prodajajo skoraj novo robo za precej manj denarja.... https://www.bolha.com/gorska-kolesa .... folk ima pač denar...in si kupi bicikl za jurja, dva, tri....in misli, da če kupi tak bicikl...in mu stoji v garaži, da je pa kar Roglič...al pa Pogačar.... ...no in po kakem letu, dveh... treh.... vidi, da mu bicikl jemlje plac za kako novo igračo... pa ga da na Bolho za "nam soliden denar". ...edino paziti je treba, da kupiš bicikl z dokazilom (računom), da ga je lastnik kupil...in ne "našel" nekje... ...in mislim, Robi, da ti za tvojo kilometrino potrebuješ kvaliteten bicikl... ....se ti bo samo smejalo, ko boš videl razliko. Tvoj stari bicikl pa lepo očistiš...in ga daš na častno mesto nekje doma...in se greš zapeljat z njim kako nedeljsko kratko furco.. Popravljeno Junij 3, 2022. Popravil Zivnorc RobiRoberto in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 No ja, moje izkušnje z Bolho so drugačne. Večina robe na bolhi je ali "sumljiva" ali pa drastično precenjena. Kar nekaj stvari je ceneje kupiti nove s popustom (počakaš na akcijo) kot pa "z bolhe" . Pa še zelo dobro moraš vedeti kaj kupuješ. Dobrega kolesa, za normalno ceno, že zelo dolgo nisem videl na bolhi (verjetno pa je odvisno od tega kaj iščeš) . lp Zivnorc in RobiRoberto 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 pred 10 minutami, franc pravi: No ja, moje izkušnje z Bolho so drugačne. Večina robe na bolhi je ali "sumljiva" ali pa drastično precenjena.... Zadev se ne da kar tako posploševati. Verjetno pa Bolha res ni najbolj primeren portal za nakupe kot npr. motorji, avtomobili, bicikli... Se pa tam najde ogromno raznoraznih stvari. Malo rabljenih, redkih, kolekcionarskih, vintage... in takih, ki jih v trgovini enostavno ne moreš več najti. Sem registriran uporabnik že 15 let in sem kar nekaj zadev prek tega nabavil, kot tudi prodal. Vedno brez kakršnihkoli problemov... RobiRoberto in Zivnorc 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 Z ženo imava enaka kolesa le, da imam jz za stopnjo boljši menjalnik in zavore. Razlika je ogromna. Na mojem naredi samo kratek klik in je v prestavi. Tudi zavore. Prej sem imel dobrega gorca in umiral na njem. Krivdo sem valil mojim letom ter pomanjkanju kondicije. Sedaj imam top bajk kateri je precej težji zaradi elektrike a ko jo izklopim vseeno letim, sem hitrejši in manj me ubija. Ja! Samo ergonomija je pomembna. Tu se ne splača šparat, če se misliš vozit kot Robi. Novi bicikli, res, da dragi so drug svet. Šef ima karbon specialko. Aleluja. Kak je fajn. Ergonomija in kvaliteta vgrajenih komponent je zelo pomembna😎 Zivnorc in RobiRoberto 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 Zdaj smo čisto zašli, ampak "moram" . Karbon je čisto preseravanje (pa še občutljiv je za vsakdanjo rabo) . "Stopnja" opreme je pomembna, ampak samo do neke meje potem pa je ravno tako "preseravanje" . Če malo pobrskaš po netu, hitro najdeš, da tudi strokovnjaki (bivši profiji) na "slepem" testu ne morejo ločiti dobre opreme od "ultra" dobre. Teža je pomembna, ampak v ekstremih samo za dirke. Pol kile gor ali dol (ali tudi več) za rekreativno rabo ne igra vloge. Je pa zelo važno, da ti je kolo "prav" . Soglašam, ergonomija je edino merilo. lp RobiRoberto in Zivnorc 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 ... spet se moram strinjati s tabo, @franc ...(da ne zgleda, da ti lezem v rit.. ) ...sem popravil že ene par karboncev...... možak je samo po nesreči stopil nanj, ko je bil bicikl na tleh.... "HRCK" ..... pa se je zdrobil karbon... ... nekomu drugemu je padel po tleh, ko ga je dajal na streho avta..... "KRCK"...... pa je spet bilo treba popravljat.... itd..itd.... skrajno neprimeren material za vsakdanjo (neprofi) uporabo.... Oprema za gorce mora po mojih merilih biti (za Shimano) vsaj Deore ...ali LX...ali pa mogoče še XL (ampak samo za zadnji menjalnik)... vse ostalo je preseravanje. .... ampak, kot sem rekel, za vse ostalo (pesta, zavore...ročke... sredina, gonilke...) mora pa biti vsaj DEORE. Najbolj mi je smešno, ko vidim ljudi, kako imajo naštelano ergonomijo bicikla ( najpogosteje so ful visoka balanca.... prenizek sedež..itd) ... in potem jokajo, kako ne morejo voziti bicikla... ..pa jim ga nastavim, kakor bi moralo biti...pol pa reče... ja zdej pa z nogama do tal ne dosežem... franc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Junij 3, 2022 Deli Objavljeno Junij 3, 2022 Karbon sem dal samo kot primer, da se pelje vrhunsko. Bahrain Merida. Omejena serija 200 komadov. Z ženo imava na ebajku samo zadnji menjalnik. Pri kasičnem pa se strinjam, da sta pomembna kvaliteta obeh. Najdejo se vrhunska kolesa za mali denar, če si dovolj vztrajen in najdeš kakšno vezo v kolesarskih krogih. Se je pa potrebno le odločiti pravilno izbrati pravi kolo. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2022 Deli Objavljeno Junij 6, 2022 (popravljeno) Z mojo invalidsko pokojnino si nikakršnega "novega solidnega kolesa" ne morem privoščiti, zato imam namen sedanjega voziti dokler bom to še zmogel, potem pa je moja želja, da bi ga upepelili skupaj z menoj. Od petka do pravkar sem bil "odrezan od sveta" , brez internetne povezave in TV , in ker sem "svoj prosti čas" seveda izkoristil za vožnjo s kolesom 👍 , se je nabralo kar precej fotografij 👍 in upam, da mi bo MS dovolil vse objaviti , in da bojo MS Moderatorji strpni do mene. Popravljeno Junij 6, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos, Joker in VS800 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 7, 2022 Deli Objavljeno Junij 7, 2022 Če ne veste kakšno vreme lahko pričakujete, Vi kar Robertota vprašajte: ARSO METEO: Danes se bo od zahoda pooblačilo, popoldne bodo plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Jutri se bo delno zjasnilo. 👍 Joker, amateur in Pepos 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 7, 2022 Deli Objavljeno Junij 7, 2022 (popravljeno) ARSO METEO: Popoldne bo delno jasno, oblačnost bo naraščala. Na zahodu se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti večeru tudi drugod vse pogostejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Goriškem do 30 °C. Ponoči bodo nevihte prehodno zajele večji del države. Vmes bodo tudi nalivi. Prehodno bo zapihal okrepljen veter severnih smeri. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C. Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem okoli 27 °C. Kolesarsko sem že tako "močan", da mi je ploho, katero sedaj vidim skozi okno, uspelo prehiteti za približno pol ure. 👍 Popravljeno Junij 7, 2022. Popravil RobiRoberto amateur, VS800, Pepos in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2022 Deli Objavljeno Junij 8, 2022 Kolesarska steza in cesta sta bili mokri, toda deževalo ni več. 👍 ARSO Meteo.si: Danes čez dan se bo delno razjasnilo. Jutri bo oblačno in deževno. Po kosilu še enkrat ??? Joker, amateur in Pepos 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Junij 8, 2022 Deli Objavljeno Junij 8, 2022 Robi, si pa vztrajen. Sam sem postal s starostjo manj zagnan. Sva pa z ženo v nedeljo naredila turo, ki sem jo imel v glavi že nekaj let, pa sem jo odlašal. Štartala sva en firklc do devete ure dopoldan, dve uri prepozno, kar se nama je kasneje maščevalo, saj se je konkretno ogrelo, pa še zračna vlaga je bila visoka. Na srečo sva se vozila en del na 1000 m višine, pa je to malce olajšalo vožnjo. Torej Gorenja vas - Sovodenj - Otalež - Želin - Jagršče - Idrijske Krnice - dolina Kanomlje - Spodnja Idrija - Mokraška vas - Ledinsko razpotje (malca z žlikrofi) - Žiri in nazaj v Gorenjo vas. Imela sva el. kolesi, poskušal sem čim več goniti na noge, tako da mi je prva črtica od petih ugasnila 300 m pod Jagrščami, druga ene 500 nad tvojim domom na vzponu proti Razpotju, posledično sem zvečer kar čutil noge . Iz Idrskih Krnic sva se spustila po strmi asfaltirani cesti v dolino, enkrat sva se ustavila za 10 minut, da sva shladila kokretno segrete bremze, drgač je pa letelo zaradi klanca kar konkretno. Škoda pakn od bremz, bolje bi bilo, če bi šla na Oblakov vrh. V Mokraški vasi sem gledal, če si morda kje zunaj, videl sem eno damo na balkonu, tebe ne. Ja žlikrofi so bili vredu, naročila sva ta malo porcijo, da ne bi preveč obremenila želodec. Slike so v obratnem vrstnem redu. Še posnetek delovišča v Mokraški vasi, pred tvojo hišo. IMG_2065.MOV RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se