RobiRoberto Objavljeno Avgust 28, 2022 Deli Objavljeno Avgust 28, 2022 👍 👍 Ko sem se danes zbudil je še deževalo, zato Karme nisem peljal na njen "zunanji" jutranji wc, med mojimi običajnimi jutranjimi navadami, pa je nehalo deževati, in radarska slika padavin me je prepričala, da lahko poizkusim s piciklom odpeljati to kar sem načrtoval že včeraj zvečer. Ta teden sem s picikolm sigurno prevozil več kakor 200 km, če je bilo to 210 km potem to znese povprečno 30 km na dan, če pa je bilo slučajno 245 km pa to znese 35 km na dan. 👍 Dober uspeh za moje "splošno stanje". 👍 Sledi sljadoljed na kavču in TV. 👍 Joker in Pepos 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 29, 2022 Deli Objavljeno Avgust 29, 2022 Picikl je že kar nekaj let "moj nov poklic" ... 👍 / VS800 in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 30, 2022 Deli Objavljeno Avgust 30, 2022 (popravljeno) Danes po zajtrku: najprej "Zala", nato Idrijska Bela, Srednja Kanomlja (do ribogojnice), OMV "Marof", in nazaj proti domu (približno pol kilometra), kolesarski števec sem pa "odklopil" na sredini "marovškega" mostu (približno 30 m od naše hiše, ker je bila tam že dosečena "moja današna kolesarska norma". 👍 Popravljeno Avgust 30, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 31, 2022 Deli Objavljeno Avgust 31, 2022 Ravno pripravljal sem se na današnji odhod proti Logatcu, ko se je ulilo ... Meteo.si: Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v zahodni polovici Slovenije bodo občasno plohe in nevihte. Ponoči bo deževno, jutri bo dež ponehal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 31, 2022 Deli Objavljeno Avgust 31, 2022 Pijanci in Norci imajo srečo 👍 in jaz spadam v drugo skupino , ker mi je danes uspelo to kar sem si postavil za cilj 👍 , kljub nestanovitnemu vremenu. VS800 in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 1, 2022 Deli Objavljeno September 1, 2022 👍 Zaradi včerejšne vremenske napovedi za danes (dež), sem tudi danes s saboj peljal dežno vetrovko, vendar mi je ni bilo treba obleči. 👍 Včeraj sem letošnji avgust zaklučil z lepm številom s piciklom dnevno prevoženih km, in tud september sem otvoril s spoštlivim številom km. 👍 Koliko kilometrov bom s piciklom prevozil letos? 5.000 je bilo prevoženih že enkrat v mesecu juniju (konec junija ), zato je časa za 10.000 km še vedno dovolj, vendar se z izpolnitvijo te moje želje, moj telešček najbrž ne bo strinjal. Lahko bi preveril koliko km mi še manjka do 10.000, vendar ne bom, ker se ne želim "preforsirati", ampak bom, dokler bo vreme to še omogočalo, prevozil še toliko kilometrov, kolikor mi bosta omogočala "moja dušica in telešček" ... VS800, Joker in schwantz 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 2, 2022 Deli Objavljeno September 2, 2022 (popravljeno) Med včerajšnjo vožnjo iz Idrijske Bele nazaj proti domu, sem nekje v bližini Divjega jezera zaslišal neobičajen zvok, vendar sem šele doma opazil, da je bil to zvok ene od obeh "zavornih gumic z ohišjem" mojega picikla, ki je sama od sebe "nekontrolirano" zapustila moj picikl. Danes sem upal, da bo g. Valter v KC Bonča, po moji vrnitvi z današnje jutranje vožnje v Idrijo, vzel moj picikl "mimo vrste", "montiral novi zavorni gumici z ohišuem", in se bom lahko s piciklom odpeljal še naprej do doma, vendar je bil to "moj račun brez krčmarja", ker res nisem mogel predvidevati, da bom v tako kratki vožnji uspel predreti zadnjo zračnico kar dvakrat. Z MMV se že kar nekaj časa nisem nikamor peljal ... Sledi SLJADOLJED ... 👍 👍 Popravljeno September 2, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 3, 2022 Deli Objavljeno September 3, 2022 (popravljeno) Ker si to verjetno zaslužim ( ) 👍 , sem včeraj popoldne ob 16.45 sprejel SMS sporočilo iz KC Bonča, da je moj picikl že popravljen 👍 , kar sem seveda povedal tudi moji dragi, katera mi je takoj vprašala, ali me odpeljem v Idrijo, in po krajšem razmišljanu, da ali ne, sem se odločil za da, da bom lahko danes dopoldne usposobil vsaj eno od dveh predrtih rezervih zračnic , ker brez rezervne zračnice NIKAMOR, ker sreča ni ravno moj največji zaveznik. Druga zračnica od obeh dveh. Serviser v KC Bonča mi je včeraj povedal, da ni samo zakrpal (?) predrte zračnice, ampak zamenjal tudi vse štiri zavorne čeveljčke 👍 , ker so bili vsi trije, kateri so bili še na mojem piciklu , že popolnoma obrabljeni. Popravljeno September 3, 2022. Popravil RobiRoberto kaizer, Pepos in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 3, 2022 Deli Objavljeno September 3, 2022 https://www.decathlon.si/p/312346-41600_kolesarski-sprej-za-popravilo-pnevmatik-za-ventile-presta-in-schrader.html Tudi to si nabavi RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno September 4, 2022 Deli Objavljeno September 4, 2022 Mislim, da ta sprej ni pravi. Ta je namenjen popravilu predrte pnevmatike, da lahko prideš domov. To kar bi on potreboval je tekočina proti predrtju zračnic: https://www.decathlon.si/p/334657-97663_tekocina-proti-predrtju-zracnic-koles.html To naliješ v zračnico in napumpaš. Pri vsaki majhni luknjici, teče tekočina ven in zamaši luknjo. Pred 30 leti je to en prodajal in je imel zračnico, napolnjeno s takšno tekočino in jo je pikal s pikadom. Vsakič je priteklo malce tekočine in v hipu zamašilo luknjo. Ko sem to vlil v kolesa, sem imel nekaj let mir pred praznimi zračnicami, prej pa vsakih nekaj mesecev en defekt. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 4, 2022 Deli Objavljeno September 4, 2022 (popravljeno) Zračnica zadnjega kolesa mojega bicikla se je očitno zarotila proti meni, ker je danes "izpustila svojo dušo" že pri idrijskem Merkurju. Enako pot kakršno sem prevozil s skuterjem, sem imel namen prevoziti s kolesom, in vsaj zaradi tega sta moji nogi zadovoljni s tem, da se je kolesova zračnica zopet "nenadzorovano" izpraznila. 👍 / Sumim, da je krivda za ta teden kar trikratno med vožnjo izpraznenjno zadnjo zračnico, že nekaj časa preveč obrabljen zadnji in verjetno tudi sprednji plašč mojega kolesa, vendar bom o tem moral poiskati pravilno mnenje v KC Bonča, enkrat prihodnji teden. Kljub vsem težavam, sem vseeno uhitel zadnjih 10 krogov Moto GP. Popravljeno September 4, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno September 5, 2022 Deli Objavljeno September 5, 2022 Robi, preglej plašč kolesa. Nekaj je "ostalo" v njem, da ti predira zračnice (košček žice, stekla ali kaj podobnega) . Včasih se "skrije" v gumi in šele na pritisk "pogleda ven" . Lahko pa je tudi žica plašča (če je "znucan" in če si se kaj vozil po praznem) . Previdno pretipaj s prsti (da se ti ne zapiči v prst) . Do teh "samotesnilnih" zadev imam jaz mešane občutke. Imam "samotesnilno zračnico in dejansko deluje zelo dobro, je pa problem, da deluje malo predobro in je problem napolniti zračnico. Brez kompresorja je nemogoče, pa še potem moram zračnico polniti 2-3 minuti, da se napolni na željeni pritisk. lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 5, 2022 Deli Objavljeno September 5, 2022 Franc, ravno to kar si mi napisal sem imel namen storiti, preden bom moje kolo "odpešačil" v KC Bonča, vendar bom zadnje kolo pred tem še enkrat napolnil z zrakom, da bom videl, ali zračnica pušča hitro ali počasi. "Že letim" v delavnico. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 5, 2022 Deli Objavljeno September 5, 2022 (popravljeno) Če jutri zadnja zračnica na mojem kolesu ne bo več polna, bom moral kupiti novo zračnico in tudi nov kolesni plašč, ker kljub mojem današnjem dopoldanskem natančnem otipu in pregledu kolesovega zadnjega plašča in obroča, na njiju nisem našel ničesar "skritega", kar bi lahko kar dvakrat v enem tednu "preluknjalo" zadnjo zračnico na mojem kolesu. Ali imam res samo "tako smolo" ??? Popravljeno September 5, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno September 5, 2022 Deli Objavljeno September 5, 2022 Ravno zato jaz ne maram "presto" ventilčkov (ga skriviš s pumpo in ti potem nagaja) . Jaz sem povrtal "feltne" in imam "avto ventilčke" . Lažje jih polniš (lahko kontroliraš pritisk) , pa še na vsaki črpalki jih lahko polniš. Jaz imam Tip-Top flike in folijo "prelomim" na sredini in jo potem odstranim od sredine proti robu (ker drugače "dvigne" rob, kar je tebi naredilo) . Malo verjetno je, da imaš tako nesrečo, da bi ti dvakrat slučajno prebodlo zračnico. Če se ti bo ponovilo, označi s flumastrom (svinčnik, kuli... ) na plašč pozicijo ventilčka in potem pazi, da ne obrneš zračnice (si zapomniš ali označiš kako je bila obrnjena) , poiščeš luknjo, potem pa vidiš kam ta luknja pride na plašču in feltni in to mesto (par cm levo/desno) temeljito pregledaš. Tudi feltna lahko luknja zračnice (predolga špica, počena feltna ali pa kakšna poškodba) . lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 6, 2022 Deli Objavljeno September 6, 2022 (popravljeno) ... ... ... 👍 ... ... Popravljeno September 6, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos, VS800 in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 7, 2022 Deli Objavljeno September 7, 2022 Dažurni vremenoslovec Roberto: nekaj prihaja iz zahoda ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 7, 2022 Deli Objavljeno September 7, 2022 Važno je da ves čas nekaj počnem, čeprev moja draga to komentira, da če se ne vozim s kolesom, samo poležavam na kavču. Sočustvujem z njo, ker mora res zelo trpeti, ker me tako sovraži in prezira. Ker me zanima koliko bi ali bo stala zamenjava zadnje zračnice in pnevmatike (26 x 1,25) na mojem kolesu, sem za rešitev "te uganke" seveda uporabil mojega velikega prjatla Googla ... 👍 Plašč Kenda 26 x 1,25 = 12 €. Zračnica KLS 26 x 1,25 = 5 €. Pepos 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Najots Objavljeno September 7, 2022 Deli Objavljeno September 7, 2022 Mogoče bo malo bolelo, ampak že dalj časa spremljam tvoje poste, s čimer sem si ustvaril neko sliko tvojega življenja in vsakdana. Verjamem, da ti ni lahko, verjamem pa tudi, da ni lahko niti tvojim bližjim. Če že imaš toliko volje in energije, da nekaj počneš, potem lahko v času, ko ne kolesariš, kaj postoriš po hiši. Ogromno je manjših opravil, ki jih človek lahko postori. Če sta v stanovanju dva, naj se opravki vsaj približno razdelijo na dva. Mogoče bi lahko kdaj pa kdaj skuhal kosilo, pomil posodo, posesal - v okviru svojih zmožnosti. Če ti je tvoja draga res draga, boš kaj od tega storil, v nasprotnem primeru pa je izraz "moja draga" le poimenovanje osebe, ki poleg vsega ostalega skrbi, da si čist, sit, oblečen ipd (in se bo nekega dne tega naveličala). Pišeš, da sočustvuješ z njo. Če je to res, potem boš dvignil rit in se lotil tudi česa, kar je koristno za vse okoli tebe in ne le zate. Ji mogoče prinesel kakšno od rožič, ki jih tako z veseljem slikariš... V nasprotnem primeru je to sebičnost in parazitstvo. Pa brez zamere.😉 Pepos in RobiRoberto 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 8, 2022 Deli Objavljeno September 8, 2022 (popravljeno) Včeraj ob 12.15 sem dobil SMS sporočilo iz KC Bonča da je moje kolo poravljeno, in po kosilu in obvezni po njem, sem prisedel k soprogu moje hčerke, ki se je odpeljal v Idrijo, meni pa s tem pomagal, da mi vsaj do KC Bonča ni bilo treba pešačiti Že poznan serviser v KC Bonča mi je povedal, da tokrat za izprazneno zračnico ni bila kriva samo "majhna luknjica", ampak je bila zračnica kar konkretno prerezana. Ker sem med vožnjo proti Idrijski Beli že večkrat predrl zračnico na mojem kolesu , sem se odločil, da se "na testno vožnjo" po krpanju zračnice na servisu, odpeljem do Cerkna, vendar se dlje kakor približno 1 km od Spodnje Idrije nisem pripeljal , ker je zadnja zračnica na mojem kolesu zopet "izpustila svojo dušo". Prevozil sem 5,74 km in prehodil 8,74 km. Pri čistilni napravi v Spodnji Idriji me je prehitel policijski avtomobil, in na "ribiškem parkirišču", malo pred menoj tudi ustavil, in iz njega je izstopil mlajši policist, ki je imel v avtu tudi sodelavko mlajšo policistko, in me je prijazno vprašal kaj se mi je zgodilo, in jaz sem mu odgovoril, da nisem padel s kolesom, ampak mi je "samo" spuščala njegova zračnica, in da za moje šepanje ni krivo moje kolo, ampak že pred precej leti moj moped. Odgovoril mi je, da bi mene in moje kolo rad naložil v policijski avtomobil, toda da zaradi svoje sodelavke tega ne more narediti (premalo prostora), in da mu je zaradi tega zelo žal. Tudi med policisti so dobri ljudje. 👍 Po tej objavi bom skuhal dopoldansko za mene in soproga moje hčerke. Popravljeno September 8, 2022. Popravil RobiRoberto VS800 in Pepos 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 8, 2022 Deli Objavljeno September 8, 2022 Dobro zame 👍 , da sem včeraj popoldne imel še toliko moči in volje 👍 , da sem moje kolo s prazno zadnjo zračnico pririnil približno 6 km še do Idrije na servis 👍 , ker danes ga zaradi vremena ne bi mogel. Pepos 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 9, 2022 Deli Objavljeno September 9, 2022 Včeraj po poznejšem kosilu in v Idrijo peš (ravno pravočasno se je zvedrilo) 👍 , in nazaj domov s kolesom 👍 , z novo zračnico in gumo (plaščem) na zadnjem kolesnem obroču 👍 . Novo zračnico mi je prijazen serviser "častil" ... 👍 👍 Rekel mi je, da ne ve kaj je letos narobe z idrijskimi cestami, ker je toliko predrtih kolesarskih zračnic . Jaz mislim, da so za to kriva dela na cestiščih - Podrateja in Marof, ali pa, da sta to verjetno samo dve možni lokaciji vzrokov za letošnje predrte kolesarske zračnice ... Ker sem zračnico v nekaj dneh predrl že tolikokrat, se mi je pojavil "postscriptum" (?) sindrom, in ko prevozim kakšen kamenček na cestišču in to občutim na kolesarskem sedežu" takoj mislim, da sem zopet predrl zračnico. Enako je bilo ko sem se peljal s skuterjem v Logatec in Cerkno ... Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno September 9, 2022 Deli Objavljeno September 9, 2022 Robi, plašč za 12 € je pač manj oporen na karkoli na cesti kot en boljši plašč. Sam imam na delovnem kolesu za vse vrste cest in podlag zadaj plašč Schwalbe Marathon 1,75 cole, ki sicer stane 20€ več pa ne pomnim predrtja. Spredaj pa City ride 1,5 cole, ki mi je pred par dnevi začel nalahko puščat, je pa bil par let nazaj 18€. Povsod imam varianto Reflex, da te vidijo ponoči s strani. Na otip je vozni del plašča precej bolj debel pri Švalbeju. Je pa nekaj res. Glede na to da imaš rad plašč širine blizu ene cole, pri takem hitrem plašču dodatne zaščite ni. V torbici imam vedno rezervni šlauf, pa kos starega šlaufa za primer poškodbe gume za podložit, pa flike za zaflikat šlauf, v rukzaku pa še en rezervni šlauf. Lažje za nosim kot flikam predrtega. Verjamem da težko hodiš tako daleč ob kolesu, si pa zato videt profesionalec, sam pa z rukzakom zgledam kot kaki kmet. Pa me to ne moti. franc in RobiRoberto 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 10, 2022 Deli Objavljeno September 10, 2022 (popravljeno) Preden sem se danes oblekel in obul v kolesarske "cunje in copate", sem šel najprej pogledati, če sta kolesovi zračnici še vedno napolnjeni z zrakom, in danes me tudi med vožnjo nista "pustili na cedilu" 👍 , tako da sem lahko odpeljal vso pot 👍 , katero sem si postavil za mojo današnjo nalogo 👍 . Domov sem se vrnil "genav" na odlično kosilo ... Popravljeno September 10, 2022. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno September 11, 2022 Deli Objavljeno September 11, 2022 V torek sem spregledal, da je bila že trinajsta obletnica moje prometne nesreče. Danes ITAK. 👍 VS800, Joker in franc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se