RobiRoberto Objavljeno Oktober 26, 2022 Deli Objavljeno Oktober 26, 2022 Danes sem se imel namen s kolesom odpelejati do Kalc 👍 , in na Kalcah sem se odločil nadaljevati še do Planine 👍 , in ko sem bil že na Planin, sem se odločil nadaljevati še do "table" Mojega in moje Vnukinje rojstnega kraja. 👍 franc, Pepos, bankir in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GeeSXer Objavljeno Oktober 26, 2022 Deli Objavljeno Oktober 26, 2022 85 ! Vsaka čast. 💪👍 jaz z mojim, električnim, jedva in zelooo redko. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 27, 2022 Deli Objavljeno Oktober 27, 2022 (popravljeno) Danes zjutraj v megli od doma in po soncu nazaj domov. 👍 Še vedno lovim letošnjih 10.000 kolesarskih kilometrov, toda ne vem če mi jih bo uspelo uloviti, ker so ves čas dva ovinka pred menoj ... Popravljeno Oktober 27, 2022. Popravil RobiRoberto Pepos in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GeeSXer Objavljeno Oktober 27, 2022 Deli Objavljeno Oktober 27, 2022 Kaj je s tabo? danes 72. Malo si odpočij, ne goni se toliko. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 28, 2022 Deli Objavljeno Oktober 28, 2022 Kadar se odpravljam od doma na predvideno vožnjo s kolesom, že kar nekaj časa ni več vprašanje če bosta to vožnjo zmogli moji nogi, ampak je vprašanje, če bo to zmogla moja "koščena rit" ... 👍 Roberto danes: bolj star , bolj nor ... Joker, Kawasaki_rider in Pepos 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 29, 2022 Deli Objavljeno Oktober 29, 2022 Včeraj zvečer me je moja draga vprašala če imam kakšen predlog za današnje sobotno kosilo, in brez razmišljanja sem ji rekel, da bi jedel njeno odlično zelenjavno mineštro 👍 , in po mineštri še njen odličen jabolčni štrudl 👍 , in takoj mi je odgovorila, da je moj predlog odličen , zato sem si moral danes dopoldne v mojem vampu narediti malo prostora za današnje odlično kosilo ... 👍 Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 30, 2022 Deli Objavljeno Oktober 30, 2022 (popravljeno) Danes sem se imel namen peljati do "konca" Kalc, in nato še do "konca" Cerkna, in ko sem med vračanjem iz Cerkna pr' Far pogledal na moj kolesrski šrevec, sem "dodal" še Kanomljo ... 👍 Popravljeno Oktober 30, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Oktober 31, 2022 Deli Objavljeno Oktober 31, 2022 (popravljeno) Včerajšnje okusno kosilo 👍 sem moral pojesti sam , ker sem se zaradi 100 km 👍 dolge vožnje s kolesom vrnil prepozno domov , in "nepogretega" kosila nisem mogel več pojesti v družbi moje drage in najine hčerke z njeno družino , zato danes te napake nisem ponovil 👍 , ker je bila najina hčerka s svojo družino tudi danes pri naju na kosilu. Popravljeno Oktober 31, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 1, 2022 Deli Objavljeno November 1, 2022 Če bi bilo "po moji zdravi kmečki pameti" , bi se tudi danes z biciklom odpeljal vsaj do Idrijske Bele, toda ker je "pamet moje drage "malce drugačna od moje" , nisem danes šel s kolesom in tudi peš nikamor , zato me je končno premagala že nekaj časa prisotna moja radovednos (tudi dolgčas ker sva s Karmo zopet sama ) , koliko kilometrov bom s kolesom letos še moral prevoziti, da bo mojih z biciklom prevoženih kilometrov zopet 10.000 ? Recimo še trikrat na v Kobarid ... 👍 20.560 - 10.852 = 9.708 + 292 = 10.00 km Bolj star, bolj nor ... Joker in franc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 2, 2022 Deli Objavljeno November 2, 2022 ... ... 👍 ... ... ... Kawasaki_rider in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 3, 2022 Deli Objavljeno November 3, 2022 ARSO: NAPOVED ZA SLOVENIJO Danes bo pretežno oblačno. Na vzhodu bo povečini suho, drugod so občasno možne manjše krajevne padavine. Popoldne se bo ponekod v južni in vzhodni Sloveniji prehodno delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 20 °C. Ponoči se bodo padavine okrepile in zjutraj od zahoda razširile na vso državo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 °C. Jutri bo oblačno in deževno, lahko tudi zagrmi. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19 °C. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 3, 2022 Deli Objavljeno November 3, 2022 (popravljeno) Ker s svojimi letalskimi modeli ne morem in ne upam več leteti , sem se odločil, da nam moji modeli ne bojo več delali gneče v nekoč moji modelarski delavnici , zato so danes vsi moji letalski modeli in dva oddajnika "odpotovali" z njihovim novim lastnikom. 👍 Helikopter Graupner Ergo 30 - "predelan" v Ergo 50, helikopter X-400, Yak 54 z motorjem ZDZ 40, jadrnica Victoria, "stiropor dvokrilec" Gemini, jadralno letalo lastne izdelave po načrtu "Dolenjca" Ultralajta z modelarskega foruma (sestavljen iz balse), in še eno manjše jadrtalno letalo z elektro pogonom. Vsi modeli so bili opremljeni z vsemi potrebnimi servo motorji, sprejemniki (tako kakor oba oddajnika še vedno na "sedaj nelegalnih" 40 MHz), in tudi z sprejemniškimi in pogonskimi akumulatorji, katerih nadaljna uporabnost pa je zaradi dolge neuporabe že vprašljiva. Novemu lastniku naj vse služi dobro, ker "meni" (predvsem ostalim družinskim članom) vse to "dela samo napoto" v "moji modelarski derlavnici". Cena prodanega je bila "simbolična", ampak še vedno bolje, kakor da vse prodano še naprej dela napoto v delevnici in se še naprej praši. Popravljeno November 3, 2022. Popravil RobiRoberto Joker, franc in raza 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 4, 2022 Deli Objavljeno November 4, 2022 ARSO METEO: Danes bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Popoldne bodo padavine od zahoda postopno slabele in do večera večinoma ponehale. Ob morju bo dopoldne pihal okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, ob morju do 18 °C. Jutri bo na zahodu povečini sončno, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Drugod bo zmerno, ponekod na vzhodu pretežno oblačno in povečini suho. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 10 do 14, na Primorskem do 17 °C. ... ... 👍 ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 4, 2022 Deli Objavljeno November 4, 2022 Tudi meni od mojih modelarskih časov ni ostalo ničesar (par delov in "čudnega" orodja ne šteje) . Tudi "zbirka" je bila v primerjavi s tvojo bolj boga. Dva prostoleteča jadralna aviona. En je v ugodnem vetru odletel čez potok in preden sem prišel okoli "izginil" . Drugega sem posodil in nikoli več videl. Realno pa razen, da bi se nabiral prah, kaj bolj koristnega ne bi bilo. lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 4, 2022 Deli Objavljeno November 4, 2022 Trinajstega oktobra sem zgrešil Alpsko Perlo, ker ne znam "brati" cestnih smerokazov. Moja želja je še vedno s kolesom privoziti do Alpske Perle na ČRNEM VRHU nad Cerknmom, ne vem pa, če bom še zmogel 15 km klanca iz Cerkna do nje. V nedeljio ne bo več dežja, ampak bojo zjutraj samo še 4 stopinje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 4, 2022 Deli Objavljeno November 4, 2022 Včeraj so mojo (?) delavnico "kontrolirano zapustili" vsi moji daljinsko vodeni letalski modeli, dva helikopterja in ena jadrnica. Obdržal sem le avto maketo Lancia Martini, dva njena pogonska akumulatorja in štiri sprejemniške polnilne baterijem, ter seveda tudi polnilec. Sedaj moram samo še počakati, da bo kolesarska steza Mokraška vas - Spodnja Idrija končana, da bojo delavci Kolektorja (?) s svojim stroji zapustili naše dvorišče, počisti za seboj in tudi naredili, kar je bilo ZMENJENO (brez overjene pogodbe - moj bratranec tudi solastnjik dvorišča), in sicer, da bojo dvorišče tudi znova asfaltirali. 👍 Joker, Slash13, VS800 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 5, 2022 Deli Objavljeno November 5, 2022 👍 Tudi če bi mi kdo ponudil veliko € , jutri tega sigurno ne bi ponovil ! Joker, franc in raza 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 6, 2022 Deli Objavljeno November 6, 2022 (popravljeno) Koliko prevoženih kilometrov mi še manjka do tudi letos željenih 10.000 ??? Če pravilno predvidevam in računam, po včerajšnji in današnji vožnji še približno 150 - 200. km. 👍 Popravljeno November 6, 2022. Popravil RobiRoberto Joker in franc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Danes zjutraj / dopoldne. 👍 Ker sem zelo radoveden, me zopet nekaj zanima. Koliko kilometrov sem s kolesom že prevozil po svoji prometni nesreči 6. septembra 2.009 ??? "On lajn" izračun "v obratnem vrstnem redu". S kolesom sem se začel voziti kmalu po mojem odpustu z URI SOČA. Mojih predvidenih 50.000 prevoženih kilometrov, deljeno s 13 leti, je 3.846 km letno, kar bi znalo tudi res biti, ker sem z vključno letšonjim letom prevozil 4 leta malenkost več kakor 10.000 km. 👍 Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 8, 2022 Deli Objavljeno November 8, 2022 Ker sem pri prodaji mojih modelarskih stvari pozabil nekaj RC (daljinsko vodenje) komponent, sem bil danes dopoldne DPD kurir v pokolu na biciklu , in z moje strani v četrtek pozabljene stvari osebno dostavil v Logatec, seveda z biciklom ITAK. 👍 Od doma sem se odpeljal približno ob osmih pri treh stopinjah in v megli, nazaj sem se pa vrnil ob 12.20 , še v soncu. franc in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 9, 2022 Deli Objavljeno November 9, 2022 "Madona" , v "mojih cajtih" je bilo to pravo premoženje (servo, oddajniki) . Očitno se časi spreminjajo. lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno November 9, 2022 Deli Objavljeno November 9, 2022 pred eno uro, franc pravi: "Madona" , v "mojih cajtih" je bilo to pravo premoženje (servo, oddajniki) . Očitno se časi spreminjajo. lp Zelo, to kar je slikal Robi ni vredno (skoraj) nič, tehnologija Quarcev je še za muzeje. Namreč elektro komponente v modelih ustvarjajo motnje, ki imajo za posledice...... Vse se vozi na 2,4 Ghz. Sem bil eden zadnjih, ki sem še letel na 35 Mhz 😉 RobiRoberto, franc in Joker 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 10, 2022 Deli Objavljeno November 10, 2022 (popravljeno) Včeraj sem najprej preveril radarsko sliko padavin 👍 , in se nato odločil, da se bom z biciklom (itak) odpeljal na do Mosta na Soči, in ker sta moji nogi mlajši od moje pameti , sem med vračanjem proti domu "dodajal kilometre", tako da sem prevozil, do včeraj najbrž najdaljšo vožnjo s kolesom v svojem življenju. 👍 Upal sem da bo 130 km, vendar sem "v Zali" pri čakanju na zeleno luč na semaforju, "po oceni svojih nadaljnih zmožnosti (boleče nožne mišice) , raje obrnil nazaj proti domu na pozno kosilo. Popravljeno November 10, 2022. Popravil RobiRoberto Joker, franc in VS800 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 11, 2022 Deli Objavljeno November 11, 2022 (popravljeno) Danes je zanimljiv datum 11.11.2022 , in čez 200 let bo še bolj zanimljiv. Med fotografiranjem na železniški postaji pri Mostu na Soči, sem nekam odložil rumeno torbico mojega fotoaparata , kar sem ugotovil šele med pitjem kave , zato sem se danes zjutraj najprej odpeljal v idrijsko "foto štacuno" po novo torbico 👍 , po čemer sem se imel namen odpeljati še do Idrijske Bele, vendar se mi to "zopet ni izšlo". Med vožnjo proti Kalcam in nazaj grede do odcepa proti Idrijski Beli sem videl kar nekaj vozil, ki so imela "za seboj na avtoprikolici" še reli vozilo, ker bo ta vikend "na Idrijskem" zoper "Reli Idrija". 👍 "Uradno spletno stran"relija Idrija 2022 sem že našel, preveriti moram še, če bo reli tudi letos potekal mimo naše hiše (Ledinsko razpotje - Idrija, na novo hitrostno preizkušnjo). 👍 Popravljeno November 11, 2022. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno November 11, 2022 Deli Objavljeno November 11, 2022 Google vse ve ... Proga rallya je speljana tudi skozi Vaš kraj. Zaradi hitrostnih preizkušenj bodo za določen čas zaprte ceste in sicer v soboto 12.11.2022 od 08:00 do 17:00 ure od Godoviča (OŠ Godovič) –Medvedje Brdo –Dole- Gore- Idršk- do križišča na Ledinskem Razpotju (Kmečki hram Fortuna). In iz Ledinskega razpotja mimo naše hiše do Idrije nazaj v "servisno cono". 👍 Mislim, da sem si zopet prislužil sladoljed ... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se