RobiRoberto Objavljeno Januar 9, 2023 Deli Objavljeno Januar 9, 2023 Prvič sem od rudniškega dimnika do Ledinskega razpotja šel z dvema modelarskima / tudi pivskima / prijateljema , drugič sem šel sam s takrat še živečim Bilom , in tudi sedaj me mika poizkusiti če bi to pot še zmogel , vendar se sam ne upam iti, ker bi se mi lahko med hojo "bugu iza ledja" kaj zgodilo in kdo in kako hitro bi mi lahko pomagal . Google Maps pozna samo pot od naše hiše do rudniškega dimnika, in iz Razpotja nazaj domov, dolžino manjkajočega dela poti, pa sem "izračunal" kar po moji približni oceni. Nadmorki višini: Idrija 334 m, Ledinsko razpotje 711m. Še vedno se spomnim, da je pot precej strma in ozka. Joker in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 10, 2023 Deli Objavljeno Januar 10, 2023 (popravljeno) 72 fotografij / 14 km = 5 fotografij / 1 kilometer. Popravljeno Januar 10, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 11, 2023 Deli Objavljeno Januar 11, 2023 (popravljeno) Včeraj nisem vedel kateri "del" (jašek) idrijskega rudnika živega srebra sem obiskal in fotografiral , zato sem danes uporabil Googla in ugotovil, da sem včeraj obiskal in fotografiral Jožefov jašek , danes sem zopet fotografiral Feančiškin jašek , šel sem tudi mimo Antonijevega rova (sedaj namenjen turističnim ogledom), in mislim da je to vse, kjer so v Idriji kopali živosrebrno rudo, če je pa še kakšen jašek ali rov katerega sem spregledal, naj me kdo popravi. Popravljeno Januar 11, 2023. Popravil RobiRoberto Joker in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 12, 2023 Deli Objavljeno Januar 12, 2023 Danes zjutraj sem po najkrajši peš poti, čez Prenuto in mimo cerkve sv. Antona, odšel na zaslužene počitnice v PB Idrija , vendar neuspešno , ker me je že "vratarica" poslala nazaj do tam od koder serm prišel , ker nisem imel napotnice ... Joker in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GeeSXer Objavljeno Januar 12, 2023 Deli Objavljeno Januar 12, 2023 Kako zdaj? Po slikah peš, z BMW in Mercedes. Za PB rabiš napotnico Joker in RobiRoberto 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 13, 2023 Deli Objavljeno Januar 13, 2023 Danes sem imel ob 8.30 uro pri zobarici, in v Idrijo me je "spotjo" odpeljala moja draga , "po zobozdravniškem posegu" pa sem šel še pogledati, če je pr' kobil kakšna sprememba , in nato hitro nazaj domov, ker me je Karma čakala da jo bom zopet peljal na WC. Bolečine po današnjem ruvanju zoba , če ne bo huje, bo kar v redu , edino tople hrane danes ne smem jesti , lahko pa jem sladoljed , ker hladna hrana blaži bolečine na "sveži" rani. Joker in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 14, 2023 Deli Objavljeno Januar 14, 2023 Včeraj izpuljen zob mi je ponoči pustil spati kakor ponavadi , zato tudi danes po zajtrku, "kakor ponavadi" ... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 15, 2023 Deli Objavljeno Januar 15, 2023 <<< >>> Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 16, 2023 Deli Objavljeno Januar 16, 2023 Zima zima bela, vrh gore sedela, pa tako je pela, da bo Robertota vzela. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 17, 2023 Deli Objavljeno Januar 17, 2023 (popravljeno) Včerajšnje fotografije montaže čeveljčkov na moje pohodne palice sem poslal tudi hčerki, in odgovorila mi je z vprašanjem, zakaj uporabljam pohodne palice njenega moža, ker so njene boljše, in danes pred odhodom sem šel najprej preveriti to, in ugotovil, da so njene nekdanje pohodne palice neuporabne, ker sem jih sigurno jaz polomil, verjetno med hojo proti idrijskemu dimniku topilnice živega srebra, ali pri spuščanju z njega. Trenutno skozi okno dnevne sobe vidim da sneži ... Popravljeno Januar 17, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 17, 2023 Deli Objavljeno Januar 17, 2023 Ob 16.15 mi je v zadnjem poizkusu, še kar zadovoljivo , uspelo fotografirati današnje popoldansko sneženje. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 18, 2023 Deli Objavljeno Januar 18, 2023 Ko sem danes zjutraj peljal Karmo na njen jutranji WC, še ni bilo padavin, kmalu po tem, ko sem se odpravil proti Idriji, pa zgleda da je naše kraje "prešla majhna dežvna fronta", tako da so imeli skoraj vsi katere sem srečal odprte dežnike, jaz pa sem pogrešal vsaj kapuco moje "bunde", vendar je ni bilo in tudi ne vem kje je ? Joker in VS800 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 19, 2023 Deli Objavljeno Januar 19, 2023 (popravljeno) Včeraj sem mokro bundo in rokavici dal sušiti kar na stol ob radiatorju, "gojzarje" pa na kotel (?) cenrtralne kurjave, in danes sem posušene "gojzarje" uporabil samo za spremljavo Karmi na njen jutranji wc, v nadaljevanju dnava pa bojo moji gojzarji in pohodni palici končno lahko končno zasluženo malo počivali ... Popravljeno Januar 19, 2023. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 20, 2023 Deli Objavljeno Januar 20, 2023 Danes zjutraj so bila moja oblačila in obutev zopet Ready To Go ... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 21, 2023 Deli Objavljeno Januar 21, 2023 Ko sem danes zjutraj našo Karmo peljal na WC, nisem bil dovolj pazljiv , in sem spregledal led , vendar sem "lepo padel" na rit , tako da me sedaj samo malo drugače kakor ponavadi, malo boli levi kolk. Med danšnjo hojo sem bil zelooo previden , ker ja bilo na cesti in tudi na kolesarski stezi precej ledeno. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 22, 2023 Deli Objavljeno Januar 22, 2023 Danes ledu na cesti nisem opazil , vendar sem bil med hojo vseeno zelooo previden , ker sem vedel da me doma čaka bujta repa "s prilogo" in . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 23, 2023 Deli Objavljeno Januar 23, 2023 (popravljeno) Ta teden sem začel dobro in tudi slabo. Med hojo proti Idriji so me proti meni vozeči avtomobili "z žlobudro" tako pošpricali, da je bila po vrnitvi domov suha samo še moja kapa ... Obisk lekarne v Idrijij je bil zame neuspešen , ker sem že porabil vse tri recepte , katere mi "za naprej" napiše moja zdravnica. PADEL NISEM, tudi če sem bil brez pohodnih palic !!! Popravljeno Januar 23, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 24, 2023 Deli Objavljeno Januar 24, 2023 (popravljeno) Moja današnja hoja je bila BP , in tudi nov recept zame bo danes že v lekarni , zahvaljujoč temu, ker sem še vedno komunikativen , in mi ni težko uporabiti telefona, kadar lahko z njim rešim kakšno stvar. Popravljeno Januar 24, 2023. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 25, 2023 Deli Objavljeno Januar 25, 2023 Tudi v snegu še vedno zmorem priti do idrijskega rudniškega ravfnka in nazaj v dolino , brez padca. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 26, 2023 Deli Objavljeno Januar 26, 2023 Ko sem danes zjutrahj odšel od doma, nisem bil prepričan, če mi bo uspelo priti do jezu "pr' kobil po poti ob rakah", vendar mi je to uspelo , ker nisem vedel, da tudi pot "ob rakah" pozimi plužijo, vsaj en del. VS800, Joker in Kawasaki_rider 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2023 Deli Objavljeno Januar 27, 2023 Dans bom kar doma na kavču, in delal družbo Karmi , ker "sem na bolniški", ker so me včeraj "moji novi zimski pohodni pedoli" ožulili , in tudi zato, ker zunaj zelo hladno piha. Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2023 Deli Objavljeno Januar 27, 2023 (popravljeno) Čez idrijski rudniški dimnik je možno priti do Ledinskega razpotja in tudi na Koovačev rovt (mimo krmilnice za živakli), in obe poti sem že prehodil, seveda v družbi z Bilom , Google zemlevidi pa takih "planskih stez" ne poznajo (tudi če uporabim možnost "hoja", zato sta oba izreza Goodle Maps poti samo za občutek prostora. Popravljeno Januar 27, 2023. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2023 Deli Objavljeno Januar 27, 2023 (popravljeno) Od ker ne smučam več , od kar je že kar precej let v moji preteklosti , zimo najraje opazujem skozi okna iz toplega stanovana. Bevkov vrh nad Jaznami, skozi okno dnevne sobe, v smeri proti severni strani neba ob 14.40. Popravljeno Januar 27, 2023. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 27, 2023 Deli Objavljeno Januar 27, 2023 pred 4 urami, RobiRoberto pravi: Čez idrijski rudniški dimnik je možno priti do Ledinskega razpotja in tudi na Kovačev rovt (mimo krmilnice za živali), in obe poti sem že prehodil, seveda v družbi z Bilom , Google zemlevidi pa takih "planinskih stez" ne poznajo (tudi če uporabim možnost "hoja", zato sta oba izreza Goodle Maps poti samo za občutek prostora. Prostorski občutek je možen, samo če sta obe poti na isti "sliki". Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Januar 28, 2023 Deli Objavljeno Januar 28, 2023 Včeraj zvečer mi je moja draga rekla, da bo danes za naju za kosilo spekla pico , zato sem takoj po zajtrku začel v mojem trebuščku pripravljati prostor za njo (pico). Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se