RobiRoberto Objavljeno Maj 3, 2023 Opozori Objavljeno Maj 3, 2023 Moj picikl z novim kolesarskim števcem (€ ?) in "naštelanim" menjalnikom (€ ?) , naj bi bil jutri že pripravljen za prevzem (€ ?). Joker in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 3, 2023 Opozori Objavljeno Maj 3, 2023 SMS pred 10 minutami: Kolo je popravljeno. LP KC Bonča. Moji nogi ne bi več zmogli še enkrat peš priti v Idrijo, moja draga pa se je 5 minut pred prejetim SMS-om odpeljala v Idrijo, v vrtec, po najino vnukinjo. "Alora bičikleto domani".
RobiRoberto Objavljeno Maj 4, 2023 Opozori Objavljeno Maj 4, 2023 Ker ima tudi najina hčerka svoj avto , s katerim se vozi v službo "na grič" (PB), in ker "kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri", hčerka včeraj po tem, ko se je vrnila iz službe in pojedla svoje kosilo, ni imela nič proti temu, da bi me odpeljala v Idrijo po moj bicikl. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 4, 2023 Opozori Objavljeno Maj 4, 2023 Menjalnik mojega bicikla, po servisu prestavlja tako kakor mora. Spomnim se, da sem po prevzemu kolesa po servisu, za vožnjo domov prevozil 3,9 km, toda ker se ne spomnim kako je ta vožnja potekala , sem mislil, da je seviser v nov števec vnesel napačen obseg (?) kolesa, ker je od mojega doma do sevisa približno 3 km, zato sem danes števec preizkusil še do znane lokacije Idrijska Bela (25 km), in ker je bila razlika med števcem in Road Trackerjem "samo" 1 km v korist števca, od 25 prevoženih, s tem ne bom obremenjeval serviserja v KC Bonča. Nekateri so kolesarsko sezono v poletnih oblačilih "otvorili" že pred nekaj časa, jaz pa sem to naredil danes, in vožnja je bila zelo prijetna. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 5, 2023 Opozori Objavljeno Maj 5, 2023 Danes sem se imal namen ustaviti v KC Bonča, zaradi "mojih težav" z novim kolesarskim števcem, toda ker odpre svoj servis ob 9.00, sem se moral prej še "malo popoljati naokoli", da je v tem času g. Valter že odprl svoj servis in trgovino. Želel sem, da bi mi v nov kolesarski števec vnesel zadje število prevoženih kilometrov s prejšnega števca, vendar je po kar nekaj časa preizkušanja te spremembe v nastavitvah ugotovil, da se ravno skupnega števila prevoženigh kilometrov ne da spreminjati. Čez približno 10 minut sem se še enkrat vrnil k njemu, ker sem tam pozabil moja kolesarska očala. Joker in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 6, 2023 Opozori Objavljeno Maj 6, 2023 Skrivnost je v tehniki. To je to. Ja, itak. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 7, 2023 Opozori Objavljeno Maj 7, 2023 Danes in ta teden , kljub temu da je bil moj bicikl na servisu. Joker 1
GeeSXer Objavljeno Maj 7, 2023 Opozori Objavljeno Maj 7, 2023 (popravljeno) pred 6 urami, RobiRoberto pravi: Alooo?! Zadnji cajt, da začneš jest same neke kave piješ, pa se bicikliraš. Jej. fant jej, da malo ojačaš! Popravljeno Maj 7, 2023. Popravil GeeSXer a RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2023 Opozori Objavljeno Maj 8, 2023 Jem dost in vse, tudi precej SLADKARIJ , vendar očitno vse "pokurim" z vožnjo s piciklom. Gospa Tanja je včeraj pri TV vremenski napovedi za danes napovedala "dežek", vendar sem bil z biciklom tako hiter, da sem ga očitno prehitel ... VS800 in Joker 1 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 9, 2023 Opozori Objavljeno Maj 9, 2023 Danes zjutraj sem si zaželel pr' Gabrijelu v Cerknu, vendar je bilo še zaprto, zato sem si jo privoščil "čez cesto" pr' Jošku, in ker sem "zamenjal ponudnika", sem "za nagrado dobil še dodatni doping". Nazaj grede proti domu sem "dodajal kilometre", tako da se jih je nabralo željenih 50. Današnjih fotografij je zopet "malo morje". Joker in franc 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 10, 2023 Opozori Objavljeno Maj 10, 2023 Ko sem danes zjutraj peljal Karmo na WC , je bilo še brez dežja , ko sem se pa pejal proti Idrijski Beli, je že začelo "rositi", in to "rosenje" se je nadaljevalo do moje vrnitve domov. Ker sem mona, med vračanjem iz Idrijske Bele, v Podrateji nisem zavil levo nazaj proti domu, ampak kljub "rosenju", desno v smeri proti Godoviču, ker je bil danes tak moj načrt. Lep pozdrav, Polžar ... Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2023 Opozori Objavljeno Maj 11, 2023 Lep dan želim Vsem, tudi če je deževen, in je vremenska napoved za naslednje 3 dni še vedno "aprilsko kisla" ...
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2023 Opozori Objavljeno Maj 11, 2023 Ker "nimam drugega dela" in ker so vrtni polži "moji foto ljubljenčki", me je zanimalo koliko časa živijo, in z izvedenim by Google, sem bil zelo in tudi prijetno presenečen. Obnašanje in razvoj: zelo rarzširjena in priljubljena vrsta polža, ki velja tudi za kulinarično specialiteto. Imenujemo ga tudi vinogradniški polž. Večinoma je rastlinojed. V zimskem času ali neugodnih razmerah zadela vhod v hišico s posebnim pokrovčkom (epifragma), kar ga varuje pred izsušitvijo in zmrzaljo. Kot večina polžev je tudi ta vrsta dvospolnik (hermafrodit). Povprečno izleže 40-65 jajčec na sezono, dočaka pa lahko starost tudi 35 let. V večini evropskih držav je močno nazadoval, tudi v nekaterih delih Slovenije.
RobiRoberto Objavljeno Maj 12, 2023 Opozori Objavljeno Maj 12, 2023 Danes načrtovanih 30 km , s strahom pred dežjem , in v Idrijski Beli je zopet malo "rosilo", vendar danes rosenja nisem "povlekel s seboj" kakor včeraj. franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 13, 2023 Opozori Objavljeno Maj 13, 2023 (popravljeno) Zaradi "napolitanke" sem si danes zopet zaželel dopoldansko za 1,3 € pr' Jošku v Cerknu. Pred odhodom od doma sem moral malo počakati, da "se je zvedrilo", toda dež me je, malo manj in malo več, spremljal vso vožnjo, vendar se Roberto "stara kljuka ne da" ... Bicikl se bo posušil, jaz sem se oprhal in najedel , fotografije bojo pa "večne" , oziroma zame, vsaj dokler bom še živ. Popravljeno Maj 13, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 14, 2023 Opozori Objavljeno Maj 14, 2023 (popravljeno) danes ... ta teden ... Popravljeno Maj 14, 2023. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Maj 15, 2023 Opozori Objavljeno Maj 15, 2023 Danes sem po zajtrku najprej preveril radarsko sliko padavin, in ker sem videl, da je dež že obiskal Idrijo in odpotoval naprej , sem se odločil, da se bom danes končno odpeljal samo 25 km do Idrijske Bele in nazaj domov, toda v Beli me je zanimalo, če še vedno zmorem prikolesariti do Brusovih klavž, in med vračanjem nazaj proti domu me j v Podrateji zopet zanimalo če so slučajno že prestavili prvi semafor v Zali, in ko sem to preveril, me je seveda še zanimalo koliko je ura na Idrijskem gradu, in za tem še v kakšnem stanju je danes jašek Frančiška, in ko sem vse to preveril, sem se končno lahko odpeljal domov na zasluženo ... "Povzetek": Roberto je preeeveeeč radoveden ... ARSO: Danes bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Jutri bo oblačno s padavinami, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Joker in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 16, 2023 Opozori Objavljeno Maj 16, 2023 Danes sem se res imal namen s kolesom peljati samo 25 km do Idrijske Bele in nazaj domov, toda vreme mi tega zaenkrat ne dopušča, vendar bom ves čas spremljal radarsko sliko padavin.
RobiRoberto Objavljeno Maj 16, 2023 Opozori Objavljeno Maj 16, 2023 Trentno se zunaj "sveti", toda že prihaja "nova poprcija" dežja. ARSO METEO: Danes bo oblačno in deževno. Več padavin bo v južnih in vzhodnih krajih. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C. Ponoči bo dež oslabel in ponekod prehodno tudi ponehal. Jutri bo oblačno, predvsem v notranjosti bo občasno še deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 10 do 15, na Goriškem in ob morju okoli 18 °C.
RobiRoberto Objavljeno Maj 16, 2023 Opozori Objavljeno Maj 16, 2023 Zgleda da danes ne bom mogel fotografirati nobenega mojega plazečega prjatla.
RobiRoberto Objavljeno Maj 17, 2023 Opozori Objavljeno Maj 17, 2023 Ekola, danes sem se "potrudil" in se končno odpeljal samo do Idrijske Bele in nazaj domov. Kdo ne pokaže pravilnega števila mojih prevoženih kilometrov? Kolesarski števec, ki do Idrijske Bele in nazaj domov vedno pokaže "približno" 25 km + , ali Sport Tracker, katerega meritve so vedno malo drugačne ??? Samo 24 km + , mi Sport Tracker do Idrijske Bele in nazaj domo vni še nikoli nameril.
franc Objavljeno Maj 17, 2023 Opozori Objavljeno Maj 17, 2023 Kolesarski števec ni nikoli čisto natančen. Tudi če pomeriš obseg na milimeter natančno (in to dimenzijo vneseš v števec) , pride pri vožnji do odstopanja. Obseg se malenkostno spreminja s hitrostjo, obremenitvijo in napolnjenostjo zračnic. Jaz običajno vnesem 5 milimetrov manjšo številko od izmerjene, kar je za moje potrebe več kot dovolj natančno. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 18, 2023 Opozori Objavljeno Maj 18, 2023 JuHuHu, ker se mi je danes s kolesom še uspelo pripeljati na Oblakov vrh, ker sem dvomičl če to še zmorem ... Kava je, JA ITAK, doma na kavču najboljša ... VS800 in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 19, 2023 Opozori Objavljeno Maj 19, 2023 Ne vem kaj sem med včerajšnjo vožnjo s kolesom delal narobe, da me je zvečer bolelo levo rame, in danes zjutraj bolelo še vedno, zato sem med zajtrkom pojedel tudi en Nalgesin 550 mg Forte proti bolečinam, in tud sedaj me levo rame še vedno boli, ko z "dvignjeno" levo roko tipkam besedilo na prenosnikovi tipkovnici. ARSO METEO SI: Danes bo na Primorskem delno jasno, pihala bo povečini šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, pihal bo vzhodni veter. V notranjosti bodo občasno manjše krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 22 °C. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo v zahodni Sloveniji. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 17 do 23 °C. VS800 in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 20, 2023 Opozori Objavljeno Maj 20, 2023 (popravljeno) Danes verjetno kakšna moja fotografija manj, ker mi je Canon že ob prvi fotografiji doma "sporočil", da je njegov akumulator potreben polnjenja , toda zdržal je do moje vrnitve nazaj domov , in tudi fotografij je dovolj. Ko sem se oprhal, sem najprej skopirakl vse današnje fotografije na prenosnik, in takoj za tem dal akumulator polniti. ARSO METEO SI - NAPOVED: Popoldne bo spremenljivo oblačno, možne bodo krajevne plohe. Jutri bo dokaj sončno s popoldanskimi plohami ali nevihtami. Na Primorskem bo pihala burja. Popravljeno Maj 20, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se