RobiRoberto Objavljeno Maj 21, 2023 Opozori Objavljeno Maj 21, 2023 Danes dopoldne sem imel namen spiti "brezplačno" v Logatcu pri Prjatlu in Prjatlc , toda nisem pričakoval popolne zapore prometa "po Idrijski Zali", zato sem se raje odpeljal na "z napolitanko" za 1,3 € v Cerkno, ker bi bila moja vožnja "po Zali" proti Godoviču precej dražja, če bi se v Zali "srečal z milčniki". Ta teden. franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2023 Opozori Objavljeno Maj 22, 2023 (popravljeno) Danes zjutraj sem se s kolesom odpeljal previrititi, če je zaradi včerejšne popolne zapore prometa od Podrateje proti Godoviču kakšen semafor manj, vendar sta še vedno oba, in tudi ničesar takega nism opazil, kar bi lohko zahtevalo včerejšnjo popolno zapora prometa. Če se pravilno spomnim, na "tabli za obvestila" piše, da bodo dela potekala do 30. junija. Žalosten sem, in dolgčas mi je, ker danes ni Karme (Klinika Loka). ARSO METEO: Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan bo občasno povečana kopasta oblačnost, popoldne bo predvsem v hribovitih krajih nastalo nekaj ploh, ni izključena tudi kakšna nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28°C. Jutri bo sprva povsod jasno, sredi dneva in popoldne pa bo naraščala spremenljiva oblačnost. Pojavljati se bodo začele krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in zahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 24 do 28 °C. Pred Kavarno nisem opazil nobenega poznanega, da bi mi plačal , da si mi jo ne bi bilo treba kuhati po prihodu in prhanju doma. Popravljeno Maj 22, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 23, 2023 Opozori Objavljeno Maj 23, 2023 Danes sem med vožnjo prot Idrijski Beli, ali nazaj iz nje, zopet izgubil "pametnejšega od mene" , vendar je bil priden , ker se je domov vrnil kar sam, in celo pred menoj, ter se tudi kar sam priključil na njegov polnilec ... Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2023 Opozori Objavljeno Maj 24, 2023 Bolečine v mojem levem ramenu so vsak dan večje , in ker ne vidim vzroka zanje, bom danes malo pobrskal po internetu. Ker z desno roko držim računalniško miško, na tipkovnico tipkam z levo roko, in to mi povzroča kar precej bolečin.
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2023 Opozori Objavljeno Maj 24, 2023 Roberto "sam svoj zdravnik". https://rehamedical.si/bolecina-v-rami/
franc Objavljeno Maj 24, 2023 Opozori Objavljeno Maj 24, 2023 Robi tole (kar si že našel) je meni pomagalo (kasneje lahko delaš s 1/2 L plastenko) : Nihajne vaje – Vstanite in se nagnite, tako da ste obrnjeni proti tlom. Naj bo vaša boleča roka visi naravnost navzdol in z njo rišemo kroge v zraku. Začnite z majhnimi krogi in nato narišite večje. Te vaje ponovite 5 do 10-krat čez dan. Če imate bolečine, prenehajte. Poskusite lahko znova pozneje.
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2023 Opozori Objavljeno Maj 24, 2023 Franc, te vaje za ramena, katere sem iskal s pomočjo Googla, "so zame prava znanost", in meni se na fizioterepijo res ne hodi , zato bom moral kar doma kaj storiti sam zase. Mislim, da bi mi trenutno še najbolj pomagal kavč, brez kakršnekoli dejavnosti leve roke, kar bom pa že prav takoj prekršil, ker si bom šel skuhat današnjo dopoldansko .
franc Objavljeno Maj 24, 2023 Opozori Objavljeno Maj 24, 2023 Robi, čisto preprosto. Skloniš se naprej, pustiš da ti roki visita (drugam kot dol ne moreta) in potem krožiš , začneš s čisto majhnimi krogi, enkrat z eno potem z drugo, lahko pa tudi delaš "osmice" (leva-desna-leva-desna... ) . Meni je to pomagalo. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2023 Opozori Objavljeno Maj 25, 2023 "Protibolečinski" (?) gel sem včeraj dobil od moje hčerke , kateri je pri njenih težavah pomagal , in včeraj zvečer mi je moja draga z njim takoj namazala boleče levo rame , in po že kar nekaj dneh sem zopet dobro spal . Danes zjutraj sem si boleče rame namazal sam, in med današnjo vožnjo s kolesom je leva roka bolj počivala na belanci, kakor kaj drugega . Ni pa izkjučeno, da bom po kosilu že moral pojesti en Nalgesin 550 mg Forte, ker me rame zopet boli tudi pri tipkanju po prenosnikovi tipkovnici. franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 26, 2023 Opozori Objavljeno Maj 26, 2023 (popravljeno) Zopet sem pozabil kaj sem želel pripisati k mojim današnjim fotografijam, in v tem trenutku sem se spomnil. Hčerkin gel in moji Nalgesin 550 mg Forte, odženejo zdravnika, zaradi mojega desnega manj bolečega ramena, STRAN ... Popravljeno Maj 26, 2023. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2
franc Objavljeno Maj 26, 2023 Opozori Objavljeno Maj 26, 2023 Robi, kakor se spomnim, kolo ni ravno blagodejno za boleče rame. lp RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 27, 2023 Opozori Objavljeno Maj 27, 2023 Moje boleče rame, je bilo danes zjutraj, zardi hčerinega gela, in mojih Nalgesin 550 mg Forte (nujna zaloga !!!), v takem stanju, da sem se počutil sposobnega skuter postaviti na njegove "kavalete", zato sem končno izpolnil mojo že nekaj časa veliko željo, vožnjo do Drežnice nad Kobaridom (pri Kobaridu), in po vrnitvi iz Drežnice obvezno na Petrolu pri Kobaridu. Ponosen sem na Robertota in na njegov , ker noben od njiju ni omagal. V Drežnici sem želel fotografirati "avtohtone" kozle in koze, vendar so vsi še spali, ker so včeraj imeli "turbo žur". franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 28, 2023 Opozori Objavljeno Maj 28, 2023 Nedelja je čas za počitek, zato samo do Idrijske Bele. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 30, 2023 Opozori Objavljeno Maj 30, 2023 (popravljeno) Ker včeraj forum ni deloval, so poleg današnjih tudi moje včerajšnje fotografije, zato jih je mnooogo, in upam da mi bo uspelo tudi vse objaviti. Včeraj sem končno najprej očistil MMV, kar bi moral storiti že pred mojo vožnjo na v Kobarid, nato pa sem se s kolesom odpeljal v Idrijsko Belo preveriti , če je tam kaj novega, in res je bil na parkirišču parkiran "polžjejedski" (Francoski) mercedes kombi, in njeno lastnico ali solastnico, ki je ravno takrat prišla od nekje (prha ?), je seveda zanimalo, zakaj sem kombi fotografiral. Začela je z : do you speak English ??? Danes sem prvotno namenjenim 25 km, ITAK dodal še nekaj km. Popravljeno Maj 30, 2023. Popravil RobiRoberto franc, VS800 in Joker 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 31, 2023 Opozori Objavljeno Maj 31, 2023 Ker "moja pamet" ne zna poskrbeti za to, da bi bil kakšen dan tudi doma "na kavču", je danes poskrbelo za to moje NE zdravje: kašelj, "povodenj iz nosa", splošno slabo počutje in nemoč. Ko sem se včeraj vrnil domov iz vožnje, sem v zelo kratkem času zamenjal dva "papirnata robčka za nos". Koliko jih bom porabil danes? franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2023 Opozori Objavljeno Junij 1, 2023 Dobro Jutro, Good Morning, Gut Morgen, Bon Giorno, Bonjour ... franc 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 1, 2023 Opozori Objavljeno Junij 1, 2023 Ker "mi malo kuha", sem si pravkar izmeril temperaturo, in termometer je izmeril 36,7 stopinj , in s tako temperaturo bi lahko po kosilu šel s kolesom v Idrijsko Belo, vendar ne bom šel, ker sem vseeno kar "ornk" prehlajen "in švoh".
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2023 Opozori Objavljeno Junij 2, 2023 Še vedno Lekadol + C, zato "malo pucam" mape na penosnikovem namizju (Razno, Karma, Kava). Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 2, 2023 Opozori Objavljeno Junij 2, 2023 (popravljeno) Pogled z našega balkona: upravljalec "rovokopača" (katerega poslušam od jutra do večera) , si zaradi razširitve ceste Idrija - Spodnja Idrijapri odcepu za Žiri , zaradi "obvoznice" bodoče kolesarske steze Mokraška vas - Spodnja Idrija dosti upa , moja današnja dopoldanska z medom, ki mi priopada" , ker sem prehlajen , Karma pa čisto ves čas ob meni, kar mi je zelooo lepooo, ker drugače bi bil vse dopoldneve med tednom čisto sam, ker so vsi ostali v službi. Danes moram Karmo počesati čimprej (takoj zdaj !!!), ker jo dokler je še imela zaščitno ovratnico je nisem česal. Popravljeno Junij 2, 2023. Popravil RobiRoberto franc in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 3, 2023 Opozori Objavljeno Junij 3, 2023 Danes: bicikl , striženje , prhanje , . Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 4, 2023 Opozori Objavljeno Junij 4, 2023 (popravljeno) Danes dopoldne sem s kolesom prevozil 22,5 km v smeri Kolesarskega Maratona Franja, in enako število kilometrov v obratni smeri nazaj proti domu. Nazaj grede med Cerknom in Stražo / Želinom sem oblekel dežno vetrovko, katere do doma nisem več slekel. Popravljeno Junij 4, 2023. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2023 Opozori Objavljeno Junij 5, 2023 Tudi če danes ne bi deževalo, se ne bi s kolesom nikamor peljal, ker moji nogi res rabita tudi kakšen dan počitka, in če ne bi bilo dežja, sem se imel namen odpeljati do bližnjega OMV bencinskega servisa, končno preverit tlak v obeh skuterjevih zračnicah, in dotočiti bencin v skoraj čisto prazen rezervar. Lep pozdrav z Maldivov , in lep pozdrav od moje ljubice.
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2023 Opozori Objavljeno Junij 5, 2023 Ker je moj spomi res ubog , in ker bom moral, ko ne bo več deževalo, dopolniti skoraj čisto prazen rezervar MMV, in obvezno preveriti tudi tlak v obema gumama, sem priporočljiv tlak najprej preveril kar na mojem prenosniku, kamor sem že pred veeeeliko časa "dawnloudal" skuterjeva "original" navodila, in ker mi "priporočena" vrednost tlaka za obe gumi v kg / cm 2 ni bila "čisto jasna", sem podatke preveril še v v Slovenščino prevedenih skuterjevih navodilih, in se pri tem znova naučil, da je 1 kg / na cm 2 = 1 bar. Zmagovelec današnjega dopoldneva je Roberto. Lačen sem.
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2023 Opozori Objavljeno Junij 6, 2023 Kakor zmeraj, sem tudi danes zjutraj, po že kar nekaj časa, z rahlim strahom stopil na tehtnico, vendar je bil moj strah odveč, ker je pokazala + / - 0,0 kg od mojega zadnjega tehtanja. Danes ne vem, če mi bo vreme dopustlo "nadaljevanje vzdrževanja" moje teže ???
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2023 Opozori Objavljeno Junij 6, 2023 Minila je že polovica letošnjega leta, in ker me vedno kaj zanima , me je danes zanimalo koliko kilometrov sem letos že prevozil s kolesom , kar bi bilo čisto preprosto izračunati, če v tem času ne bi zamenjal pokvarjenega števca , ali če bi bilo pri novem števcu možno vnesti "skopirano" zadnje kilometrsko stanje na pokvarjenem števcu, in ker to ni bilo mogoče , sem si pomagal s "starejšimi" fotografijemi prejšnjega števca objavljenimi v tej temi , in dobljeni "izračun" letos prevoženih kilometrv je kar realen za moje telesno stanje. Joker, franc in VS800 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se