RobiRoberto Objavljeno Julij 17, 2023 Opozori Objavljeno Julij 17, 2023 Hvala za pomoč, toda zadevo sem že rešil tako, da sem ga v poslanem mailu prosil za njegov naslov za moj željeni obosk, in ker mi je kmalu odgovoril, in tudi napisal svpo naslov, bom sedaj s pomočjo Google Maps lahko "točno lociral" kje bom prihodnjič moral zaviti levo s ceste Logatec - Planina ali Rakek. Seveda ko bo vsaj 15 stopinj manj. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Julij 18, 2023 Opozori Objavljeno Julij 18, 2023 Včeraj na pregledu v Ortoperdski bolnišnici v Valdoltri: dobra, morje toplo, zrak temu letnemu času primerno topel. Ortopedovo mnenje: sem "v čakalni vrsti", da se mi stanje kolena še toliko poslabša (obraba plastike), da mi bodo zamenjali celo koleno. / V pripravi. VS800, Joker in franc 3
RobiRoberto Objavljeno Julij 18, 2023 Opozori Objavljeno Julij 18, 2023 Pravkar sem v tej temi iskal eno fotografijo (izračun), zato sem pregledal vse njegove objave v mesecu maju in v začetku junija, in pri tem ugotovil, da ta tip Roberto res ni čisto normalen ...
RobiRoberto Objavljeno Julij 18, 2023 Opozori Objavljeno Julij 18, 2023 Ne vem zakaj me bolijo mišice obeh nog , saj bi morale biti utrjene.
RobiRoberto Objavljeno Julij 19, 2023 Opozori Objavljeno Julij 19, 2023 (popravljeno) Moj ortoped v Ortopedski bolnišnici Valdoltra ima najbrž zelo dobro mnenje o meni, ker mi je zadnjič na koncu pregleda rekel, da če se bo bolečina mojega desnega kolena stopnjevala do nevzdržnega, naj mu kar telefoniram. Danes sem imel namen ogleda udora na cesti proti Bolnišnici Franji, zaradi prejšnjega neurja, vendar to ni bilo mogoče, ker je bila danes cesta proti Cerknu zaradi podrtih dreves na cesti zaprta, zato sem se odločil da se peljem na do Mosta na Soči, v Mostu na Soči sem se spomnil, da po svoji nesreči v Tolminu še nisem pil, v tolminu sem ugotovil, da moram dodati še 5 km v eno smer, da bo ob vrnitvi domov na mojem kolesarskem števcu številka 100. sem v Tolminu med vračanjem seveda tudi spil, in to kar v hotelu (nevede dokler nisem tega opazil), samo za 1,2 €, kar me je zelo prijetno presenetilo. Ker sem na kolesu hiter kot strela, mi je uspelo prehiteti tudi dež. Sledi: Tour de France in sladoljed. Popravljeno Julij 19, 2023. Popravil RobiRoberto MiNa in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 20, 2023 Opozori Objavljeno Julij 20, 2023 Kar zaradi cestne zapore nisi mogel narediti včeraj, naredi danes ... VS800 in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2023 Opozori Objavljeno Julij 21, 2023 (popravljeno) Poročilo s kavča ... Danes sem se seveda imel namen s kolesom peljati v Cerkno v Sabina bar na , ampak mi pogled skuzi oknu in radarska slika padavin tega nista priporočala za moje zdravje, zato sem bil Sam Svoj Mojster, in tako prihranil 45 €. Preden sem se po svoji prometni nesreči z mopedom leta 2008 (6. september)začel voziti s kolesom (2009 poleti), sem najprej kupil in namestil oba vzratna ogledala, ker bi se brez njiju med vožnjo počutil zelo nesigurno , ker ne bi videl, kaj se v prometu dogaja za menoj (prehitevanja mene). Za to "kontrolo" rabim samo levo vzvratno ogledalo, zato tistega na desni strani, katerega sedaj ni več, in kateri je bil vedno v svojem "ležišču", ne bom pogrešal. Popravljeno Julij 21, 2023. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2023 Opozori Objavljeno Julij 21, 2023 Ker sem pri vzratnem ogledalu prihranil 45 € , bom 17,5 € lahko investiral v kolesarski potrošni material, da me ne bo kaj bolelo ... Upam, da ga imajo v Idrijskem Velo še vedno v svoji ponudbi.
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2023 Opozori Objavljeno Julij 21, 2023 Idrijska trgovina Velo ima med 12.00 in 14.00 odmor, zato sem se kljub slabi radarski sliki padavin, ob 13.45 odpeljal s kolesom do trgovine, in se tudi nazaj domov vrnil suh (dežja ni bilo). V trgovini Velo mi je prodajalec povedal, da take kolesarske sedežne prevleke nimajo nobene, nato je preveril še stanje v "glavnem skladišču" in mi povedal, da bo željena sedežna prevleka zame, v trgovini v torejk. Sledi: GO Tadej GO.
RobiRoberto Objavljeno Julij 22, 2023 Opozori Objavljeno Julij 22, 2023 (popravljeno) Danes sem želel dopoldansko spiti na Rakeku, toda "ker je bilo še vse zaprto" , sem se odpeljal naprej proti Cerknici. Popravljeno Julij 22, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Julij 23, 2023 Opozori Objavljeno Julij 23, 2023 18 / 26 stopinj Od moje prometne nesreče 2008 naprej je moje vodilo , in zaradi tega posledično tudi bicikl. Moj obrabljeni levi kolk že nekaj časa slabše prenaša vožnjo z biciklom , kakor moje desno poškodovano koleno. franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 24, 2023 Opozori Objavljeno Julij 24, 2023 Prejšnji teden in danes. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Julij 25, 2023 Opozori Objavljeno Julij 25, 2023 To, da imamo norci in "malo drugačni" srečo je res, ker ko je danes na Cerkljansjkem padala toča, in veter zopet lomil in podiral drevje , sem jaz na varnem "pod streho" pil današnjo dopoldansko pr' Jošku v Cerknu. Tudi moja "podhrajena rit" bo v najinih prihodnjih vožnjah imela mehkejšo podlago. VS800, franc in Joker 3
RobiRoberto Objavljeno Julij 27, 2023 Opozori Objavljeno Julij 27, 2023 (popravljeno) Včeraj zjutraj sem se končno najprej stehtal in tehtnica je pokazala točno 62 kg / 182 cm nižine. Popoldne nisem mogel objaviti svojega dopoldanskega početja, ker smo bili do 18.00 brez internetne povezave in posledično tudi brez TV. Zjutraj sem bil najprej "sam svoj" nujen bicikl mehani (menjava prevleke sedeža, krajšanje zajle zadnje zavore in "naoljenje" verige. Moja draga je slišala in na internetu poiskala Pasji Spa ALIA v Dolenjih Novakih (naša Karma je potrebna "pasjega frizerja", zato mi je draga že pred nekaj časa rekla, da če se bom še kaj vozil skozi Dolenje Novake, naj poizkusim najti Spa ALIA in naj gospo lastnico vprašam, kdaj lahko pripeljemo našo Karmo na striženje. Lokacijo ALIA Spa sem seveda najprej poiskal v Google Maps, in "prvi" odcep levo pred semaforjem "po mojem občutku", sem našel brez težav (razen mojih bolečih nožnih mišic ), potem pa sem za pravilno smer moral vprašati najprej kosca ob cesti in nato še traktorista na cesti, ker sta bila do mojega cilja ša dva "križišča" (odcepa k hišam). Gospa Alia je bila ravno pred svojo hišo, tako da sem se lahko takoj pogovoril z njo o možnosti striženja naše Karme, in ker mi še ni mogla povedati kdaj bo to mogoče, bo od včeraj naprej "komunicirala" z njo moja draga. Zopet sem imel srečo z vremenom. v Gačn'ku ITAK ... Popravljeno Julij 27, 2023. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 27, 2023 Opozori Objavljeno Julij 27, 2023 Danes zjutraj sem počakal, da se je temperatura iz 12 stopinj dvignila na bolj prijetnih 18, nato sem se odpeljal v Idrijsko Belo preveriti, če so vidne kakšne posledice minulega neurja na CerkljanIdrijske, vendar nisem opazil ničesar, zato je možno, da to neurje Idrijske Bele ni doseglo, ali pa v zelo mili obliki. Danes sta mi bili nogi zelo hvaležni, da sta obračali kolesovi pedali samo 25 kilometrov, brez "hudih" klancev kakor včeraj. Joker in franc 2
RobiRoberto Objavljeno Julij 28, 2023 Opozori Objavljeno Julij 28, 2023 (popravljeno) Treniram za Svetovno prvenstvo v kolesarstvu Glasgow Škotska 2. - 8. avgust 2023. Popravljeno Julij 28, 2023. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Julij 29, 2023 Opozori Objavljeno Julij 29, 2023 Danes sem bil "korak bližje" v iskanju hiše mojega nekdanjega modelarskega kolega, na "obrobju" Logatca. Tokrat sem našel pravi odcep (za obema krožnima križiščema v smeri proti avtocesti), tudi pravo ime ulice, ustavilo se mi je pa pri željeni hišni številki, tudi če sem preveril vse (?) odcepe, in tudi našel nekaj željenih hišnih številk z željenim številom, nisem pa našel željenega" črkovnega dodatka" k hišni številki, čeprav so bili "dodatki", katere sem našel, celo do črke U. Vremenska napoved za jutri: jutri bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno s plohami in nevihtami, nekatere bodo lahko tudi močnejše. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo, predvsem v hribovitem svetu bodo še možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem okoli 28 °C. Med današnjo vožnjo namenoma nisem fotografiral, da bom imel popoldne manj dela. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Julij 30, 2023 Opozori Objavljeno Julij 30, 2023 Danes Ta teden Ta mesec Joker in franc 1 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 1, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2023 18 / 25 stopinj. Med vračanjem od Podrateje do doma nekaj kapljic. Danes sem se za obisk mojega nekdanjega modelarskega prijatelja malo bolj pripravil s pomočjo Google Maps, vendar, če ne bi, ko sem bil že blizu, za pomoč vprašal tri "lokalce" ob cesti, željene hiše zopet ne bi našel. Eden od teh "lokalcev" mi je pomagal tako, da je iz garaže vzel svoj "elektro skiro za odrasle", in mi rekel, naj mu sledim. Če bi se ta trenutek še enkrat želel peljati na ta naslov, zopet ne bi vedel kako naj zavijam do te hiše - moj spomin. sem spil pri prav tako modelarskem kolegu v Logatcu, ker mi je ob pitju delala družbo tudi njegova psička Kira. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 2, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2023 Današnja novost: boli me desni kolk, ki me še ni bolel. Danes bom počival.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 2, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2023 pred 18 urami, Buschi pravi: Gospod modelar, pa vi vete, da maste felgo narobe spleteno! Gospod mopedist, danes sem se potrudil in toliko izpreznil sprednjo zaračnico kolesa, da sem sprednje kolo lahko "spravil mimo" sprednje zavore ("gumic"), da sem lahko fotografiral celo sprednje kolo. Jaz kot kolesarski amater na sprednjem kolesu ne vidim nobene napake v položaju kolesovih "špic", in tudi nikoli nisem imel potrebe, da bi moral kakšno zamenjati, tako da so vse "špice" še vedno tako nameščene, kakor so jih tovarniško namestili pri sestavljanju tega (mojega) kolesa.
Buschi Objavljeno Avgust 2, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2023 Da, za Culte so obročnike pletli fantje pozimi, v Logatcu, ko niso imeli kaj za delati. Sej funkcionalno ni nič narobe, kot peciklmehanik z 24 leti izkušenj pa vidim, da je ali pletel vajenec ali se je pa majstru domov mudilo ! Ob 1. 8. 2023 ob 13:37, RobiRoberto pravi: Danes sem se za obisk mojega nekdanjega modelarskega prijatelja... kakšno od zvenečih logaških modelarskih imen?
RobiRoberto Objavljeno Avgust 3, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2023 Ker je moj Cult že starina (20 let +), so obročnike pletli še v Idriji, dokler se Cult še ni preselil v Logatec, in sedaj vidim ko se peljem mimo, da ga tudi v Logatcu ni več. Dokler je še bil v Logatcu, sem se enkrat ustavil pri njih, in prodajalca vprašel, če mogoče lahko ugotovi, kateri letnik je moj Cult, in ugotovil je s pomočjo njegove barve - take barve kolesa smo izdelovali leta ?.???. Ali ta firma sploh še obstaja ??? Takoj bom preveril z Googlom. Želel sem obiskati že poklicno upokojenega modelaja Poldeta, kateri ni "v skupini Logaških znanih modelarjev".
RobiRoberto Objavljeno Avgust 3, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2023 Google me je na sedanji kraj trgovine in servisa Cult usmeril v Solkan.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se