RobiRoberto Objavljeno Januar 26 Opozori Objavljeno Januar 26 (popravljeno) Ker sem danes šel prezgodaj od doma (7.45) bi zaradi poledice na nekaterih mestih končal tudi v nabito polni čakalnici na UKC v Ljubljana , toda ker sem se tega zavedal, in ker sem se želel vrniti nazaj domov na pred kosilom, dobro kosilo , še eno po kosilu, in na ogled smučarskih poletov v Kulmu , je bila moja današnja hoja zeeelooo previdna , tako da sem lahko uresnilčil vse moje želje . BRAVO Timi Zajc. Popravljeno Januar 26. Popravil RobiRoberto Joker, Kugelschreiber in Kawasaki_rider 3
RobiRoberto Objavljeno Januar 27 Opozori Objavljeno Januar 27 - 1 / 3 stopinje Danes ravno prav hoje za dopoldansko , po včerajšnjih 10 kilometrih. Joker in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Januar 31 Opozori Objavljeno Januar 31 Ko sem bil še majhen , sem poznal samo eno pivo, katerega sem si lahko privoščil med vožnjo avta, če sem bil med vožnjo zelooo žejen, sedaj pa v TV reklamah vidim, da se je ponuda brezalkoholnih piv primernih za nas s poškodovano glavo kar povečala .Pivo sem skoraj vedno pil le pri jedi pice. Kawasaki_rider, Joker in Kugelschreiber 3
RobiRoberto Objavljeno Februar 2 Opozori Objavljeno Februar 2 (popravljeno) ... 02.02.2024 ... ... ... ... Popravljeno Februar 2. Popravil RobiRoberto franc in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 3 Opozori Objavljeno Februar 3 Danes sem imel namen prehoditi cesto od "table konec Idrije" do "table konec Spodnje Idrije" (12 km), vendar mi je moj telešček rekel, "ne seri fant", kavč, , družba osamljeni Karmi in gledanje današnjih ženskih in moških skokov na TV !!!
RobiRoberto Objavljeno Februar 4 Opozori Objavljeno Februar 4 Nedelja / 12 km ali kavč = kavč + + TV (moški slalom, moški in ženski skoki).
RobiRoberto Objavljeno Februar 4 Opozori Objavljeno Februar 4 Vsak drugi dan bi se moral obriti in razčesati Karmo , včasih se tega držim, včasih tudi ne, in danes sem se tega držal, ker je ne de lja. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 5 Opozori Objavljeno Februar 5 >>> <<< franc, VS800, Joker in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 6 Opozori Objavljeno Februar 6 Danes sem imel namen prehoditi malenkost daljšo razdaljo kakor včeraj, vendar sta se moji nogi uprli temu že ko sem peljal našo Karmo na jutranji WC. Poleg tega pa tudi kašljam, "zadnji v naši družini".
RobiRoberto Objavljeno Februar 6 Opozori Objavljeno Februar 6 Ker še zmeraj kar veliko hodim , je tudi "poraba" mojih pohodnih palic kar velika , in v TV reklami sem opazil, da ima Lidl ugodno ponudbo pohodnih palic po ugodni ceni, zato sem danes mojo drago, ki ima opravek v Novi Gorici, prosil naj za te pohodne palice "pogleda" v Lidl v Novi Gorici. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 7 Opozori Objavljeno Februar 7 --- --- --- --- MARE 65, Joker in Kawasaki_rider 2 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 8 Opozori Objavljeno Februar 8 Danes sem imel namen obiskati "ribice" v Srednji Kanomlji (pri gradni ribogojnice sem prisostvoval tudi jaz, ker sem bil takrat še ribič), in mogoče spiti pri nekdanjima "moto in vsestrankima kolegoma (On in Ona), vendar mi je desno koleno med spremstvom Karme na njen jutranji WC reklo, danes nikamor in kavč !!! MiNa, Joker in Kawasaki_rider 1 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 8 Opozori Objavljeno Februar 8 Trenutno "oddajam" s postelje v spalnici, ker me je moja draga "nakurila" s kavča v dnevni sobe, ker ga bo "prestlala" ... Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 9 Opozori Objavljeno Februar 9 Vsaj do torka bo kar kavč, Karma in , proti čemur moj hardware nima pripomb, moj software pa seveda s tem ni zadovoljen. / MiNa 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 9 Opozori Objavljeno Februar 9 Nisem še fotografiral stanja kolesarskega števca na koncu lanske kolesarske sezone , zato sem to naredil danes , ker sem se spomnil . Koliko prevoženih kilometrov bo na mojem kolesarskem števcu letos na koncu kolesarske asezone ??? Joker, Slash13, Kawasaki_rider in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Februar 10 Opozori Objavljeno Februar 10 (popravljeno) Ker sem kronično radoveden , me je zanimala primerjava resolucije (število "pik" ki sestavljajo fotografijo) na mojemu fotoaparatu Canon, in na mojem "pametnejšem telefonu od mene" Samsung Galaxy. Canon ima kar precej večjo resolucijo, toda tudi Samsungovim fotografijam nič na manjjka . Danes sigurno "vsaj" moški in ženski veleslalom. "Po zdravi kmečki logiki" sem s fotoaparatom moral fotografirati dvakrat, ker sem ga pri prvi fotografiji držal v "vodoravnem položaju" in dobil pokončno fotografijo , zato sem ga v drugem poizkusu držal v navpičnem položaju in tako dobil "vodoravno" fotografijo. Popravljeno Februar 10. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 10 Opozori Objavljeno Februar 10 Če fotografiram s telefonom, ne rabim več "kabla" za povezavo med telefonom in računalnikom, ker se fotografije same prenesejo na Google Photo.
RobiRoberto Objavljeno Februar 12 Opozori Objavljeno Februar 12 (popravljeno) Danes bom še malo počival (nogi), jutri pa "napad" na 15 prehojenih kilometrov (UPAM). Seveda se ne spomnim, če sem po svoji prometni nesreči kdaj že prehodil 15 km naenkrat. Včeraj: Danes: Popravljeno Februar 12. Popravil RobiRoberto Joker 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 12 Opozori Objavljeno Februar 12 (popravljeno) Kar tukaj bom oblavil, ker se počasi poslavljam. FB ... Kaj se zgodi, če 30 dni hodimo po eno uro na dan? Hoja je nekaj, kar vsi počnemo vsak dan, a pogosto se ne zavedamo, kako močno lahko ta vpliva na naše duševno zdravje in fizično počutje. Več o pozitivnih učinkih 60-minutne hoje na dan si lahko preberete v nadaljevanju, število koristi, ki jih ta prinaša s seboj, pa vas bo prav gotovo presenetilo ... Hoja je vsakodnevna aktivnost, ki lahko postane izjemno koristna za naše zdravje, veliko bolj, kot se zdi na prvi pogled. Večkrat smo že slišali, da hoja prinaša vrsto izjemnih koristi, ki lahko pomembno vplivajo na naše splošno zdravje in počutje, a vse preveč pogosto se zgodi, da te koristi podcenjujemo. Redna hoja ne krepi le našega srca, ampak pozitivno vpliva tudi na naš srčno-žilni sistem. Med hojo srce bije hitreje, kar izboljša krvni obtok po telesu, zniža krvni tlak in izboljša raven holesterola, poleg tega pa se med sprehajanjem sproščajo endorfini, naravni hormoni sreče, ki dvigajo naše razpoloženje in zmanjšujejo raven stresa. To lahko pomaga zmanjšati anksioznost, izboljšati spanec ter povečati občutek notranjega zadovoljstva. Redni sprehodi so torej odličen način, da se umirite, se znebite negativnih misli ter povečate občutek harmonije in dobrega počutja. Več o posameznih koristih hoje si lahko preberete v nadaljevanju. Hoja je nekaj, kar vsi počnemo vsak dan, a pogosto se ne zavedamo, kako močno lahko ta vpliva na naše duševno zdravje in fizično počutje. Več o pozitivnih učinkih 60-minutne hoje na dan si lahko preberete v nadaljevanju, število koristi, ki jih ta prinaša s seboj, pa vas bo prav gotovo presenetilo ... Hoja je vsakodnevna aktivnost, ki lahko postane izjemno koristna za naše zdravje, veliko bolj, kot se zdi na prvi pogled. Večkrat smo že slišali, da hoja prinaša vrsto izjemnih koristi, ki lahko pomembno vplivajo na naše splošno zdravje in počutje, a vse preveč pogosto se zgodi, da te koristi podcenjujemo. Redna hoja ne krepi le našega srca, ampak pozitivno vpliva tudi na naš srčno-žilni sistem. Med hojo srce bije hitreje, kar izboljša krvni obtok po telesu, zniža krvni tlak in izboljša raven holesterola, poleg tega pa se med sprehajanjem sproščajo endorfini, naravni hormoni sreče, ki dvigajo naše razpoloženje in zmanjšujejo raven stresa. To lahko pomaga zmanjšati anksioznost, izboljšati spanec ter povečati občutek notranjega zadovoljstva. Redni sprehodi so torej odličen način, da se umirite, se znebite negativnih misli ter povečate občutek harmonije in dobrega počutja. Več o posameznih koristih hoje si lahko preberete v nadaljevanju. Preberi še 3 stvari, ki so ključnega pomena za dobro počutje Nadzor telesne teže in kurjenje maščob Če želite izgubiti nekaj kilogramov ali pa v kolikor želite ohraniti že obstoječo zdravo težo, je vsakodnevna enourna hoja z zmernim do zmerno hitrim tempom odlična izbira. Na ta način se porabi precejšnje število kalorij, kar pomaga uravnavati telesno težo, poleg tega pa redna hoja pospešuje metabolizem in spodbuja izgorevanje maščob. Izboljšana mišična moč in mišični tonus Med hojo delujejo različne mišice v telesu, zato lahko sčasoma pride do izboljšanja mišične moči in tonusa. Čeprav hoja ni tako intenzivna kot vadba moči, hoja pomaga krepiti mišice nog, rok in zgornjega dela telesa. Zdravje kosti in delovanje sklepov Hoja obremenjuje kosti in sklepe, a ne preveč, zato je idealna za vse tiste s težavami na tem področju. Redna hoja izboljšuje gibljivost sklepov in zmanjšuje tveganje za pojav težav s sklepi v poznejših letih življenja. Dobro počutje Kot smo že omenili, je hoja odlično orožje v boju proti stresu. Med hojo se namreč sproščajo endorfini, ki spodbujajo občutek ugodja in sprostitve ter zmanjšujejo raven kortizola, hormona, povezanega s stresom. Hoja lahko tako bistveno izboljša vaše splošno razpoloženje, saj občutek dosežka po vsakem sprehodu poveča samozavest in občutek izpolnjenosti. Izboljšanje kognitivnih funkcij Hoja koristi ne le telesu, ampak tudi možganom. Redna telesna aktivnost izboljšuje kognitivne funkcije, zmanjšuje stres in tesnobo ter prispeva k srečnejšemu in bolj izpolnjenemu življenju. Zdaj, ko veste, kako hoja lahko spremeni vaše življenje, vam priporočamo, da se lotite 30-dnevnega izziva, za vas smo pripravili celo 30-dnevni načrt hoje za začetnike, ki vam bo pomagal na vaši poti do zdravja in boljšega počutja. Vaše telo in duša vam bosta hvaležna, saj boste dosegli izjemne koristi za zdravje in srečo. Popravljeno Februar 12. Popravil RobiRoberto Kawasaki_rider 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 13 Opozori Objavljeno Februar 13 (popravljeno) ... ... ... ... Popravljeno Februar 13. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Februar 15 Opozori Objavljeno Februar 15 Da bi šel fotografirati telohe k idrijskem rudniškem dimniku, je najbrž še prezgodaj (15. februar) ???
RobiRoberto Objavljeno Februar 16 Opozori Objavljeno Februar 16 Vsatajanje, Karma WC, britje, zajtrk, računalnik, ???
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se