RobiRoberto Objavljeno Avgust 14 Opozori Objavljeno Avgust 14 Včeraj (torek) ob 16.45 je bilo na zunanjem termometru na balkonu 2 ali 3 stopinje manj kakor prejšnji dan (ponedeljek), v stanovanju pa še vedno 26 stopinj.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 14 Opozori Objavljeno Avgust 14 (popravljeno) Če me bo zdravnik v Šempetru pri naslednjem pregledu "pozitivno odkljukal" glede stanja moje zlomljene desne ključnice, si bom za nagrado privoščil bujto repo, pujceka, gibanico in , pri naših severovzhodnih sodržavljanih. Danes so sanje dovoljene, jutri je nov dan ... Popravljeno Avgust 14. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 14 Opozori Objavljeno Avgust 14 (popravljeno) 25 km/h x 10 ur/dan = 250 km / dan 1.038 km : 300 km = 4 dni + 38 km za peti dan Sumasumarum : 4 dni. Ob 12.30 se je vrnila Karma s počitnic na Lošinju v kampu Čikat. Popravljeno Avgust 14. Popravil RobiRoberto
MARE 65 Objavljeno Avgust 14 Opozori Objavljeno Avgust 14 pred 59 minutami, RobiRoberto pravi: 25 km/h x 10 ur/dan = 250 km / dan 1.038 km : 300 km = 4 dni + 38 km za peti dan Sumasumarum : 4 dni. Ob 12.30 se je vrnila Karma s počitnic na Lošinju v kampu Čikat. V redu, samo nisem siguren, da ti uspe vsak dan povprečje 25 km/h in to 10 ur , ne ubijam volje, gre se za realni plan.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 15 Opozori Objavljeno Avgust 15 (popravljeno) To je samo moje fantaziranje na kavču, ker tega res nisem sposoben izpeljati ... Ko sta se včeraj moja draga in Karma vrnila z Lošinja, sem ležal v "počivalniku" na balkonu, in Karma je "pridivjala" skozi priprta balkonska vrata, ter skočila k meni na "počivalnik" ter se stisnila k mmeni, moja draga pa me je prišla pozdravit šele približno čez 10 minut, ker je šla najprej pozdravit družino najine hčerke v sosednje stanovanje. Tudi današnje jutro je bilo zame zelo nemirno zaradi moje drage. TAKE IMAM ... Popravljeno Avgust 15. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Avgust 15 Opozori Objavljeno Avgust 15 (popravljeno) Ne vem zakaj, in še manj kako, toda danes zjutraj je bila opravilna vrstica na mojem računalniku črne barve, kar me je zelo motilo zaradi slabše vidljivosti ikon v njej, zato sem, ker sem samo neumen star kmet brez zemlje, to možnost popravka na prejšnjo nastavitev iskal v meniju, kateri se odpre s pomočjo "gumba start", vendar je bilo to neuspešno, zato sem uporabil še mojo zdravo kmečko logiko, in na opravilno vrstico kliknil z desno miškino tipko, in TO JE BILO TO. Pravkar me je moja draga vprašala, če bi malo sljadoljeda, in ker v moji sedaj zopet sivi opravilni vrstici piše 32 stopinj, sladoljeda seveda nisem odklonil. Če rabite kakšno pomoč glede delovanja Windows opravilnega sistema, vi kar Robertota vprašjte, ker je z windowsi že od njihove verzije 3.0, ali še kakšnee starejše, če je obstajala. Še vedno čakam sljadoljed !!! Popravljeno Avgust 15. Popravil RobiRoberto MARE 65 in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 15 Opozori Objavljeno Avgust 15 Odličen sljadoljed je končno našel svojo pot do mene , jaz pa sem ta čas premišljeval koliko časa se že ukvarjam z računalniki (od začetka v ospredju igrce ) in se postopoma spomnil Sinclair / ZXSpectrum / 81 / z "gumijastimi" tipkami na tipkovnici / za kar "je bil dobrodošel" kar takratni še črnobeli televizor ... Google: The ZX81 was launched on 5th March 1981 by Clive Sinclairretz monitorja, MARE 65, markII in Joker 2 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 16 Opozori Objavljeno Avgust 16 Vročinski udar bo trajal še dva dneva, potem bo pa malo bolj znosno. markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 16 Opozori Objavljeno Avgust 16 Preden se s Karmo premaknem na moje dopoldansko v ležalnik na balkonu. Če se ne motim, je bila moja najdaljša vožnja s piciklom po moji perometni nesreči in tudi v mojem življenju, vožnja na v Bec, z "uvodnim" doma pred mojim odhodom, naslednjim v Becu in še enim v Mostu na Soči med vračanjem nazaj proti domu. Kratko in jedrnato vse v eni "sliki". Joker, markII in franc 3
RobiRoberto Objavljeno Avgust 16 Opozori Objavljeno Avgust 16 Ko sem pred približno 50 leti začel delati v takratni Iskri tovarni elektromotorjev v Spodnji Idriji sem imel svoj bančni račun odprt pri sedanji Novi KBM banki v Idriji, katerega sem "preselil" na SKB Banko prav tako v Idriji, ker je ta banka takrat že imela možnost internetnega bančnega poslovanja (zame plačilo položnic ). Če še niste vedeli, jaz to vem od včeraj, ker jje po pošti prispela nova transakcijska kartica, katero bom po "predhodni registraciji na kakšnem bankomatu" lahko začel uporabljati po 1. septembru letos. Dopis: Spoštovani, kot smo vas že obvestili, se bosta SKB banka d.d. Ljubljana in Nova KBM d.d.Maribor , obe članici Skupine OTP, prdvidoma 1.9. združili v novo skupno banko - OTP banka d.d. Novo kartico lahko začnete uporabljati 1.9.2024. Vaša dosedanja kartica bo veljala do vključn 31.8.2024, po tem datumu kartico SKB banke uničite. Pomembno je, da brezstična plačila z novo kartico aktivirate, tako da kartico vstavite v POS terminal ali bankomat in vnesete svojo PIN število. Podatki o kartici ( ... , PIN število , ... so nespremenjeni (?) ) Kje so najdli ravno Robertota ???
RobiRoberto Objavljeno Avgust 18 Opozori Objavljeno Avgust 18 Danes se že pripravljam na pregled v Bolnišnici Šempeter v torek. Nohte na nogah sem si že poščipal, dolgee sive obrvi mi pa mora skrajšati moja draga.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 18 Opozori Objavljeno Avgust 18 Moja neustavljiva domišlija (ali obstaja tudi sedež za sup) in moj velik prijatelj Google (sedež za sup), sta mi razkrila, da se bom lahko tudi jaz jaz vozil s supom, če X 1.000 ... markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 18 Opozori Objavljeno Avgust 18 (popravljeno) Moto GP dirko sem gledal celo. Sedaj čakam na sladoljed in da se pravkar pečen sirov zavitk ohladi. V torek me bo moja draga peljala na pregled v Bolnišnico v Šemeter, in ko me bo po nekaj dneh prišla iskat, me bo domov verjetno odpeljala takega. Ugotovil sem tudi, da me bo mogla poleg krajšanja obrvi tudi ostrižti, kar ona ponavadi naredi kar "v paket". Kdaj? Danes ali jutri, odvisno od tega, gdaj se ji bo ljubilo. Popravljeno Avgust 18. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 (popravljeno) Danes se s Karmo ne bova mogla cartati in piti kofeta v ležalniku na balkonu, zaradi dežja. Bolnišnica Šemeter, jest sm prpravlen za jutr, upam da ste tudi vi prpravleni "na mojo jutrišno obdelavo". Popravljeno Avgust 19. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 Slabe volje sem, ker ne morem v Karmini družbi v ležalniku na balkonu piti , in šteti letal, katera preletavajo našo dolino, ponavadi iz zahoda proti vzhodu, redkeje tudi v obratni smeri.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 (popravljeno) Ob 15. 8. 2024 ob 15:50, RobiRoberto pravi: Odličen sljadoljed je končno našel svojo pot do mene , jaz pa sem ta čas premišljeval koliko časa se že ukvarjam z računalniki (od začetka v ospredju igrce ) in se postopoma spomnil Sinclair / ZXSpectrum / 81 / z "gumijastimi" tipkami na tipkovnici / za kar "je bil dobrodošel" kar takratni še črnobeli televizor ... Google: The ZX81 was launched on 5th March 1981 by Clive Sinclairretz monitorja, Za tiste, ki tega še niste mogli doživati. Za programe (igrce) katere smo uporabljali na "oldtajmerju" ZXSpectrum, smo rabili tudi kastetnik, da smo lahko it takratnega pomnilniškega medija (navadna kaseta za glazbo) prenesli program na kaseti (igrco) na ZXSpectrum. Popravljeno Avgust 19. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 Moj jutrišnji prevozna pregled desnega ramena v Bolnišnico Šemeter je zelo vprašljiv, ker je Mama od moje Drage v zelo slabem in vprašljivem stanju.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 21 Opozori Objavljeno Avgust 21 Po mojem padcu s kolesom 1. julija letos sta me v bolnišnici v Šempetru prvič in drugič "obravnavala" dva različna zdravnika, včeraj na tretjem pregledu pa me pregledal še tretji zdravnik, tokrat kar primarij, tako da sem po RTG slikanju in njegovem pregledu teh slik "končno" dobil tak izvid, s katerim sem zadovoljen, tudi če se je zaradi tega izvida moja letošnja kolesarska in moped sezona končana že 21. avgusta ... 'bemti takraten neasfalttiran del ceste v Cerknem (1. julij) in pločnik ob njej. markII 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 21 Opozori Objavljeno Avgust 21 Ob 19. 8. 2024 ob 11:18, RobiRoberto pravi: Za tiste, ki tega še niste mogli doživati. Za programe (igrce) katere smo uporabljali na "oldtajmerju" ZXSpectrum, smo rabili tudi kastetnik, da smo lahko it takratnega pomnilniškega medija (navadna kaseta za glazbo) prenesli program na kaseti (igrco) na ZXSpectrum. Ali se še kdo spomne tega tvoka, Jaz ga po več kakor 40 letih še nisem pozabil. Nameščanje programov na ZX Spectrum
franc Objavljeno Avgust 21 Opozori Objavljeno Avgust 21 Radio študent je pred začetkom in po koncu programa "predvajal" programe (igrice) . Baje je stvar delala. Nikoli nisem bil ljubitelj računalniških igric. lp RobiRoberto 1
T120 Objavljeno Avgust 21 Opozori Objavljeno Avgust 21 Ja, sem jih snemal, ce se prav spomnil so jih predvajali ob 15h in se enkrat isti dan RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 22 Opozori Objavljeno Avgust 22 (popravljeno) Odkar kolesarim, tudi TV prenose kolesarskih dirk rad gledam, in že dooolgo časa opažam, da imajo cestne specialke "čudne" kolesne obroče. To da so okvirji koles specialk, zaradi manjše teže in večje trdnosti iz karbonavem vem že dolgo časa, da sa pa tudi kolesni obroči iz karbona, kar sem tudi "sumil", mi je pa moral razložiti le moj velik prjatu Google ... Kaj bi jaz brez Googla že več kakor 15 let (od moje prometne nesreče s hudo poškodbo glave naprej) ??? Popravljeno Avgust 22. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 22 Opozori Objavljeno Avgust 22 Z enodnevno zamudo je prišel tudi včerajšnji Sport Trackerjev zapis včerajšnje vožnje v Bolnišnico Šempeter in nazaj domov. Ko bi Sport Tracker vedel, kako me je včeraj razjezil ...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 23 Opozori Objavljeno Avgust 23 Ker sem prvega julija v Cerknu zaradi obnavljanja ceste in svoje nepazljivosti (vožnja preblizu pločnika) in "smole" (moja večna spremljevalka) padel s kolesom in si zlomil desno ključnico, ter po zadnjem pregledu v Bolnišnici Šempeter izvedel, da vsaj še tri mesece ne smem močneje obremenjevati desnega ramena, sem kar danes naredil "letni obračun" mojih prevoženih kilometrov s kolesom in skuterjem. Kolo: 4.305 km Skuter: 2 km (verjetno samo do bližnjega bencinskega servisa) Zaradi poškodovanega deesnega ramena bi se vsaj do Idrijske Bele ali do Cerkna na kofe še lahko peljal z enim ali drugim, toda res ne želim tvegati, da bi zopet padel zaradi mene ali kakšnega drugega udeleženca v prometu, zato je moja letošnja kolesarska in skuter sezona KONČANA !!! markII in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 23 Opozori Objavljeno Avgust 23 Moja sestra in njen mož že veeeliko let hodita na poletne počitnice na otok Lastovo, in končno sem se odločil, da ju bom šel obiskat. Vrnil se bom v nedeljo zvečer.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se