RobiRoberto Objavljeno Avgust 24 Opozori Objavljeno Avgust 24 Kawasaki_rider HVALA za lepo željo za mojo fantazijo ... Tudi današnjo noč sem preživel, in ker mi je moja draga danes pripravila zajtrk, sem jaz za naju skuhal dopoldansko . Joker, Kawasaki_rider in markII 3
RobiRoberto Objavljeno Avgust 25 Opozori Objavljeno Avgust 25 (popravljeno) Poletje nas še ni zapustilo. Včeraj ob 16.40 na zunanjem termometru na balkonu, pol ure obsijanim s soncem, je manjkala samo ena stopinja do 50 stopinj. Danes je za mano že težko jutro, ker sem se tretji dan moral končno le obriti. Še pomnete Tovariši in Tovarišice? Sinclair ZX Speectrum 80. Moj prvi "Personal Comoputer", kupljen pred približno 40 leti, mogoče celo v Stari Gorici (če, potem verjetno zaradi nižje cene kakor v takratni Jugoslaviji, če se ga je v njej sploh dobilo ?), uporabljen predvsem za igranje takratnih računalniških igric, in za monitor uporabljen kar televizor, kar seveda ostalim članom družine ni bilo všeč, ker so želeli gledati TV, če sem si jaz takrat želel na njem igrati igrice. Od tega je preteklo že toliko časa, da je tudi moj najboljši prjatu Google porabil kar precej časa, da je našel približno vse, kar sem si jaz želel. Verjetno edini in največji tekmec ZX Spectrumu v tistih časih je bil računalnik Comodore 64. Popravljeno Avgust 25. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 25 Opozori Objavljeno Avgust 25 Trenutno je zunaj 22 stopinj, to še objavim, potem se bom pa s šalico dopoldanskega in s Karmo preselil v ležalnik na balkon. Pri zamenjavi pohištva v najini spalnici, je moja draga nekam "spravila" mojo ročno uro in tudi rezervne ključe mojega mopeda iz moje takratne nočne omarice, vendar se ne spomne več kam ju je odložila , zato sem z Googlom iskal kakšno novo uro bi kupil, če bi jo res sploh potreboval, in izbral bi "klasično" moško uro s črnim usnjenim paščkom in brez kakršnih koli dodatkov na številčnici. Roberto skromen kakor vedno. Fotografije moje pogrešane ure mi je uspelo najti med mojimi objavami v tej temi, fotografijo moje "željene" nove ura, pa s pomočjo Googla.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 26 Opozori Objavljeno Avgust 26 Peace and nice day Brothers & Sisters. Včeraj ob 16.40 je bilo na osončenem termometru na našem balkonu še vedno poletnih 48 stopinj. Jaz sem pa popoldne s pomočjo mojega velikega prjatla Googla pripravil fotografij mojega računalniško hardwarsko odraščanja z mojimi dosedanjimi računalniki. Mogoče sem kakšnega tudi izpustil (pozabil). Nisem pa pozabil, da sem po svoji prometni nesreči imel 3 prenosnike. Prvega sem dobil od moje drage in je kmalu "izdahnil", drugega mi je priskrbel hčerkin prijatelj in tudi ta ni zmogel "vseh mojih zahtev" , LENOVO ideopad 320 s katerim sedaj to objavljam, sem pa dobil od svoje hčerke, katera nima več časa za njegovo uporabo (2 otroka). markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 27 Opozori Objavljeno Avgust 27 (popravljeno) Moj zadnji nesrečni padec s kolesom 1. julija letos pri Cerknu me ni odvrnil od vožnje s kolesom, zato sem se odločil, da si bom za naslednjo kolesarsko sezono kupil vse novo, ker je sedanje svoje že odslužilo, in naredil sem tudi predračun vsega kar imam namen kupiti, in pri tem ugotovil, da je cena vsega kar imam namen kupiti precej večja od tega, kar jaz fiinančno € zmorem. Zato danes objavljam tudi številko mojega bančnega računa BANKA UPANJA 1000 0100 0010 00011. Barvo novega kolesa in vse opreme sem izbral s pomočjo barve mojih las. Popravljeno Avgust 27. Popravil RobiRoberto Kawasaki_rider, VS800, Kugelschreiber in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 Pozna se, da bo čez tri dni že dva meseca, odkar se ne vozim s kolesom: + 2,5 kg.
RobiRoberto Objavljeno Avgust 28 Opozori Objavljeno Avgust 28 Še je manjkalo na mojem forumskem "predstavitvenem" znaku in sedaj je tako kakor mora biti, tako da bom lahko čez 10 minut v miru gledal današnjo etapo la vuelte. Kugelschreiber 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 30 Opozori Objavljeno Avgust 30 Kar do danes ni še nihče nič nakazal na moj benčni račun za mojo željeno novo cestno specialko, in ker nikoli nisem bil kolesarsko dirkalno usmerjen, ampak, kakor nekoč z mopedom potepuško usmerjen, sem seveda s pomočjo Googla uspel najti precej cenejše kolo, zame primerno "potepuško". V Dubrovniku še nisem bil, ne z avtom, ne z mopedom in seveda tudi s kolesom ne. Sanja svinja o koruzi ... VS800, markII in Kugelschreiber 3
RobiRoberto Objavljeno Avgust 30 Opozori Objavljeno Avgust 30 (popravljeno) Danes zjutraj je budilka moji dragi zvonila 2 uri prej kakaor ponavadi za v službo, zato sem jo vprašal če ima danes zopet pregled v Šempetru pri Gorici, kjer so jo pred nekaj leti uspešno (?) operirali zaradi raka na levi dojki, in odgovorila mi je, da danes gre na pregled na Golnik. ZAKAJ ??? O svojih osebnih težavah nikoli ni bila zgovorna. Popravljeno Avgust 30. Popravil RobiRoberto Kugelschreiber 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 30 Opozori Objavljeno Avgust 30 (popravljeno) Moja draga je svoj pregled na Golniku opravila hitro in brez negativnega izvida, kar sem med kosilom izvedel od najine Hčerke. Z mojo lažno željo po novem piciklu delam krivico mojem oldtajmerju Cultu, ker mi je odlično služil vseh dosedanjih približno 25 let moje vožnje z njim, s približno 50.000 + prevoženimi kilometri, in bo sigurno zdržal tudi še nekaj mojih voženj v Idrijsko Belo in na v Cerkno naslednje leto, če mi bo in dokler mi bo to moj telešček če omogačal in dopuščal. Še 1 ura do začetka današnje etape La vuelta, ob porciji sladoljeda. Popravljeno Avgust 30. Popravil RobiRoberto Kugelschreiber 1
franc Objavljeno Avgust 30 Opozori Objavljeno Avgust 30 To verjetno ne sodi na moto forum. Po operaciji raka na dojkah obstaja možnost, da se razširi na pljuča in je kontrola (Golnik) neka normalna rutina. Me veseli, da je vse v redu. lp Kugelschreiber in RobiRoberto 2
RobiRoberto Objavljeno Avgust 31 Opozori Objavljeno Avgust 31 (popravljeno) Sobota 10.00. Popravljeno Avgust 31. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Avgust 31 Opozori Objavljeno Avgust 31 JuHuHu , zdelo se mi je, da mora biti v programu za urejenje fotografij GIM2 tudi možnost za "raztegovanje fotografij po dolžini in višini, in pravilno sem predvideval da je ta ukaz v meniju Filtri / Popačenja, nisem si pa mislil, da je za to namenjen "podukaz" Kockanje, kjer se je potem treba "malo poigrati" z vodoravno in navpično vrednostjo. Jaz sem ob vrednosti itak nastavil v njuni največji možnosti.
RobiRoberto Objavljeno September 1 Opozori Objavljeno September 1 Na zadnjem pregledu v Bolnišnici Šempeter mi je Zdravnik vrekel in v izvid napisal, da se je moja zlomljena desna ključnica končno le zrasla nazaj, ampak da moram vseeno počakati z večjimi obremenitvami počakati vsaj še tri mesece, ni pa mi povedal ali v izvid napisal, če vožnja s kolesom tudi spada med večje obremenitve za ključnico, zato sem, "ker sem malo drugačen", danes to preizkusil z vožnjo v Cerkno na kofe, in če bi med voćžnjo začutil, da me zlomljena ključnica bolj boli, bi se takoj obrnil nazaj proti domu. Moja prijazna natakarica v Cerknu, mi je potem, ko sem ji povedal zakaj se že dva meseca nisem pripeljal na kofe, rekla, da se je že večkrat vprašala zakaj se ne pripeljem na kofe. Očitno sem njena redna stranka. Del cestišča zraven ETE v Cerknu kjer sem padel 1. julija, je sedaj že asfaltiran in to sem se danes peljal preveriti. Danes sta me ob vrnitvi najbolj boleli obe nogi, ker sta v teh dveh mesecih "kavča" prišli čistio iz forme. Sledi "TV LA VUELTA". MARE 65, Kugelschreiber, markII in 1 other 3 1
RobiRoberto Objavljeno September 2 Opozori Objavljeno September 2 Danes ponoči se je nekdo igral z mojim piciklom. Kugelschreiber 1
RobiRoberto Objavljeno September 2 Opozori Objavljeno September 2 Danes sem imel v idriji dva opravka, najprej preverjanje "zahtev" moje nove bančna kartice, po tem sem se še odpeljal v Idrijsko Belo preverit če danes moji boleči nogi (mišice zaradi včerajšnjih 55 km) zdržita približno polovično kilometrino kakor včeraj, med vožnjo nazaj proti domu pa sem se ustavil še v lekarni, zaradi mojih "doping tablet", in recept je bil še veljaven, naslednjič bom pa rabil novega, ker vsak recept omogoča tri prevzeme dopinga. Kugelschreiber, Joker in markII 3
RobiRoberto Objavljeno September 3 Opozori Objavljeno September 3 (popravljeno) Včeraj popoldne je bila v Idriji prava nevihta, z "hudim" dežjem, močnim vetrom, bliskanjem in grmenjem. Sreča zame, ker sem se s kolesom peljal že dopldne. Zadnje 3 vožnje s kolesom sem vozil samo na "srednjem" sprednjem zobniku, ker nisem mogel prestaviti na največjega, zato sem se danes po vrnitvi iz Idrijske Bele odpeljl v Kolesarski center Bonča, z velikim upanjem na "hitri servis", vendar ker je bil v službi samo prodajalec brez serviserja, sem se moral nazaj domov vrniti peš, kar sem tudi imal za možnost, vendar tega ne bi več ponovil, ker sta moji nogi to komaj še zmogli. Ko bo kolo popravljeno bom dobil SMS sporočilo. Danes popoldne se nadaljuje LA VUELTA. Popravljeno September 3. Popravil RobiRoberto Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno September 4 Opozori Objavljeno September 4 Gledanje kolesarske dirke LA VUELTA po čudovitih krajih "bolj v notranjosti čudovite Španije, me je navdihnila z novo barvo bicikla, ki mi je trenutno najbolj všeč, in sicer rdečo, in takoj sem v googla vpisal besedi kolo cult, da bi videl, če obstaja kakšna fotografija rdečega kolesa cult. Za mojega culta na servisu zaradi težav zz njegovim menjalnikom, do sedaj še nisem dobil SMS sporočila, da je že poravljeno. Vreme za prihodnje dni ni najbolj naklonjeno tudi samo za vožnjo do Idrijske Bele. Danes zjutraj sem se obril, in sicer tako, da sem z desno roko držel brivnik, premikal sem jo pa z levo roko, ker z desno nisem mogel dvigniti braivnika dovolj visoko, zaradi bolečin v desnem ramenu (zlomljena ključnica). markII 1
RobiRoberto Objavljeno September 5 Opozori Objavljeno September 5 Danes sem imel namen iti peš v Idrijo, prevzeti popravljeno kolo, se z njim odpeljati do Idrijske Bele in nazaj domov. Seveda sem naprej preveril jutranjo radarsko sliko padavin. Vendar iz te moke ni bilo kruha in pečenke, ker mi je takrat ko sem se preoblačil v kolesarsko oblačiklo, hčerka prišla povedat, da me je moja draga pri zdravnici naročila na pregled zaradi moje že več kakor en mesec stare odrgnine in še vedno nezaceljene odrgnine na desnem ramenu (padec s kolesom v Cerknu), in tudi medicinski sestri ter zdravnici "ni bilo jasno" zakaj se ta manjša rana noče zaceliti,, zato sem za v ponedeljek dobil "napotnico" za v laboratorij, na "generalno" preiskavo moje krvi. Moja draga bo to verjetno komentirala z besedami "ali je še kje kaj". Ker moje domače vedno skrbi, kadar se kam peljem s kolesom, mi že nekaj časa govorijo naj si kupim novega, ker se bo sedanji Cult med mojo vožnjo enkear cel razpadel, in ko sem prevzemal mojega popravljenaga Culta, sem prodajalca vprašaš, če mi lahko približno pove, koliko bi me stalo približno podobno kolo kakršno je moj Cult, in pokazal mi je KTM kolo, katero stane malenkost več kakor 1.200 €. markII 1
RobiRoberto Objavljeno September 6 Opozori Objavljeno September 6 (popravljeno) Res se ne spomnim, če sem si gdaj v Portorožu že privoščil košček tortice, sadni sok in kofe. Popravljeno September 6. Popravil RobiRoberto markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno September 6 Opozori Objavljeno September 6 Slučajno sem pogledal na računalnikov datum "na dnu" njegovega ekrana, in videl, da je danes 6. september, šestnajsta obletnica moje življenske polomije. Joker, markII in GeeSXer 3
RobiRoberto Objavljeno September 7 Opozori Objavljeno September 7 Danes sem preizkusil moje servisirano kolo še na malo daljši vožnji kakor "samo" 10 kilometrov, in kolo (njegov menjalnik" sedaj zopet deluje tako kakor mora. Odpeljal sem se v Cerkno, kjer sem želel spiti pri' Štruklu, ker ga tam še nisem pil, vendar sem ga zgrešil , zato sem spil pr' Albinc na verandi, kjer se tudi ne spomnem če sem ga tam kdaj že pil. Ko sem fotografiral uro na Idrijskem gradu, sem na kolesarskem števcu preveril koliko kilometrov mi še manjka 50 danes prevoženih, zato sem se odpeljal še do Podrateje, in izkazalo se je, da je bila "moja računica" pravilna. Sport Trackerjevega zapisa moje današnje vožnje nimam, ker sem ga ob odhodu od doma pozabil vklopiti, ker sem tudi telefon pozabil vklopiti. markII 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se