RobiRoberto Objavljeno September 8 Opozori Objavljeno September 8 Ali sem sposoben dva dneva zapored s kolesom prevoziti 50 kilometrov ??? Če se v ozadju skriva , to ne sme biti problem. MARE 65, Joker in markII 3
RobiRoberto Objavljeno September 9 Opozori Objavljeno September 9 (popravljeno) Ker je bilo ta vikend dvakrat po 50 kilometrov prevoženih s kolesonm za moj telešček najbrž preveč, bom naslednje tri dneve "gost" Idrijskega zdravstvenega doma . V laboratoriju sem danes že oddal tri "ampule" moje "modre" krvi , jutri bom obiskal "nadomestno" zdravnici (upam da brez nove napotnice za mojo nadaljno obdelavo - žleza ščitnica ), in v sredo še zobozdravnica. Vsaj vreme mi bo služilo, ker bosta naslednja dva dneva brez padavin, tako da bom lahko šel do zdravstvenaga doma in nazaj domov peš. Kiham. Popravljeno September 9. Popravil RobiRoberto markII 1
RobiRoberto Objavljeno September 10 Opozori Objavljeno September 10 (popravljeno) Danes je bila v Idrijskem zdravstvenem domu "dežurna" zdravnica, katera me je pred enim mesecem in devetimi dnevi (1. julija) sprejela na urgenci po mojem padcu s piciklom v Cerknu, in takrat zaradi "vidne" zlomljene moje desne ključnice takoj napisala napotnico za bolnišnico v Šempetru. Ona (zdravnica) s je mene še dobro spomnila, jaz pa nje zaradi mojega poškodovanega "mehkega diska" ne več. Rana (odrgnina) na desnem ramenu se mi je končno zaičela celiti, ker sta zdravnica iz mojega prejšnega pregleda in medicinska sestra, končno ugotovili, s katero "žavbo" je treba premazati mojo vneto odrgnino na desnem ramenu, in kako rano "poflajštrati", da zrak še vedno pride do odrgnine in tako omogoči njeno "sušenje" in celjenje. Jutri zobozdravnica, v četrtek zopez prevezovanje v zdravstvenem domu, v soboto prevezovanje doma in v ponedeljek zopet v zdravstvenem domu ... 16.012 - 11.489 = 4.532 km Z mojim padcem s kolesom v Cerkno 1. julija in dvemi meseci brez brez moje vožnje s piciklom, so izginila vsa moja upanja, da bi tudi letos moj kolesarski števec imel na koncu lepo število 10.000 prevoženih kilometrov, in danes sem prveril če je možnost da bi jih bilo "vsaj" 5.000, in pri tem ugotovil, da jih za to število kilometrov manjka "samo še" 486, za katere pa priznam, da ne vem, če se mi jih bo še ljubilo prevoziti, ker imam doma "štalo", predvsem zaradi mojih prevozov "po bolnicah". Popravljeno September 10. Popravil RobiRoberto Joker, VS800 in markII 3
RobiRoberto Objavljeno September 10 Opozori Objavljeno September 10 Med brskanjem po internetu večkrat vidim kakšno "grobo zrnato" fotografijo in zanimalo me je, če se tako fotografijo da narediti tudi s programom GIMP 2.10 namenjenemu "obdelavi" fotografij. Mogoče se v njegovih menijih kje skriva tudi ukaz za to "funkcijo", vendar mi ga ni uspel najti, zato sem malo pogoljufal. Mojo starejšo fotografijo sem najprej spremenil v sivinsko, nato zmanjšal njeno ločljivost iz fotoaparatove ločljivosti fotografij 5.152 x 3.864 na ločljivost 100 x 83 in to fotografijo shranil, nato pa povečal njeno ločljivost naj 800 x 650, in to je približno to, kar sem želel, čeprav ni čisto "po JUS-u".
RobiRoberto Objavljeno September 12 Opozori Objavljeno September 12 Danes ob 12.40 imam v Idrijskem Zdravstvenem domu "prevez". Peš ali z avtom še ne vem, če ne bo kakšnega "orkanskega vetra" najraje peš. Ko sem moji dragi zjutraj povedal da imam danes "prevez", me je vprašala kako bom šel in predlagala mi je naj grem z avtobusom.
RobiRoberto Objavljeno September 12 Opozori Objavljeno September 12 V Zdravstveni dom me je peljala moja draga, kar je bila zame sreča, da je ona "moje luknje v spominu" nadomeščala pri mojih pozabljenih odgovorih na vprašanje današnjega zdravnika. Moje poškodovano desno rame "on lajn" danes pri zame novem (mlajšem) in prijaznem zdravniki v Idrijskem zdravstvenem domu. Od danes naprej, me moji dragi ne bo treba več voziti v Idrijski Zdravstveni dom, ker bo sedaj k meni domov prihajala patronažna medicinska sesta, mi previjala rame in "nadzorovala" kako se celi. Moje desno rame se sice celi, vendar počasi, za kar pa ni kriva moja "modra kri", ker so vse njene "substance" (?) razen malenkost povečanega holestreerola v mejah normale. Ko bo rame končno ozdravljeno, bom dobil napotnico za njegovo razgibavanjem v idrijski fizioterapiji v zdravstvanem domu. Ker me je proti koncu današnjega pregleda že pričela nagajati moja pogosta potreba po "scanju", sem "kazensko dobil" še eno napotnico, za magnetno resonanco mojega mehurja (prostate), katero je pred tem "kar ročno" že naredil zdravnik, "Od zadaj z namaščeno" zdraviško rokavico in pri tem ogotovil, "rahlo" otrdlino zadnjega dela mojega "zadnjičnega črevesa". To sem mislil objaviti jutri, ko bo petek trinajstega, toda jaz sem ga imel že kar danes in moja družina skupaj z mano . franc 1
RobiRoberto Objavljeno September 13 Opozori Objavljeno September 13 Ker sem siten, kar že veste, sem preveril čakalne dobe za magnetno resonanco, tudi v Medialab v Ljubljani, kjer so mi jo že naredili, mogoče za desno koleno . Mislim, da si bom sedaj šel skuhat kar dopoldansko . MR prostate Medialab: zelo hitro: 98 dni: hitro: 203 dni redno: 328 dni
RobiRoberto Objavljeno September 13 Opozori Objavljeno September 13 Zmanjkalo mi je mojega že dooolgo časa večernega uspavalnega sredstva. Ker upanje umrje zadnje, upam da se bo to moje uspavalno sredstvo, pripeljalo danes z mojo drago v avtu, po njeni službi.
RobiRoberto Objavljeno September 13 Opozori Objavljeno September 13 Nova slika mojega profila, da bom bolj "izstopen".
RobiRoberto Objavljeno September 13 Opozori Objavljeno September 13 Sem že malo bližje moji željeni "grobo zrnati" fotografiji: GIMP 2.10 / Filtri / PIKSELIZIRAJ !!!
RobiRoberto Objavljeno September 14 Opozori Objavljeno September 14 Ob sobotah patronažna služba verjetno ne dela, ker do sedaj patronažne sestre še ni bilo k meni. Po današnjem zajtrku sem mojo drago "vprašal" ali naj grem hodit do idrijskega rudniškega raufnka, ali naj grem s kolesom v Cerkno na kofe, in odgovorila mi je naj bom lepo kar doma na kavču, in s tem me ni nič "prizadela", ker sem doma na kavču u miru lahko fanrtaziral. Po Terazijah v Beogradu sem (smo) se pred približno 45 leti večkrat "šetali med izlazkom u grad", in namesto kofeta (kofetov) pili kofe (kofete) iz hmelja. Komaj čakam 25. september, ko se bo v Švici začelo Svetovno Prvenstvo v Kolesarstvu. markII in Joker 2
RobiRoberto Objavljeno September 16 Opozori Objavljeno September 16 Motosvetov "domači zdravnik" Roberto trenutno čaka, da bo prišla patronažna sestra, preverila celjenje njegove ramenske odrgnine in "nalepila nov flajšter". Na zadnjem pregledu pri zdravniku v Idrijskem Zdravstvenem domu sem dobil tudi napotnico za magnetno resonanco mojega mehurja (prostate) in moja hčetka je na internetu našla najkrajšo čakalno dobo 14 dni zanjo v UKC Maribor, njen mož je pa brez pripmb rekel, da me bo rad peljal. Jaz sem na razne preglede v Ljubljano vozil mojega očeta in mojega tasta, in za nagrado imam to, da tudi moj zet. Jez sem bil seveda kakor zmeraj radoveden ... P R O S T A T A
RobiRoberto Objavljeno September 16 Opozori Objavljeno September 16 Patronažne sestre tudi danes do sedaj še vedno ni bilo. Ker so za MRI mehurja (prostate) potrebni tudi "bivši izvidi", sem jaz s pomočjo moje drage (njen USB ključ), tudi na to že pripravljen.
RobiRoberto Objavljeno September 16 Opozori Objavljeno September 16 (popravljeno) Ker si želim s skuterjem še kdaj odpeljati kam na , in ker mi moj Tajvanski SYM Simply skuter nagaja že od njegovega nakupa , bi si rad kupil Yanmahin skuter 50 ccm, katerega "bi dal sfrizirati" na 25 km/h, da bi se lahko vozil z njim tudi jaz, kljub temu, da že več kakor 15 let nimam vozniškega izpita za karkoli, za kar je potreben. Ševelka mojegatekočega računa je: OTP Banka 0000000000000000000 Danes so sanje dovoljene, jutri je no dan. Popravljeno September 16. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno September 16 Opozori Objavljeno September 16 Danes je patronažna sestra iz Idrijskega Zdravstveneg doma končno prišla, ker ji je zdravnik rekel naj pride trikrat, in prišla bo še v četrtek, in ponedeljek naslednji teden. Rana na mojem desnem ramenu zaradi padca s kolesom 1. julija v Cerknu se kar lepi celi, vnetje kože okrog nje se bo pa blje celilo, če bo imelo več zraku, zato danes namesto večjega "flajštra" še večja "gaza", in "lepilni trak za gaze" samo po njenem robu, tako da ima sedaj zrak prost dostop do rane in vnete kože. Če imate kakšne težave s svojimi ranemi, vi vprašajte kar padarja Robertota.
RobiRoberto Objavljeno September 17 Opozori Objavljeno September 17 Danes sem se imel namen odpeljati na dopoldansko v Srednjo Kanomljo k Prijateljici, vendar sem se zaradi "mojega današnjega splošno slabega stanja" premislil, in si ga skuhal kar sam doma ter ga spil na kavču. Joker 1
RobiRoberto Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 Če bi danes še enkrat kupoval moped, bi si izbral belo (Yamaha Fazer 1.000). Po tej pooti sem se eenkrrat že peljal z biciklom, toda v Rovtah kofeta še nisem pil, zato ... sanja svinja o koruti. Joker in markII 2
RobiRoberto Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 Še vedno sanjam z odprtimi očmi ...
RobiRoberto Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 Ravnokar sem spremenil namizje svojega "kavč računalnika", tako da mi je všeč. To objavljam s hčerkinega pametnega telefona. Kugelschreiber, Joker in markII 3
RobiRoberto Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 Majhna sprememba, da se bo vedelo, da je to Roberto. markII in Joker 2
Kugelschreiber Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 On 9/2/2024 at 12:55 PM, RobiRoberto said: Zgodbica Ta lekarna je bila cilj moje zadnja fure z očali. Junija 2019 sem dobil kontaktne leče in opravil uvajanje. Manjkal mi je samo en čistilni sprej, ki ga v PO ni blo na zalogi. V Idriji pa. Ker je moj svet z lečami popolnoma drugačen od tega kar sem bil vajen, v čelado utaknem špegle. Takrat nisem vedel da je bilo to nepreklicno zadnjič. Po petih letih relativno stabilnega izvida, si sploh ne predstavljam, da bi karkoli, kjerkoli kadarkoli še peljal z očali. Joker in RobiRoberto 1 1
RobiRoberto Objavljeno September 18 Opozori Objavljeno September 18 Zaradi padca s kolesom 1. julija v Cerknu, se približno 2 meseca nisem vozil s kolesom in se zaradi tega zredil 1,1 kg nad mojo zgornjo postavljeno kilogramsko mejo. Ker je v vsakem slabem tudi nekaj dobrega, bosta s tem najbolj zadovoljni moja draga in najina hčerka, ker po stanovanju ne boje več "škripale moje kost". Joker 1
RobiRoberto Objavljeno September 19 Opozori Objavljeno September 19 Tudi letos bo v Idriji in njeni okolici, "cvililo, škripalo in tudi pokalo". Rally Idrija 09.11.2024 - 11.11.2024 Idrijski favorit Rok Turk. markII, Joker in Kugelschreiber 3
RobiRoberto Objavljeno September 19 Opozori Objavljeno September 19 Zgleda "da sem 21. julija v Cerknu dobro poskrbel zase" (padec z piciklom), ker mi ne utegne biti dolgčas. Danes sem patronažno sestro vprašal, če je njen današnji moj obisk zadnji, in ugotovil, da sem je prejšnjič ko sem jo vprašal kolikokrat me bo še prišla prevezat narobe slišal, ker ni rekla še trikrat, ampak da ji je zdravnik napisal nalog za 3 MESECE. Od danes naprej mi bo moja draga morala vneto kožo okrog odrgnine, danes zopet prkerite s flajštrom, mazati z Bepanthenom, zaradi česar po današnjem kosilu nisem mogel izkoristiti današnjega lepega jesenskega dneva, in se s kolesom odpeljal "vsaj" do Idrijske Bele, ker me je že patronažna sestra "namazala" z Bepanthemom.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se