RobiRoberto Objavljeno December 24, 2017 Deli Objavljeno December 24, 2017 Pravkar sem na preprost način preprečil, da bi še kdaj napačno vstavil spominsko kartico v mojo kamero. GoBobi in amateur 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno December 24, 2017 Deli Objavljeno December 24, 2017 Vložišče za SD bi moralo biti takšno, da je ni mogoče napačno vstaviti. Zanimivo ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 24, 2017 Deli Objavljeno December 24, 2017 Kar me ni ubilo (6. september 2009), me je utrdilo (24. december 2017) ... Joker, amateur, Keiko in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 Danes sem odšel od doma ob 7.45 in se vrnil nazaj ob 12.15. Najprej sem mislil s sabo vzeti samo kamero, da bi posnel letošnjo jesen asfaltiran del ceste od Oblakovega Vrha proti Dolenji Trebuši, in še sreča da sem s sabo vzel tudi fotoaparat, ker mi kamera zopet ni nič posnela ... Erik99, Quest, notranc in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 pred 1 uro, RobiRoberto pravi: posnela Od začetka se je pri kameri občasno to dogajalo tudi meni. Potem sem pa zamenjal postopek: kamero najprej vključim, po par sekundah pa z občutkom dam čelado na glavo. Nobene težave več. Ja si jih pa naklepal to leto. RobiRoberto in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 Ob 12/24/2017 ob 12:17, GO_Tomi pravi: Vložišče za SD bi moralo biti takšno, da je ni mogoče napačno vstaviti. Zanimivo ... Sony ima eno vložišče za dve različni kartici. Samo drugače morata biti obrnjeni v ležišču. SD Kartico je potrebno vstavit, tako, da so napisi obrnjeni proti tebi. Tudi malce pozornosti je potrebno, da je v ležišču pod pravim kotom. Če kartica ni pravilno vstavljena na displeju izpiše, da ni kartice. Kot ti je Amateur napisal, prvo vklopi snemanje za par sekund, poglej na displej, če snema, izklopi snemanje, natakni čelado in gas. Ko vklopiš snemanje te pa z zvočnim signalom opozori na delovanje. Lahko pa enostavno vklopiš snemanje in nato natakneš helmo ter gas ... Doma pa lepo izrežeš nezanimive kadre iz posnetka. GO_Tomi in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 pred 6 urami, The OO pravi: izrežeš Tako delam tudi sam, samo za izrezovanje rabiš ustrezen program. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 Windovs muvie maker (bojda ga ni več, le še stari naloženi) in Filmora. Z tema dvema programoma obdelujem posnetke. Ker sem si na motorju omislil daljinca za kamero mi je precej lažje, saj že med vožnjo posnamem le zanimive kratke kadre, preklapljam med snemanjem in fotografiranjem. Pri obdelavi posnetkov je potem manj “solate” katero je potrebno izrezat in več upurabnih posnetkov kakor tudi precej hitrejša obdelava, saj ni potrebno pregledovanje dolgih nesmiselnih kadrov. GoBobi in RobiRoberto 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 (popravljeno) pred 17 urami, The OO pravi: Ko vklopiš snemanje te pa z zvočnim signalom opozori na delovanje. Lahko pa enostavno vklopiš snemanje in nato natakneš helmo ter gas ... Doma pa lepo izrežeš nezanimive kadre iz posnetka. Včeraj sem slišal zvočni signal pri vklopu kamere, za kar mislim da je istočasno tudi vklop snemanja (???) in tudi ob prekinitvi snemanja. Kamero sem pa pustil, da se je v svojem "mošnjičku" izklopila kar sama. Ali sem naredil kaj narobe ??? Takoj sedaj bom še malo pogledal v navodila. Popravljeno December 26, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 Ko vklopiš snemanje se pojavi zvok in sicer se zvok po tonu pojačuje in, ko izklopiš zvok po tonu pada. Priporočan testiranje doma na sedežni v toplem okolju. V nastavitvah lahko zvok tudi prilagajaš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 1 Vklopite kamero, pritisnite na tipko NEXT, da se prikaže [MOVIE] ali [INTVL], nato pritisnite na tipko REC START/STOP. Ko se snemanje začne, lučka REC/Access zasveti. Če je kamera že vklopljena, pritisnite na tipko NEXT, da se prikaže [MOVIE] in nato pritisnite na tipko REC START/STOP, da se snemanje ustavi. Včeraj nisem opazil nobene lučke, ki bi zasvetila. Očitno ni dovolj samo vklopiti kamero. Takoj sedaj bom to poizkusil in zdi se mi, da sem to že počel. Ne vem pa, zakaj sem mislil, da je za pričeek sneanja dovolj samo vklop kamere. SJ 4000 je to imela bolj preprosto, ker je imela eno stikalo za vklop in izklop kamere in drugo za začetek in prekinitev snemanja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 Tudi to je mogoče krivo: SPOMINSKA KARTICA: Z uporabo spominske kartice funkcije ne delujejo: Če uporabljate spominsko kartico formatirano na računalniku, jo ponovno formatirajte na kameri (storjeno včeraj). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 Ne vem, kaj si delal po nastavitvah! Kamera se vklopi in prične z snemanjem samo z pritiskom zadnjega gumba- START. Z istim gumbom se tudi prekine snemanje in kamera izklopi. Predhodno si nastavi Muvie in ko jo z start gumbom aktiviraš je to-to! Malo potreniraj na kauču GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 (popravljeno) Včeraj sem mojo drago vprašal če ima kakšno primerno krpico za čiščenje objektiva moje kamera in prinesla mi je nekaj, kar je bilo včasih moje ... Pravkar sem na balkonu kamero "samo vklopil" in ker je pri tem na njenem ohišju zasvetila rdeča dioda (?) JE TO TO ... Popravljeno December 26, 2017. Popravil RobiRoberto amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 ARAS / petek / -2/4 oC / Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 pred 15 urami, The OO pravi: daljinca Se popolnoma strinjam s teboj. Kolega ima enako urejeno in z daljincem lahko ali snema ali slika. Sprva je imel kadre dolge tudi do pol ure, imel sem težave s pregledovanjem in rezanjem, sedaj pa posname res le zanimive zadeve. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 26, 2017 Deli Objavljeno December 26, 2017 pred 10 urami, RobiRoberto pravi: nekaj Robi sam s to krpico ne bi čistil leče, zna biti groba navkljub finemu občutku v roki. Sam uporabljam navadno sapo in vato. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 27, 2017 Deli Objavljeno December 27, 2017 V ponedeljek zunanjega termometra sicer nisem fotografiral, toda fotografija iz Kanomlje pove, da je bilo precej hladno in na Oblakovem Vrhu, ki je vsaj še 400 m višje, je bilo še hladneje in tudi pihalo je. Mogoče je bil to razlog, da mi kamera ni posnel ničesar. Navodila: OPOMBA V ZEZI S TEMPERATURO OKOLICE Vaša video kamera je namenjena za delovanje na temperaturi med oC in 40 oC. Snemanje v zelo hladnih ali zelo vročih pogojih izven omenjenega temperaturnega območja ni priporočljivo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 27, 2017 Deli Objavljeno December 27, 2017 (popravljeno) Upam, da še letos !!! Tokrat s kamero bližje telesu (zadnjič v zunanjem žepu na vetrovki ) in tudi 20 km manj, ker za posnetek približno 2 km letos jeseni asfaltirane ceste ni potebe da se peljem do Dolenje Trebuše in nazaj proti domu "okrog riti v žep" ... Popravljeno December 27, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 27, 2017 Deli Objavljeno December 27, 2017 V petek je napovedano -2 / + 4 oC ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 27, 2017 Deli Objavljeno December 27, 2017 Ob 11/29/2017 ob 14:02, RobiRoberto pravi: Tudi jutri se nameravam odpeljati do Idrijske Bjeline ... Mesec dni nazaj si pripel to sliko na svojo stran. V nedeljo sem namazal tekaške smučke, se odpeljal z drago do snega in na štartu srečal dva Tminca, ki sta mi rekla, da je na Vojskem veliko snega (1 m), tekaške proge pa urejene. Pa sem se spomnil nate, na tvoje termometre in kolesarjenje pozimi. Del prog ima tudi mali nagib, pa kolena pri hoji ne bi trpela. Smučke posojajo, prevoz med tednom pa ali avtobus ali dobiš koga, konec tedna pa je to lep družinski izlet. Planota s starimi hišami, pa razgledi v sončnem vremenu daleč naokoli - pravljica. Tako je izgledalo na Vojskarski planoti 25.2.2012. RobiRoberto, GoBobi, Pepos in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 27, 2017 Deli Objavljeno December 27, 2017 Smučarski tek gojim od januarja 1975, ko mi ga je skoraj na recept predpisal zdravnik v UKC. Že prvo leto sem odtekel tudi Trnovski maraton v Črnem vrhu. Zadnja leta me sicer matra hrbet, zaradi problema z nogo lažje skejtam kot tečem klasiko, pa zdržim dva dni zaporedoma na tekaških v zmernem tempu, potem pa rabim kak dan pavze, sicer bi me za nekaj časa zvilo in položilo na trdi kavč. Tako je bilo v nedeljo. Slike dodajam, brez predhodnega dovoljenja s tvoje strani. Lahko? GO_Tomi, RobiRoberto, Grut in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 29, 2017 Deli Objavljeno December 29, 2017 (popravljeno) 29.12.2017 dopoldne: posnetek letos asfaltiranega dela ceste med Oblakovi vrhom in Dolenjo Trebušo mi zopet ni uspel, vendar ne zaradi krivde kamere, ampak zaradi moje krivde ... Popravljeno December 29, 2017. Popravil RobiRoberto Joker, GoBobi in Pepos 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 29, 2017 Deli Objavljeno December 29, 2017 In kaj je šlo tokrat narobe? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 29, 2017 Deli Objavljeno December 29, 2017 (popravljeno) Pri vklopu kamere se je lepo slišal zvok. Ker je od zadaj sijalo sonce, nisem videl rdeče "diode", zato sem mislil, da kamere nisem vklopil in sem še enkrat ali celo večkrat pritisnil na stikalo za vklop kamere. V "mošnjiček" sem po vožnji spravil vklopljeno kamero, ki je snemala temo , dokler se baterija ni izpraznila in se je kamera sama izklopila, po več kakor 30 minutah ... Baterija sem pravkar zopet napolnil in za jutri zjutraj so napovedane -4 oC. Popravljeno December 29, 2017. Popravil RobiRoberto Pepos 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se