amateur Objavljeno Maj 7, 2018 Opozori Objavljeno Maj 7, 2018 Robi, vidim, da ima žena rada poljske rožce. Že lani sem ti predlagal, da bi na svojih dnevnih popotovanjih nabiral zdravilne cvetke, ki bi ti preko čajčkov zdravile prehlade pljuč, boleče grlo, mehur, pa še kaj. Danes sem nabral naslednje (slike: smrekovi vršički, ranjak, materina dušica), rožce in zeli sušim na zraku, na koncu zadnjo vlago poberem s sušilcem. Kaj meniš? Temu se reče združiti prijetno s koristnim. Keiko, RobiRoberto, malakai in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 Ko se je včeraj moja draga vrnila iz službe, ni imela nič proti temu, da se zopet odpeljem s kulom. Uspelo mi je, kar sem si zastavil za cilj. Kolesarski števec mi je po prihodu domov pokazal samo 25 prevoženih km in mislim, da sem danes že odkril zakaj: premaknjen "magnet". Danes, če že, dlje kot do Idrijske Bele NE !!! Zok, Keiko, MiNa in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 Ekola, če bosta "naša ta mlada dva" mene in kulo res odpeljala na Vršič, bo, na pamet izračunano, posnetek moje vožnje v Trento trajal približno 25 minut.
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 (popravljeno) Iz servisa v Tolminu me še vedno niso poklicaii ... Jaz sem pa poklical nekoga, katerega mi je priporočil nekdo s tega foruma in klicani mi je svetoval, naj najprej nekaj preverim sam in če bo zračni filter moker ali zamaščen, naj se poizkusim peljati brez njega in se bova po tem pogovarjala naprej. HVALA za priporočilo. AKCIJA !!! Popravljeno Maj 8, 2018. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 (popravljeno) AKCIJA = zračni filter je bil masten in brez njega skuter zopet doseže 22 km/h. "Zvozim naj ga vsaj en teden", da se bo "mašina" popolnoma ščistila. Zakaj je bil zračni filter masten? Zakaj še zmeraj zmore samo 22 km/h in ne 26/27 km/h kakor pred zadnjim servisom v Tolminu? Popravljeno Maj 8, 2018. Popravil RobiRoberto MiNa 1
sesir Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 Na mojmu skuterčku,vedno masten...odkar kupo malosi rdečega skuter lepše lavfa. RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 "Tkullele": MMV še vedno zmore le 22 km/h, sedaj ko ni več zračnega filtra olje pušča "prosto po Prešernu", in napolnil sem rezervar, ker imam občutek, da je poraba goriva še vedno okrog 5 litrov na 100 km. Ko bom to vedel sigurno, bom zopet telefoniral mehaniku na Špan! Kawalir, Keiko, MiNa in 3 others 6
Rey Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 Zračni filter za 50ccm skuterje je vedno masten, že nov, zapakiran. To pa zato, da bolje "ulovi" prah in ostalo nečistočo. amateur 1
franc Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Robi, kakor sem se pozanimal se da hitrost nastavljati na "elektriki" (samo je treba prej urediti ostalo) in obseg nastavljanja ni ravno neskončen . Drži se "navodil" in pomeri porabo. Verjetno pa boš na koncu vseeno moral na "izlet" v Ljubljano, da ga nastavi kot je treba. lp RobiRoberto in amateur 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Danes takoj po zajtrku me je zanimalo čez koliko mostov se peljm in mimo koliko mostov se peljem med vožnjo do Brusovih klavž. Peljem se po šestih mostovih in vozim mimo šestnajstih. Po kosilu sem se v Belo odpeljal še z MMV in prevozil prvih 25 km z napolnjenem rezervarjem Še trikrat se bom z MMV odpeljal v Belo, nato zopet napolnil rezerver in po tem lahko izračunal, koliko po odstanitvi zračnega filtra znaša poraba bencina na 100 km. Zok, Erik99, Joker in 4 others 7
Zok Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Preveri nivo olja, ce ni previsok. Kolegov sin ima Sym-a, ki gre 25 km/h, pa mu je nivo olja zrasel, saj mu zaradi blokiranega CDI-ja v olje prehaja bencin - baje, da je to obicajen pojav. Resitvi sta dve: redna menjava olja ali deblokada CDI-ja. Morda je filter od tod masten (preko odduska oljnih hlapov, ker je nivo previsok). amateur, RobiRoberto in MiNa 3
amateur Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Robi, tudi moj osebni motor malce blokira in danes zaradi vročine ni dobro vlekel v klanec za hišo. Zgleda da so noge zmatrane. Rešitev je na dlani: eno pivce in počitek. Slika je od danes, od Ljubice. Veliko sreče pri eksperimentih. RobiRoberto in Keiko 2
RobiRoberto Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 Ker menjalnik na kolesu še vedno ne deluje kakor bi moral ("ropota") sem po zajtrko kolo najprej opral in ga tako pripravil za kasnejšo selitev v KC Bonča. Mislim, da so pri menjalniku na tem kolesu ostali prvotni samo še sprednji trije zobniki. Ker sem pral kolo, sem opral tudi MMV, ki je bila tega potrebna že kar nekaj časa. Ker mi olje pušča, sem preveril tudi njegovo količino in ugotovil, da ga je prej še vedno preveč, kakor premalo. MiNa, sesir, Zok in 2 others 5
Zok Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 2 hours ago, RobiRoberto said: Ker mi olje pušča, sem preveril tudi njegovo količino in ugotovil, da ga je prej še vedno preveč, kakor premalo. Preveri, ali olje iz motorja smrdi po bencinu...
RobiRoberto Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 Imam zelo slab okus, kar je verjetno povezano s tem, da vonja skoraj nimam več. 1. Pravkar sem popil dopoldansko . 2. Misel dneva: lažje se je v Idrijo odpeljati 2,5 km s kulom, kakor priti nazaj dom 2,5 km peš! 3. O kulu bom dobil SMS sporočilo. sesir, amateur in Zok 2 1
sesir Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 (popravljeno) Če imaš jompresor si kupi še pištolo in drug variomat in valjčke...po izkušnjah gre veliko lepše z dražjim jermenom...veš...ni si slabo krajšat časa in se hecat in poizkušat,kdaj gre boljše... Popravljeno Maj 10, 2018. Popravil sesir amateur 1
franc Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 Ej Sesir, ne seri! Mislim, da si zgrešil temo in poanto. lp RobiRoberto, fazerčk in amateur 3
RobiRoberto Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 (popravljeno) Kulo nekaj dni v KC Bonča zame ni slabo, ker drugače svojih nog ne znam spočiti. Še dvakrat do Idrijske Bele, napolniti rezervar in potem izračunati sedanjo porabo goriva na 100 km. Naslednjič bom moral bolj upoštevati vremensko napoved kakor radarsko sliko padavin.V tem trenutku zunaj zopet sije sonce. Ali nismo že 10 dni v mesecu maju? Tudi z 22 k/h bi se peljal v Piran na , če bi bil prepričan, da bi me MMV pripeljala do Pirana in tudi nazaj domov! Popravljeno Maj 10, 2018. Popravil RobiRoberto malakai, MiNa, Erik99 in 1 other 4
amateur Objavljeno Maj 10, 2018 Opozori Objavljeno Maj 10, 2018 Robi 22 na cesti proti morju je malce hitreje kot peš. Pa dan še ni zadosti dolg.
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2018 Opozori Objavljeno Maj 11, 2018 Še dvakrat v Idrijsko Belo ali samo enkrat v Logatec, v kilometrih ni prav vliko razlike. Danes me je med Hotedršico in Logatcem "doletelo" samo nekaj kapljic dežja. Po vrntvi nazaj v Idrijo sem zopet napolnil rezervar in izračunal, da mi sedaj MMV porabi na 100 km 4 l goriva, kar je bolje, kakor je bilo pred odstranitvijo zamaščenega zračnega filtra. V ponedeljej bom to sporočil "mojemu" novemu mehaniku in ga vprašal tudi kaj lahko stori, da bo MMV zopet dosegla hitrost 26/27 km/h, kakor jo je, preden mi je "zaribala", zaradi česar so mi na servisu v Tolminu zamenjali bat in cilinder. MiNa, notranc, amateur in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2018 Opozori Objavljeno Maj 11, 2018 V ponedeljek bom telefoniral "mojem novem serviserju" in iz "Beležnice" mu bom prebral: - zračni filter je bil prepojen z oljem - olje po odstranitvi zračnega filtra kaplja iz "boxa" zračnega filtra - olja je v mašini prej preveč, kakor premalo - skuter zopet doseže 22 km/h, vendar je to še vedno manj kakor 26/27 km/h, ki jih je skuter zmogel pred zamanjavo zaribanega bata in cilindra na servisu v Tolminu - serviser v Tolminu mi je rekel, da je mogoče med menjavo bata in cilindra on nevede "kaj premaknil" - trenutna poraba goriva je 4 l / 100 km
RobiRoberto Objavljeno Maj 11, 2018 Opozori Objavljeno Maj 11, 2018 (popravljeno) Kakšno minuto po petnajsti uri sem zaslišal, da je na moj mujo prispelo SMS sporočilo, in ker mi SMS sporočila že dooolgo časa ni nihče poslal, sem takoj vedel kdo mi ga je, ker tako obvešča svoje stranke, in čez 5 minut me je moja draga z avtom že peljala do KC Bonča, po popravljeno kulo. Popravljeno Maj 11, 2018. Popravil RobiRoberto Pepos, Scarabeo 500, notranc in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Maj 12, 2018 Opozori Objavljeno Maj 12, 2018 Ker je današnja vremenska napoved in tudi še za nekaj prihodnjih dni precej nesigurna, sem se odločil, da bom kljub servisiranem kulu moj nogi nekaj dni pustil počivati in v tem času raje "sanjal". Odločil sem se, da mojo hčerko in njenega fanta ne bom obremenjeval kar s tremi prevozi mene in kula v Posočje in na Gorenjsko, zato bom vse tri željene posnetke, posnel kar isti dan ...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se