Popularna objava Tedybear Objavljeno Oktober 15, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 15, 2021 Vsakič, ko kje vidim ilustracijo iz Alan Forda, pomislim, kaj je generacija naših otrok zamudila. Stripe ( Zagor, Žalostna sova, Blek stena....), Maratonce, Ko to tamo peva, Se spominjaš Doli Bell.....Indexe, Lovšina, Idole........samo kar se bivse države tiče.... Saj dejansko si lahko ogledajo, poslušajo, preberejo... ampak kaj, ko ne kapirajo....? Danes pa hebene Kmetije, Kuhanje na 100 in en način Exatlon, Talenti ..... Erikcslo, Alla, izibajker in 11 others 5 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 15, 2021 Deli Objavljeno Oktober 15, 2021 pred 8 minutami, Tedybear pravi: Vsakič, ko kje vidim ilustracijo iz Alan Forda, pomislim, kaj je generacija naših otrok zamudila. Stripe ( Zagor, Žalostna sova, Blek stena....), Maratonce, Ko to tamo peva, Se spominjaš Doli Bell.....Indexe, Lovšina, Idole........samo kar se bivse države tiče.... Saj dejansko si lahko ogledajo, poslušajo, preberejo... ampak kaj, ko ne kapirajo....? Danes pa hebene Kmetije, Kuhanje na 100 in en način Exatlon, Talenti ..... 100% lajkam, kar je res je res. Po mojem ne znajo niti ležat na hrbtu pa listat zabavnika GoBobi, Erikcslo, notranc in 5 others 4 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Bmflar Objavljeno Oktober 20, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 20, 2021 Akito, RobiRoberto, Buschi in 9 others 1 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava GeeSXer Objavljeno Oktober 25, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 25, 2021 pred 9 urami, Bmflar pravi: Jaz pa pokažem to Bmflar, smasher, RobiRoberto in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Oktober 25, 2021 Deli Objavljeno Oktober 25, 2021 45 let ga že nisem videl ??? istega smo imeli? RobiRoberto, C eagle in Spasku 1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Oktober 25, 2021 Deli Objavljeno Oktober 25, 2021 57 minutes ago, SAR-Solo Adventure rider said: 45 let ga že nisem videl ??? istega smo imeli? Tudi mi itak so bli vsi isti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Oktober 25, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 25, 2021 Ne. Niso bili isti. V bivši jugi iz tujine skoraj ni bilo mogoče dobiti kaj tehničnega. Stabilizatorje sta delala Iskra Kranj in Ei Niš. To je bila taktat obvezna oprema ob TVeju. Ja za štiri programe. Pri nas smo imeli Lj1, Lj2, Zagreb 1 in 2 ter ORF 1 ter 2. Na Tv pa še dva prosta gumba, ker jih je imel šest spominskih?. Na strehi pa štiri antene, katere smo vsak mesec umerjali ter lovili signal. Foter na strehi, mati na dvorišču, brat na hodniku in jaz v dnevni kot opazovalec, kdaj bo slika “čista” in kričali eden drugemu informacije kam naj obrne??? MiNa, Frenk 67, Spasku in 11 others 1 2 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Oktober 26, 2021 Deli Objavljeno Oktober 26, 2021 pred 8 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi: Ne. Niso bili isti. V bivši jugi iz tujine skoraj ni bilo mogoče dobiti kaj tehničnega. Stabilizatorje sta delala Iskra Kranj in Ei Niš. To je bila taktat obvezna oprema ob TVeju. Ja za štiri programe. Pri nas smo imeli Lj1, Lj2, Zagreb 1 in 2 ter ORF 1 ter 2. Na Tv pa še dva prosta gumba, ker jih je imel šest spominskih?. Na strehi pa štiri antene, katere smo vsak mesec umerjali ter lovili signal. Foter na strehi, mati na dvorišču, brat na hodniku in jaz v dnevni kot opazovalec, kdaj bo slika “čista” in kričali eden drugemu informacije kam naj obrne??? Mi smo imel pa valkie-talkie pa smo usmerili v pravo smer ? Frenk 67 in Erikcslo 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Oktober 26, 2021 Deli Objavljeno Oktober 26, 2021 pred 9 urami, GeeSXer pravi: Jaz pa pokažem to Naš stabilizator za črno-beli televizor je bil še enkrat večji. Pa rabil je kar nekaj minut, da se je ogrel na delovno temperaturo. Pa vedno je nekaj brnelo. Če sva s sestro (pre)dolgo gledala televizor, je oče samo potipal stabilizator in je vedel, da sva spet..... Sam res, kaj vse se je spremenilo v teh (nekaj) letih?. Spasku, 3nity in Erikcslo 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Oktober 26, 2021 Deli Objavljeno Oktober 26, 2021 pred 12 urami, Kaldu pravi: Sam res, kaj vse se je spremenilo v teh (nekaj) letih?. Jaz sem si zdej, ko so mi z "operacijo" zjebal vid omislu mal večji TV, dijagonala 218cm. Buschi, SAR-Solo Adventure rider, kronik in 5 others 2 2 1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MARE 65 Objavljeno Oktober 26, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 26, 2021 pred 23 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi: 45 let ga že nisem videl ??? istega smo imeli? Ja to so bli časi, pa če drgač ni šlo smo pa TV sklofutal pred 22 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi: Ne. Niso bili isti. V bivši jugi iz tujine skoraj ni bilo mogoče dobiti kaj tehničnega. Stabilizatorje sta delala Iskra Kranj in Ei Niš. To je bila taktat obvezna oprema ob TVeju. Ja za štiri programe. Pri nas smo imeli Lj1, Lj2, Zagreb 1 in 2 ter ORF 1 ter 2. Na Tv pa še dva prosta gumba, ker jih je imel šest spominskih?. Na strehi pa štiri antene, katere smo vsak mesec umerjali ter lovili signal. Foter na strehi, mati na dvorišču, brat na hodniku in jaz v dnevni kot opazovalec, kdaj bo slika “čista” in kričali eden drugemu informacije kam naj obrne??? Zdaj jih imam 130 programov, pa ne gledam skoraj nobenga SAR-Solo Adventure rider, boki brm, Alla in 9 others 2 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Oktober 27, 2021 Avtor Deli Objavljeno Oktober 27, 2021 Ob 25. 10. 2021 ob 22:16, SAR-Solo Adventure rider pravi: Ne. Niso bili isti. V bivši jugi iz tujine skoraj ni bilo mogoče dobiti kaj tehničnega. ? A nisi poznal nobenega carinika ali vsaj Ratečana?. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Oktober 27, 2021 Deli Objavljeno Oktober 27, 2021 Žal takrat še ne! Komaj v tistih časih, ko so prišli videorekorderji sem imel pol Šentilja v “poznanstvu” ??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno Oktober 27, 2021 Deli Objavljeno Oktober 27, 2021 No ni bilo čisto tako, sva šla s kolegom u Trst, kupila videoredorder, ki je šel ravno v škatlo od pampers plenic. Ker pa je imel kolega doma dojenčka mu je bilo škoda vržt plenice v smeti, pa jih je dal v vrečko poleg škatle. Vpraša carinik kaj je to, pravi kolega ja plenice, ok kaj pa je to v vrečki.....na koncu mu je nabil carino in mu rekel, če ne bi delal budale z mene bi šlo to skozi...pa plenice da naj ponuca... izibajker, Erikcslo, RobiRoberto in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Oktober 27, 2021 Deli Objavljeno Oktober 27, 2021 V Graz, kupil štiri videorekorderje in nazaj na mejo. Čez avstrijski prehod itak nikoli problema in nato v Duty free shop po šteko čikov (Pallmal) ter počakat da bo kolega na rampi. “ Imate kaj za prijavit?” Ne, samo,za gospodinjstvo. Itak da ni bilo zastonj?? Erikcslo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 Jaz sem bil carinik. Sicer sem na "zunanji" meji delal samo parkrat za praznike (več časa pa na Brniku in potem južni meji) . So me zgornji zapisi kar malo nasmejali. Švercali so vsi. "Vprašanje" je bilo samo koga izbereš in koliko je originalen (pa seveda kako in koliko pretirava) . Švercerji so se običajno izdali z očitnim. Nihče ne gre čez mejo za kilo kofeta ali zavoj plenic (takih je bilo kar nekaj in vsi so čudežno imeli še kaj) . Vsak, ki odstopa od povprečja je sumljiv. Tisti bolj "pametni" so nabavili kot običajno (kava, skret papir, riž, olje, milka...) in vmes "uturili" kar pač so in verjamem, da je veliki večini uspelo. A, pa pasoši so "izdajali" , so policaji vestno štempljali pa je bilo hitro jasno kam kdo sodi. V spominu imam, da smo na Ljubelju v eni noči pobrali 3 tone kave, pa ni noben "dlakocepil" za 2-3 kile viška. Nori cajti... lp Erikcslo in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buschi Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 pred 51 minutami, franc pravi: v eni noči pobrali 3 tone kave Kdo si pa je potem to razdelil? Oz kam je to šlo? Zok in Erikcslo 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 Pravkar, Buschi pravi: Kdo si pa je potem to razdelil? Oz kam je to šlo? Dražba-proračun. Je pa pred tem kaj tudi v kakšen prtljažnik "padlo" . lp Erikcslo in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 2 hours ago, franc said: Jaz sem bil carinik. Sicer sem na "zunanji" meji delal samo parkrat za praznike (več časa pa na Brniku in potem južni meji) . So me zgornji zapisi kar malo nasmejali. Švercali so vsi. "Vprašanje" je bilo samo koga izbereš in koliko je originalen (pa seveda kako in koliko pretirava) . Švercerji so se običajno izdali z očitnim. Nihče ne gre čez mejo za kilo kofeta ali zavoj plenic (takih je bilo kar nekaj in vsi so čudežno imeli še kaj) . Vsak, ki odstopa od povprečja je sumljiv. Tisti bolj "pametni" so nabavili kot običajno (kava, skret papir, riž, olje, milka...) in vmes "uturili" kar pač so in verjamem, da je veliki večini uspelo. A, pa pasoši so "izdajali" , so policaji vestno štempljali pa je bilo hitro jasno kam kdo sodi. V spominu imam, da smo na Ljubelju v eni noči pobrali 3 tone kave, pa ni noben "dlakocepil" za 2-3 kile viška. Nori cajti... lp Jaz sem švercar komplet AMC posodo v vrednosti 3 mil lir ali več se ne spomnim točno za prijateljco v kofanu in uspešno prešvercal ampak potem sem jo pozabu vzet iz kofana in odpeljal nazaj v It potem sem ponovu šverc še enkratPS:ne gratis konzumacija je palana maloobmejnem prehodu.Se pa spomnim ko sem kupu avtoradio v It in ga pustil pri prijatlju ker tisti dan ni bilo sigurno ga švercat.Uglavnem na naši banki sem dvignu večjo vsoto denarja 400t lir ali nekaj takega. Na bloku so me dali h kraju in cel avto pregledali do potankosti seveda radija ni bilo In potem je pregledal še mene Takrat so Iz banki javljali vse tiste ki so dvigovali denar.Avto radio je bil zmontiran uspešno v 101ko ki je skoraj bila manj vredna od sterea v avtu potem me je nekoč carinik vprašal kaj imate za prijavit NEČ ,kaj pa radio -glej k ga scukam z avta in ga zabrišem po cesti ne bom mel jaz ma tudi ti ne -uredu uredu lahko greš Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 a neb odprli kako temo, čvek o starih cajtih? nejc74 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 2 hours ago, Buschi said: Kdo si pa je potem to razdelil? Oz kam je to šlo? tale zgodbe je rekla kazala, se pravi nepreverjena: kao da so to zaplenjeno kavo potem v Drogi mesali v Barcaffe, zato pa je bil včasih dober, po osamosvojitvi pa je postal samo se ena navadna kava. Me je pa vedno zanimalo ali je kaj resnice v tej zgodbi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 Bolj malo. Teoretično bi bilo sicer možno, dejansko pa je precej bolj zakomplicirano. Kava je bila vseh vrst in kvalitete (večinoma najcenejša) , pražena, nepražena, mleta, v zrnju... Dvomim, da bi se resna firma ukvarjala s tem. Vsaj tisto kar se je na dražbah prodajalo v Ljubljani so pokupili razni "špekulanti" , pa ozadje je bilo baje precej mafijsko. lp GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 Ob 15. 10. 2021 ob 18:49, Tedybear pravi: Vsakič, ko kje vidim ilustracijo iz Alan Forda, pomislim, kaj je generacija naših otrok zamudila. Stripe ( Zagor, Žalostna sova, Blek stena....), Maratonce, Ko to tamo peva, Se spominjaš Doli Bell.....Indexe, Lovšina, Idole........samo kar se bivse države tiče.... Saj dejansko si lahko ogledajo, poslušajo, preberejo... ampak kaj, ko ne kapirajo....? Danes pa hebene Kmetije, Kuhanje na 100 in en način Exatlon, Talenti ..... Alan Forda in Zagorja zadnja leta spet občasno preberem, na YT se najdejo kanali... Poleti na morju ponavadi kupim kakšen izvod. Ni isti filing če gledaš na kompu ali če listaš original... Quest, MiNa, Tedybear in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 1. carina, največja izguba časa in denarja za vekov veke amen 2. švercali vse živo, jebali se s cariniki na smrt (odvisno od srake na meji). V jugi ni bilo še PC (personal compjuter) in ker je bratec počeo da hoda na FRI (jaz sem še tucal spektruma jebemtivsedatijebem), je bilo potrebno nabaviti pravo mašino. Nisem ziher a je blo 286xt al nekaj podobnega. Ampak mi2 sva bila v pravih letih. 18 in 20. Tkole, greva v Trst (Trieste), kupva žwau, odkartava eno vrednost skoraj rabljenega jugota. In sedaj nagardno vprašanje, dnarja ni več, kaj sedaj? In mi pade ideja, ti carini ohišje, madrbord in ostal šit (sej ga ni prav veliko bilo) bom jaz fuknil v predal in grem čez. In tako je blo. Grem čez, kaj maš? NIČ, ok adijo... Gre bratec čez: kaj maš? Bi carinil kompjuter, oziroma dele. Ok, ajd tamo (bio je naš čovek još na meji). Evo, mulc se izparkira, jaz sem kar potegnu domov, ko muca ni in ni...ga ni blo dfo večera, ko je foter popizdil. Kaj je mulc počel: evo, ga stisnejo h kraju. Bom carinil: o0k..kaj boš, ja tole...kako samo tole, ja tole rabim? As zmešan mulo, ti maš nekaj za bregom in blonk, nekam v prostore za pridržanje. Prleti moj foter pod večer na mejo in znori. Kje je moj mulo? Kaj se greste? Al ga dajte v ječo al pa spustite in ocarinite. To je to, kar ma. Nakar se je nekaj njokov, ki so zgubljal čas na meji omehčalo in so mulca spustili.....ker debilizem, metanje dnara skoz okno in časa. Da ne govorim o službah ki so same sebi bile namen. Sem vsak teden visel na meji. Gledal fito in sanitarne inšpektorje s polnimi torbami "vzorcev" (za domol itak). Pa še vem zgodbic....tudi o 2x carinjenjih amortizerjih, ampak o tem, potem , pa o uvozu avtomobila o delih, ko me je wiski več prišel, kot skoraj cel avto z odpada Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
branko1 Objavljeno Oktober 28, 2021 Deli Objavljeno Oktober 28, 2021 jap, bili so cajti. Jaz delam od leta 84 kot špediter oz. car. deklarant na blagovnih postopkih. KAj je to bilo, nema šta nema. Vsi mogoči inšpektorji, pa cariniki, pa še štediterji........... vsi smo jemali vzorce, pa ogromno kolegov sem imel - jebi ga - ti poznaš carinika na meji, pa take. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se