Buschi Objavljeno Oktober 29, 2021 Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 Jaz še do danes ne vem, kako je ratalo stricu prešvercat Hirschmanovo satelitsko? Navsezadnje je to le taler meter premera! Tedybear in SAR-Solo Adventure rider 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Oktober 29, 2021 Avtor Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 pred 5 urami, Buschi pravi: Jaz še do danes ne vem, kako je ratalo stricu prešvercat Hirschmanovo satelitsko? Navsezadnje je to le taler meter premera! V Zgornjesavski dolini je kar nekaj urbanih legend o posameznih švercarjih. Tu so prednjačili Ratečani, t.i. dvolastniki, ki so imeli ( še vedno imajo) zemljo tako na naši, kot na Italijanski strani. In so tako včasih na traktorsko prikolico med seno, drva, pa tudi gnoj " pomotoma" spakirali kak videorekorder, TV, pa tudi Gorenjev pralni stroj ker je bil na Trbižu vsaj 30% cenejši, kot pa povsem enak na Jesenicah. No, in tako enemu Ratečanu carinik v senu ( imeli so neke dolge jeklene tipalke) najde pralni stroj in mu ga zapleni. " Oškodovani" reče cariniku, itak so se vsi poznali, naj si zapiše serijsko številko, ker ga bo, kljub zaplembi, najkasneje čez en teden imel doma. In si ga bo carinik lahko še enkrat ogledal. In tako je potem tudi bilo. Kako, na kakšen način?......zato pa je ...legenda.? Mavti in izibajker 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 29, 2021 Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 pred 16 urami, DAMI34 pravi: 1. carina, največja izguba časa in denarja za vekov veke amen Časa mogoče. Denarja? Mislim, da se ti tudi ne sanja o kakšnih številkah je bilo govora. Jaz sem delal na eni manjši "blagovni" izpostavi, ko smo konec leta za "štos" naredili izpis prometa, smo rabili nekaj časa, da smo sploh ugotovili kaj pomenijo številke (nekaj milijard tolarjev, par sto milijonov € v današnjih časih) . Računalniki so poglavje zase in kakor vem se delov sploh ni smelo uvažati, tako da sta še dobro skoz prišla. Kdor je švercal talar za satelitsko je bil idiot, ker jih je Pap prodajal za drobiž. "Elektronski" del pa si z lahkoto "spravil skozi" kot radio. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Erikcslo Objavljeno Oktober 29, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 HI-FI stolp Buschi, Kawasaki_rider, Zivnorc in 10 others 7 2 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 29, 2021 Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 pred 4 urami, franc pravi: Časa mogoče. Denarja? Mislim, da se ti tudi ne sanja o kakšnih številkah je bilo govora. Jaz sem delal na eni manjši "blagovni" izpostavi, ko smo konec leta za "štos" naredili izpis prometa, smo rabili nekaj časa, da smo sploh ugotovili kaj pomenijo številke (nekaj milijard tolarjev, par sto milijonov € v današnjih časih) . Računalniki so poglavje zase in kakor vem se delov sploh ni smelo uvažati, tako da sta še dobro skoz prišla. Kdor je švercal talar za satelitsko je bil idiot, ker jih je Pap prodajal za drobiž. "Elektronski" del pa si z lahkoto "spravil skozi" kot radio. lp nisem rekel, da se denar ni obračal. Zguba časa in zguba denarja, slaba efektiva, pač tako postavljen sistem, nič ne pljuvam čez carinike (pa čeprav je bil marsikateri oportunist med njimi, brez skrbi, vse osebno poznam)...tudi sedaj laufa carina v EU oziroma ne carina, birokracija pri obračunu. Škatlo je uvažal, pa mali račun, več se pa ne spomnim. Drgač sem pa vse živo čez vlekel, tako službeno kot privat. Pa visel dneve in dneve tam... Kako sem pa 2x carino plačal? Sem uvažal vzmetenje al amortizerje za eno podjetje, za njihov kamion. In ker sem nakladal različno blago (zbirnik) amortizerji še niso prišli, sem kar ene neprave butnil vmes, toliko da jih ocarinim. Vse po predpisih, vse prav, cena prava itd..s trgovcem sem bil zmenjen, da jih pridem ko bodo pravi prišli zamenjat. No, amortizerji pridejo, jaz pridem dol, menjamo, vržem v prtljažnik zadeve in domov. Kaj maš? Nič...odpri...kaj je to? pa pravim dva amortizerja. Nič ne bo pravi carinik, to moraš pa carinit. Aj, jebiga, sem plačal carino še kot fizična oseba ps. včasih pri uvozu je bilo itak toliko dobička, ker se blaga pri nas ni dobilo, da je še vedno ostalo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava izibajker Objavljeno Oktober 29, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 Tale "tranzistor" je bil nabavljen sredi 70ih, ko smo bili prvič na obisku pri sorodnikih v Nemčiji. V tistih časih se ga najbolj spomnim, ko smo ga vzeli s sabo na piknike ali na morje. 6 tadebelih 1,5V baterij je šlo noter... V srednji šoli sem mu dodal oz. izdelal 220V adapter, foter pa ga je namontiral v hodnik poleg kopalnice, kjer ga je prižigal vsako jutro... Dva meseca nazaj sem ga prenesel v svojo garažo. Vse še deluje b.p., pa tudi v estetskem (retro) pogledu se mi dopade... Tedybear, Alla, Zok in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno Oktober 29, 2021 Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 ... tko... zdej grem pa na dva deci deita Erikcslo, Mavti, izibajker in 5 others 6 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erikcslo Objavljeno Oktober 29, 2021 Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 izibajker, DAMI34, Zivnorc in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ciciban Objavljeno Oktober 29, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 29, 2021 V Bistri imajo začasno zbirko kuhinjskih aparatov. Prav tako vreden ogleda Brivec v Postojni. Nekje je bil omenjen Alan Ford. Jih imam kar nekaj. Še vedno rad preberem. Za vse pohotneže, pa zadnja fotka... In ja... Drugi cajti. Ne nujno slabi, definitivno pa drugačni kot so sedaj. Zdej fali malo tiste enostavnosti. Včasih je bila Gorenjka. Pa če je šel kdo čez mejo še Milka. Zdej greš pa v trgovino, kjer je 5 metrov čokolad in ti med 50 različnimi ne rata najdet navadne z lešniki. GoBobi, Kawasaki_rider, Zivnorc in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 30, 2021 Deli Objavljeno Oktober 30, 2021 nostalgija je udarila. Namreč prebral sem naslednji naslov v kroniki: https://www.dnevnik.si/1042975983/kronika/s-fickom-bezal-pred-policisti Pa sem se spomnil daaalnjih časov, ko sem isto storil. S fičkom poskusil ubežati. Nič posebnega, nisem ropal, le kamion sem proti koncu naselja počil čez polno črto, pri divjih 60km/h najbrž..ne vem več točno. Pa ravno mimo parkirane marice. Seveda sem videl, da so se takoj odpeljali za mano. Pa dobim idejo, da bi pobegnil Odločno sem pritisnil na gas, res ODLOČNO!!! In zgodilo se ni nič..majkemi..no mogoče je fičo mel željo in voljo, ma pokazal ni nič. Evo..čez par 100m smo se že ob cesti mal pogovarjali. So pa bile kazni enega črnega in enega belega. Torej Fičo, rdeč, z belimi črtami ob strani, "abarth" odprto haubo zadaj, me je peljal scat. izibajker, RobiRoberto, ciciban in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno November 16, 2021 Deli Objavljeno November 16, 2021 A si predstavljate, da bo čez 50 let to sedanje sranje s korono veljalo za dobre stare cajte (ko so bile maske in PCT dovolj, da smo lahko šli ven iz hiše ali celo v trgovino in gostilno). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 17, 2021 Deli Objavljeno November 17, 2021 Veš kakompravijo, v spominih je vse lepše. Ravno včeraj sem kupil paket ražnjičev, dve čokoladi in še par deobnih stvari in pustim na blagajni malo manj kot 20eur.... To je "5 jurjeu", včasih si s tem žural 2 dni ali pa dobro jedu cel teden... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno November 17, 2021 Deli Objavljeno November 17, 2021 V nedeljo sem gledal nadaljevanko "Vsa bitja velika in majhna", ki se dogaja leta 1937. Tip je kupoval rabljen avto za 25 funtov, let 1961 pa je Jaguar E-type stal celih 5000 €. Je pa leta 1991 prvi, nekajkilogramski mobilni telefon stal okrog 15.000 DM. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se