Frenk 67 Objavljeno Junij 20, 2022 Opozori Objavljeno Junij 20, 2022 pred 5 urami, maus pravi: Z Bledom in Bohinjem sem opravil že pred leti...tam me ne vidijo več kot turista ... ravno tako Portorož A Darsovci ste tam samo službeno? 🙄 Mavti, DAMI34, Tedybear in 2 others 5
Popularna objava Loba Objavljeno Junij 20, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 20, 2022 Prevozil TET Črna Gora in Albanija. V Črni Gori srečal skupino SLO Ktm Hard Endurašev, kar precej Poljakov na TETu, na hard odsekih skoraj nikogar, objavim kaj več ko pridem domov v rubriki TET. RobiRoberto, 3nity, Mavti in 26 others 26 1 2
Joker Objavljeno Junij 20, 2022 Opozori Objavljeno Junij 20, 2022 pred 23 urami, Satao pravi: ko misliš, da si @HyperJack..👍😆 Dvomim, da se @HyperJack vozi križem kražem po travnikih... Kmet2, Satao, pik1 in 1 other 1 2 1
Satao Objavljeno Junij 20, 2022 Opozori Objavljeno Junij 20, 2022 28 minutes ago, Joker said: Dvomim, da se @HyperJack vozi križem kražem po travnikih... ja pa se…sem vidu…in to z cestnimi gumami…😝😝😝 MiNa 1
Popularna objava Loba Objavljeno Junij 21, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2022 TET on the board - Monte + Albanija MiNa, DAMI34, FrenkH in 17 others 16 4
Satao Objavljeno Junij 21, 2022 Opozori Objavljeno Junij 21, 2022 @Loba…a to maš Garmina xt..??? A maš TOPO karte za balkan gor…glede na to kje se voziš..mi je čudno zakaj nisi raje vzel Garmin Montana 750…bi mel še satelitski telefon…za vsak slučaj…🤔👍
Popularna objava Quest Objavljeno Junij 21, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2022 Dones pa tolk jp lepo je. Belo povozu, rjavo potegnu. Črto namreč. V nalivu povozil belo črto v ovinku. Vzelo prvi konc. Sreča guma prijela, drugač bi maline štel. DAMI34, DustOff, pik1 in 12 others 14 1
raza Objavljeno Junij 21, 2022 Opozori Objavljeno Junij 21, 2022 pred 4 urami, Satao pravi: @Loba…a to maš Garmina xt..??? A maš TOPO karte za balkan gor…glede na to kje se voziš..mi je čudno zakaj nisi raje vzel Garmin Montana 750…bi mel še satelitski telefon…za vsak slučaj…🤔👍 Problem Montane 750 in žlahte je teža. Skor pol kile vaga! Sama, brez nosilcev. Cena, ker je za dokupit nosilce. Satelitski prenos podatkov pa se tudi dodatno plača naročnino. Kot cestna navigacija pa ne blesti ravno najbolj. Trenutno jo je težko dobiti, če pa že (tujina) je pa še brez cestnih kart in jih je treba dokupit, če hočeš uradne. Prednaložene običajno samo Topo in še to običajno le regijske (odvisno kje kupiš). Loba, MiNa in Satao 1 2
Popularna objava Quest Objavljeno Junij 22, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 22, 2022 (popravljeno) Sem si željo izpolnil. Dolomiti prvič in ne zadnjič 1 dan: Korensko sedlo, Staller, Passo Di Monte Giovo, Passo Del Rombo, Zwieselstein (spanje Haus Sonschein- lepo, motor v garaži) 511 km 2.dan: Silvretta pass(meni najlepši), Wolfgang Pass (1631m), Flüela Pass (2383m), Albula Pass (2312m), Julier Pass (2284m), Bernina pass, Forcola Di Livigno, Livigno, (spanje hotel Le Alpi-odlično, motor v garaži) 441 km 3. dan: Passo Di Foscagno, Passo Dello Stelvio 2732m, Passo Pordoi, Passo Mauria, 625 km Ni čokolade Nisem neki fotograf. Najbolj so me fascinirale barve. Žive, močne, čiste. Tudi skale so bile zelene. (nek mah ali plesen po njih) Drugače pa vsega po malem kot vedno. Mrzlo, deževno, vroče, bela črta, rjava črtica. Italiani se motoristom umikajo. Nakazal, a bi šel lahko naprej. Pred menoj na bankino, nasproti vozeči se tudi umakne. Narod motoristov. Nabralo se je okrog 1600 km. Bencin pa Livigno 1,6€. Drugače pa do 2,3 €. Drugič pa malo bolj z občutkom. Me je čas in vreme basalo. Popravljeno Junij 22, 2022. Popravil Quest Erik99, MiNa, Kmet2 in 15 others 15 3
Tedybear Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 Super tura. Samo mala opombica...Dolomiti so med rekama Piavo na vzhodu in Adižo na zahodu. Stelvio in Švicarski prelazi so že Centralne alpe. Fazer03, raza, Kugelschreiber in 2 others 4 1
Kaldu Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 (popravljeno) pred 8 urami, ftp pravi: P Pot nas je vodila po stranskih, ozkih poteh nekje bogu za hrbtom, tako da smo na meji prebudili najprej Črnogorskega policaja in nato še Bosanskega. 😁 Po vsej tej poti od Nikšića (ČG) do Gackega (BiH), ki je cca. 60 km smo srečali samo en avto. Zapeljali smo, za nas prvič, tudi na Bosansko avtocesto in to kar 8 kilometrov. Če prav razumem, ste prečili Črnogorsko/Bosansko mejo za Gacko. Ali je to sedaj mednarodni mejni prehod? Nazadnje so mi domačini razložili, da je to maloobmejni. Je pa cesta od Nikšiča do MP Bileča tako nora........... Popravljeno Junij 23, 2022. Popravil Kaldu
raza Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 (popravljeno) pred 8 urami, Quest pravi: Sem si željo izpolnil. Dolomiti prvič in ne zadnjič 1 dan: Korensko sedlo, Staller, Passo Di Monte Giovo, Passo Del Rombo, Zwieselstein (spanje Haus Sonschein- lepo, motor v garaži) 511 km 2.dan: Silvretta pass(meni najlepši), Wolfgang Pass (1631m), Flüela Pass (2383m), Albula Pass (2312m), Julier Pass (2284m), Bernina pass, Forcola Di Livigno, Livigno, (spanje hotel Le Alpi-odlično, motor v garaži) 441 km 3. dan: Passo Di Foscagno, Passo Dello Stelvio 2732m, Passo Pordoi, Passo Mauria, 625 km Ni čokolade Nisem neki fotograf. Najbolj so me fascinirale barve. Žive, močne, čiste. Tudi skale so bile zelene. (nek mah ali plesen po njih) Drugače pa vsega po malem kot vedno. Mrzlo, deževno, vroče, bela črta, rjava črtica. Italiani se motoristom umikajo. Nakazal, a bi šel lahko naprej. Pred menoj na bankino, nasproti vozeči se tudi umakne. Narod motoristov. Nabralo se je okrog 1600 km. Bencin pa Livigno 1,6€. Drugače pa do 2,3 €. Drugič pa malo bolj z občutkom. Me je čas in vreme basalo. Če v tistih koncih delaš 500-600km in še to v slabem vremenu, potem ne vidiš razen ceste nič in tudi rjava črtica paše zraven. Kot si sam ugotovil, bo treba na popravni izpit, pa dnevni limit spustit na ~350/dan. Benz v Livinju so pa močno podražili....Kje so časi ko smo točili po 0,8/l. Popravljeno Junij 23, 2022. Popravil raza Quest, pik1 in Fazer03 3
Kmet2 Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 @ftp top trip, nekaj svežega, drugačnega. Tak trip bi bilo dobro, da bi dal v eno temo pod svoj naslov, naprimer Iran 2022,da imajo motoristi, ki se odpravljajo v te konce informacije na enem mestu. Vrjamem, da če boš poprosil Damija, da ti bo poste uredil v eni temi s tvojim naslovom to tudi ugodil. Meni je, pa me ne mara😁, tako da samo namig in hvala ker si trip delil z nami👌👍 Fazer03, DustOff, MiNa in 5 others 7 1
ftp Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 pred eno uro, Kaldu pravi: Če prav razumem, ste prečili Črnogorsko/Bosansko mejo za Gacko. Ali je to sedaj mednarodni mejni prehod? Nazadnje so mi domačini razložili, da je to maloobmejni. Je pa cesta od Nikšiča do MP Bileča tako nora........... Ja. Tam smo že iz "navade" dali potne liste in ne osebne, pa je požigosal. Na žigu piše mejni prehod Krstac. Nihče ni nič omenil da bi bil maloobmejni, je pa res da prometa praktično ni. Kot sem napisal, smo v 60 kilometrih srečali en avto in to italijanske registracije. No ja, saj tudi cesta je ozka, ovinkasta, precej peska,..., no ja za pogledat je, da vidiš kje vse ljudje živijo. pred 29 minutami, Kmet2 pravi: @ftp top trip, nekaj svežega, drugačnega. Tak trip bi bilo dobro, da bi dal v eno temo pod svoj naslov, naprimer Iran 2022,da imajo motoristi, ki se odpravljajo v te konce informacije na enem mestu. Vrjamem, da če boš poprosil Damija, da ti bo poste uredil v eni temi s tvojim naslovom to tudi ugodil. Meni je, pa me ne mara😁, tako da samo namig in hvala ker si trip delil z nami👌👍 Hvala. Je že sam Dami ponudil da se odpre nova tema in prenese tam, pa bomo, ko se zaključi. DAMI34, MiNa, Kmet2 in 2 others 4 1
Kaldu Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 pred 3 minutami, ftp pravi: Ja. Tam smo že iz "navade" dali potne liste in ne osebne, pa je požigosal. Na žigu piše mejni prehod Krstac. Nihče ni nič omenil da bi bil maloobmejni, je pa res da prometa praktično ni. Kot sem napisal, smo v 60 kilometrih srečali en avto in to italijanske registracije. No ja, saj tudi cesta je ozka, ovinkasta, precej peska,..., no ja za pogledat je, da vidiš kje vse ljudje živijo. Hvala za informacijo; pa tole sem našel za vse, ki planirate pot v ČG. Posebnom odlukom Mješovita komisija je odobrila privremenu prekategorizaciju graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Krstac - Krstac, u granični prelaz za međunarodni putnički saobraćaj, u periodu od 15. juna do 1. oktobra, kako bi se dozvolio prelazak državne granice svim državljanima strana potpisnica i državljanima trećih država, u cilju smanjenja vremena zadržavanja na ostalim graničnim prelazima. Namreč v sezoni lahko celo zapirajo dostope do mejnih prehodov ker je prevelika gužva. Dobro je vedeti, za tak mejni prehod, ki omogoča hiter prehod. Namreč temperature v sezoni so + 30ᵒC in več. Mavti, MiNa, DAMI34 in 3 others 3 3
ftp Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 pred 3 minutami, Kaldu pravi: Hvala za informacijo; pa tole sem našel za vse, ki planirate pot v ČG. Posebnom odlukom Mješovita komisija je odobrila privremenu prekategorizaciju graničnih prelaza za pogranični saobraćaj Krstac - Krstac, u granični prelaz za međunarodni putnički saobraćaj, u periodu od 15. juna do 1. oktobra, kako bi se dozvolio prelazak državne granice svim državljanima strana potpisnica i državljanima trećih država, u cilju smanjenja vremena zadržavanja na ostalim graničnim prelazima. Namreč v sezoni lahko celo zapirajo dostope do mejnih prehodov ker je prevelika gužva. Dobro je vedeti, za tak mejni prehod, ki omogoča hiter prehod. Namreč temperature v sezoni so + 30ᵒC in več. Smo imeli srečo. Je pa res da je to na okoli 1000m in je bila temperatura okoli 26. Samo malo naprej v BIH pa 35. Kaldu 1
Quest Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 1 hour ago, raza said: Če v tistih koncih delaš 500-600km in še to v slabem vremenu, potem ne vidiš razen ceste nič in tudi rjava črtica paše zraven. Kot si sam ugotovil, bo treba na popravni izpit, pa dnevni limit spustit na ~350/dan. Benz v Livinju so pa močno podražili....Kje so časi ko smo točili po 0,8/l. Vse to drži. Težko si bom letos še tak izlet privoščil-zabasan urnik. Črtica se je k sreči zgodila pri majhni hitrosti. Videl sem kar nekaj, fasciniralo me je vse od pokrajine, do zelo različnih gradenj, hiš, življenja v teh krajih-prilagajanja življenja lokaciji. Kamorkoli greš so prelazi, zato bom delal, da stranke pridejo k meni-turizem. Ja to je bila degustacija. Začetek ponovnega planiranja obiska teh krajev. DAMI34 1
skalaprava Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 pred 7 urami, Quest pravi: Vse to drži. Težko si bom letos še tak izlet privoščil-zabasan urnik. Črtica se je k sreči zgodila pri majhni hitrosti. Videl sem kar nekaj, fasciniralo me je vse od pokrajine, do zelo različnih gradenj, hiš, življenja v teh krajih-prilagajanja življenja lokaciji. Kamorkoli greš so prelazi, zato bom delal, da stranke pridejo k meni-turizem. Ja to je bila degustacija. Začetek ponovnega planiranja obiska teh krajev. Priporočam naslednjič še več Švicarskih prelazov....meni so še lepši, kot italijanski in avstrijski, pa ne vem zakaj.....Sustenpass, Furkapass, Grimselpass, Oberalppas, pa stari Gotthardpass, Splügenpass itd....skratka, še veliko dela te čaka . raza, pik1, Kugelschreiber in 5 others 6 2
Popularna objava Quest Objavljeno Junij 23, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 Sem si jo prvošču. Pogled oster, drža kr OK, nagib z rezervo. Motor lep. Je bil pa večji izziv tole odpeljat. Pridet ven iz tega. Bolzano. Po tretjem krogu me je ven izvrglo-potreboval rotacijo. K sreči v pravo smer. Luka66, RobiRoberto, Mavti in 13 others 5 2 8 1
pik1 Objavljeno Junij 23, 2022 Opozori Objavljeno Junij 23, 2022 pred 5 urami, skalaprava pravi: Priporočam naslednjič še več Švicarskih prelazov....meni so še lepši, kot italijanski in avstrijski, pa ne vem zakaj.....Sustenpass, Furkapass, Grimselpass, Oberalppas, pa stari Gotthardpass, Splügenpass itd....skratka, še veliko dela te čaka . . Loba, Mavti, DAMI34 in 4 others 2 5
DAMI34 Objavljeno Junij 24, 2022 Opozori Objavljeno Junij 24, 2022 pred 13 urami, pik1 pravi: . v petek po šihtu greš. Zvečer si v Cortini... Loba, Fazer03 in pik1 3
Popularna objava Kugelschreiber Objavljeno Junij 25, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 25, 2022 On 6/23/2022 at 5:00 PM, skalaprava said: Priporočam naslednjič še več Švicarskih prelazov....meni so še lepši, kot italijanski in avstrijski, pa ne vem zakaj.....Sustenpass, Furkapass, Grimselpass, Oberalppas, pa stari Gotthardpass, Splügenpass itd....skratka, še veliko dela te čaka . Tudi meni je najleps vozit svicarske ceste. No, razn vceraj. Delal kot zamorc. Surfala sva. 170km ulivanja, orenk ulivanja. Verjetno so rokavice za u kanto. kmalu po Sondriu sva imela kaplje po vizirju, od Ardena naprej pa vesoljni potop. In mraz. u glavnem, vceraj je bil cel dan impro liga. Gavia je (bila)zaprta,na Bernini in St Moritzu je ze deževalo… sva sla iz Ponte di Legno cez Mortirolo in nazaj preko Santa Cristina, ni nek moto prelaz. Zdaj je zunaj svetlo, pticki….upam de vremenska drži in greva danes St.Gothard, Furka, Grimsel, Susten in proti Avstriji se cez Oberalp. Jutri domol, nimam pojma kje. Verjetno Rombo, Giovo….. Kmet2, DustOff, DAMI34 in 15 others 16 1 1
ftp Objavljeno Junij 25, 2022 Opozori Objavljeno Junij 25, 2022 Ob 23. 6. 2022 ob 18:25, Quest pravi: Po tretjem krogu me je ven izvrglo-potreboval rotacijo. Pred leti, še pred GPS-ji, smo tako krožili po Bolzanu, pa še na AC zapeljali v napačno smer (ne napačni vozni pas), na naslednjem izvozu se obrnili in ponovno v Bolzano, še en krog in našli pravi izhod. 😴 pred 3 urami, Kugelschreiber pravi: Verjetno so rokavice za u kanto. Bolj, roke za v kanto raza, MiNa, Quest in 2 others 1 4
Popularna objava 3nity Objavljeno Junij 25, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 25, 2022 (popravljeno) pred eno uro, ftp pravi: Pred leti, še pred GPS-ji, smo tako krožili po Bolzanu, pa še na AC zapeljali v napačno smer (ne napačni vozni pas), na naslednjem izvozu se obrnili in ponovno v Bolzano, še en krog in našli pravi izhod. 😴 Ja, ker tam je res težko iti v napačno smer, sploh če prihajaš po AC iz Trenta in želiš nadaljevati proti Meranu Tisti, ki se je spomnil te rožice in takega izvoza... Sicer Italijanom je precej logično vse skupaj Meni je bilo to lažje odpeljati pred množično uporabo gpsov, ker je zdaj rožica vedno zabasana takih, ki po njej krožijo in je zato otežena menjava pasov 😆 Ob 23. 6. 2022 ob 18:25, Quest pravi: Je bil pa večji izziv tole odpeljat. Pridet ven iz tega. Bolzano. Po tretjem krogu me je ven izvrglo-potreboval rotacijo. K sreči v pravo smer. Si me pa nasmejal s tem Lahko si ponosen nase, če se ne motim, si v prvo vse pravilno odpeljal. Še Zumo (ki ima po mojem mnenju zelo natančen gps), v tej rožici izgubi orientacijo. Sicer s tvoje slike ni dovolj jasno videti zapletenosti tega krožišča: Da ne bom OT - vse Friûl ♥️ Zaradi miniranja naravne galerije nad Ampezzom bo cesta še kar nekaj časa zaprta. Iz druge smeri pod prelazom Pura pa semafor v dolžini 11min+ Izvir v centru vasi Prelaz Cason di Lanza končno porihtan Popravljeno Junij 25, 2022. Popravil 3nity Kugelschreiber, misko1, Kawasaki_rider in 21 others 23 1
DAMI34 Objavljeno Junij 25, 2022 Opozori Objavljeno Junij 25, 2022 Blink 😁 skalaprava, Satao, Grut in 6 others 8 1
Priporočene objave