Skoči na vsebino

Odprava blokade na skuterju SYM JET 14, 45km/h, 50cc, Euro 4, letnik 2021

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Pozdravljeni,

odstranil sem pušo na Variomatu in pridobil dodatnih 5 km/h. Sedaj mi gre skuter 50km/h. 
Na forumih sem prebral, da je potrebno zamenjati še ECU Dellorto enoto, ki je omejena 45km/h  z neomejeno ECU Dellorto enoto.
Neomejeno ECU Dellorto enoto sem naročil. Trenutno jo čakam,...ko jo prejmem in sprobam vam javim če deluje. 
Lp, Marko

Popravljeno . Popravil Sym Jet 14
Objavljeno

Prosim poročaj. Tast ima jet 14 45, to nikamor ne gre. Se da kaj naredit? Jaz bi ga magari registriral na A kategorijo, če se bi dalo. Motor ima 400 km, letnik 2020. Zdaj vsi iščejo 125, pa se ga težko znebiš, jaz bi ga imel za na plažo, ampak, ko bi vsaj 70 šel.

Objavljeno

Z Ecu Dellorto enoto neomejeno sem prišel na 65km/h, s tem da sem predhodno na variomatu vzel tisti plastični beli del ven. Na števcu mi sicer sveti neka oranžna lučka, ki mi je prej gorela samo pred samim vžigom skuterja, vendar to ne moti delovanje motorja. Verjetno zazna, da je nekaj netovarniškega. Najceneje boš dobil to odprto ecu enoto v spletni trgovini mojaizbira.com Evo prilagam link

https://mojaizbira.com/izdelek/ostalo/cdi-ecu-neomejen-dellorto-znen-f11-euro-4-4t/

Naslednja faza, ki jo bom naredil pa je vgradna Airsal bat in cilinder kita 63cc, ki bo povečal samo moč motorjain seveda brzino 65km/h+.

Objavljeno

Zakaj 63cc in ne 70? Koliko te bo stala predelava? Je možna registracija na A1?

Objavljeno

Škoda, da se ne javljaš. Kje se nahaja CDI enota in ali je enostavna zamenjava? Sem izvedel, da legalizacija žal ni možna. Sem pa tudi vzel obroček dol in zdaj gre 55 po števcu, torej realnih in legalnih 50. 

Imaš ti tudi problem, da ti je pri konstantni polni hitrosti občasno malce vzelo plin, pa spet dodalo, kot bi se rahlo dušil? To je delal tudi pred odstranitvijo obročka. Mopek ima komaj 430 km. Ve kdo zakaj? Blokada pri ecu, v izpuhu...?

Objavljeno (popravljeno)

Ta forum mi ni od neke koristi, zato ga bom pa malo "obogatil" s koristno informacijo, katero sem izvedel prek klica na servis. Mehanik pravi da je to rahlo dušenje posledica euro 4 norme. On to rešuje z rahlo večjo dizo, če te potem ne moti višja poraba.

Izvedel sem, da obstaja Chip od Polinija, kateri se nastavi pred računalnik in mu javlja milje, on pa to razume kot km/h, torej ne spreminja parametre vbrizga in obratov kot večina. Zanimivo.

Popravljeno . Popravil motofil
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno
Ob 28. 7. 2022 ob 18:43, motofil pravi:

Imaš ti tudi problem, da ti je pri konstantni polni hitrosti občasno malce vzelo plin, pa spet dodalo, kot bi se rahlo dušil? To je delal tudi pred odstranitvijo obročka. Mopek ima komaj 430 km. Ve kdo zakaj? Blokada pri ecu, v izpuhu...?

Tud men začne brez podložke pri 57 tarokirat pa pucukavat pol pač malo spustim gas pa ok...

Objavljeno

Saj sem zgoraj napisal, kaj je vzrok. Povedal mi je serviser. Mehanik pravi da je to rahlo dušenje posledica euro 4 norme. On to rešuje z rahlo večjo dizo, če te potem ne moti višja poraba.

Objavljeno

No če najdeš kakšnega majstra za ecu diagnostiko pa kar veselo z besedo na dan :)

Objavljeno (popravljeno)
Ob 18. 8. 2022 ob 17:10, motofil pravi:

On to rešuje z rahlo večjo dizo, če te potem ne moti višja poraba.

Če lahko konkretno napišeš kakšno dizo... poraba ni važna :) ? Ko jo zamenjaš samo neha cukat al tud kakšen km/h na končni pridobi... ?  Laže pa števec ja, sem zmeril realnih 51 ne pa 57 kot kazalec kaže :)

Popravljeno . Popravil Dule.69
Objavljeno

Ne vem, menil sem se po telefonu z mehanikom. Pokliči pa se pogovori z njim

Kolesarski center Germ, Polona Germ s.p.

Čopova ulica 8, 2310 Slovenska Bistrica
(02) 805 05 70 https://g.co/kgs/9VUoKU

Objavljeno (popravljeno)

Saj veš kako gre to na servisih.... noben ne zaupa rad "poslovnih skrivnosti"... za primer se klical pri nas na servis in mi je rekel cirka 150 eur, samo za "odpiranje"  variomata 😅.

Poslednično tud na forumih ni nekih informacij... da si ne kvarijo prometa, ostali home made pa če je že ker kaj pametnega naštudiral pa tipično po slovensko ko vas sedaj j...  😁

Popravljeno . Popravil Dule.69

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!