tomaz69 Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Živjo, ker je moje kolo že "prestaro", proizvajalec ne dobavi več rezervnih delov. Izgleda, da gre za kakšno konstrukcijsko napako, saj je ta že 3-ji, ki je počil. Kolo je še popolnoma OK, vendar potrebujem ta del, da drži sedež na pravi višni. Košček je aluminijast. Ali ima mogoče kdo od vas možnost izdelave? CNC, print? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 kakšno kolo je to da ima tako objemko? Če imaš še katero od starih najdeš nekoga ki vari aluminij pa na kritičnih mestih malo doda, sicer potem objemka ne bo več tako lepa, bi pa morala držat. Idealno bi bilo če ti nekdo naredi na CNC iz inoxa, ampak ne vem koliko €€ si pripravljen porabit za popravilo. (lahko pa ti jaz naredim en grdauš iz železa in matic, kot bi kdo rekel grdo kot smrt, ampak bo držalo ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Daj sliko kako to zgleda v celoti. Objemka sedeža, verjetno ni ravno vesoljska tehnika in se jo verjetno da zamenjati s čim podobnim. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno November 7, 2022 Avtor Deli Objavljeno November 7, 2022 pred 10 minutami, smasher pravi: kakšno kolo je to da ima tako objemko? Canyon Aeroad....poizkušam na "second hand" straneh, vendar trenutno brez uspeha.... pred 3 minutami, franc pravi: Daj sliko kako to zgleda v celoti. Objemka sedeža, verjetno ni ravno vesoljska tehnika in se jo verjetno da zamenjati s čim podobnim. lp hvala, poslikam doma in prilepim.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno November 7, 2022 Avtor Deli Objavljeno November 7, 2022 @franc, @smashernašel..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 (popravljeno) No ja tole je precej bolj zapleteno kot sem mislil. Jaz bi izrezal iz 2-3mm debele pločevine (inox) , zvrtal luknje, pokrivil na obliko (krivino, "ušesa" ) , "ušesa" ojačal s podložko (ali še bolje s koščkom debelejše pločevine v obliki zakrivljenega dela "ušesa" ) . Če si vzameš malo časa in pobrusiš/spoliraš, verjetno ne zgleda slabo (lahko pa oblečeš v črno folijo in se praktično ne vidi in potem niti ni treba, da je inox) . lp ps. dejansko je lahko le trak z dvema luknjama in "pobranimi" vogali, da sede v zoženi del (samo to je še meni preveč "šalabajzersko" ) . Popravljeno November 7, 2022. Popravil franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno November 7, 2022 Avtor Deli Objavljeno November 7, 2022 pred 5 minutami, franc pravi: No ja tole je precej bolj zapleteno kot sem mislil. Jaz bi izrezal iz 2-3mm debele pločevine (inox) , zvrtal luknje, pokrivil na obliko (krivino, "ušesa" ) , "ušesa" ojačal s podložko (ali še bolje s koščkom debelejše pločevine v obliki zakrivljenega dela "ušesa" ) . Če si vzameš malo časa in pobrusiš/spoliraš, verjetno ne zgleda slabo (lahko pa oblečeš v črno folijo in se praktično ne vidi in potem niti ni treba, da je inox) . lp hvala.,,luknje so pod kotom...nisem prav vešč, pa tudi orodja nimam, zato iščem kakšno drugo varianto...hvala vseeno za ideje, vedno kaj prav pride od ljudi z izkušnjami.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Drugače pa če imaš "preveč" denarja, lahko poiščeš objemko krmila, važen je le razmik med luknjama (in deloma oblika) . https://luluscooter.si/wp-content/uploads/2021/01/krm0070-1.jpg lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buschi Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Pismo, pri krmilu si precej omejen, ker obstaja samo mera 25.4 in 31.6. Dober, pa 35mm. Drgač sem pa jaz tut to pomislu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 pred 10 minutami, Buschi pravi: Pismo, pri krmilu si precej omejen, ker obstaja samo mera 25.4 in 31.6. Dober, pa 35mm. Drgač sem pa jaz tut to pomislu. To ti lahko "popravi" vsak z rezkarjem (ali pa s pilo, če ima živce) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 7, 2022 Deli Objavljeno November 7, 2022 Najbolje da najdeš enga dobrega "metalca" da povari in doda nekaj materiala, kos potem ne bo zgledal več tako aerodinamičen ampak če je dovolj dober varilec ostanejo luknje za vijake nepoškodovane da bojo vijaki še vedno pod pravilnim kotom ki to je malce jajc če se zaključijo v karbonu. Ali so notri v karbonu jekleni vložki z navojem? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno November 8, 2022 Deli Objavljeno November 8, 2022 Glede na slike (in poškodbo) malo dvomim, če se to da variti. To je verjetno "štanca" lit aluminij, če bi bil "sfrezan" iz kosa "dobrega" aluminija ( "letalskega" ) se to ne bi zgodilo. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno November 8, 2022 Avtor Deli Objavljeno November 8, 2022 hvala vsem, bom kar zaprl temo....sem malo pobrskal in naj bi proizvajalec moral garantirati dobavo rezervnih delov do 10 let od zadnjega leta, v katerem je bil model v ponudbi. Malo potežil in rešil zadevo, stala bo 13 Eur, vzel kar dve za vsak slučaj.... Vseeno hvala za vaše ideje... franc, Zivnorc in GoBobi 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se