Popularna objava MnM96 Objavljeno April 11, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno April 11, 2023 Pozdravljeni! Odpiram novo temo, v kateri bom opisoval izkušnje z Caballerom 500 Rally. Prvi vtisi: do zdaj sem z njim prevozil dobrih 400 km. Motor je lepo živahen in zelo obladljiv. Rally verzija je zaradi daljšega vzmetenja sorazmerno visok(860mm/820mm), kar pa pride prav na gozdni poti in pri pospravljanu motorja čez stopnice(zaradi 17 in 19 col z lahkoto dol z malo gasa gor). Opremljen je z Michelin Anakee Wild gumami, katere so za of road super, lepo pa se obnašajo tudi na cesti pri lahkotno dinamični vožnji. Sam bom verjetno kupil Pirelli Scorpion Rally, razmišljam pa tudi o dokupu koles… Do zdaj sem napel ketno, ki se je raztegnila po prvem off road testu in tankal( še ugotavljam prostornino in porabo😅). Prilagam še par slik😁 TheHound, GregorM, 3nity in 12 others 14 1
sayo Objavljeno April 11, 2023 Opozori Objavljeno April 11, 2023 pred 11 urami, MnM96 pravi: Pozdravljeni! Odpiram novo temo, v kateri bom opisoval izkušnje z Caballerom 500 Rally. Prvi vtisi: do zdaj sem z njim prevozil dobrih 400 km. Motor je lepo živahen in zelo obladljiv. Rally verzija je zaradi daljšega vzmetenja sorazmerno visok(860mm/820mm), kar pa pride prav na gozdni poti in pri pospravljanu motorja čez stopnice(zaradi 17 in 19 col z lahkoto dol z malo gasa gor). Opremljen je z Michelin Anakee Wild gumami, katere so za of road super, lepo pa se obnašajo tudi na cesti pri lahkotno dinamični vožnji. Sam bom verjetno kupil Pirelli Scorpion Rally, razmišljam pa tudi o dokupu koles… Do zdaj sem napel ketno, ki se je raztegnila po prvem off road testu in tankal( še ugotavljam prostornino in porabo😅). Prilagam še par slik😁 Lep moped, slišim da prihaja z Yamahino 700 kubično mašino ...
Popularna objava MnM96 Objavljeno Julij 11, 2023 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 11, 2023 Pozdravljeni! Mislim, da je že čas, da spet opišem kako se spoznavam s Caballerom. Moram priznati, da sem z nakupom več kot zadovoljen. Glede na to, da je to moj prvi motor, ga priporočam vsakemu začetniku. Z njim zelo uživam, odpušča napake( predvsem off road, nisem ga še rabil pobirat😅), z njim se vozim vsak dan v službo(zaradi del na cesti in semaforjev z avtom porabim 10 min več), lepo se pelje tudi s sovoznico… Gume so top, sem se jih navadil in bom na njih ostal. Je pa res da jih asfalt lepo radira. Ko sem šel prvič na avtocesto iz Gradca do Maribora(zaradi dežja) se mi je zdelo, da jih je vidno požrlo. Tudi čez ovinke se lepo držijo, tu pa tam pride včasih do rahlega nestabilnega občutka, je pa res, da ga na cesti ne upam polagat v ta ekstrem. Zmerno dinamično se pelje čudovito. Makadam, gozdne poti, traili…. to pa so poti, ki so Caballeru zapisane v dnk. Prek ovir, čez blato, v klance pleza kot gams. Zadnjič sem šel dan po dežju na turo po Pohorju. Užival na polno. Stestiral sem ga na manjši cross progi, motor je sposoben veliko več, kot imam trenutno jaz znanja… Servis je za enkrat edino, kar mi ne leži, saj je v SLO edini zastopnil MotoXgeneration, kateri se nahaja pri Brezovici in glede na to, da živim v MB si moram vzet cel dan za to, da pridem do njih in še nazaj. Našel sem še en servis v Gradcu, ampak je moje znanje nemščine še nezadostno za kominikacijo(sem se dogovoril z njimi za prvi sevis, in na dan le tega ugotovil, da se nisem…). O porabi goriva pa še ne morem podat natanče podatke, saj se v to še nisem poglabljal. Pred prvim servisom sem s tankom naredil slabih 300km, zdaj se mi zdi da jih naredim okrog 200. Imam pa trenutno za sabo 3000km. Edino kar me je zmotilo na motorju do zdaj je nenatančen obratomer, vsakič ko ga perem se mi prižge lučka za vklopljeno dogo luč in mislim, da mi je crknila lučka za gorivo(moram še preverit, nazadnje mi je utripal samo znakec za gorivo na displayu). To je za zdaj to, spodaj pa prilagam še par fotk iz tur. PS.: Če je kdo na forumu iz okolice Maribora, ki pozna fajne offroad traile( ne ravno hard enduro😅), se priporočam. Lep pozdrav VS800, Joker, Mavti in 10 others 11 2
pik1 Objavljeno Julij 11, 2023 Opozori Objavljeno Julij 11, 2023 . ... stari, tole pa je pravi "old rocker" ... ko sem ga tkole, zelo na hitro pogleda "od strani"l, me je njegov obris spomnil prav na mojo prvo enduro ... v mojih mladih letih ... ČZ 175 enduro ... faaaaaak .... če dobr preračunam, je bilo to gladko 44 ler nazaj ps. ... jah, žal zmer manj starejših poznam Kugelschreiber, MiNa, Mavti in 5 others 7 1
Bošty66 Objavljeno November 5, 2023 Opozori Objavljeno November 5, 2023 Vse izgleda super. Mi je že nekaj časa všeč. Kako pa izgleda, če bi 2-3 krat na leto punco posadil od zadaj gor? Na nobenem testu nič ne povejo o vožnji v dvoje!!
RobiRoberto Objavljeno November 5, 2023 Opozori Objavljeno November 5, 2023 Ob 11. 7. 2023 ob 10:12, pik1 pravi: . ... stari, tole pa je pravi "old rocker" ... ko sem ga tkole, zelo na hitro pogleda "od strani"l, me je njegov obris spomnil prav na mojo prvo enduro ... v mojih mladih letih ... ČZ 175 enduro ... faaaaaak .... če dobr preračunam, je bilo to gladko 44 ler nazaj ps. ... jah, žal zmer manj starejših poznam Tudi mene je "dimnik" spomnil na "ČZ enduro", in v Idrji sta bili takrat vsaj dve: ena 175 ccm in druga 250 ccm. kp-kp, Kugelschreiber, pik1 in 2 others 5
MnM96 Objavljeno November 6, 2023 Avtor Opozori Objavljeno November 6, 2023 (popravljeno) 23 hours ago, Bošty66 said: Vse izgleda super. Mi je že nekaj časa všeč. Kako pa izgleda, če bi 2-3 krat na leto punco posadil od zadaj gor? Na nobenem testu nič ne povejo o vožnji v dvoje!! Midva sva tudi letos skupaj šla parkrat na izlet in kar se same vožnje tiče ni nobenega problema. Prehitevat ne greš povsod, ampak le, kjer maš dovolj prostora. Kar jo je zmotilo, je položaj nog. Težava na desni strani je zradi auspuha saj postane hitro toplo in čeprav ni visoka(158cm) ji na daljši furi postane neudobno. Popravljeno November 6, 2023. Popravil MnM96
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se