krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 7 minutes ago, Kugelschreiber said: Bi mu skoraj verjel. 300v je bil vsakic drugacne barve in drugace smrdel. Menjavalo se ga je vsak vikend, ne govorimo o sezonah med nakupi. Btw, kasne barve je 7100? 7100 je rdeč. Ampak motul je tezje ponarediti zaradi vonja.
Snečer Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 9 minutami, Kugelschreiber pravi: Bi mu skoraj verjel. 300v je bil vsakic drugacne barve in drugace smrdel. Menjavalo se ga je vsak vikend, ne govorimo o sezonah med nakupi. Btw, kasne barve je 7100? olivno olje je not al kupim na mimovrste al motornaolja, vse isto sem se menil o tem zadnjic, oni se smejal, ne trosit zgodb 7100 je rdeč
krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 9 minutes ago, Kugelschreiber said: A u motorexu se opilke manj vidi? Ce peljes na servis jih sploh ni. DAMI34 in Kugelschreiber 2
ftp Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 4 urami, Snečer pravi: Jaz mam Wilbers pa ni treba vsako leto vsako drugo leto!
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 2 urami, krucymucy pravi: Evo, done. Tocno tri litre je slo notr. Samo najboljsa roba. a ni 2,8 po manualu? Ma Kove več? Jebemti kitajsko znanost pred eno uro, Kugelschreiber pravi: A u motorexu se opilke manj vidi? ja, pa tut agregat kar dela, četudi mu postruži mal odmične
krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 (popravljeno) 2,8 je ce filtra ne menjas. Zakaj bi nekdo menjal olje, filtra pa ne, je meni neznanka. Popravljeno September 29. Popravil krucymucy Kugelschreiber, MiNa in miran985 3
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 12 minutami, krucymucy pravi: 2,8 je ce filtra ne menjas. Zakaj bi nekdo menjal olje, filtra pa ne, je meni neznanka. sprašujem ker husa in ktm imata ob vsaki menjavi menjavo filtra in bla bla, ter 2,8 l olja ps- količina olja ne varira al je nov al star filter s predppostavko, da si staro olje vse odstranil. Kugelschreiber 1
DESMODUE Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 26 minutami, DAMI34 pravi: sprašujem ker husa in ktm imata ob vsaki menjavi menjavo filtra in bla bla, ter 2,8 l olja ps- količina olja ne varira al je nov al star filter s predppostavko, da si staro olje vse odstranil. 3,0 l je po manualu za Kove 800x ja.
Snečer Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred eno uro, krucymucy pravi: A ni malo na kilometre? nimam podatka, da ima wilbers tak servisni interval (npr. obvezen) v navodilih tega ni bilo Kugelschreiber 1
krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 33 minutes ago, DAMI34 said: ps- količina olja ne varira al je nov al star filter s predppostavko, da si staro olje vse odstranil. Tega zapisa zal ne morem jemati resno. Kugelschreiber 1
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 8 minutami, DESMODUE pravi: 3,0 l je po manualu za Kove 800x ja. saj to je še bolje. Več olja namreč. pred 2 minutami, krucymucy pravi: Tega zapisa zal ne morem jemati resno. tako kot ne, menjanje filtra in ne menjanje filtra.
krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 (popravljeno) 15 minutes ago, DAMI34 said: tako kot ne, menjanje filtra in ne menjanje filtra. Nisem se jaz tega izmislil. Renomirani proizvajalci so se. Ti bi pa, ce bi kdaj sam menjal olje, vedel da gre deci ali dva v filter. Primer Suzukija. Celo vsakic tretjic menjava oljnega filtra. Popravljeno September 29. Popravil krucymucy
Kugelschreiber Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 18 minutes ago, Snečer said: nimam podatka, da ima wilbers tak servisni interval (npr. obvezen) v navodilih tega ni bilo Popuščaš, mojster, popuščaš. Površen postajaš.
Snečer Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 1 minuto, Kugelschreiber pravi: Popuščaš, mojster, popuščaš. Površen postajaš. no, priporočljivo... nisem tega dobil poleg to morda za kakšne modele s posodico... miran985 in Kugelschreiber 2
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 6 minutami, krucymucy pravi: Nisem se jaz tega izmislil. Renomirani proizvajalci so se. Ti bi pa, ce bi kdaj sam menjal olje, vedel da gre deci ali dva v filter. Primer Suzukija. Celo vsakic tretjic menjava oljnega filtra. sej nisem rekel, da ne vem Ampak bolj me zanima, zakaj ima Kove opcijo, ne menjati filtra. To je glupost. Z ozirom, da poznam agregat in namestitev filtra, je smiselno (če ni treba menjat filtra) spustiti tudi olje pri filtru ven al boš 2 dcl starega olja fural, oziroma zmešal z novim? Mislim dej no...kaj ma suza tle veze?
DESMODUE Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 5 minutami, krucymucy pravi: Nisem se jaz tega izmislil. Renomirani proizvajalci so se. Ti bi pa, ce bi kdaj sam menjal olje, vedel da gre deci ali dva v filter. Primer Suzukija. Celo vsakic tretjic menjava oljnega filtra. Logika...ce izpustis.olje ven in filtra ne menjas, nalijes notri cca 2 dc olja manj,kot.,ce menjas filter. Pri kove450 je lepo napisano: 1.8l olja skupaj z menjavo filtra, 1,6l olja brez menjave filtra
Snečer Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 2 minutami, DESMODUE pravi: Logika...ce izpustis.olje ven in filtra ne menjas, nalijes notri cca 2 dc olja manj,kot.,ce menjas filter. Pri kove450 je lepo napisano: 1.8l olja skupaj z menjavo filtra, 1,6l olja brez menjave filtra to ima večina tak napisano pri meni 1.7 brez filtra, 1.9 s filtrom, 2.4 popolnoma suh od oka mogoče eni filter menjavajo na dve periodi
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 5 minutami, DESMODUE pravi: Logika...ce izpustis.olje ven in filtra ne menjas, nalijes notri cca 2 dc olja manj,kot.,ce menjas filter. Pri kove450 je lepo napisano: 1.8l olja skupaj z menjavo filtra, 1,6l olja brez menjave filtra mašine, ki majo malo olja in pogosto menjavo se strinjam, da ne rabijo vsakokrat filtra menjat, ampak pri 800x je kar smiselno.
Kugelschreiber Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 6 minutes ago, DAMI34 said: sej nisem rekel, da ne vem Ampak bolj me zanima, zakaj ima Kove opcijo, ne menjati filtra. To je glupost. Z ozirom, da poznam agregat in namestitev filtra, je smiselno (če ni treba menjat filtra) spustiti tudi olje pri filtru ven al boš 2 dcl starega olja fural, oziroma zmešal z novim? Mislim dej no...kaj ma suza tle veze? Nisem ziher, ma se mi zdi da vsi, ne samo suzuki, vsi, predpisujejo menjavo filtra vsako drugo menjavo olja. Razlog? IMO simpl. Cena servisa.
DAMI34 Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 pred 4 minutami, Snečer pravi: to ima večina tak napisano pri meni 1.7 brez filtra, 1.9 s filtrom, 2.4 popolnoma suh od oka mogoče eni filter menjavajo na dve periodi ti maš drugačno pritrditev filtra. V primeru kove 800 in podobnih mašin, pa zlahka spustiš staro olje ven pri filtru in spet rukneš nazaj star vložek filter (ampak za nekih 12 € če se ne motim, ne vidim logike) pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi: Nisem ziher, ma se mi zdi da vsi, ne samo suzuki, vsi, predpisujejo menjavo filtra vsako drugo menjavo olja. Razlog? IMO simpl. Cena servisa. beri en post višje, je odvisno od intervalov, predvsem pa zloraba na brezpotjih je že smiselno vsakokratna menjava. (ps, kawasaki ni mel vsako drugo menjavo, superduke tudi ne, 790, husa tudi ne)
Zivnorc Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 ...za tistih 7eur, kolkor košta filter je že 8 postov napisanih... ko že omenjate Suzuki....jest doma sigurno 3dl več olja ven zlijem, kot na servisu. Ko olje steče ven, nato nagnem motor na eno stran skor do balance...zlijem ven...ponovim še na drugo stran...in zlijem ven še malo... MiNa, krucymucy in Hytech 3
krucymucy Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 46 minutes ago, DAMI34 said: Mislim dej no...kaj ma suza tle veze? Za primer, ker imam pri roki. Sicer imajo to vec ali manj vsi.
DESMODUE Objavljeno September 29 Opozori Objavljeno September 29 Še eno tehtanje..tokrat s titan izpuhom. Ima pa se vedno, tako kot tisti na tehtanju iz revije MCN svinceno baterijo namesto litij ionske. MiNa, Zivnorc, miran985 in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se