Skoči na vsebino

KOVE (450 rally, 500x, 800x in izpeljanke)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi:

A se men sam zdi, al je prednji bicikl nekam majhen za 21? 

19 col je. To je travel verzija.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 3 minutami, Snečer pravi:

Kakšen segment bi 350ka? v stilu soseda CF 450mt? al bolj hard enduro

V stilu majse in lazje verzije 800tke.

Segment bi lahko bil adventure razred manjse prostornine. ( re hymalaian 450,cf moto 450mt,mondial mud 450,touareg 452,tenere 450..)

Objavljeno
pred 10 urami, Zivnorc pravi:

... me zanima, koliko od tistih, ki hočejo al 17/19... al pa 18/21, bi občutili razliko v vožnji, če bi jim zavezali oči... pa da se peljejo kak krog ali dava al po cesti..al pa po terenu...

Večina makadamskih cest je nabranih ala "ribežnik". Z avtom boš to občutil, da boš pri 25 km/h gledal armaturko, kdaj jo bo odtrgalo. Z 19 col boš imel zamegljen pogled in misel na plombe. Z 21 col pa bo vse skupaj požiralo precej udobno. Z zahtevnostjo podlage se razlika povečuje...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 31 minutami, kp-kp pravi:

Večina makadamskih cest je nabranih ala "ribežnik". Z avtom boš to občutil, da boš pri 25 km/h gledal armaturko, kdaj jo bo odtrgalo. Z 19 col boš imel zamegljen pogled in misel na plombe. Z 21 col pa bo vse skupaj požiralo precej udobno. Z zahtevnostjo podlage se razlika povečuje...

... to mi je vse jasno.

...poudarek je bil na "zavezane oči"..   :P 

Objavljeno
pred 13 urami, Zivnorc pravi:

... me zanima, koliko od tistih, ki hočejo al 17/19... al pa 18/21, bi občutili razliko v vožnji, če bi jim zavezali oči... pa da se peljejo kak krog ali dava al po cesti..al pa po terenu...

gs 19/17 ws afrika 1000 21/18:

afrika se po makadamu takšnem in drugačnem pelje kot po tirih, bmw nesiguren in opleta kot pr norcih, predvsem spredaj. 

predvidevam, da je vzrok tudi v zelo drugačni ciklistiki, fedrih in širših kolesih na bemveju.

posledično se da z afriko doosti hitreje in bolj sigurno, uživaško pelat po makadamu, čeprav se kove najbrž pelje buljše, kukr da bi imel še večja kula.

Objavljeno

Vozne lastnosti po makadamih niso nujno povezane samo z velikostjo sprednjega kolesa.

Tlak v gumah,vzmetenje,razporeditev mas,geometrija okvirja, vse to vpliva na obnašanje motocikla.

Lep primer je bila Cagiva Elefant,ki se je peljala z 19 colskim sprednjim kolesom bolje od takratne konkurence.

Seveda 21 colsko kolo ne bomo nikoli videli na asfaltnih dirkaliscih,prav tako ne 17 colskega na motokros progah.

19 colsko je neka lepa zlata sredina,ki redko razočara.

Meni osebno sicer paše kombinacija 21/18, sem navajen obnašanja motocikla s to kombinacijo,izbira offroad gum je večja.

Za večino uporabnikov,pa je 19 col super izbira

Objavljeno
pred 16 urami, ADVENTURETIM pravi:

Želja večine,ki želijo tempomat je tudi 19/17 col. Motocikel bodo uporabljali na makadamih in cesti. Tam je 19/17 boljsa kombinacija,kot 21/18.

Tiste pa,ki resnično potrebujejo 21/18 col, pa tempomat nič kaj dosti ne gane.

Kdo ve,morda pride še verzija z 21/18 col,rbw,tempomatom, za tiste najbolj zahtevne😄

Za tiste najbolj zahtevne je že nekaj let na voljo Tuareg, ki vse to ima...  :cool:

Objavljeno
pred 39 minutami, Joker pravi:

Za tiste najbolj zahtevne je že nekaj let na voljo Tuareg, ki vse to ima...  :cool:

In gs900 in suzuki v strom 800....vsak ima možnost izbire ja.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

V Strom in GS900 nista ravno primerljiva s Tuaregom in Kove 800X.

Objavljeno
pred 20 minutami, Joker pravi:

V Strom in GS900 nista ravno primerljiva s Tuaregom in Kove 800X.

Mi2 to veva. Marsikdo pa ne.

Vedno sem trdil,da sta koncepta touareg660 in kove800 najboljsa, kar se tice mase in predvsem pozicije rezervoarja.

So razlike me obema, seveda, ce ju vzames v ozjo izbiro,je samo se test motorja tisti,ki ti pove,kateri ti bolj ustreza

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kle gor vas je ene 10 k ze mesece delate doktorat iz teh mopedov in modrujete kaj vse boste kupil nakupa pa se ni nobenga da bi se tema razvijala naprej,a se temu rece drkanje na suho al kako drugac?  🤣

Objavljeno
pred 9 minutami, luxsa pravi:

Kle gor vas je ene 10 k ze mesece delate doktorat iz teh mopedov in modrujete kaj vse boste kupil nakupa pa se ni nobenga da bi se tema razvijala naprej,a se temu rece drkanje na suho al kako drugac?  🤣

.

... sej se razvija :blush: ... drkanje na suho :OK:

Objavljeno
pred 27 minutami, luxsa pravi:

_12.jpg.d5cfa928f716b63376f1233d2043f0ad.jpg

oziroma sam zate:

maliprinc_ssrcem.jpg

Objavljeno
pred 26 minutami, luxsa pravi:

Klasika, vseznalci ki vejo več kot lastnik motorja. Lastniki starejših motorjev ki nimajo namena naslednjih 10let menjat ničesar. Edino kar je drkajo na suho (verjetno na mokro vse manj 🤭🤭🤭). 

Objavljeno
pred 2 urami, luxsa pravi:

Je malo tema o GSki zamrla pa si prišel prisitnarit sem... ? :)

Kove in ostali kitajci zgleda, da so prisluhnili željam, potrebam, denarnici in se hitro prilagajajo trgu, kar za gsko težko rečemo, mogoče edino iz obupa ponujajo gs310, ki je še na ranvi prototipa.

Objavljeno
pred 38 minutami, Snečer pravi:

Kove in ostali kitajci zgleda, da so prisluhnili željam, potrebam, denarnici in se hitro prilagajajo trgu,

Se zdi, kot da je Kove premium med kitajci? Kot BMW v EU...čakamo cenejše kitajce 🙂

Objavljeno
pred 3 minutami, vandrovec pravi:

Se zdi, kot da je Kove premium med kitajci? Kot BMW v EU...čakamo cenejše kitajce 🙂

CF moto je tudi premium

Objavljeno

No, jaz tole temo spremljam malo od daleč. Kar se mojega okusa tiče imam motor, ki izpolnjuje vse moje zahteve in še več. Tako, da zaenkrat nisem interesent znamke o kateri je tule govora. Vendar pa sem zgrožen, ko prebiram poste nekaterih analfabetov, ki Kove niso videli niti od daleč, vedo pa več od tistih, ki si ga lastijo in so z njim prevozili že ogromno št. km. Jaz npr. nimam mnenja o Kove, ker ga nisem nikoli vozil, vendar verjamem tistim, ki si ga lastijo in pišejo iz lastnih izkušenj o lastnostih tega motorja. 

Smejem se pa provokatorskim analfabetom, ki tule streljajo zelo neumne kozle o znamki Kove. 

Saj večinoma eni in isti provocirajo v vseh temah tega foruma, kjerkoli se pojavijo in streljajo kozle, iz sebe pa brijejo norca in se tega niti ne zavedajo. 

Objavljeno

če ni drugih objav na forumu je normalno, da vsi to beremo in streljamo kar pač streljamo...zakaj ne pišete več o Kawasakijih? Tisto je preveč poznano, ni zanimivo...kot prežvečene prostitutke, Kove je pač sveže "meso" 🙂 In menda bodo še hitreje kot KTM streljali nove modele 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   3 članov

• Breco 36
    • Mavti
    • DAMI34
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!