Kugelschreiber Objavljeno pred 5 urami Objavljeno pred 5 urami 55 minutes ago, DAMI34 said: zase se brigi , pa točno tole temo bolj natančno preberi in bo odgovor jasen. Vse ostalo poleg sedenja je pa tkole: Kilowati so kilovati, ne rabiš gor sedet. TC on in TC off, vemo kaj pomeni (če je pa še kaj vmes je takoj precej bolje) itd..ne bi več razpravljal o tem, ker ni toliko pomembno. Koneckoncev, se da nekaj izluščiti o motorju, če potegneš izvleček 5 ali 10 različnih šoferjev, ki ga uporabljajo. K sreči jih kar nekaj poznam. Vprasanje je blo jako simpl. Jes / nou. Papir je papir. Vcasih je isto, se veckrat pa ni. Sej vemo. 500x je pr 210 kilah peresno lahek. Jez sm nekako zmogu dvignt nogo cez zic in mel čast zajahat ta omnipotenten milenium falcon. Ampak ker sm pizdun, nism dol padu od navdusenja nad detajli. 1 1
DAMI34 Objavljeno pred 5 urami Objavljeno pred 5 urami pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: Vprasanje je blo jako simpl. Jes / nou. Papir je papir. Vcasih je isto, se veckrat pa ni. Sej vemo. 500x je pr 210 kilah peresno lahek. Jez sm nekako zmogu dvignt nogo cez zic in mel čast zajahat ta omnipotenten milenium falcon. Ampak ker sm pizdun, nism dol padu od navdusenja nad detajli. odgovor na tvoje vprašanje je DA. In dobro mi je "sedel"
Snečer Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami pred 4 urami, mladench pravi: Forum je odprta skupnost. Se ne poznamo. Vsak se skriva za svojim vzdevkom. Vse kar se gor napiše se lahko tako ali drugače intrepetira. Ti @pupa... kako veš da so koristne informacije? Kot sem v neki drugi temi prebral, si nedolgo nazaj šele naredila izpit? imaš koliko izkušenj? cca 2500 km. Koliko ostalih motorjev si sprobala, da so ti te informacije prav prišle, da si se odločila za 800 kubični motorček? je prava izbira? boš izkoristila motor za vse kar je narejen? Kove je dober nakup. Amapk za tvoj prvi motor, je po prebranem FAIL. Sori, te ne poznam osebno in se mogoče motim. Tako kot se mi zdi fail 500ccm motor za 120kg deca in ženo za potovanja s polno naloženimi kufri Tako kot se mi zdi fail hvalisanje, da komot tempo drži z multistrado. Vsak od nas sam ve, zakaj in š čim se vozi. S kakšnim tempom in s kakšnim namenom. @ADVENTURETIM , čisto fer. Spremljam vašo zgodbo. Vsaka čast za trud. Upam, da zdržiš ta tempo. Jaz te poznam Jaz bi glede na težo Kove 800x tudi raje izbral 800ko napram 500ki, drugače pa saj veš, da težko tudi 500ko človek izkoristi na naših cestah. 800x je komot lahko motor za "večno" in ni potrebe po menjavi. Glede MTS pa imaš prav, lahko je morda sledil šoferju, projektilu pa ne moreš slediti, je mts prebrutalna zadeva. 1 1
BIF Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 4 urami, pupa pravi: " In tudi vsi vemo, da še tako izkušeni ADV-jevci naredijo butasto napako, ki jih stane padca. ...kot so te podučili izkušeni poznavalci, temu seveda ni tako. Jaz bi v nekem postu opisano negiranje nadgradil... Izkušeni ADV-jevci (kdo postavlja normative?)nikoli ne naredijo butaste napake. Če vidiš izkušenega ADV-jevca ležati s poleženim motorjem je to zgolj zato, ker je v nekem ključnem trenutku na podlagi njegovih izkušenj, padla odločitev, da je čas za počitek. Način, kako izkušeno je polegel svoj motor in ob tem "sestopil", pa je zgolj in samo v domeni izkušenih. Tu ni nobenih padcev. To da padeš pomeni, da nisi izkušen, še manj pa ADV-jevec. Prosim, da tukaj paziš na ustrezno terminologijo. Kar pa se tiče teme in motorja Kove...v redu je...zelo. Jaz nisem motorist...in tudi ne ADV-jevec...sem izletnik (cca. 15-20.oookm letno)(enodnevni, tedenski, večtedenski) in sem z Kove 500x zelo zadovoljen. Nekoč sem imel Tenerejko...fajn pecikl. Ampak mi je vozit Kove, lepše, ljubše in lažje... Naredi vse kar si omislim in pelje povsod kamor sem namenjen...troši malo, kvari se ne, sedi se fajn, fedre ima, bilanco ima, kolesa in bremze tudi...meni služi...pa verjetno več tisočim tudi.. Edino v tej temi je problematičen...za tiste, ki jim tudi sicer v življenju vse problem. 1 1
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred eno uro, Snečer pravi: Jaz te poznam Jaz bi glede na težo Kove 800x tudi raje izbral 800ko napram 500ki, drugače pa saj veš, da težko tudi 500ko človek izkoristi na naših cestah. 800x je komot lahko motor za "večno" in ni potrebe po menjavi. Glede MTS pa imaš prav, lahko je morda sledil šoferju, projektilu pa ne moreš slediti, je mts prebrutalna zadeva. 800x vs 500ka je hruške napram jabukam o brutalnosti pa raj ne bi... brutalno je nabiti že 50ccm skuter v zid Vsekakor lepo prosim vse člane, ja tudi tiste k majo Kove, da vtise z voženj limajo v pravo temo, da potopise pišejo v temo potopisi in/ali odprejo novo temo v tem sklopu, o izbiri mopeda in primwerjavah le teh, ter osebnih problemih, čustvih in onaniranju na določen model spet pišejo v pravo temo, če se pa gre za kak detajl (tehnični problemi al pa "nadčloveške sposobnosti" modela )in je res povezan samo z določenim modelom potem tule zapišejo. V nasprotnem gremo malce preveč na široko, jaz pa tudi ne morem vsega premikati. Tem za vtise in potopise je dovolj. Od jadranke, dolomitov, dnevnih voženj itd... In v končni fazi, več kot je reklame (ciljam na lastnike) več se sliši in zve in vidi. aja od te točke dalje bo nespoštovanje zapisanega letelo preprosto v smeti. (in izbira bo /je predvsem moja, kot se bom tisti moment počutil.) Hvala
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se