Skoči na vsebino

KOVE (450 rally, 500x, 800x in izpeljanke)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

Priporočene objave

Objavljeno
pred 7 urami, Snečer pravi:

alu var na študentskem motorju, zastarelo 20 let

Screenshot_2024-12-15-21-39-53-035_com.google.android_apps.photos.jpg.f9b8945a8fd9bbe29656433191b8dc4b.jpg

Tole je versysova nihajka. Sm od kdaj ima versys 20let 🤔?

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, miran985 pravi:

Tole je versysova nihajka. Sm od kdaj ima versys 20let 🤔?

2006 predstavljen, 2007 v prodaji, 2005 so že varili :) in še malo pa bomo 2025

tak je to

moj izdelan 2011 :) kmalu 14 let... gen. 2

Popravljeno . Popravil Snečer
Objavljeno
pred 19 minutami, Snečer pravi:

2006 predstavljen, 2007 v prodaji, 2005 so že varili :) in še malo pa bomo 2025

tak je to

moj izdelan 2011 :) kmalu 14 let... gen. 2

Vem...sem imel to drvarnico študentsko 🤣.

Objavljeno
pred 6 minutami, miran985 pravi:

stal je manj kot kove 500x :) še danes se vrhunsko pelje

Objavljeno
pred 50 minutami, Snečer pravi:

stal je manj kot kove 500x :) še danes se vrhunsko pelje

Vsi so včasih stali manj. O tem kako se pelje pa nebi. Za to je druga tema.

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, miran985 pravi:

Malo spominja na HYUNDAI ACCENT. Od Maribora pa do zidanice v Zg. Kungoti...

Popravljeno . Popravil Fadil
Objavljeno
pred 3 urami, Fadil pravi:

Malo spominja na HYUNDAI ACCENT. Od Maribora pa do zidanice v Zg. Kungoti...

Tudi do Bleda se da zapeljat, Slovenija je majhna. 

Saj Kove center je blizu tam, oglasi se jim na testno vožnjo :)

Objavljeno
pred 1 uro, Snečer pravi:

Tudi do Bleda se da zapeljat, Slovenija je majhna. 

Saj Kove center je blizu tam, oglasi se jim na testno vožnjo :)

Po terenu se ne vozim, tako da Kove, CF moto, niso zame.

Objavljeno
pred 32 minutami, Fadil pravi:

Po terenu se ne vozim, tako da Kove, CF moto, niso zame.

Po moje se hudo motiš, vsi tile cf moto 450, kove 500x, 800, to je vse primarno za asfalt narejeno in udobje, če pa naletijo na makadam pa se da tudi peljat brez da karter prebije.

Ima pa Kove tudi hard enduro, tu gor se reklamira dakar in druge tovrstne tekme, tako da če rabi tak motor je kar iz škatle berajt, brez predelav. Še 250 in 350 naj naredijo pa bo segment zapolnjen.

Objavljeno
pred 11 minutami, Snečer pravi:

Po moje se hudo motiš, vsi tile cf moto 450, kove 500x, 800, to je vse primarno za asfalt narejeno in udobje, če pa naletijo na makadam pa se da tudi peljat brez da karter prebije.

Ima pa Kove tudi hard enduro, tu gor se reklamira dakar in druge tovrstne tekme, tako da če rabi tak motor je kar iz škatle berajt, brez predelav. Še 250 in 350 naj naredijo pa bo segment zapolnjen.

Po prebranem na različnih forumih, je preveč stvari, ki me motijo, kar se tile kitajskih motorjev. Mislim da bom naslednjo zimo kupil Honda NX500.

• Haha 1
Objavljeno
18 hours ago, Snečer said:

alu var na študentskem motorju, zastarelo 20 let

Screenshot_2024-12-15-21-39-53-035_com.google.android_apps.photos.jpg.f9b8945a8fd9bbe29656433191b8dc4b.jpg

Dejstvo da je ta del varjen, nakazuje na močno šparanje ali pa pomanjkanje kompetenc proizvajalca. 
Ceprav drazje modele ima taisti proizvajalec izdelane kot je treba, tako da bo prvo. :)

Ne vem, verjetno je v redu tudi tako, najbolje pa ravno ni. 

Objavljeno

Evo, zgornji je moj var, spodnji od sina. Jest že lahko grem delat za Kawasaki. Sine pa za Kove. Kam oddava prošnje, glede na to da var kr dobr drži. :naughty:

1734362855695.jpg

1734362855693.jpg

• Haha 2
Objavljeno

da Honda je odgovor na vse dileme v lajfu :P

prosim:

1. vse, karkoli je v tej temi objavljeno naj bo vsaj malo v zvezi z naslovom teme in modeli Kove

2. če nimate pojma, o čem čvekate, vsaj bodite tiho (ja tudi jaz včasih ne komentiram)

3. torej se ponavljam, objave, ki imajo vsaj mal povezave z modeli kove od ZA in Proti, so dobrodošle. Objave zakaj je nek kurac kupil Hiunday accent, zgolj zato ker ma dobre zvare je: moteča in nepotrebna

Aja, za vse, ki vam potegne zgornji nasvet: Hvala

za vse, ki še ne razumete: fakyu!!!

Objavljeno (popravljeno)
pred 23 minutami, krucymucy pravi:

Dejstvo da je ta del varjen, nakazuje na močno šparanje ali pa pomanjkanje kompetenc proizvajalca. 
Ceprav drazje modele ima taisti proizvajalec izdelane kot je treba, tako da bo prvo. :)

Še danes je tako varjeno, tudi na modelih 2024 :) In dražji modeli iz obdobja nastanka motorja imajo ena postopek varjenja nihajke. Dejansko je sploh zanimivo, da so na "cenen" model dali ALU nihajko in ne jeklene kot npr. na naked in faired modelu... zadnja nihajka je napovprečna pri versaču

tt33402-11-kawasaki-ninja-zx6r-frame-cracked-broken-damage-rear-spools-rear-wheel-swing-arm-frame-7__98101.jpg.687cf597ec97b35dc5180e4117536f0f.jpg

dražja ninja swingarm :) na oko zadaj celo bolj tresoča roka

v glavnem, motiš se in se ne spoznaš, var je močnejši od materiala...

Popravljeno . Popravil Snečer
Objavljeno
51 minutes ago, Fadil said:

Po prebranem na različnih forumih, je preveč stvari, ki me motijo, kar se tile kitajskih motorjev. Mislim da bom naslednjo zimo kupil Honda NX500.

zaupaš katere so te stvari,ki te motijo, odvračajo od nakupa kitajcev?

Objavljeno
50 minutes ago, krucymucy said:

nihajko za versysa je razvil japosnki inžinir...Ta isti inžinir je naredil zadnjo nihajko najprej za tuono v2, pa je ta nihajka od Tv2 še danes priznana kot hudo hudo dobra nihajka... Na versysu je zadnja nihajka precej bolj solid od nihajke na zx10r 08-10, od desetke se s strani "pleh" kar upogiba na notri,ko jo pritisneš, na veersysu niti slučajno...

• Haha 2
Objavljeno
pred 44 minutami, Supertech pravi:

nihajko za versysa je razvil japosnki inžinir...Ta isti inžinir je naredil zadnjo nihajko najprej za tuono v2, pa je ta nihajka od Tv2 še danes priznana kot hudo hudo dobra nihajka... Na versysu je zadnja nihajka precej bolj solid od nihajke na zx10r 08-10, od desetke se s strani "pleh" kar upogiba na notri,ko jo pritisneš, na veersysu niti slučajno...

preden @DAMI34 prestavi ali kaznuje ...

@krucymucy evo ti gsxr 1000 iz tistega cajta...

20210221_150712.jpg.0b0eb8762240a19f4b6d88184dd2d6ce.jpg

...

Objavljeno

Zato sem v tistem casu vozil nekaj drugega :)

Objavljeno
pred 33 minutami, Snečer pravi:

preden @DAMI34 prestavi ali kaznuje ...

@krucymucy evo ti gsxr 1000 iz tistega cajta...

20210221_150712.jpg.0b0eb8762240a19f4b6d88184dd2d6ce.jpg

...

če zvari držijo, nimam kaj kaznovat :P

Hočem pa povedat, da smo mal zabluzili. tut TomoVinkovič ma kak kos dobro narjen :P

• Haha 2
Objavljeno
pred eno uro, Supertech pravi:

zaupaš katere so te stvari,ki te motijo, odvračajo od nakupa kitajcev?

Kot sem že pisal, sem za CF MOTO 450 MT prebral, da se nad 130km/h pojavijo vibracije. Za Kove dejansko nisem prebral nič tako slabega, vendar me ne prepriča. Moti me tudi servis na 5000km. Spremljam tudi tuje forume in v glavnem te motorje uporabljajo za teren, kar pa mene ne zanima. Verjetno sem nekaj stvari tudi pozabil. Se bolj nagibam na preverjene japonske znamke, seveda za razumno ceno. Lahko da se bo z leti pokazalo, da je Kove dober motor, vendar naj to testirajo in dokažejo drugi.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 1 minuto, Fadil pravi:

Kot sem že pisal, sem za CF MOTO 450 MT prebral, da se nad 130km/h pojavijo vibracije. Za Kove dejansko nisem prebral nič tako slabega, vendar me ne prepriča. Moti me tudi servis na 5000km. Spremljam tudi tuje forume in v glavnem te motorje uporabljajo za teren, kar pa mene ne zanima. Verjetno sem nekaj stvari tudi pozabil. Se bolj nagibam na preverjene japonske znamke, seveda za razumno ceno. Lahko da se bo z leti pokazalo, da je Kove dober motor, vendar naj to testirajo in dokažejo drugi.

predvidevam, da pišeš o 800x? al 450rally?

Namreč, ja oba sta zlo zmogljiva za teren, sam 800x je pa lahko 100% zgolj in samo za cesto. Obuješ ga v primerne cestne gume in to je to. Nič drugače kot vsi KTMji 790, 890, vsi CFji 800MT in podobne zadeve. Komot, mala poraba, primerna drža, zlo podobni agregati...ne morš verjet lahko tudi in samo za cesto :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Fadil pravi:

Potem pri 130kmh odneha 😉.

Nikjer ne piše da moraš z njim na teren. Eni imajo tudi samo za na cesto. Pač omogoča oboje. 

V tvojem primeru pa priporočam Kove 510x. So servisi na razumnih 6000km. Pa še ceneje. Motor pa itak kot pri cb500 ali "nx500"... Dosega večje hitrosti (če jih rabiš) pa ni tipičnih vibracij. Pa že preizkušen od 2017. Če hočeš zihr motor je to definitivno to to. Če te moti China potem pa go with Honda..

Ker Honda je.......zakon 😉

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 minutami, miran985 pravi:

Ker Honda je.......zakon 😉

BMW je zakon :P

in nč drucga :D

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

BMW je zakon :P

in nč drucga :D

Ouuu točno pozabil 🙈

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!