Skoči na vsebino

KOVE (450 rally, 500x, 800x in izpeljanke)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

Priporočene objave

Objavljeno

Men je smešno, kjer je prvi in glavni pogoj poreklo. 

Mislim, a so skeptiki že slišali za globalizacijo? Nadalje, ko se kaj kupuje bi bilo prej pomembno, dimenzije in parametri, ki jih kupec hoče. Zelo pomembno je, kje je servis in sama kvaliteta servisa. Na servisih lahko izgubiš en kup denarja. Nato se opravi test, preveri ceno in kupi/nekupi. simpl ko keks.

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 2 urami, miran985 pravi:

Potem pri 130kmh odneha 😉.

Nikjer ne piše da moraš z njim na teren. Eni imajo tudi samo za na cesto. Pač omogoča oboje. 

V tvojem primeru pa priporočam Kove 510x. So servisi na razumnih 6000km. Pa še ceneje. Motor pa itak kot pri cb500 ali "nx500"... Dosega večje hitrosti (če jih rabiš) pa ni tipičnih vibracij. Pa že preizkušen od 2017. Če hočeš zihr motor je to definitivno to to. Če te moti China potem pa go with Honda..

Ker Honda je.......zakon 😉

Razilka v ceni med Kove 510x in Hondo NX500 je pa kakšna? Cca. 500€?

Kaj bi v tem primeru izbral?

Objavljeno
pred 1 minuto, Fadil pravi:

kaj imaš raje, xiaomi al sony? :)

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

predvidevam, da pišeš o 800x? al 450rally?

Namreč, ja oba sta zlo zmogljiva za teren, sam 800x je pa lahko 100% zgolj in samo za cesto. Obuješ ga v primerne cestne gume in to je to. Nič drugače kot vsi KTMji 790, 890, vsi CFji 800MT in podobne zadeve. Komot, mala poraba, primerna drža, zlo podobni agregati...ne morš verjet lahko tudi in samo za cesto :D

Tudi KTM ni ravno sinonim za zanesljiv motor + poprodajne aktivnosti naj bi bile v kurtzu (po vašem pisanju). Pa še KTM firma je praktično v banani.

Pravkar, Snečer pravi:

kaj imaš raje, xiaomi al sony? :)

za TV in Hi-Fi ziher Sony. Telefon pa imam Xiaomi.

Objavljeno
pred 3 minutami, Fadil pravi:

1200 eur razlike pri modelnem letu 2025.

Če na Hondo dodaš še opremo,ki jo ima Kove510x serijsko,si na prek 1700eur razlike.

Ampak,kot že stokrat rečeno,vsak se odloča po svoje in ima svoje prioritete.pri nakupu.

Objavljeno

Tile kitajci me nekako spominjajo na Moto Guzzi, ki je meni zelo všečen motor, Posebej TT85. Ampak, malce mi gre na živce, da priporočajo da tankaš 98 oktanov, da motor ne cinglja. Pa vročina mu preveč ne paše. Pa kakšne kaplje olja se najdejo pod motorjem itd, itd... Vse to mene precej moti in ker nisem mazohist, ne želim problemov.

Tudi fotografije nekih gredi in ostalih sestavnih delov, ne delujejo name preveč vzpodbudno.

pred 6 minutami, ADVENTURETIM pravi:

1200 eur razlike pri modelnem letu 2025.

Če na Hondo dodaš še opremo,ki jo ima Kove510x serijsko,si na prek 1700eur razlike.

Ampak,kot že stokrat rečeno,vsak se odloča po svoje in ima svoje prioritete.pri nakupu.

Se bom 1x oglasil in si ogledal KOVE.

Objavljeno

Tole sem prebral na srbskem moto forumu za Kove  510X

Što se tiče motora... seo sam na njega sa 450MT, i hladan tuš. Motor je na 1050km +-, znači taman razradjen.

Izgleda odlično, smestio sam se super (183 sam pa to uglavnom nije problem), koči odlično, menjač odličan,kvačilo malo tvrdje. Vešanje najbolje u klasi (nisam probao još samo Voge 525 ali ne verujem da je tu bolji), sve upija odlično a nije premekano.

Zaštita od vetra slaba, ceo taj prednji deo je dosta nizak ali to mi nije presudno. Nije težak, osećaj je taman izmedju 450MT i ovih teškaša (TRK, QJ).

Nije toliko upravljiv kao MT, za nijansu "napadnije" se sedi, ali nikakve zamerke.

Zašto hladan tuš - agregat. Kad je @Gliganapisao utisak sa vožnje, kontao sam da će taman da bude "smooth" na nižim obrtajima, pa da lepo povuče kad se zavrti, ali.. Ispod 5000 ga bukvalno nema. Nisam vozio baš nešto previše motora, ali nigde nisam naišao na ovako nešto. Ne bi ni to možda bio toliki problem da on ne urliče već preko 4000, i kreću baš ozbiljne vibracije, pogotovo na sedištu, kao da ima masažu. Za iole upotrebljivu vožnju bi morao uvek da je dobrano preko 5000, a meni lično to nikako nije leglo zbog buke i vibracija. Na ispod toga nisam imao hrabrosti ni da menjam trake izmedju automobila. Povlači odlično kad se zavrti, ali meni baš ne godi tako da vozim, zato i gledam ovu klasu i dvocilindraše.

450MT koji ima 50cc i 6 konja manje se neuporedivo lepše ponaša na manjim obrtajima, nigde nije skroz mrtav, a nije neprijatan za vožnju ni na 7000+. 

Očekivao sam da agregat bude jedan od najvećih pluseva Kovea (uz vešanje), ali je sasvim suprotno i meni je skroz otpao kao opcija za kupovinu, iako je bio prvi pik do juče.

Ne znam jel do moje vožnje i navike, ali mi baš nije legao.

Objavljeno
pred 4 minutami, Fadil pravi:

Što se tiče motora... seo sam na njega sa 450MT, i hladan tuš. Motor je na 1050km +-, znači taman razradjen.

Izgleda odlično, smestio sam se super (183 sam pa to uglavnom nije problem), koči odlično, menjač odličan,kvačilo malo tvrdje. Vešanje najbolje u klasi (nisam probao još samo Voge 525 ali ne verujem da je tu bolji), sve upija odlično a nije premekano.

Zaštita od vetra slaba, ceo taj prednji deo je dosta nizak ali to mi nije presudno. Nije težak, osećaj je taman izmedju 450MT i ovih teškaša (TRK, QJ).

Nije toliko upravljiv kao MT, za nijansu "napadnije" se sedi, ali nikakve zamerke.

Zašto hladan tuš - agregat. Kad je @Gliganapisao utisak sa vožnje, kontao sam da će taman da bude "smooth" na nižim obrtajima, pa da lepo povuče kad se zavrti, ali.. Ispod 5000 ga bukvalno nema. Nisam vozio baš nešto previše motora, ali nigde nisam naišao na ovako nešto. Ne bi ni to možda bio toliki problem da on ne urliče već preko 4000, i kreću baš ozbiljne vibracije, pogotovo na sedištu, kao da ima masažu. Za iole upotrebljivu vožnju bi morao uvek da je dobrano preko 5000, a meni lično to nikako nije leglo zbog buke i vibracija. Na ispod toga nisam imao hrabrosti ni da menjam trake izmedju automobila. Povlači odlično kad se zavrti, ali meni baš ne godi tako da vozim, zato i gledam ovu klasu i dvocilindraše.

450MT koji ima 50cc i 6 konja manje se neuporedivo lepše ponaša na manjim obrtajima, nigde nije skroz mrtav, a nije neprijatan za vožnju ni na 7000+. 

Očekivao sam da agregat bude jedan od najvećih pluseva Kovea (uz vešanje), ali je sasvim suprotno i meni je skroz otpao kao opcija za kupovinu, iako je bio prvi pik do juče.

Je lepo napisal...ali je z agregatom kaj narobe, ali pa ga ni navajen vozit. Smo že večkrat razložili da ima Kove 180° gred,kar močno vpliva na agregat. Je tak,kot na Hondi. CF moto450 ima 270° gred in je obnašanje spet drugačno. Lastniki cb500x vedo,o čem govorim.

Kove 510x ima tudi zelo dolga prestavna razmerja, gre super ko ga zavrtiš nad 5000 obratov,nima pa presežka oziroma udarca navora spodaj.Preizkusil sem eno 500tko s 5 zobi več na zadnjem zobniku in je zadeva čisto drugačna.

Objavljeno
59 minutes ago, Fadil said:

To je bluz. Sori, to je NJEGOV bluz. Ce ne probas, ne ves. In se ko probas, ni nujno da ves/znas. Jaz bi tud brez dileme sedel na NX500, ampak ne zarad takih prostih spisov. 

Taljani so na primerjalnem testu rekli da se kove 510 raj vrti, voge525 je  bol poskocn spodaj. Zdej pa kar ti sede. Mene bol motijo kratke brzine kot da je spodaj malo len. definitivno pa nimam pojma kako je to v reali. Ker si nek zamislis, pol pa ugotovis,  damn, prebrano in napisano si predstavljam cist drugac. 

Recimo, internet je sklepcen da se caponordu spredaj montira =1 zob. Nujno. Vsi navduseni. Ob nabavi je mel to urejeno. Sred sezone nism hotel vec vozit, motor je bil naprodaj.  Da ne ponujam s slabo verigo, in ce se najavi kupec z denarjem, da pelje brezhiben motor, narocim in zmontiram nov set s tovarniskim razmerjem. Grem na furo do Pule, fuck. Se danes ne morm cist verjet, vse brzine tocno tam kjer morajo bit. Prodaja preklicana, 7 sezon in 70000km kasnej se zmer zadovoln, tezko cakam pomlad. 

Objavljeno
pred 14 urami, Fadil pravi:

Tudi KTM ni ravno sinonim za zanesljiv motor + poprodajne aktivnosti naj bi bile v kurtzu (po vašem pisanju). Pa še KTM firma je praktično v banani.

e to, počasi ugotavljaš da so eu znamke (lahko) hujši kitajci od kitajca :P

Hkrati selijo eu znamke proizvodnje na Kitajsko v Indijo, kosi so pa že lep čas s celega sveta.

Bistvo, vsaj po mojem je, kaj iščeš. Kaj hočeš od motorja. Šele nato preveriš kvaliteto in beseda kvaliteta nima veze s poreklom ampak zgolj in samo s kvaliteto.

Torej, če obstaja možnost testa, greš testirat. Preveriš ceno in poprodajne aktivnosti.

Sploh ko je govora o mopedu za 10kek je brezveze komplicirat, komplicira se pri 20 in več. No pravzaprav in to je pa povezano z znamko, komplicira se za vsako dlako, bolj kot je znamka "in".

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 21 minutami, DAMI34 pravi:

e to, počasi ugotavljaš da so eu znamke (lahko) hujši kitajci od kitajca :P

Hkrati selijo eu znamke proizvodnje na Kitajsko v Indijo, kosi so pa že lep čas s celega sveta.

Bistvo, vsaj po mojem je, kaj iščeš. Kaj hočeš od motorja. Šele nato preveriš kvaliteto in beseda kvaliteta nima veze s poreklom ampak zgolj in samo s kvaliteto.

Torej, če obstaja možnost testa, greš testirat. Preveriš ceno in poprodajne aktivnosti.

Sploh ko je govora o mopedu za 10kek je brezveze komplicirat, komplicira se pri 20 in več. No pravzaprav in to je pa povezano z znamko, komplicira se za vsako dlako, bolj kot je znamka "in".

Zadetek v črno

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!