Popularna objava 3nity Objavljeno Junij 28 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 28 (popravljeno) Ob 27. 6. 2024 ob 8:24, Kugelschreiber pravi: Potovalna redbulla se hladita za naslednji transfer, malo zmankuje domislije. Morda tud volje. Replika na @Kugelschreiber kost + ker je na tem forumu bolj malo omemb s tega območja Moj mix za dušo. Za ponavljat. Marke, Abruci, Lacij, Umbrija pa čez Toskano domov. V zeleno srce Italije. V kraje, ki so hudo prizadeti od potresov in so jim vsi obrnili hrbet. Peščica ljudi še vedno vztraja, ne glede na vse, in od takih prejmemo največ. Ceste… so kar so. Nekaj kilometrov piste, nato pa pain in the ass. Luknje, pesek, razpokan asfalt. Težko za vozit. Letos ni dosti manjkalo za polet čez balanco. Ni za divjat. Je za bistre glave. Po potresih je bilo stanje na cestah tako porazno, da je precej motoristov umrlo zaradi lukenj v cestišču. Ko je uspelo družini enega od pokojnikov na sodišču dokazati, da je bila za njegovo nesrečo kriva podlaga, so na večini cest, sploh v Abrucih, prepovedali vožnjo z motornimi kolesi. Katastrofa za turizem, Italija je bila na nogah. Počasi so začeli prenavljati ceste, je pa trenutna situacija taka, da so SS (državne ceste) še kar ok, drugo je vse presenečenje. Pa hvala bogu za Giro za tistih nekaj »pist« 😊 Naravni parki, divje živali, s katerimi človek zna sobivati in uči druge o tem. Table z opozorili, da hitrost ubija. Ampak ne tebe, temveč medvede in ostale prebivalce gozda 🥰 Velikokrat brez mobilnega signala, je pa vedno slišati veter in čivkanje ptic. Že dolgo sem želela v Castelluccio v času cvetenja divjih cvetlic, pa zaradi službe termin ni šel skozi. Peak cvetenja je običajno v prvih dneh julija, je pa to odvisno od vremenskih razmer. Cvetenje sicer traja od maja do sredine julija, začne se z narcisami, vijolicami, itd. Ker je letos cvetenje pohitelo, sva izkoristila priložnost in obiskala polja na katerih sicer gojijo lečo in še nekatere druge stročnice kot je npr. čičerika, pa tudi vrtnine. Leča cveti belo in se dostikrat skrije med drugimi cvetlicami, mozaik barv pa dejansko sestavljajo mak, ivanjščice, plavice, gorjušica in druge. Lepo je bilo. Bolj priporočam obisk izven sezone, konec septembra je meni top. Bolj podobno Mongoliji in ne sosednji Italiji, bolj očarljivo. Ampak rože so rože in morala sem tam. Doma ne povedati za rože, saj boste morali v gužvo. Midva sva imela res srečo s terminom. Trenutno vlada v Castellucciu kaos. Gužva ni zame, še bolj na jetra mi gredo ljudje, ki kmetom teptajo pridelek. Po poljih je prepovedano hoditi ne glede na to kako dobra fotka uspe za na Instagram. Zaradi neuvidevnih ljudi je tam v času cvetenja polno policije, stražarjev, zadnja leta velja ob nedeljah celo prepoved vožnje za vse kategorije razen za motorna kolesa zaradi navala in kaosa, ki ga znamo ljudje ustvariti. Žalostno pa je to, da vsi čakajo z obiskom dokler ne zacveti plavica v prepričanju, da tako cveti leča. Aja, najlepše fotke nastanejo iz višine, res ni potrebe po teptanju pridelka. Tudi po že shojeni zemlji se ne hodi, ker tako tam še dolga leta ne bo rastlo nič. E, to je to, priporočam. In komaj čakam, da se vrneva, že pogrešam ma ama vse, zrak, hribe, ovinke, hrano, ljudi. Običajno planiram pot po AC do Pescare, nato pa v notranjost dobesedno malo levo malo desno glede na to kaj še nisva videla in se mi zdi zanimivo, potem pa proti domu, navzgor po škornju. Letos sva tako našla eno cesto za katero je moj komentiral, da »bi se kar vozil po njej, če bi jo imel doma«, hahaha. 5, 6 dni max., po 10ih dneh moto obleke ne bi več navlekla nase, lol. Trabocco, stroj za ribolov. V večini so danes restavracije. kamnite pastirske hiške VID_20240616_180602.mp4 nabrala sem vso pajčevino kar je je bilo Roccamorice in cerkev Svetega Duha cerkev S. Bartolomeo in Legio Tovarna konfetov VID_20240617_105725.mp4 pridne tetke v trgovini izdelujejo rožice Anversa degli Abruzzi jezero Barrea NP Abruzzo, Lazio e Molise VID_20240617_154145.mp4 Gran Sasso e Monti della Laga NP VID_20240618_104936 konji.mp4 arrosticini, itaq. Makar ob 10ih zjutraj 🤣 Sir je Marceretto, ne bom napisala kako je narejen, je pa bolano dober. travniški kukmaki Na Gran Sasso je prepovedan promet med 16:00 in 08:00 uro zjutraj. pista tunel, ki je bil dolgo zaprt zaradi poškodb po potresu, je odprt, ker so trenutno ostale ceste, ki vodijo v Castelluccio neprevozne. Obratuje samo čez dan. V preostalem času ni dovolj varen Castelluccio Norcia in delikatese Castelluccio zjutraj, saj so takrat cvetlice najbolj odprte ah ne, Castelluccio in puščavski pesek Končno do Paolota, prejšnji dan naju je poslal k sosedi in razpičil svojo Alfo po ravnici Paolo je tipičen ludi motorist iz tistih krajev. Pa vedno ima tartufe na zalogi 🥰 "Začasna" domovanja, sedaj teče že 8. leto Novi kufri so zakon, naslednjič lahko še več prineseva domov tipična salama Jajca od osla primer poti moram naložiti še septemberske fotke, da se vidi razliko Popravljeno Junij 28. Popravil 3nity dolenc100, DAN, raza in 12 others 8 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 29 Deli Objavljeno Junij 29 Krasno, velikokrat spregledan in zelo zanimiv kos Italije. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Junij 29 Deli Objavljeno Junij 29 Epic. Res je, malo ali nihce ne zavije tja. Kar mi je zelo cudno, saj so razdalje tam tam z Mostarjem in Sarajevom. 🤷🏼♂️ Letos je za naju najbrz predalec, za ‘25 pa so nacrti se v oblakih. Vse je v igri. E, D, F in I…ce bo zdravje bo tud fura. 3nity 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 29 Deli Objavljeno Junij 29 pred 6 urami, Kugelschreiber pravi: Epic. Res je, malo ali nihce ne zavije tja. Kar mi je zelo cudno, saj so razdalje tam tam z Mostarjem in Sarajevom. 🤷🏼♂️ Letos je za naju najbrz predalec, za ‘25 pa so nacrti se v oblakih. Vse je v igri. E, D, F in I…ce bo zdravje bo tud fura. do tam je prekleto dolgčas, pa sem kar nekaj prebluzil italije, žal službeno, ne na mopedu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava 3nity Objavljeno Junij 29 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 29 (popravljeno) pred 4 urami, DAMI34 pravi: dpo tam je prekleto dolgčas, pa sem kar nekaj prebluzil italije, žal službeno, ne na mopedu. Se ne strinjam, meni je ac Adriatica zelo všeč, če jo že moram primejati z drugimi ac 😅 Okrog so polja, oljčniki, morje, je široka in se da hitro po njej, če se le ne odpraviš ob najbolj obremenjenih terminih. Sem pa opazila, da je na njej ogroomno nesreč, nato sem celo prebrala, da je to cesta v Italiji, na kateri najpogosteje poka Midva sva se letos spuščala po njej na soboto in to celo v poznih popoldanskih urah, ker sem bila predtem preveč bolna za na motor , in sva se prebijala skozi gužvo po odstavnem pasu nenormalno dolgo, je bilo kar nekaj nesreč zapovrstjo, tako da iz tega vidika je res smotana cesta. V Italiji se po odstavnem pasu ne sme voziti (kazen od 430 do 1.731€+stroški), obstajajo pa izjeme. V primeru gužve, če misliš ac zapustiti na naslednjem izvozu, ki ni oddaljen več kot 500m, lahko zapelješ na odstavni pas in se s prižganimi utripalkami počasi zapelješ mimo kolone. Midva sva se tokrat zapeljala mimo policaja, čeprav se ne bi smela (izvoza še lep čas ni bilo), pa ni šel za nama ✌️ Lahko pa pride še kakšno presenečenje po pošti od cestnih kamer, ki med drugim nadzirajo tudi pravilno uporabo pasov 😬 Ampak tokrat je bilo res prevroče za se gužvati med tovornjaki. še stare fotke planota Cinquemiglia jezero Scanno, s hriba je videti v obliki srca Pacentro, do sedaj vse NP Majella za ovinkom dobili na boku spečega maremanskega ovčarja 😅 jbg, v tem miru se včasih preveč sprostiš 😅 pes v paniki, ovce tudi prišel drugi rešiti situacijo vinski šodo spomnik pastirju Pupo Nunzi-u Tukaj sta Hill in Spencer snemala "Trinity je še vedno moje ime". Slavni prizor s fižolom: "Slišal sem, da se človeku vrnejo občutki, ko ga še enkrat udariš po glavi." Kanjon Valianara Castel del Monte cerkev Santa Maria della Pietà grad Rocca Calascio proti čudovitemu kraju Santo Stefano di Sessanio in spet v breg vsaka krava mora skočiti ravno pred motor 😁 tu je izgledalo mirno potem sta prišla lačna prijatelja, ki sta mojemu skoraj zvrnila motor in to zaradi enega kosa kruha v kufru ne priporočam iskati težav tam kjer ni treba 😅 spet en, ki zabušava 😅 Amatrice - zradirano mesto Visso in zona rossa (prepoved) ta ovčar ima epic izraz na obrazu 😅 razstava jaslic v škofovski palači manjša težava, elektronsko vodena vrata, ki se ob določeni uri zaprejo če se ti štejejo sekunde, ne vstopiš Ali pa. S kmetom sva rojena na podoben datum, po moje je kriv horoskop Z veliko pomočjo soseda sem rešila sebe in še nekaj drugih budal 😅 spomenik Battisti-ju bazilika Santa Rita da Cascia na sreču naju je Paolo opozoril, da je med Norcio in Terni-jem kar nekaj radarjev in hudiča dostikrat zaradi grmovja ne vidiš VID_20230929_141643.mp4 Slapovi Marmore so stopenjski, umetni slap v Italiji, ki so ga ustvarili Rimljani leta 271 pr. S 165 m višine je to največji umetni slap na svetu. urnik last minute 20min pred zaprtjem je 50% off Popravljeno Junij 29. Popravil 3nity DAN, RobiRoberto, DAMI34 in 8 others 9 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 29 Deli Objavljeno Junij 29 ac so vse dolgočasne Sicer pa , če greš z namenom, do Bologne potrpiš, potem pa greš dol in juhuhu okrog. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Junij 29 Deli Objavljeno Junij 29 9 hours ago, DAMI34 said: do tam je prekleto dolgčas, pa sem kar nekaj prebluzil italije, žal službeno, ne na mopedu. To je transfer, stari, transfer. Nujno zlo. Vec kot 5000km imam dva redbulla, ni hudic da me ne spravita se cez kakega jurja. do Bologne ne znam po kaki zanimivi, vedno AC. Naprej pa gre v veselje. Ce je cas. Ce se lovi itinerar, pac zrtvujes tisti dan in kak mm gume. Nimam predsodkov. Cilj posvecuje sredstva. Ce vem po kaj grem v pescaro, to ne bo problem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 30 Deli Objavljeno Junij 30 do Bologne sem sam 3x šel po normalni cesti (prvič, zadnjič in nikol več ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se