bostov Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Novodobni človek Zajemal je življenje z veliko žlico, na siromake se oziral ni, gledal je le na svoje prihodke, težav, problemov drugih mar mu ni. Prilizal je do direktorske pručke, postal je čislan in poznan, a kaj, ko življenje mu krojilo je bogastvo, in vse pehanje bilo je zaman. Nekoč potrka mu na vrata Matilda, prestrašen vrata ji odpre, nežno na uho mu zadiha, življenja tvojega konec je. Na pogrebu osamljena krsta, ni prijateljev, sorodnikov in ne otrok, tako pač godi se človeku, ki zadel bogstva ga je urok. Ko župnik zadnji žegen mu daje, iz jame se zasliši glasen ropot, pokojniku zemlja je težka, saj zavedal se svojih je zmot. Pred Boga v nebesih stopi, obeta se mu sodbe dan, dušo strah preplavlja, saj ve, da čaka težke sodbe dan. Bog na tehtnico dušo in bogastvo postavi, in tehtnica prevaga na bogastva stran, žal, mi je človek nesrečni, a to je bil tvoj dušni kapital. Taka je lahko zgodba življenja, ki pa nujno taka ni, vsak podvržen je bogastvu, zato naj le "pravega" bogastva se drži. B.T. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Max Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 QL 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 No,ampak živel je pa le... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 No,ampak živel je pa le... in niti ne frdamano slabo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 V bistvu tu ni kaj premišljevati. So na podstrešju le stehtali in ugotovili, da mu materialno ni šlo slabo. In to je tudi vse. Bi človek pričakoval odmah takoj hudo kazen, pa nič, se je vrhovni podstrešnik očitno že naveličal in ugotovil, da nima smisla. Posledic ni, kazni ni, torej: bogastvo ni greh :P 8) :wink: Pa saj to že dolgo vemo :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Raje sem zdrav, bogat in lep kot pa bolan, reven in grd. Čeprav je morebiti na prvi pogled to jako čudaška izbira. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Raje sem zdrav, bogat in lep kot pa bolan, reven in grd. Čeprav je morebiti na prvi pogled to jako čudaška izbira. tut jest.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Čudaki vseh dežel - združite se. Zborno mesto je Motosvet. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Raje sem zdrav, bogat in lep kot pa bolan, reven in grd. Čeprav je morebiti na prvi pogled to jako čudaška izbira. Kako se pa to izbere ? Ko bodo te stvari talali, me prosim pokličite, da ne bom spet kaj zamudil. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Mene tudi nujno poklicat...... :D :D :D 8) Alla Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bauca Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Interesantno .... :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LuCy Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Čudaki vseh dežel - združite se. Zborno mesto je Motosvet. :lol: :lol: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vrtnica Objavljeno Marec 26, 2003 Deli Objavljeno Marec 26, 2003 Zal tako je danasnje zivljenje in veliko je ljudi ki jim gre samo za denar. Raje sem revna kot cerkvena mis kot pa pohlepna. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Marec 27, 2003 Deli Objavljeno Marec 27, 2003 če se do denar talal sem zraven, raje umrem bogat kot reven kot cerkvena miš, je dejala mama putka in tudi jaz :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se