Skoči na vsebino

Trans Morocco Trail

Priporočene objave

Objavljeno

V začetku oktobra so objavili Trans Morocco Trail traso.

Avtor trase je Chris Scott, avtor knjig Morocco Overland, Sahara Overland, Adventure Motorcycling Handbook in drugih.

Zaenkrat je objavljeno 2.700km trase, po novem letu objavijo še preostanek. 

https://transmoroccotrail.org/faqs/

• Všeč mi je 6
  • Hvala 1
Objavljeno

To je to. To je waw faktor. Total respect. 

Objavljeno

Ja, hvala za prispevek, wov pa zame ni, prepusta pokrajina :)

Objavljeno
5 hours ago, Snečer said:

Ja, hvala za prispevek, wov pa zame ni, prepusta pokrajina :)

Maroko je velik, par sto km stran je vse zeleno. 

Objavljeno

Maroko je zanimiv in raznolik za vozit, še posebej v nekih jesenskih ali pomladnih dnevih in  za nas normalnih temperaturah, lahko le malo ponagaja deževje......super raziskovalna tura, sploh s teškašem 👍 💪     sam pa samo, ko sem videl sliko njihovega tajina, sem skoraj dobil drisko 🤪    tam se je nisem mogel rešit cel teden, z vsemi možnimi praški, dokler nisem dobil CCole..... kk je bilo s prebavo?

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Update glede tajinov. Na tretji poti v Maroku to zimo, sem klonil in v lepi restavraciji v kampu pojedel goveji tajin. Napaka! Po treh urah spanja, sem se v šotoru ob 2h ponoči zbudil z bolečinami v trebuhu. Do jutra hodil gor in dol po kampu in poležaval na kavču v recepciji. Naslednji dan ostal kar v kampu in počival na ležalniku ob bazenu. K sreči je bil kamp na nivoju in je bil res lepo urejen. Naslednji dan sem bil že v redu in nadaljeval pot. Dobil lekcijo, ampak v tako urejenem kampu si ne bi mislil, da bom imel probleme s hrano. Slike kampa, restavracije v njem in tajina, ki me je uničil za en dan.

IMG_2391.jpeg

IMG_2402.jpeg

IMG_2388.MOV

Screenshot 2025-04-08 at 11.00.01.png

Popravljeno . Popravil motolover
  • Všeč mi je 7
  • Hvala 1
Objavljeno

ma ni vedno problem hrana, ampak naš metabolizem, ki ni navajen teh bakterij

Objavljeno

Spet prebral nekje...🤣

Jaz sem v Marakešu pojedel kruh z marmelado pa sem se ulegel za dva dni...iz vseh lukenj je teklo.😅

Načeloma naj bi bil ravno tajin ok, ker je prekuhano, po njemu nisem imel problemov, pa sem ga parkrat jedel.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Tajin naj bi bil v redu, sem računal na to, da je meso toplotno dovolj obdelano. Težava je bila ali v čebuli, starem olju, mogoče je bilo meso  staro in hranjeno na previsokih temperaturah. Težko reči, bolan sem bil kar konkretno, k sreči je hitro minilo. 

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!