Skoči na vsebino

Prihodnost... in bodoče generacije

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 urami, franc pravi:

Ja, JLA je bila eno sranje, SV je pa to še nadgradila.

Iz debilnega "kaplarskega" sistema na neko proameriško sranje.

Nikoli nisem razumel (in tudi ne bom) potrebe po maltretiranju in izživljanju. In tako dobiš iz nekega normalnega usposabljanja, "drkanje" s čevlji, posteljami, omaricami... , "postrojavanje" in korakanje, polovica jih pa po vsem tem, še vedno ne zna držati puške.

Tako si jaz pač ne predstavljam usposabljanja.

Disciplina, čistoča, red, poslušnost (v "zdravih" mejah) , to mi je normalno in sprejemljivo. "Nadgradnja" tega, pa niti najmanj.

lp

šola častnikov je Yugo. Torej njihov domet ne presega drila od čiščenja kruga in pobiranja pikavcev, ter političke nastave :P (no da bom pošten, pri večini ne presega)

Objavljeno
pred eno uro, Kaldu pravi:

Sicer nisem profesionalni vojak, ampak sem bolj ljubiteljsko naštelan za vojaško zgodovino, pa tudi na samega vojaka, ki nosi v teh "zgodbah" največ....

Prvo, vojak mora imeti disciplino in tudi brez razmišljanja izpolniti ukaz, tudi za ceno svojega življenja. Na "obuki" vsako kontriranje ali neizvajanja ukazov zatrejo v kali, preveč pametne pa maltretirajo do zloma volje in tako postaneš izvrševalec ukazov brez pripomb. Vsi fizični napori in vaje v pravem boju še kako pridejo prav. Tam se napaka kaznuje zelo kruto. 

Drkanje" s čevlji, posteljami, omaricami... , "postrojavanje" in korakanje vse to je discipliniranje in občutek odgovornosti vojaka do ostalih v enoti. Ko zapoka se vse dela nagonsko in priučeno, dokler ne ojekleniš. Zato je dril v obuki tako pomemben.

Sicer ne vem za ostale, ampak v moji generaciji smo se vsi ne samo znali držati puško, celo streljati in razstaviti, pa ne samo en tip. Mi smo obvladali celo pol palčni M2 Browning.......

V človeški naravi je,  da se z čim manj dela dobi največ, po domače "Hvatanje krivina". Koliko mladij fantov bi prostovoljno v "zdravih" mejah upoštevalo disciplino, čistočo, red, poslušnost?

no, lah ti povem, da sem bi v spec enotah, padalec diverzant in takih gluposti je bilo malo. Pri nas je bil fizični dril 24ur skoraj, ne pa postavljanje kreveta. Spodbujalo se je individualno razmišljanje za pravilno in čimbolj popolno reševanje nalog. Na tak način sem se skinil skoraj en mesec prej kot bi se moral. Dobil sem nagradni. Samo moj vod je izpolnil nalogo zminiral kar je bilo potrebno. Druga dva voda smo ob romunski meji iskali 3 dni, ker sta se izgubila :P

Tak da se da, če se hoče, celo jugo armija je znala

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

no, lah ti povem, da sem bi v spec enotah, padalec diverzant in takih gluposti je bilo malo. Pri nas je bil fizični dril 24ur skoraj, ne pa postavljanje kreveta. Spodbujalo se je individualno razmišljanje za pravilno in čimbolj popolno reševanje nalog. Na tak način sem se skinil skoraj en mesec prej kot bi se moral. Dobil sem nagradni. Samo moj vod je izpolnil nalogo zminiral kar je bilo potrebno. Druga dva voda smo ob romunski meji iskali 3 dni, ker sta se izgubila :P

Tak da se da, če se hoče, celo jugo armija je znala

Tudi pri nas ni bilo hudega, le tisti "krivinaši" so padli v nemilost. V tanku pač mora vsak točno vedeti, kaj dela.....

Takega vpitja in žaljenja, kot ga lahko vidimo v ameriških filmih, v naši brigadi ni bilo in tudi nisem slišal od nobenega JNA vojaka.  

• Všeč mi je 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• Poni
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!