ftp Objavljeno pred 19 urami Objavljeno pred 19 urami Bom poenostavil. Imaš tipa ki grozi svobodnim državam z napadom in odvzem suvernega ozemlja, zraven tipa z iztegnjeno desnico,... A se vam res ne vžge ena alarmna lučka ??? A se niste skozi zgodovino naučili, da je to hudo narobe ??? 3
Tedybear Objavljeno pred 19 urami Objavljeno pred 19 urami (popravljeno) Meni se alarmna lučka prižge, kadar se mi na vlado preseli JJ, kar sicer ni taka katastrofa. Problem je, da takrat iz fekalij na površje splavajo razni Horsi, Grimsi Počivalški, Mah(nje)niči... Glede slovenskega zeta pa......trenutno samo grmi....ali bo nevihta, ali ne, bomo pa še videli ... Popravljeno pred 19 urami. Popravil Tedybear 2
DAMI34 Objavljeno pred 19 urami Objavljeno pred 19 urami pred 7 minutami, Tedybear pravi: Glede slovenskega zeta pa......trenutno samo grmi....ali bo nevihta, ali ne, bomo pa še videli ... sem tudi jaz mislil, da sam grmi, v časopisju pa tole berem: https://www.zurnal24.si/svet/grenlandija-spet-v-srediscu-pozornosti-to-pravi-eu-435844 https://www.delo.si/novice/svet/danska-premierka-je-imelka-menda-grozen-pogovor-s-trumpom kar pa me skrbi. Zakaj bi se ubadal s putinom, če lahko mal osvaja. Sicer bi pa zgodba bolj sodila, oziroma zašli smo ven z naslova teme, bolj prava je tule: 1
smasher Objavljeno pred 19 urami Avtor Objavljeno pred 19 urami Sploh ne vem koga bi citiral komu bi odgovarjal. Tudi v realnem svetu sem slišal skrb da se bojo Orban, Putin in Trump kej "počli". Jaz mislim da so to kalibri ki se bojo hitro dogovorili, vprașanje je če bo evro politiki všeč ta njihov dogovor. Kar se tiče Izraela in Ukrajine bo prišlo do neke rešitve, oziroma bosta morda Zelenski in Natanjahu malce izvisela s tistim političnim izsiljevanjem ki ga sedaj izvajata da sta žrtve. Pristop do Grenlandije me pa nilj skrbi, mislim da bo tam ZDA naredila neko enklavo kamor bojo montirali svoj raketni sistem in to bo to za ta bolilni krog. Drugače pa ne vem zakaj vsi pozabijo da obstaja meja ZDA - Rusija pa se tam bolj nič ne dogaja.
ftp Objavljeno pred 19 urami Objavljeno pred 19 urami pred 3 minutami, smasher pravi: Tudi v realnem svetu sem slišal skrb da se bojo Orban, Putin in Trump kej "počli". Jaz mislim da so to kalibri ki se bojo hitro dogovorili, vprașanje je če bo evro politiki všeč ta njihov dogovor. Nihče ni niti namignil, da bi se oni med seboj (če se, ne rabi skrbet, ne boš trpel)..., počijo po drugih in mi spadamo med druge. Iz tega skrb.
Kugelschreiber Objavljeno pred 16 urami Objavljeno pred 16 urami 3 hours ago, ftp said: A se še kdo spomne tpa z istegnjeno desnico isped slabega stoletja ???? A ste se kaj naučili iz tega ???? Ti se ga ne mores spomnit. Jaz se manj. Generacija ki je to videla, je (vecinoma) odsla. In smo, kjer smo. Nic se nismo naucili.
ftp Objavljeno pred 16 urami Objavljeno pred 16 urami pred 13 minutami, Kugelschreiber pravi: Ti se ga ne mores spomnit. Jaz se manj. Generacija ki je to videla, je (vecinoma) odsla. In smo, kjer smo. Nic se nismo naucili. Če bi tako veljalo, potem tudi za elektriko ne bi vedel, ker Tesle nisi poznal 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 15 urami Objavljeno pred 15 urami 33 minutes ago, ftp said: Če bi tako veljalo, potem tudi za elektriko ne bi vedel, ker Tesle nisi poznal Ne. Steje izkusja. Ker nam zarnice svetijo, imamo izkusnje z elektriko. Vsi. Z enosmero in izmenicno. Izkusnje z morilsko norijo pac nimamo. Lahko gledamo filme in beremo knjige, dokler ne zavohas smodnika in fredove krvi, te izkusnje pac nimas. Zahvalimo se za to. Zal, v Ukraini in Gazi poteka intezivno izobrazevaje. 1
ftp Objavljeno pred 15 urami Objavljeno pred 15 urami pred 12 minutami, Kugelschreiber pravi: Ne. Steje izkusja. Ker nam zarnice svetijo, imamo izkusnje z elektriko. Vsi. Z enosmero in izmenicno. Izkusnje z morilsko norijo pac nimamo. Lahko gledamo filme in beremo knjige, dokler ne zavohas smodnika in fredove krvi, te izkusnje pac nimas. Zahvalimo se za to. Zal, v Ukraini in Gazi poteka intezivno izobrazevaje. Ker nismo zmožni se učit na napakah drugih. Se pa na široko uporablja floskula "Razmišljaj s svojo glavo" samo nobeden ne pove da to velja samo za stvari ki jih znaš oz. razumeš. Veliko jih ima glavo samo da jim drži ušesa narazen, znajo pa bit zelo glasni, ker jih je vedno več. Tu pa kriva organizacija našega šolstva, ki pa je tema zase. 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 14 urami Objavljeno pred 14 urami Tud na svojih napakah se raja zelo malo nauci. Za vzgojo pa so odgovorni starsi, ne sole. Prav to mi je zagonetka. Kaj je slo narobe z Gen X, da s(m)o taki generatorji jeze. Od kje vsa ta gnev? Ker problemov in zamer ne producira mladina. Oni so jebene stranke. Skoz njih gen x celi, kompenzira, svoje frustracije in si builda ego.
smasher Objavljeno pred 14 urami Avtor Objavljeno pred 14 urami Jaz do mladine nimam jeze, kvečjemu razočaranje, sej dostikrat smo tudi mi razočaranje za kakšne starše, ampak se trudiš kar lahko kolikor ti uspe. Spet nekateri mladi so full zagnani in zmorejo marsikaj, ampak če je samo 20% takih ki imajo neko željo nekaj ustvarit kaj bo z ostalimi 80% ? Nekateri v moji generaciji imajo že najstnike, in nekateri še kaj delajo in ustvarjajo, ampak enkateri so pa čisto "jebe se mi za vse", postali bi infuenserji al pa raje dilerji.. to kar vidimo v ZDA geto kulturi, ko imajo babe raje dilerje in kriminalce, ker možki z obično službo so preveč bedni. (ok sedaj sem dal ekstremen primer) Na žalost srednja klasa ljudi rešuje države, čeprav se politiki očitno tega ne želijo zavedat, top 5% ima lahko miljarde, in spodnjih 5% so lahko na sociali, ekonomijo vrtijo povprečni ljudje, ko ni več srednjega razreda sistem crkne. In ta srednji razred zaradi politike, vzgoje, odnosa ljudi propada, dejavnikov je več, so povezani ampak slabo kaže. Za srednji razred je potrebna neka povpreča izobrazba in plače s katerimi se lahko preživi, zakaj VW in podobni sedaj "škripajo", ker je osnovni golf 26jurjev, passat je 40jurjev, če bi koštal osnovni golf 18 bi še kaj prodali, tako pa če radnička klasa tega ne premore več... velike fabrike avtov ne preživijo samo z nekaj luksuz modeli, je treba tudi kaj za rajo delat.
ftp Objavljeno pred 5 urami Objavljeno pred 5 urami pred 8 urami, Kugelschreiber pravi: Za vzgojo pa so odgovorni starsi, ne sole. Se ne bi strinjal, samo ni to tema tega. Šola (ne v direknem smislu ampak država) je staršem dovolila dosti preveč in ti so to izkoristili. pred 8 urami, Kugelschreiber pravi: Prav to mi je zagonetka. Kaj je slo narobe z Gen X, da s(m)o taki generatorji jeze. Od kje vsa ta gnev? Včasih smo imeli prijatelja, sodelavca, sošolca in je bilo v navadi - doktrini da si pomagamo. Sedaj je pa doktrina taka, da smo si konkurenca in moraš prehiteti prijatelja, sodelavca, sošolca. Tako da tisto kar je bilo prej prijatelj je sedaj konkurent. Sicer je to zelo na splošno, pa vendar...
Kaldu Objavljeno pred 5 urami Objavljeno pred 5 urami pred 45 minutami, ftp pravi: Se ne bi strinjal, samo ni to tema tega. Šola (ne v direknem smislu ampak država) je staršem dovolila dosti preveč in ti so to izkoristili. Včasih smo imeli prijatelja, sodelavca, sošolca in je bilo v navadi - doktrini da si pomagamo. Sedaj je pa doktrina taka, da smo si konkurenca in moraš prehiteti prijatelja, sodelavca, sošolca. Tako da tisto kar je bilo prej prijatelj je sedaj konkurent. Sicer je to zelo na splošno, pa vendar... Vzgoja otroka je mogoča do 6.leta, potem je vse prepozno. Naloga šole je učenje in ne vzgoja. Kako pričakovati od pedagoga, da vzgajal 20 otrok vmes pa jih še kaj naučil? Starši danes enega otroka ne obvladajo. Šolska zakonodaja je pač vpeljala v šolo demokracijo, vsi imajo več vpliva kot pa učitelj. Začelo se pa je v času ministrovanja Zvera. Ravnatelje nastavlja občina in ne učiteljski zbor. Torej mora ravnatelj delati v korist občine in njenih prebivalcev ne pa v korist šole in učiteljev. Žal se problemi v šolah rešujejo preko medijev, s populističnimi odločitvami. 2
ftp Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami pred 35 minutami, Kaldu pravi: Vzgoja otroka je mogoča do 6.leta, potem je vse prepozno. Naloga šole je učenje in ne vzgoja. Kako pričakovati od pedagoga, da vzgajal 20 otrok vmes pa jih še kaj naučil? Starši danes enega otroka ne obvladajo. Se strinjam, vendar je bilo mišljeno na starše, kot si opisal v drugem odstavku. Dovolili so vmešavanje staršev in predvsem so jim dali več pravic kot učiteljem.
Zivnorc Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami ... preveč napisanega, da bi bral vse za nazaj.... ... v glavnem, krivi smo fotri, k pustimo ženam proste roke, samo da imamo mir, mame pa razvajajo otroke s permisivno vzgojo, namesto njih naredijo vse, v rit jim vtaknejo vse...da nam potem hodjo po glavi... in naredijo otroke nesposobneže... 2 3
MARE 65 Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami pred 29 minutami, Zivnorc pravi: ... preveč napisanega, da bi bral vse za nazaj.... ... v glavnem, krivi smo fotri, k pustimo ženam proste roke, samo da imamo mir, mame pa razvajajo otroke s permisivno vzgojo, namesto njih naredijo vse, v rit jim vtaknejo vse...da nam potem hodjo po glavi... in naredijo otroke nesposobneže... Točno tako, če boš pa popizdil te pa napadejo "udružno" 1
Kaldu Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami pred eno uro, ftp pravi: Se strinjam, vendar je bilo mišljeno na starše, kot si opisal v drugem odstavku. Dovolili so vmešavanje staršev in predvsem so jim dali več pravic kot učiteljem. Žal to je stvar ravnatelja; če ravnatelj se postavi na stran pedagogike, potem so starši nemočni, edino lahko izpišejo otroka. Saj se zgodi, da je krivda na strani učitelja, ampak to je bolj izjema, kot pravilo.
franc Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami pred 2 minutami, Kaldu pravi: Žal to je stvar ravnatelja; če ravnatelj se postavi na stran pedagogike, potem so starši nemočni, edino lahko izpišejo otroka. Saj se zgodi, da je krivda na strani učitelja, ampak to je bolj izjema, kot pravilo. Potem ga pa razrešijo... Svet staršev, peticije... 1
ftp Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro pred eno uro, Kaldu pravi: Žal to je stvar ravnatelja; če ravnatelj se postavi na stran pedagogike, potem so starši nemočni, edino lahko izpišejo otroka. Saj se zgodi, da je krivda na strani učitelja, ampak to je bolj izjema, kot pravilo. Z odvetnikom tudi to preskočijo, ker ravnatelj nima podpore z ministrstva.
Kaldu Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro pred 1 uro, franc pravi: Potem ga pa razrešijo... Svet staršev, peticije... Svet šole je nad svetom staršev, tam padejo zahteve prepotentnih staršev. pred 22 minutami, ftp pravi: Z odvetnikom tudi to preskočijo, ker ravnatelj nima podpore z ministrstva. Odvetnik je samo za strašenje, edino prijava na šolsko inšpekcijo je mogoča; to je brezzobi lev, ki dela počasi in poda samo končno poročilo. Če so pedagogi in vodstvo šole na isti strani, potem je izpis problematičnega otroka edini izhod za starše. Žal pa gre vse na škodo otroka, vse to se dogaja le v osnovni šoli, v srednji ali gimnaziji pa postanejo dijaki samo številke.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se