DAMI34 Objavljeno Januar 24 Objavljeno Januar 24 pred 4 urami, franc pravi: Ja, JLA je bila eno sranje, SV je pa to še nadgradila. Iz debilnega "kaplarskega" sistema na neko proameriško sranje. Nikoli nisem razumel (in tudi ne bom) potrebe po maltretiranju in izživljanju. In tako dobiš iz nekega normalnega usposabljanja, "drkanje" s čevlji, posteljami, omaricami... , "postrojavanje" in korakanje, polovica jih pa po vsem tem, še vedno ne zna držati puške. Tako si jaz pač ne predstavljam usposabljanja. Disciplina, čistoča, red, poslušnost (v "zdravih" mejah) , to mi je normalno in sprejemljivo. "Nadgradnja" tega, pa niti najmanj. lp šola častnikov je Yugo. Torej njihov domet ne presega drila od čiščenja kruga in pobiranja pikavcev, ter političke nastave (no da bom pošten, pri večini ne presega)
DAMI34 Objavljeno Januar 24 Objavljeno Januar 24 pred eno uro, Kaldu pravi: Sicer nisem profesionalni vojak, ampak sem bolj ljubiteljsko naštelan za vojaško zgodovino, pa tudi na samega vojaka, ki nosi v teh "zgodbah" največ.... Prvo, vojak mora imeti disciplino in tudi brez razmišljanja izpolniti ukaz, tudi za ceno svojega življenja. Na "obuki" vsako kontriranje ali neizvajanja ukazov zatrejo v kali, preveč pametne pa maltretirajo do zloma volje in tako postaneš izvrševalec ukazov brez pripomb. Vsi fizični napori in vaje v pravem boju še kako pridejo prav. Tam se napaka kaznuje zelo kruto. Drkanje" s čevlji, posteljami, omaricami... , "postrojavanje" in korakanje vse to je discipliniranje in občutek odgovornosti vojaka do ostalih v enoti. Ko zapoka se vse dela nagonsko in priučeno, dokler ne ojekleniš. Zato je dril v obuki tako pomemben. Sicer ne vem za ostale, ampak v moji generaciji smo se vsi ne samo znali držati puško, celo streljati in razstaviti, pa ne samo en tip. Mi smo obvladali celo pol palčni M2 Browning....... V človeški naravi je, da se z čim manj dela dobi največ, po domače "Hvatanje krivina". Koliko mladij fantov bi prostovoljno v "zdravih" mejah upoštevalo disciplino, čistočo, red, poslušnost? no, lah ti povem, da sem bi v spec enotah, padalec diverzant in takih gluposti je bilo malo. Pri nas je bil fizični dril 24ur skoraj, ne pa postavljanje kreveta. Spodbujalo se je individualno razmišljanje za pravilno in čimbolj popolno reševanje nalog. Na tak način sem se skinil skoraj en mesec prej kot bi se moral. Dobil sem nagradni. Samo moj vod je izpolnil nalogo zminiral kar je bilo potrebno. Druga dva voda smo ob romunski meji iskali 3 dni, ker sta se izgubila Tak da se da, če se hoče, celo jugo armija je znala
Kaldu Objavljeno Januar 24 Objavljeno Januar 24 pred eno uro, DAMI34 pravi: no, lah ti povem, da sem bi v spec enotah, padalec diverzant in takih gluposti je bilo malo. Pri nas je bil fizični dril 24ur skoraj, ne pa postavljanje kreveta. Spodbujalo se je individualno razmišljanje za pravilno in čimbolj popolno reševanje nalog. Na tak način sem se skinil skoraj en mesec prej kot bi se moral. Dobil sem nagradni. Samo moj vod je izpolnil nalogo zminiral kar je bilo potrebno. Druga dva voda smo ob romunski meji iskali 3 dni, ker sta se izgubila Tak da se da, če se hoče, celo jugo armija je znala Tudi pri nas ni bilo hudega, le tisti "krivinaši" so padli v nemilost. V tanku pač mora vsak točno vedeti, kaj dela..... Takega vpitja in žaljenja, kot ga lahko vidimo v ameriških filmih, v naši brigadi ni bilo in tudi nisem slišal od nobenega JNA vojaka. 1
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 Norveški dijaki z analogne ure ne znajo razbrati, koliko je ura https://www.24ur.com/novice/tujina/norveski-dijaki-z-analogne-ure-ne-znajo-razbrati-koliko-je-ura.html 1
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred eno uro, ftp pravi: Norveški dijaki z analogne ure ne znajo razbrati, koliko je ura https://www.24ur.com/novice/tujina/norveski-dijaki-z-analogne-ure-ne-znajo-razbrati-koliko-je-ura.html 4
smasher Objavljeno Januar 25 Avtor Objavljeno Januar 25 (popravljeno) pred 2 urami, ftp pravi: Norveški dijaki z analogne ure ne znajo razbrati, koliko je ura https://www.24ur.com/novice/tujina/norveski-dijaki-z-analogne-ure-ne-znajo-razbrati-koliko-je-ura.html @Kugelschreiber bi rekel da to ni pomembno, ker analogne ure so za časom, in je brezveze da obremenjujemo mlade generacije s tem. To da srednješolce ne znajo tega kar so včasih znali prvošolčki, ni pomembno. ps: bomo vidli kdaj bo postala uporaba vezalk "prezahtevna". Popravljeno Januar 25. Popravil smasher 5
Kugelschreiber Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 1 hour ago, smasher said: ps: bomo vidli kdaj bo postala uporaba vezalk "prezahtevna". Hehe. Ta je dobra. Z vezalkami sem se mučil praktično do nedavnega. Levo/desno ne bom obvladal nikoli. Z obema rokama sem enako neroden. Zakaj vse to? Ko sem bil otrok, disleksija še ni obstajala. 1
Supertech Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 kemični kuli, a mas dve levi roki kot krt pa zato nea gree 😝 1
Kugelschreiber Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 36 minutes ago, Supertech said: kemični kuli, a mas dve levi roki kot krt pa zato nea gree 😝 Ja jebiga. Drzi. Tocno tak. Dioptrija -20, dve levi, okrog obrnjeni 🤣 🤷🏼♂️ vecina piscev v tej temi se zgraza nad nesposobnostjo mladine. 1 6
smasher Objavljeno Januar 25 Avtor Objavljeno Januar 25 Sicer me nikol niso testirali ali diagnosticirali za dizleksijo, ampak mam tut dve keve roke in na cesti zavijam "gor in dol" levo in desno je treba preveč razmišljat 🤣 Ma vse se da, na žalost sem jaz videl tako "ne bistre ljudi" delat faks da vem da je dostirkat samo lenoba in tisto "bom jutri" ki ovira ljudi.
lasagna Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 Jaz sem ponosen na svoji dve Levi roki in diSleksijo. Pa tudi na dril in disciolino v vojski, ki ubijata svobodno misel, saj brez tega ne gre brez milosti pobijati osebkov v oblekah iz druge modne hiše. 3
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred eno uro, smasher pravi: Ma vse se da, na žalost sem jaz videl tako "ne bistre ljudi" delat faks V mojem delovnem okolju so skoraj izključno visoko in magistrsko izobraženi ljudje, pa največ krat razmišljam koliko so plačali za izobrazbo. Večkrat jim moram razlagat zakonodajo, organizirat delo, jih kontrolirat, ..., pa spadam med tiste "srečneže" ki dobivamo dodatek do minimalne plače. 1
smasher Objavljeno Januar 25 Avtor Objavljeno Januar 25 pred 16 minutami, ftp pravi: V mojem delovnem okolju so skoraj izključno visoko in magistrsko izobraženi ljudje, pa največ krat razmišljam koliko so plačali za izobrazbo. Večkrat jim moram razlagat zakonodajo, organizirat delo, jih kontrolirat, ..., pa spadam med tiste "srečneže" ki dobivamo dodatek do minimalne plače. Jaz imam to srečo da smo v pisarni trije, pa sem jaz kdaj bukov. Ampak je rekel kolega v drugem podjetju, da to so ljudje navajeni dela "naloge", če jim rečeš naj se sami znajdejo in organizirajo so čisto zgubljeni. Na žalost šolstvo ocenjije samo kako dobro si zapomneš in kako znaš nekaj ponovit. 1
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 1 uro, lasagna pravi: Jaz sem ponosen na svoji dve Levi roki in diSleksijo. Pa tudi na dril in disciolino v vojski, ki ubijata svobodno misel, saj brez tega ne gre brez milosti pobijati osebkov v oblekah iz druge modne hiše. kaj pa maš ti proti vsem, k se počutijo drugače? ps. se strinjam z zadnjim stavkom. Jaz se počutim ultraful jebač, kdo bo men govoru, da se ne smem drgač? Kdo? Oranžna trumpi opica? 😛 Mam eno levo, sm levičar, jem z desno, drkam z obema. Nijedan qurac neče men da govori kako bom to delal Dril in disciplina sta pomembna zgolj in samo v štartu. V trenutku, ko se jo učenci naučijo, jih je potrebno osvobodit. Torej jih naučit misliti s svojo glavo. Gledam primere naše vzgoje: komunizem/socializem/ali nekaj totalitarnega...ki ti polni glavo z vsem. In gledam faking debile z zahoda, kjer jih vzgajajo v načinu: poskusi vse..naj crkne, poskusi še 1x, četudi crkne, nadaljuj...uči se z napak. In ja, po izobrazbi so prekleto večji butli. Tudi po ZKP Veš kje je problem: mi ubijemo duha vsakršnega razvoja otroka in mladostnika takoj v štartu. In ja smo bolj brihtni, vemo več na pamet...sam se jo bojimo izkoristiti, ker le ta ogrozi totalitarni način vzgoje. Tako nas od rojstva filajo. Da nadaljujem al pa še grem v skrajnost: razumem Afganistanca. Živi v lukni iz blata. Ga futrajo z ideologijo, da so ženske manjvredne in bo v "afterlajfu" mel vsaj 40 devic, ki ga bodo zadovoljevale do amena. Tip ne ve za druge informacije in so le te 100% dejstvo ali vera. Jaz, če sem tako vzgojen, se zlahka tudi jaz razstrelim. In se vrnem v normalo: premal učimo mladež razmišljanja, še vedno žal. Premal jim dovolimo svobode, še vedno žal. Prekleto enosmerni smo. Ne dovolimo Elana, Poleta, Razmišljanja izven okvirjev. 1
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 6 minutami, DAMI34 pravi: premal učimo mladež razmišljanja, še vedno žal. Premal jim dovolimo svobode, še vedno žal. Se ne strinjam. Najprej se naučit red, potem kako se učit na napakah drugih. Ko je preveč svobode se dela neumnosti. Razmišljanja se ne rabi - da učit. Ali si sposoben ali ne.
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 1 minuto, ftp pravi: Se ne strinjam. Najprej se naučit red, potem kako se učit na napakah drugih. Ko je preveč svobode se dela neumnosti. Razmišljanja se ne rabi - da učit. Ali si sposoben ali ne. Ubili smo duha širine, še vedno ga. Šola, fax superduper državna služba, to je domet. Misliti, kakor ukažejo. Od komunizma do danes se nič ni spremenilo.
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 ps. drill uničuje kreativnost. Spodbuja pa mišični spomin.
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 21 minutami, DAMI34 pravi: Ubili smo duha širine, še vedno ga. Šola, fax superduper državna služba, to je domet. Misliti, kakor ukažejo. Od komunizma do danes se nič ni spremenilo. Sploh ne. Tista fraza "Razmišljaj s svojo glavo" je samo brezvezna fraza. Veliko ljudi pač ni sposobnih oz. rezmišlja napačno. Iz tega nastanejo razna verovanja, pa čipiranja, pa kemtraili, zastrupljanja, ..., potem pa ti isti nabavijo preko znancev od znancev neke antibiotike iz Bih, kjer jih prodajajo brez recepta, ker jim je frizerka povedala kako ji pomagajo. Najprej moraš imet znanje, dosti znanja, šele potem lahko razmišljaš v pravi smeri. Vse ostalo so le neumnosti. pred 21 minutami, DAMI34 pravi: ps. drill uničuje kreativnost. Spodbuja pa mišični spomin. Niti ne. Drill je učenje navad. (Ne vem kako bi se izrazi.) Da se naučiš podzavestno odreagirati na nek dogodek - nevarnost. Dril je vsak trening, tudi trening varne vožnje, da veš kako odreagirat v delčku sekunde (takrat nimaš časa razmišljat). Ko take stvari obvladaš lahko nadgradiš z razmišljanjem kako še izboljšati. Zato je prav, da je na začetku drill - učenje. Tudi v vojski. Ko "zagusti" ne moreš se zanest na ljudi ki ne poslušajo in razmišljajo s svojo glavo. Tudi pri skupinskih športih je drill, je trener ki razmišlja in igralci igrajo po navodilih. Drill je zelo pomemben. 1
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 14 urami, ftp pravi: Sploh ne. Tista fraza "Razmišljaj s svojo glavo" je samo brezvezna fraza. Veliko ljudi pač ni sposobnih oz. rezmišlja napačno. točno tule se loči vzhod od zahoda ,ali moja poanta in tvoja. Naj se razmišlja, čeprav narobe. Sem lepo zapisal, zahod je po "merjeni inteligenci" daleč za nami. Žal pa po kreativnosti, daleč pred nami. In točno tvoj zapis v stilu "razmišlja napačno" je dokaz tega. (in ga moramo uničitit čimprej. iz komunizma itak izvira da so vsi privatniki smrt državni ureditvi, pol pa le ugotovimo da jo hranijo s prispevki in dajatvami)
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 12 minutami, ftp pravi: Drill je zelo pomemben. da, dokler je edina in prava resnica v trenerju, ki to zna. Ampak ne jaz ne ti ne veva in nisva 100%, da je edini in pravi dril tak kot gapredpiše recimo USA vojska (torej dretje in mučenje učencev) al pa SLO vojska, kjer je že 10 sklec problem Tudi v drilu so nianse. Zato celo pri nogometu mariskater trener izgubi svoj stolček, ker ni dobro predvidel drilla/treningov/strategije.
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 14 urami, DAMI34 pravi: Veš ti vse, si multimiljader, uspešen v pičkumater, gneteš dnar, furaš 10 multinacijonalk? Ko berem tebe!!!
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 16 minutami, ftp pravi: Ko berem tebe!!! ola, evo, to lahko posreduješ svojim učencem. Mene in moje trditve. A si sploh upaš, al je bolje, da jih drilaš, da ne odstopajo od tvojega zapisa, ker niso dovolj pametni in se morajo naučiti točno določenih okvirjev omejitev, ki jih ti postavljaš? Ne jaz ne ti nisva vsemogočna in ne veva vseh možnih poti, ki jih prihodnost skreira. Torej z drillom v samo eno in "sveto" resnico, uničujeva vse ostale možne poti do uspeha.
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 10 minutami, DAMI34 pravi: ola, evo, to lahko posreduješ svojim učencem. Mene in moje trditve. A si sploh upaš, al je bolje, da jih drilaš, da ne odstopajo od tvojega zapisa, ker niso dovolj pametni in se morajo naučiti točno določenih okvirjev omejitev, ki jih ti postavljaš? Ti zelo ozkogledno razumeš besededo drill. Sokrat, znani starogrški filozof je končal kot je, ker je trdil da ne more vsak odločat o vsem, predvsem da je demokracija neobstojna - ne more obstajat dosti časa. Po njegovi smrti se je to tudi pokazalo. Saj veš tisto... le čevlje sodi naj kopitar.
DAMI34 Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 11 minutami, ftp pravi: Ti zelo ozkogledno razumeš besededo drill. Sokrat, znani starogrški filozof je končal kot je, ker je trdil da ne more vsak odločat o vsem, predvsem da je demokracija neobstojna - ne more obstajat dosti časa. Po njegovi smrti se je to tudi pokazalo. Saj veš tisto... le čevlje sodi naj kopitar. wtf? Ne vem, kaj na ti odvrnem. Sem zlo lepo napisal in zapis temelji na mojih iskušnjah v slo in v tujini, kakor sem zadevel videl in jih vidim: -mi drilamo, učimo na pamet, znamo več smo skor kot gugl, ne dovolimo in ne učimo pa uporabe znanja. -še več, mi omejujemo vsakršno razmišljanje izven okvirev. Nič posebnega, to je dejstvo večine vseh tranzicijskih držav, ki prehajajo ali so prehajale iz komunizma/socialzma -mi celo ubijamo in preprečujemo "samozaposlovanje, " .Razmišljanje vsakogar, ki bi šel po svoji poti, razn po poti, ki jo določa šola oziroma bivša državna ureditev. Torej kup papirja potem pa državne službice. -vsak privatnik je bil včasih(ampak še vedno se tak misli) državni sovražnik. Razn tistih, ki so politiko zta jajca držali. Sam dril v nekaterih situacijah pa je pomemben , mogoče celo življenskih. Najbolj v momentih, kjer ne rabiš pameti ampak hiter odziv. Recimo izogib oviri v prometu!!!
ftp Objavljeno Januar 25 Objavljeno Januar 25 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: še več, mi omejujemo vsakršno razmišljanje izven okvirev. Sploh ne, to ni res. pred 2 minutami, DAMI34 pravi: mi celo ubijamo in preprečujemo "samozaposlovanje, to tudi ni res. pred 3 minutami, DAMI34 pravi: Razmišljanje vsakogar, ki bi šel po svoji poti, razn po poti, ki jo določa šola oziroma bivša državna ureditev Tudi to ni res. Lako odpreš firmo in služiš. Žal tudi nepošteno. pred 4 minutami, DAMI34 pravi: vsak privatnik je bil včasih(ampak še vedno se tak misli) državni sovražnik. to smo že zdavnaj zaključili. Ali pa ti spet o zartizanih in domobrancih. pred 5 minutami, DAMI34 pravi: Razn tistih, ki so politiko zta jajca držali. to paj je bilo vedno in je še. pred 5 minutami, DAMI34 pravi: kakor sem zadevel videl in jih vidim ljudje vidijo ravno zemljo, čipiranje,..., vsak vidi po svoje
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se