Kugelschreiber Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami 11 minutes ago, Kaldu said: Saj nekaj je na tem, kajti imeti motor seda je v glavnem res statusni simbol. No, v primerjavi z 40 let nazaj. Takrat so bili motoristi (na težkih motorjih) res le tisti, ki so s srcem uživali na motorju. No, bilo je tudi nekaj (ampak res malo) nastopačev. Se ti res zdi tako? 40 let nazaj je bil GPz900r talk of the town. Konec osemdesetih, zacetk devetdesetih, je bil nov FZR z dvema okroglima lucema ultimativn statusni simbol. Kupili so ga samo tisti z jajci in ful keša, skratka, tavečji frajerji. In to jasno pokazali z nažiganjem čez trg. Najdalša fura je bla Opatija. Nastop je bil vse. Danes fin nov bajk kupis za 6 minimalcev, z regresom solidno opremo za 2. Na lep vikend se skoz postojno pelje mali miljon motorjev. Nic ne izstopa, opazi se samo guzvo in par prepotentnih bedakov. 5
pupa Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 15 minutami, vandrovec pravi: Kaj vse si ljudje izmislijo...sem bil lastnik veliko motorjev, bmw je le eden med njimi, naslednji bo spet drug, v prehodnem obdobju bo zraven en lahek enduro. Za edini motor pa še kolebam, če bi bil dovolj CF 450 Mt, po nekaj letih, ko ne bo več v planu doljših voženj. Tenere 700 bi bila dovolj. dvomim, da sva se razumela.... pa recimo - meni je GS full všeč. Ne vem, lep motor mi je. Sploh, ko je nakranclan z meglenkami, trdimi kovčki, vsemi crash-bari, itd.... Ko sem se odločala, kater motor bi imela, je bila prva misel Triumph Tiger, recimo. Ampak, glede na to, kake so moje želje, sem iskala nekaj čim lažjega, da se ne bom preveč jebala s pobiranjem motorja v neki vukojebini in še vedno dovolj močnega, da mi omogoča lepo vožnjo po cesti. Ampak, te bom vprašala. Naslednje leto grem v Maroko. Zagotovo se bom vozila tudi po cestah, ampak mene predvsem zanima Sahara. Povej mi, kaj mi priporočaš? Da grem s svojim 800 kubičnim dol, ki je lahkokategorec za to kategorijo motorjev, al bi si dol sposodila kakega GS-a (nakranclanega, kolikor se da in s trdimi kufri), ki ima 1000+ kubikov, al bi si morda celo dol sposodila nekaj med 250 in 500 kubikov? S tem, da sem 47 let stara ženska, velika cca 173 cm, sicer kar fizično močna, ampak zagotovo nimam kondicije in vzdržljivosti 20. letnice. Aja, pa do sedaj sem na vseh enduro motorjih sedela oziroma stala normalno, ker imam dovolj dolge noge, da pridem do tal (torej velikost ni problem). 3
franc Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami @pupa ne poznam te in ne poznam tvojih zmožnosti, ampak sahara in 800 ccm ne gre skupaj, če nisi Paul Tarres ali kaj podobnega. Največ kar sem jaz imel opravka z "mivko" je bila Portugalska in mi ni bilo niti najmanj všeč. Problem je, da moraš voziti 40km/h++ , da "splavaš" (ali pa "umreš" pri manjših hitrostih zaradi "porivanja" ) in ko vsekaš v skalo (ali kaj trdega) si v resnih težavah. Stabilizator pomaga, ne dela pa čudežev. Pa pozabi na kakšne "dual" ali "adventure" gume. Mene sahara ne bo videla. lp 4
pupa Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 11 minutami, franc pravi: @pupa ne poznam te in ne poznam tvojih zmožnosti, ampak sahara in 800 ccm ne gre skupaj, če nisi Paul Tarres ali kaj podobnega. Največ kar sem jaz imel opravka z "mivko" je bila Portugalska in mi ni bilo niti najmanj všeč. Problem je, da moraš voziti 40km/h++ , da "splavaš" (ali pa "umreš" pri manjših hitrostih zaradi "porivanja" ) in ko vsekaš v skalo (ali kaj trdega) si v resnih težavah. Stabilizator pomaga, ne dela pa čudežev. Pa pozabi na kakšne "dual" ali "adventure" gume. Mene sahara ne bo videla. lp ja, @franc točno o tem govorim. Še 800 je preveč, kaj šele več, 1000+ 2
vandrovec Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 25 minutami, pupa pravi: Povej mi, kaj mi priporočaš? Da grem s svojim 800 kubičnim dol, ki je lahkokategorec za to kategorijo motorjev, al bi si dol sposodila kakega GS-a (nakranclanega, kolikor se da in s trdimi kufri), ki ima 1000+ kubikov, al bi si morda celo dol sposodila nekaj med 250 in 500 kubikov? Ne vem, to boš morala sama razmislit. Če imaš namen dol rentat potem nekaj lažjega, če pa greš s tvojim dol se pa voziš po bolj utrjenih poteh. Mene Maroko ne mika ravno, preveč skomercializirano že kot tisto "must have" ker imajo drugi.. Mogoče kdaj ni pa v planu...
Kaldu Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 35 minutami, Kugelschreiber pravi: Se ti res zdi tako? 40 let nazaj je bil GPz900r talk of the town. Konec osemdesetih, zacetk devetdesetih, je bil nov FZR z dvema okroglima lucema ultimativn statusni simbol. Kupili so ga samo tisti z jajci in ful keša, skratka, tavečji frajerji. In to jasno pokazali z nažiganjem čez trg. Najdalša fura je bla Opatija. Nastop je bil vse. Danes fin nov bajk kupis za 6 minimalcev, z regresom solidno opremo za 2. Na lep vikend se skoz postojno pelje mali miljon motorjev. Nic ne izstopa, opazi se samo guzvo in par prepotentnih bedakov. Kot si sam napisal, tisti z jajci, full keša (za tiste čase)pa ja moral vsak, ki je imel težji motor. Je pa res, da so tudi šparali te motorje, kajti servisiranje je bilo bolj na ramenih lastnika, ali pa je to pomenilo vožnjo v tujino. Razlika med nekaterimi današnjimi vozniki motorjev je v tem, da marsikateri današnji lastnik motorja ga ne pozna in vozi vse prej kot po motoristično. Ko naletiš na 1000+ ccm voznika, ki gre prav počasi čez ovinek (presrano) pospeši pa na ravnini, pa spet zaviranje na polno pred zavojem in po jajcih čez ovinek in tako naprej. Ko ga prehitiš, si pa norec na motorju. Še huje pa so skupine takih motoristov. Takih 40 let nazaj (skoraj) ni bilo. 3
BIF Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 3 urami, vandrovec pravi: Z gsi imajo probleme samo tisti ki ga nimajo. .....torej....bolj plehnatega, praznega in bedastega odgovora ne uporablja nihče, razen seveda lastniki gs-a. Pravilen odgovor bi bil...Probleme z gs-i imajo samo lastniki gs-ov... In nihče drug! 2
pupa Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami pred 6 minutami, vandrovec pravi: Ne vem, to boš morala sama razmislit. Če imaš namen dol rentat potem nekaj lažjega, če pa greš s tvojim dol se pa voziš po bolj utrjenih poteh. Mene Maroko ne mika ravno, preveč skomercializirano že kot tisto "must have" ker imajo drugi.. Mogoče kdaj ni pa v planu... never mind.... saj vem, da veš, kaj mislim, ampak pač ego ne pusti.....
BIF Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami (popravljeno) pred 57 minutami, pupa pravi: dvomim, da sva se razumela.... pa recimo - meni je GS full všeč. Ne vem, lep motor mi je. Sploh, ko je nakranclan z meglenkami, trdimi kovčki, vsemi crash-bari, itd.... Ko sem se odločala, kater motor bi imela, je bila prva misel Triumph Tiger, recimo. Ampak, glede na to, kake so moje želje, sem iskala nekaj čim lažjega, da se ne bom preveč jebala s pobiranjem motorja v neki vukojebini in še vedno dovolj močnega, da mi omogoča lepo vožnjo po cesti. Ampak, te bom vprašala. Naslednje leto grem v Maroko. Zagotovo se bom vozila tudi po cestah, ampak mene predvsem zanima Sahara. Povej mi, kaj mi priporočaš? Da grem s svojim 800 kubičnim dol, ki je lahkokategorec za to kategorijo motorjev, al bi si dol sposodila kakega GS-a (nakranclanega, kolikor se da in s trdimi kufri), ki ima 1000+ kubikov, al bi si morda celo dol sposodila nekaj med 250 in 500 kubikov? S tem, da sem 47 let stara ženska, velika cca 173 cm, sicer kar fizično močna, ampak zagotovo nimam kondicije in vzdržljivosti 20. letnice. Aja, pa do sedaj sem na vseh enduro motorjih sedela oziroma stala normalno, ker imam dovolj dolge noge, da pridem do tal (torej velikost ni problem). Torej...en tako kolegialen predlog, ki najmanj "boli". Z 800-ko (krasen motor btw)...greš na eno uživaško balkansko turco. Med tem pa še skočiš v Deliblatsko peščaro v Srbiji, kjer se lahko v zelo varnem območju preizkusiš z motorjem na mivki. Zelo zabaven kraj za takšne hece. In ko se naveličaš peskovnika si v 15 min v restavraciji z dobrotami iz roštilja, kjer lahko v miru v glavi "predebatiraš" svojo izkušnjo...si odpočiješ roke, hrbet in noge, strneš vtise in veliko lažje sprejmeš odločitev o načrtovanih poteh po Maroku....ki je kot si uspela prebrati od izkušenih itak skomercaliziran... ...mogoče kakšni adv avtobani...Avstrija, Švica, Dolomiti itd...to je še neskomercializirano.... In pa seveda PRAVI motor....je za razmislit.... Popravljeno pred 9 urami. Popravil BIF 1 2
pupa Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami pred 7 minutami, BIF pravi: Torej...en tako kolegialen predlog, ki najmanj "boli". Z 800-ko (krasen motor btw)...greš na eno uživaško balkansko turco. Med tem pa še skočiš v Deliblatsko peščaro v Srbiji, kjer se lahko v zelo varnem območju preizkusiš z motorjem na mivki. Zelo zabaven kraj za takšne hece. In ko se naveličaš peskovnika si v 15 min v restavraciji z dobrotami iz roštilja, kjer lahko v miru v glavi "predebatiraš" svojo izkušnjo...si odpočiješ roke, hrbet in noge, strneš vtise in veliko lažje sprejmeš odločitev o načrtovanih poteh po Maroku....ki je kot si uspela prebrati od izkušenih itak skomercaliziran... ...mogoče kakšni adv avtobani...Avstrija, Švica, Dolomiti itd...to je še neskomercializirano.... In pa seveda PRAVI motor....je za razmislit.... Vidiš, izredno dobra ideja. Naslednje leto pa potem v Maroko 🤣 Men res dol visi, kaj je skomercializirano in kaj ne. Jaz sem se v Saharo oziroma puščave zaljubila in dokler si tega ne potešim, bom težila sama sebi s tem. Je pa zanimivo, da moja sanjska tura ni skomercializirana, ker zaenkrat nisem nobenega spoznala, ki bi želel iti - namreč iz Maroka v Tunizijo.... kako tako turo recimo 2
BIF Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami Pravkar, pupa pravi: Vidiš, izredno dobra ideja. Naslednje leto pa potem v Maroko 🤣 Men res dol visi, kaj je skomercializirano in kaj ne. Jaz sem se v Saharo oziroma puščave zaljubila in dokler si tega ne potešim, bom težila sama sebi s tem. Je pa zanimivo, da moja sanjska tura ni skomercializirana, ker zaenkrat nisem nobenega spoznala, ki bi želel iti - namreč iz Maroka v Tunizijo.... kako tako turo recimo Smola...jaz imam namen it iz Tunizije v Maroko-ravno obratno. To pot sem izbral ker imam samo 500-ko...in to ni za na cesto...tam pa so itak bolj boge "ceste"... 1
pupa Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami pred 4 minutami, BIF pravi: Smola...jaz imam namen it iz Tunizije v Maroko-ravno obratno. To pot sem izbral ker imam samo 500-ko...in to ni za na cesto...tam pa so itak bolj boge "ceste"... Ti dovolim, da greš zraven, ampak z avtom, da me zalagaš z bencinom, hrano, pijačo in ostalimi pritiklinami...... 🤪🤣🤣 2
Kugelschreiber Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami 36 minutes ago, Kaldu said: Takih 40 let nazaj (skoraj) ni bilo. tega pa ne znam ocenit, pri 7ih letih nisem benga ganjal po cesti 1
Marko P. Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami pred 31 minutami, pupa pravi: Vidiš, izredno dobra ideja. Naslednje leto pa potem v Maroko 🤣 Men res dol visi, kaj je skomercializirano in kaj ne. Jaz sem se v Saharo oziroma puščave zaljubila in dokler si tega ne potešim, bom težila sama sebi s tem. Je pa zanimivo, da moja sanjska tura ni skomercializirana, ker zaenkrat nisem nobenega spoznala, ki bi želel iti - namreč iz Maroka v Tunizijo.... kako tako turo recimo Tale oziroma podobna tura je bila tudi pri meni v planu za letos. Ampak so po mojih podatkih vsi mejni prehodi med Marokom in Alžirijo zaprti. In ker sem v Maroku že bil, grem letos v Tunizijo... 1 1
pupa Objavljeno pred 8 urami Objavljeno pred 8 urami pred 5 minutami, Marko P. pravi: Tale oziroma podobna tura je bila tudi pri meni v planu za letos. Ampak so po mojih podatkih vsi mejni prehodi med Marokom in Alžirijo zaprti. In ker sem v Maroku že bil, grem letos v Tunizijo... Od kdaj pa je to spet? Jaz sem bila oktobra v Tuniziji in smo se ravno z domačini pogovarjali in so rekli, da se je Alžirija full začela odpirati za turizem in da meje niso problem 🤷♀️ Samo povem, kaj so povedali. Mogoče so se me pa hoteli samo znebiti 🤣 1 2
Marko P. Objavljeno pred 7 urami Objavljeno pred 7 urami pred 43 minutami, pupa pravi: Od kdaj pa je to spet? Jaz sem bila oktobra v Tuniziji in smo se ravno z domačini pogovarjali in so rekli, da se je Alžirija full začela odpirati za turizem in da meje niso problem 🤷♀️ Samo povem, kaj so povedali. Mogoče so se me pa hoteli samo znebiti 🤣 Iz tunizije v Alžirijo bi verjetno šlo...Je pa mejno območje v Alžiriji "nevarno", obstajajo skupine, ki ropajo turiste. Potrebuje se tudi viza za Alžirijo, pa žiga od Izraela ne smeš imeti v potnem listu....
DAMI34 Objavljeno pred 6 urami Objavljeno pred 6 urami in pol se vprašamo, kje v evoluciji motorizma smo se zgubili? Ja nekje med Marokom in Tunizijo ps. za 20 postov nazaj, res je kubiki niso važni, loh je tut mal pod taužent, važno da ma kompresorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 4
MARE 65 Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami pred 4 urami, BIF pravi: Torej...en tako kolegialen predlog, ki najmanj "boli". Z 800-ko (krasen motor btw)...greš na eno uživaško balkansko turco. Med tem pa še skočiš v Deliblatsko peščaro v Srbiji, kjer se lahko v zelo varnem območju preizkusiš z motorjem na mivki. Zelo zabaven kraj za takšne hece. In ko se naveličaš peskovnika si v 15 min v restavraciji z dobrotami iz roštilja, kjer lahko v miru v glavi "predebatiraš" svojo izkušnjo...si odpočiješ roke, hrbet in noge, strneš vtise in veliko lažje sprejmeš odločitev o načrtovanih poteh po Maroku....ki je kot si uspela prebrati od izkušenih itak skomercaliziran... ...mogoče kakšni adv avtobani...Avstrija, Švica, Dolomiti itd...to je še neskomercializirano.... In pa seveda PRAVI motor....je za razmislit.... te potke sem jaz rihtal 1982 (mater sem že mal v letih ) Dobra ideja, že nekaj časa razmišljam, da bi se malo odpeljal tja 2 1
BIF Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami pred 27 minutami, MARE 65 pravi: te potke sem jaz rihtal 1982 (mater sem že mal v letih ) Dobra ideja, že nekaj časa razmišljam, da bi se malo odpeljal tja Priporočam. Pač peskovnik za velike. Seveda to niso Maroške sipine...je pa dovolj blizu, da dobiš občutek, kako težko je vozit po pesku in kako neverjetno težek je motor, ko ga tretjič v 200m položiš in pobiraš.....razen seveda če nisi ponosni lastnik "advenčerja", ki se vleže na glavo cilindra....😋 Jaz nisem tako bogat, da bi imel motor s štrlečimi uhlji, sem pa z mojim pol lažjim ugotovil, da so sipine (kjerkoli že so) lepe za videt...za poizkušat kako so prevozne pa ne...vsaj meni ne.... 2
pupa Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami pred 10 minutami, BIF pravi: Priporočam. Pač peskovnik za velike. Seveda to niso Maroške sipine...je pa dovolj blizu, da dobiš občutek, kako težko je vozit po pesku in kako neverjetno težek je motor, ko ga tretjič v 200m položiš in pobiraš.....razen seveda če nisi ponosni lastnik "advenčerja", ki se vleže na glavo cilindra....😋 Jaz nisem tako bogat, da bi imel motor s štrlečimi uhlji, sem pa z mojim pol lažjim ugotovil, da so sipine (kjerkoli že so) lepe za videt...za poizkušat kako so prevozne pa ne...vsaj meni ne.... jah, starost nije radost 🤪🙈 1
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami Jaz bi za sipine najraje uničeval drug moped. Greš kamor greš, rentaš dirt bike in nažigaš kolikor te je volja, ko maš polno kapo, pa s svojim lepo dalje, bodisi po Maroku, Afriki al pa kamnolomu za bajti. Droben pesek/prah je hudič in če moped ni pravilno zrihtan, je hitro štala.
franc Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami Meni je bolj problem, da se lahko dobro polomis. Kakšna ključnica je klasika. Zdravstveni sistem je pa bolj bogi. Vsi "Maroški" zagnanci s Portugalske so imeli vsaj kakšno zlomljeno kost (večina pa kar konkretno zbirko) . Očitno sem preveč preračunljiv. Lp 1
vandrovec Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro Kakšen užitek pa je mučenje po pesku? če ni nujno čim dlje stran...🙂
pupa Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro https://www.facebook.com/share/r/163GVPKUPs/ Pa fantje no.... Če to ni užitek 😍😍🥰🥰
DAMI34 Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro pred 43 minutami, vandrovec pravi: Kakšen užitek pa je mučenje po pesku? če ni nujno čim dlje stran...🙂 to je mene vprašal nekdo, ki se vozi z avtom, klima, masaža riti, ogrevani sedeži in volan... Kakšen užitek sploh je v vročini in mrazu, pa dežju se vozit z motorjem? Sem reku, zlo podoben, kot ga ma pes, ki glavo tiši čez okno avtomobila
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se