CaSCade5509 Objavljeno Marec 2 Objavljeno Marec 2 Zdravo! Trenutno imam motor Aprilia RX 125 2024, pa me zanimata dve stvari, in sicer: Kje bi lahko dobil cestne oziroma neke pol-pol gume za ta motor, ker sedaj imam "kramparce" gor in se hitro obrabljajo, sploh po vožnji po asfaltni cesti. Druga stvar pa je da bi bilo fino če bi bile malo "nižje", saj tudi sam nisem ravno velik v višino, tako da bi bilo fajn da sploh lahko pridem na tla, vsaj z eno nogo v celoti, ne pa da se moram ob vsaki ustavitvi nagniti na en ali drug bok in motor praktično "podreti" da držim motor na mestu. Gre se pa pač za to da s tem motorjem vozim po mešanih površinah, v službo in nazaj okoli 70KM vsak dan (če je lepo vreme) in to po asfaltu in makadamu/blatu. Kot drugo pa me zanima tudi kje se da dobiti nek avspuh za ta isti motor, ki bi naj bil cenovno ugoden, homologiran za cestno uporabo ter da ja doda nekaj moči k motorju (če je 3KM pa pač 3, pri takem motorju se pozna vse , tudi tak minimalen dodatek ) Hvala za odgovore
Buschi Objavljeno sredo ob 07:44 Objavljeno sredo ob 07:44 Takole je: lastim si ETX-a, ki je predhodnik RX-a. Gor sem imel mitaske MC 24 (spredaj 21/90, zadaj 18/120 če se prav spomnem). Z gumami ne moreš reševati višine sedeža. V štartu si si kupil previsoki moped. Zdej, za začetek ga spusti dol v križu spredaj, ene 3 cm gre. Če ti to ni dovolj, boš moral čarati z seti za zniževanje ali pa dati drug krajši amortizer(kar moram storiti sam da ga predelam za hčerko). In, dati 600€ za športni izpuh, ki ti da 3 konje je nesmisel(razen če imaš višaka €). Stisni zobe te dvi leti ko nabiraš izkušnje za A2. Pri starih RX-ih, ko so imeli 2T mašine si lahko čaral v nedogled, z 160 kitom bi se moped kamot peljal tam 140-150, bomo videli kaj bo naredil 140 kit, pri 4T mašinah nimaš kaj čarati. Žal !
CaSCade5509 Objavljeno pred 17 urami Avtor Objavljeno pred 17 urami On 3/5/2025 at 8:44 AM, Buschi said: Takole je: lastim si ETX-a, ki je predhodnik RX-a. Gor sem imel mitaske MC 24 (spredaj 21/90, zadaj 18/120 če se prav spomnem). Z gumami ne moreš reševati višine sedeža. V štartu si si kupil previsoki moped. Zdej, za začetek ga spusti dol v križu spredaj, ene 3 cm gre. Če ti to ni dovolj, boš moral čarati z seti za zniževanje ali pa dati drug krajši amortizer(kar moram storiti sam da ga predelam za hčerko). In, dati 600€ za športni izpuh, ki ti da 3 konje je nesmisel(razen če imaš višaka €). Stisni zobe te dvi leti ko nabiraš izkušnje za A2. Pri starih RX-ih, ko so imeli 2T mašine si lahko čaral v nedogled, z 160 kitom bi se moped kamot peljal tam 140-150, bomo videli kaj bo naredil 140 kit, pri 4T mašinah nimaš kaj čarati. Žal ! Hvala, bom najprej probal spredaj dol spustiti in pa seveda krajši amortizer zmontirat. Ja malo sem zaj**** s samo višino, samo kaj hočem, motor se mi je zdel super za pogledat (in tud je) . Za izpuh se pa ne bom niti kaj preveč trudil, sploh pa ne za 125cc.
Buschi Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami Zdej, ko gledam sliko zadnjega amortizerja: ...pa sej ga lahko dol spustiš ! Najprej zašraufaj vilico do konca, da se noben navoj ne bo videl več.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se